Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email
Apa khabar girlfriends?
Sanitary pad adalah teman setia wanita
What?
It is that 'period' of the month again ye.

No wonder la anda
  • Bad mood
  • Letih
  • Panas
  • Tak selesa
  • Bawa 'bekalan' yang boleh tahan setahun kerana 'heavy flow'
  • Segan nak bergaul takut orang lain terhidu bau
Yes ladies.
It happens to everyone.
I know because I have two twin sisters and believe me, I know it is always that hard.

Now, day ada penyelesaian yang boleh membuatkan anda melalui hari-hari tersebut dengan lebih yakin dan gembira.

No more shouting or that feeling like you could kill some one.

Just use #Bioseleza sepertimana rakan-rakan perempuan saya yang lain.
Macam-macam testimoni yang dah diperolehi.

Jika anda mementingkan kesihatan #MissV dan diri anda, you better choose the best for your inner health.
Testimoni dari sahabat di Sarawak yang selalu senggugut teruk ketika period
Testimoni sahabat yang mengeluarkan ketulan darah selepas menggunakan Bio Seleza
Testimoni sahabat yang menyatakan Bio Seleza tidak berbau dan menormalkan semula kitaran haid
Testimoni Bio Seleza yang memberi tenaga serta membersihkan dalaman wanita dari darah had
Testimoni sahabat yang kembali mengalami kitaran period normal
Jom cepat dapatkan stok untuk diri anda dan ahli keluarga tersayang.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Berdasarkan pengumuman pada laman web Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, beberapa jalan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur akan dinamakan semula.

Penamaan semula ini mengambil nama raja-raja yang pernah ditabalkan sebagai Yang Di-Pertuan Agong Malaysia.

Berikut adalah jalan-jalan yang terlibat di dalam langkah penamaan semula tersebut.
BIL NAMA JALAN SEDIA ADA NAMA JALAN BARU PANJANG JALAN (KM)
1 Jalan Duta Jalan Tunku Abdul Halim 4.3
2 Jalan Khidmat Usaha Jalan Sultan Haji Ahmad Shah 1.243
3 Jalan Ipoh (Dari persimpangan Jalan Segambut hingga Persimpangan Jalan Pahang) Jalan Sultan Azlan Shah 2.5
4 Persiaran Duta Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin 1.764
5 Jalan Khidmat Setia dan Jalan Ibadah Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin 1.132
6 Lebuhraya Mahameru Lebuhraya Sultan Iskandar 3.527
7 Persiaran Mahameru Persiaran Tuanku Ja’afar 1.852
8 Jalan Semarak Jalan Sultan Yahya Petra 1.918
Kerja pemasangan papan tanda nama jalan baru tersebut telah mula dijalankan bermula 26 November 2014 oleh DBKL.

Hurm.
Diharap agar Google Maps dan Waze dikemaskini dengan kadar segera.

Bagi insan yang hopelessly road-blind and very Google Maps dan Waze -dependant sepertimana saya, sekiranya Google Maps dan Waze tidal dikemaskini, confirm saya akan sesat.

Huhuhu.
A video posted by Faizdickie (@faizdickievp) on

Haiqal Rawlins 
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
It is that season again.
A season of giving joy and bringing laughter to the ones you love.

As you are no Santa Claus (obviously), giving joy and bringing laughter might cost you a little.
But, how can it compares to the gratitude expression on your loved ones faces when they see their present right?
L'Oreal Paris Beauty Countdown Contest
Fret not, ladies and gentlemen.
L'Oreal Paris is giving away goodies for 10 weeks, until the end of the year (31 December 2014).
WHAT?

HOW?
L'Oreal Paris Beauty Countdown - The prizes waiting for you!
Do not worry.
L'Oreal Paris has prepared a hamper worth RM100 waiting for you daily.
I want this L'Oreal Paris products!
And on weekly basis for 10 weeks, L'Oreal Paris has also prepared wonderful gifts for you too!
Oh greedy me. I also want these amazing weekly prizes too
And, there is a car worth more RM100,000 waiting for you too!!
What the h**l! I also want the sweet RM100,000 ride too! (the beautiful girl is not included)
Owh, you wanna how to win all these presents from  L'Oreal Paris
Hehehe.

  1. Firstly, spend a minimum of RM20 on L'Oreal Paris Products
  2. Register yourself on this L'Oreal Paris website
  3. Upload the photo of your receipt
  4. Don't forget to answer the questions asked on the L'Oreal Paris website
  5. In you want more chances to win, shop more and enter a few (hundred) times
Simple eh?

Wanna try your luck and bring laughter to your loved ones too?

Just click on the link below.

http://www.lorealbeautycountdown.com.my/home


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Maaf.

Melayu, Jangan Berlagak Kaya

Jangan meroyan dulu ye.
Sila baca dengan lebih lanjut sebelum melenting.

Berdasarkan kenyataan oleh Bekas Menteri Kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah pada 18 Oktober 2014, mereka yang berpendapatan kurang dari RM3,600 adalah GOLONGAN MISKIN.

So, berapa ramai di antara kita nie yang berpendapatan lebih dari RM3,600?

Tengku Razaleigh mengingatkan semua, especially masyarakat Melayu agar berpijak di bumi nyata dan jangan berterusan berlagak seperti orang kaya.

Jika berterusan dengan sikap mengharap dan mendambakan subsidi, tidak mustahil masyarakat Melayu akan mengalami nasib 'Red Indian' di Amerika Syarikat yang menjadi pengemis di tanah air sendiri.

So, bagaimana nak mengatasi masalah 'menjadi pengemis' ini daripada berlarutan?

Adakah kita perlu bergerak dan membawa sepanduk memohon agar gaji dinaikkan? 

Atau kita mencari peluang dan bertindak serta-merta agar berjaya mengeluarkan diri dan orang di sekitar kita dari 'kancah kemiskinan'?
Jom sama-sama generate Extra Income
Peluang ada di mana-mana.
Cuma perlu ada kecekalan dan keberanian untuk menempuhinya kerana tidak ada satu jalan pun yang senang menuju kejayaan.
Bagi yang berminat nak menambahbaik kualiti kehidupan diri dan keluarga, jom sertai saya dalam Skim #GLAMpreneur Protege Program.

InsyaAllah kita kerja bersama untuk memperbaiki masa depan diri dan keluarga.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Cermin sudah tidak menjadi sahabat baik anda?
Pernah tak kita mengalami perkara seperti ini?

Rasa macam nak pecahkan cermin je, sebab kononnya menipu kan.
Bila ditinjau lebih dekat, anda menjadi semakin ngeri dan membenci cermin.
Lebihan lemak?
Jangan risau.
Ada banyak cara yang boleh membantu menghilangkan lelemak tersebut.

Di antaranya adalah seperti berikut :

Tetapi, ada berapa ramai di antara kita yang mempunyai masa untuk bersenam dan mendapatkan tidur yang mencukupi?

Jangan dilupa berkenaan tekanan pula.
Masalah di pejabat dan di rumah boleh meningkatkan tahap tekanan yang diperolehi dan sekaligus menyumbang ke arah 'perkembangan lemak' yang sihat.

Tapi dengan Premium Beautiful Corset, anda tidak perlu gundah gulana memikirkan masa bila nak makan, bila nak senam dan bila nak mendapatkan tidur berkualiti.

Pemakaian Premium Beautiful Corset secara berdisiplin (8 jam sehari) menyumbang sebanyak 70% kepada kesihatan dan 30% kepada kecantikan diri pemakainya.

Kesihatan?
Macam mana tu?

Premium Beautiful Corset telah disulam Far Infra Red rays (FIR) menggunakan teknologi jahitan stereoskopik dari US. 

FIR adalah salah satu daripada jalur spektrum cahaya matahari yang diperolehi melalui pancaran sinar matahari mulai jam 8 - 10 pagi. 

Cahaya ini tidak merbahaya malah memberikan satu bentuk terapi kepada semua hidupan.

FIR membantu :
  • meningkatkan peredaran darah secara mikro (blood micro-circulation)
  • meningkatkan kadar regenerasi dan kesembahan (regeneration and fast healing)
  • mengurangkan radang dan kesakitan pada otot dan sendi reduce inflammation and pain in muscles and joints)
Ditambah lagi dengan adanya LIFETIME WARRANTY membolehkan pemakainya menggunakan Premium Beautiful Corset untuk satu tempoh jangka masa yang panjang.
So, pakai dari zaman anak dara sehingga beranak-pinak pun tidak ada masalah.
Meh tengok pula testimoni daripada rakan-rakan yang menggunakannya.
Testimoni Sokongan Tulang Belakang
Penurunan berat badan
Instant Shaping
Sebarang kejayaan tidak akan datang tanpa usaha.
Gunakan secara berdisiplin dan teruskan rutin harian anda.
Jom sama-sama membanteras selulit dan lemak!




Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Have you ever wonder how good your English is, may it be written or spoken?

Do not be over confident ok.

Do not feel shy to learn or to be corrected by others.

Jangan jadi macam #MissBizzy
A video posted by Rawlins GLAM (@rawlins_glam) on


Just visit my IG : rawlins_GLAM to see more videos of #MissBizzy or just find #VideoByRawlins in IG

Haiqal Rawlins 
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Saya seorang yang suka menjelajah dan suka mengembara.

From my appearance, I may not look like it but I really love to travel.
That is the main reason why I became a GLAMpreneur, just to travel the world!
Impian di hati adalah untuk melawat sebanyak mana bumi asing sebelum diri memejamkan mata untuk selamanya.
M-Tower di malam hari - Welcome to Macau
So, apabila Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourist Office (MGTO) mengumumkan peluang untuk menerbangkan 3 orang Nuffnanger yang bertuah ke Macau untuk merasai pengalaman manis di Macau selama 3 hari 2 malam, ia seumpama orang mengantuk yang disorongkan bantal busuk kesayangan, tilam nan empuk dan selimut yang gebu! 

Kenapa Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourist Office (MGTO) perlu menghantar saya ke Macau dengan segera?

1) I AM A WORLD LOVER
Galinha_à_Portuguesa - a Macanese Cuisine
  • I love arts and anything beautiful. And being in Macau means that I would be involved in the marriage of two beautiful cultures - Portuguese and Chinese.  I would love to taste the  Macanese Cuisine, which is unique to Macau. Dikhabarkan bahawa kebanyakan juadah adalah hasil resipi yang dibawa oleo isteri kelasi Portugis yang ingin meniru juadah dari Eropah. Dan sudah semestinya saya ingin mencuba the famous Portuguese egg tarts!
This is not in Europe, it is the Senado Square in Macau. beautiful ain't it?
  • Macau juga mempunyai 20 tapak bersejarah sehingga ia disenaraikan sebagai Warisan Dunia pada 2005. And imagine yourself standing at one of the World's Heritage, it could elevate your love for the world and its peace! Di antara yang saya ingin nak lawati adalah seperti Moorish Barracks, Dataran Senado dan Ruins of St. Paul's.
Perarakan semasa Duan Wu Festival
  • Saya juga teringin nak menonton Duan Wu Festival yang melibatkan pertandingan Dragon Boat. Malah ada juga perarakan besar-besaran dalam pakaian tradisional. 
  • Yeah, to be a world lover, you need to taste the food, learn the history and participate in their festivals. 

2) I HAVE A CREATIVE MIND
Creativity comes in all shapes, don't you think so?
  • Sebagai pencinta seni, sudah tentu corak pemikirannya kreatif dan lain dari yang lain kan. 
  • Di Macau, akibat pertembungan budaya Chinese dan Portuguese, maka perkembangan seni dan kreatifnya adalah luar biasa. 
  • Maka beberapa pusat telah ditubuhkan bagi ekspresi diri yang kreatif sepertimana Creative Macau dan 10 Fantasia
  • 10 Fantasia diwujudkan sebagai inkubator untuk perkembangan minda kreatif rakyat Macau dan mengadakan pameran terkini secara bulanan.
  • Teringin saya nak belajar pentadbiran pusat-pusat ini agar boleh dibawa kembali ke Malaysia dan diperkembangkan di kalangan anak watan kita agar Malaysia lebih kreatif dalam pelbagai bidang.
  • We do need fresh ideas in almost everything, don't you think so?

3) I HAVE A CRAZY CRAVING FOR SHOPPING
I am helping the economy too
  • I just can't help it but I just love shopping, my it be the real shopping or just window shopping. 
  • And where else could you shop for international and local brands that ranges to thousands of brands?
  • Bukan hanya ada jenama antarabangsa, malah jenama tempatan turut menampilkan kualiti yang dibanggakan.
  • A friend of mine, a flight attendant, once said "If you want to buy anything from around the world, just go to Macau".
  • So, just being in Macau means I have shopped almost all over the world, right? It sure costs less than have to travel the world though.
So, Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourist Office (MGTO) I am all ready to travel, just waiting for your call to send me over to Macau to fulfil my dreams of becoming the WORLD LOVER, to quench my thirst for creativity and to HELP THE ECONOMY!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Pakej Kahwin Murah
Wah!
Di hujung-hujung tahun, macam-macam jemputan yang saya dapat.

Di antara yang paling banyak diterima adalah sepertimana di bawah ini.
http://www.kadkahwincantik.com/images/gallery/tiketflight/kad-kahwin-tiket-flight-Mas.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-SRKLnzFlrM0/TyCXYDwIcqI/AAAAAAAAAwI/nKsX75vHtFs/s1600/kad+jemputan+zila+%2526+muiz.jpg

Jika diberikan kesempatan, insyaAllah kita cuba penuhi undangan semua.

Disamping itu, kita doakan yang semua bakal pengantin tidak gundah gulana memikirkan persiapan.

Mana nak kejar katering nya, mana nak pilih warna pelamin, mana nak cari corak dan warna baju keluarga dan mana nak runding harga dengan make-up artist kan.

Hingga ada yang terlupa satu perkara penting iaitu PENGANTIN itu sendiri!

Hahahaha.

Namanya nak jadi Raja dan Ratu Sehari kan.
Takkan la menjadi tak sihat pula di hari bahagia kelak.

So, nie nak share yang saya ada sediakan satu pakej kahwin murah yang menarik dan mampu milik untuk semua bakal pengantin.
Khas untuk penjagaan diri, dalaman dan luaran ye.
Yes, pakej kahwin murah ini saya sediakan kerana ada kawan yang mengeluh bahawa dia semakin terasa kurang sihat apabila hari bahagia semakin hampir.
Yelah, terlampau fikirkan majlis dan segalanya.

So, untuk persediaan semua, saya sediakan pakej kahwin murah ini.
Saya cadangkan agar dapatkan seawal 6 bulan sebelum tarikh bahagia anda.

Total semuanya RM3000* sahaja. 
Murah sangat kan!

*untuk saiz normal, jika saiz luar biasa, akan ada sedikit pertambahan pada harga pakej

Apa yang anda akan dapat dengan pakej kahwin murah ini adalah seperti berikut :


Menarik tak?

Anda beli Premium Beautiful Corset ini boleh membantu anda mendapatkan bentuk badan anda yang menarik untuk hari persandingan, membantu memudahkan mendapat rezeki anak dan akhirnya boleh digunakan ketika berpantang!

And yang bestnya ada LIFETIME WARRANTY!

Tunggu apa lagi bakal pengantin semua.

Jom hubungi saya untuk dapatkan pakej kahwin murah

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Lama sungguh rasanya tak update pasal movie kan.

So this time around nak update pasal the latest movie-craze yang comel giler, Big Hero 6.
Tak tau yang mana satu?
Yang ada robot putih yang comel tu, yang ala-ala marshmallow tu.
Terbitan Walt Disney Animation Studios dan Walt Disney Pictures kali ini menampilkan penceritaan adiwira yang berbeza daripada biasa.
Big Hero 6
Thanks to +NuffnangMY  sebab sudi menjemput saya untuk #NNPremiereScreening untuk Big Hero 6 nie.

SINOPSIS
Bagi seorang remaja genius, Hiro Hamada lebih suka menghabiskan masanya dengan melibatkan diri dalam robot fights. Abangnya, Tadashi cuba memujuknya untuk menggunakan kebijaksanaannya ke arah yang lebih bermanfaat tetapi tidak berkesan.

Sehinggalah Hiro dibawa ke makmal pengajian Tadashi di mana Tadashi dan rakan-rakannya membangunkan teknologi robotik yang mengagumkan di bawah penyeliaan Profesor Callaghan.
Hiro menjadi sangat teruja dan berazam untuk membangunkan suatu ciptaan terbaru bagi membolehkan dia diterima masuk ke universiti tersebut.
Setelah berhempas-pulas, Hiro berjaya membangunkan microbot yang boleh dikawal secara telepati untuk membentuk apa sahaja yang difikirkan oleh penggunanya.
Profesor Callaghan sangat kagum dengan ciptaan tersebut dan Hiro berjaya diterima masuk ke universiti itu.
Hiro dan microbes
Kegembiraan Hiro dan Tadashi di atas berita itu dimusnahkan apabila Tadashi dan Profesor Callaghan terbunuh di dalam kebakaran di universiti tersebut.
BayMax cuba melegakan emosi Hiro
Hiro yang patah hati dan sedih mengurung dirinya di rumah dan tidak memperdulikan dunia ciptaan robotik mahupun keinginan untuk menyambung pengajiannya.
Sehinggalah BayMax, robot penjagaan kesihatan yang dicipta oleh Tadashi, telah diaktifkan secara tidak sengaja oleh Hiro mencuba untuk mengubati kedukaan Hiro.
Ketika itu juga Hiro terjumpa seketul microbot  yang berada di dalam keadaan pelik dan seakan-akan ingin menuju ke suatu kawasan. 
Apabila BayMax bergerak mengikut arah yang ditunjukkan oleh microbot tersebut, secara tidak sengaja BayMax dan Hiro telah bertemu dengan makmal yang sedang aktif mencipta microbots dan dikawal oleh seorang lelaki bertopeng Kabuki.
Man in Kabuki Mask
Di sini bermulanya misi Hiro untuk menangkap lelaki tersebut yang dianggap menjadi penyebab kematian Tadashi dan Profesor Callaghan. Rakan-rakan Tadashi iaitu GoGo, Wasabi, Honey Lemon dan Fred juga turut ingin membantu menangkap lelaki tersebut.
The making of a hero
Dengan pelbagai ciptaan terkini dan terbaru oleh Hiro terhadap penampilan BayMax dan rakan-rakannya, mereka semakin mendekati misteri yang menyelubungi kematian Profesor Callaghan dan Tadashi.



Berjayakah mereka merungkai misteri kematian Tadashi dan Profesor Callaghan?
Apakah Hiro akan berjaya mengubati kelukaan hatinya?

PENILAIAN
Plot : 4.9/ 5.0. Saya sukakan plot kali ini yang menceritakan permulaan adiwira yang belum lagi pernah saya tonton. Plotnya santai dan memang ada banyak babak yang melucukan. Begitu juga ada diselitkan isu kekeluargaan. 

Penghayatan : 4.9/ 5.0. BEST

Will I watch it again : Yes, I will and I will but the DVD too!


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Apa khabar semua di pagi Selasa?
Moga sihat walafiat hendaknya.

Ada yang tengah period ke sekarang nie?
Jangan moody sangat ye.
Takpun jangan berlama-lama cuti sakit @ MC tu, kang bos hangin plak kan.
Familiar tak keadaan sedemikian?
Moody?
MC?
Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid

Bukannya satu kesalahan but yes ladies memang memerlukan some time to be ok with herself apabila 'rakan karib' @ haid datang membuat lawatan.
Sehingga ada yang merasakan keadaan adalah sukar apabila tibanya waktu itu.
Dan masing-masing menjadi lega apabila telah habis tempoh bertandang kan.

Tapi, sepertimana bendalir badan dalam badan kita, ada masanya darah haid itu tidak keluar dengan sepenuhnya. Kemungkinan akan ada yang tertinggal di dalam badan setiap kali putaran itu berlaku.

Jika dibiarkan, ia boleh mengundang penyakit dalaman kepada diri wanita tersebut.

How to avoid all these unnecessary health issues?

By changing to a safer choice of #SanitaryPad ie Bio Seleza.

Why Bio Seleza?
Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Keistimewaan Bio Seleza
Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Fungsi pada Bio Seleza
  • Sebab Bio Seleza guna gel - Tahan basah & kering .
  • Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
  • Kain berkualiti  bernafas untuk pengudaraan, tak lembap.
  • Rasa selesa sepanjang hari
  • Ditambah tenaga untuk pengedaran darah. So, anda takkan moody atay hilang tenaga dah lepas nie!
  • Slim, tak tebal sangat &  tak besar sangat.
Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Perbezaan daya serapan Bio Seleza
Anyway, nak share sedikit berkenaan pengeluaran darah haid yang tidak lawas di dalam badan.

Nie testimoni daripada rakan yang menggunakan Bio Seleza.
Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Testimoni Bio Seleza
Jangan bertangguh rakan-rakan wanita kerana #MissV tu anda nak pakai lama kan?

Lagipun jika Ibu tidak sihat, bagaimana dia nak menjaga keluarganya?

Hargai diri anda, bermula dengan #MissV.
Jom segera dapatkan starter pack dari saya dengan harga istimewa.
Just message saya dan maklumkan diri anda pembaca blog, dapat lagi harga istimewa.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Hello guys.

Is your wife's birthday is just around the corner?
When was the last time that you gave your mother a gift?

Guess what!
Don't fret about looking for the right gift cause 
Tefal has something wonderful for all.

Tefal, the world’s leading cookware and small home appliances maker, introduces the ‘Tefal DeliRice RK8061’ induction rice cooker that offers greater flexibility to cook your favourite dishes. This multifunctional machine is the first induction rice cooker to be launched in Malaysia. Its advanced heating technology not only saves cooking time, but it is also energy efficient. Consumers are now able to cook perfectly fluffy rice and eat healthily at home without spending too much preparation time.
Tefal DeliRice RK8061

Compared to traditional heating rice cookers, the induction heating rice cooker uses the entire inner pot as a heating element, thus making it quicker to heat the pot. The advanced induction heating technology encompasses an electric current from the external vessel that creates a magnetic field surrounding the pot, thereby generating an efficient heating convection. Instead of depending on heat from the heating plate at the bottom of the external vessel found in most conventional rice cookers, the Tefal DeliRice RK8061 provides an even temperature flow throughout all cooking levels thanks to the 3D induction heating. The Tefal DeliRice RK8061 induction rice cooker is also fast and responsive to temperature change due to the accurate temperature sensing modes. Consumers are able to make instantaneous and precise adjustments to allow the rice to cook more evenly and with better taste.

The Tefal DeliRice RK8061 induction rice cooker features 12 cooking programs that can be used with 15 possible combined functions. The multiple rice type selection give rice lovers a choice between selecting three types of rice: White, Brown and Japanese rice; whereas the multiple rice texture selection allows users to choose the preference for soft, normal or hard textures. The ten extra functions range from congee, porridge, soup, quick cooking, small quantity cooking, steam, reheat, keep warm function, adjustable timer and pre-set function.

The Tefal DeliRice RK8061 induction rice cooker consists of a durable non-stick pot made out of high-quality stainless steel and conductive alloy. The 2.0mm thick stainless steel inner bowl rapidly transmits high heat generated by powerful induction heating and uniform temperatures throughout the cooking processes. Tefal DeliRice RK8061 comes with an LED control panel and micro-pressure valve that yields better cooking results. The automatic keep warm function goes up to 12 hours, while the pre-set function can be set until 24 hours.
LED Control Panel

The Tefal DeliRice RK8061 comes with multiple accessories such as a steam basket, measuring cup, rice and soup spoons. It is easy to open with 1-click and has a handle which makes it easier to bring around. The upper lid is detachable, while the steam shield and inner pot is removable for easy cleaning. The Tefal DeliRice RK8061 is designed exclusively with a white and black square shape suitable for the simple modern kitchen.
Tefal DeliRice RK8061 Accesories
The Tefal DeliRice RK8061 induction rice cooker will be available in main department stores and electrical specialists at the retail price of RM479.

For more information on Tefal’s products, please visit www.tefal.com or contact customer service: +603-7802 3000.
FACEBOOK
WEBPAGE
HASHTAG
#myTefal

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam