Seram Selama 6 Jam

9:00 AM

Sanggup tak anda semua merasa seram selama 6 jam tanpa henti?
Tak sanggup kan?

Tapi thanks to GSC Malaysia, Nuffnang dan Churp-Churp, saya telah merasa seram selama 6 jam tanpa henti.
Kenapa?

Sebab diaorang buat #GSCHorrorFest yang membariskan tayangan 3 wayang seram yang memang menyebabkan panggung dipenuhi jeritan dan ketakutan.
Ramainya. Mana saya?

Bagi mendapatkan pas masuk, saya dimaklumkan bahawa peserta dah beratur seawal 4:00 petang.
Since it was Halloween dan Nuffnang serta ChurpChurp minta kami datang in our best 'gruesome and eerie customes', saya pun merancang tema pakaian saya.

Pertamanya adalah mekap saya.
I was so inspired by this make up.
Makanya saya jadi begini. Lens hitam tak jumpa.
Jae Hashim kata macam mime
Kemudian pakaian plak saya just gunakan balik jubah putih saya berserta sayap yang saya pinjam dari kawan saya.
How was my final look?
Me and +Kifli Mally (credits to Nuffnang)
I called myself "Angel Turned Zombie".

There were so many people at the area but so sorry guys, I couldn't see perfectly due to the lens so I was not able to take so many pictures.
But thanks to those who took pictures with me.
Anyway, just enjoy the pictures that my friends took for me.
White and Black
Me and Jae, also in Black and White
Thanks Lelek sebab ambilkan tiket. I was busy putting my lens
Who is the prettiest? eh silap. Most scary?

Yang ini memang mengerikan +Kifli Mally 
Took a picture with one of the 'ghost' that I met

Carrie is in the house too. Cool!
Cuba tengok muka +Nisa Fuzi  yang ketakutan tu.

So loving the cyborg make-up!
Eerie smile from #AngelTurnedZombie
The best dress : #AngelTurnedZombie #Witch & #TheTwins

Some of the 'ghosts' loitering around the area

before the screening started. Did you see the scary twins at the back?
At the end of the sixth hour of constant screaming and shivering




What is a 'celebration' without any food right? 
I was not able to eat lots of food because of my lens, afraid I might bumped over someone.
But these are the pictures taken from friends' blog and from Nuffnang dan Churp-Churp.

Sure suits the theme!
 You dare to eat all these?

Hehehehehe.

There were also quizzes of the movie in between the movies.

The best incident happened to me was : a guy was so spooked with my make-up that he gave out a little shriek when he saw me in the loo.
He practically scream when he saw me!
Luckily he did not punch me!

And another incident : A girl beside me just realise that my eyes were all white and suddenly she said "Ala... takutnya! tengok cerita hantu dengan hantu di sebelah plak"
Hehehehehe.

Would you do the same if you saw me in a dark alley?
A little review on the movies :

1)Rigor Mortis
Mengisahkan berkenaan kasih sayang seorang isteri yang sanggup berusaha untuk menghidupkan semula suaminya, walaupun terpaksa mengorbankan insan di sekelilingnya.
Kalau anda teringin nak tengok Chinese Vampire (hantu yang lompat-lompat tu), boleh tengok wayang ini. Tapi hati-hati, sebab The Twins adalah sangat mengerikan!
Rating : 4/5

2) Second Sight
Wayang ini pula mengisahkan berkenaan kebolehan Jet yang boleh melihat karma orang di sekelilingnya. Dia yang juga merupakan seorang peguam bela berusaha membantu seorang gadis yang disabitkan kesalahan kerana telah memandu dengan berbahaya sehingga menyebabkan kematian. Apakah kaitan dia dengan gadis itu? Apakah karma gadis itu?
Frankly speaking, wayang ini memang menarik kerana twist pada kaitan di antara semua pelakon. Yang tak best adalah CGI dia yang sangat ketara.
Rating : 3/5

3) Insiduous Chapter 2
Yang ini memang benar seperti yang disebut oleh CoklatEyes
Kalau The Conjuring menyebabkan kita takut nak masuk bilik tidur, Insiduous Chapter 2 akan menyebabkan anda takut nak tidur.
Kisah kali ini menceritakan berkenaan usaha keluarga Josh untuk menghalau roh yang menghuni badan Josh sebelum dia mula melakukan pembunuhan semula.
Siapakan yang berada di dalam badan Josh?
Rating : 5/5 - SERAM

Thanks to the GSC Malaysia, Nuffnang dan Churp-Churp for this awesome event.
Can't wait to dress up again next year!
*what should I do with the lens until then?*

Sebelum itu, just nak bagitau bahawa GSC akan memberikan hadiah istimewa sepanjang kempen Hallo Spooktober ini yang berlangsung mulai 26 Oktober - 10 November.
Apa yang best?

Pada setiap hari sepanjang tempoh Hallo Spooktober, bagi 50 pelanggan pertama yang membeli 2 tiket untuk tayangan Rigor Mortis, Carrie dan The Second Sight, anda akan mendapat Surprise Box daripada GSC. 
Manakala GSC yang terlibat adalah di 1 Utama, Berjaya Time Square, Gurney Plaza (Penang) dan Bintang Megamall (Miri).
Apakah kandungan Surprise Box?

Tak surprise la kalau bagitau awal-awal kan.
So, cepat2 pergi dan share apa kandungan Surprise Box ye.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

2 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe