COPY

Tips Holiday Tanpa Rasa Risau

8:30 AM

Sponsored Post
Wah!
Tak lama lagi nak fly ke Korea dah.
Apakah semua dah ready?
InsyaAllah

Bagaimana plak nak update status Facebook dan Instagram tanpa rasa bersalah sepanjang di Korea?

Alamak!
Mesti mahal caj sebab roaming kan!
Aiyo!

Nasib baik bila tercar-cari maklumat pasal international roaming, masuk kat website DiGi Telecommunications Sdn Bhd, terus rasa lega.
Kenapa?

Terus terasa hidup ceria semula selepas membaca kadar yang dikenakan.

Dengan caj serendah RM32 sehari, saya boleh memuatnaik gambar dan status terkini melalui FB dan IG dengan sesuka hati dan tidak perlu risau akan bil yang dikenakan kerana menggunakan international roaming.

Penggunaan data mobil sebanyak 3MB dan lebih dakan dikenakan kadar rata sebanyak RM32/ RM36/ RM56 sehari.

Carta caj penggunaan data kurang dari 3MB adalah seperti berikut :
  • RM10.66/ MB dengan 10KB charging block pada harga RM32/ sehari
  • RM12/ MB dengan 10KB charging block pada harga RM36/ sehari
  • RM18.66/ MB dengan 10KB charging block pada harga RM56/ sehari
Ini bermakna, walaupun saya tidak menggunakan data dengan maksima, saya akan dicaj dengan kaedah "Pay As You Use". Maksudnya, jika saya hanya menggunakan 1MB data, saya akan dicaj RM10.66/ MB sahaja. 

Oh ye, kadar dia berbeza ikut negara.
Memandangkan saya nak ke Korea, so saya rujuk caj di sana.
Jika nak tau caj yang akan dikenakan pada anda, rujuk ke kat sini >> DiGi Telecommunications Sdn Bhd

Teringat plak masa vacay ke Melbourne dan Sidney pada 2010.
Kalau masa tu dah ada pakej sebegini, mesti aktif je Facebook dan Instagram saya masa tu kan.
Opera House di waktu senja
Masa di Melbourne dan Sidney, memasing takde pengalaman di sana.
So, semua perjalanan dirujuk berdasarkan peta je.
Kalau dah ada pakej ini, boleh je rujuk Waze atau Google Maps kan.
Senang le nak mencari tourist attractions dan lokasi penjualan produk tempatan yang boleh dijadikan hadiah buat rakan-rakan dan kenang-kenangan.

So, saya rasa, untuk trip ke Korea pada minggu depan, saya akan gunakan pakej ini.
Mudahlah sikit nak check emel setiap hari kan.

Baik saya bagitau rakan-rakan saya yang lain juga agar semua boleh enjoy our holiday without guilt of being overcharged!

Haiqal Rawlins
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

1 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe