COPY

Astro-On-The-Go Live Explorer : MISI BERJAYA!

8:30 AM

Sabtu lepas, bertepatan 18 Mei 2013 bertempat di Sunway Pyramid, telah dianjurkan satu game yang dinamakan Astro-On-The-Go Live Explorer.


Seramai 50 orang bloggers telah dijemput untuk menyertainya.
Game nie ala-ala Amazing Race ghitew.
So, of course akan dijadikan sekumpulan yang terdiri daripada 2 orang.
Dan yes, saya dipasangkan dengan Pena Berkala
Kumpulan kami ialah #TEAM19!



Seawal 9 pagi, saya telah sampai di LG1, Concourse Area untuk pendaftaran dan menunggu penerangan daripada penaja.

Pertandingan ala-ala Amazing Race bermula pada jam 11-ish ghitew.
Setiap kumpulan dibekalkan ipad satu setiap seorang dan ada dongle wifi.
Tapi malangnya dongle #TEAM19 asyik tak dapat nak connect.
Akhirnya, saya korbankan data plan sendiri untuk tethering bagi mencapai misi #TEAM19.
Bersama Redmummy dan Beautiful Nara
Nisa Kay pun ada
Mira dan MahaMahu merancang strategi tu
Ash Konah merancang strategi juga tu
Bermulalah aksi-aksi lari-lari manja di sekitar Sunway Pyramid.
Naik dan turun bangunan serta pecut adalah di antara aksi yang dipamerkan sepanjang game tersebut.


Tapi paling saya salute adalah Jae Hashim dan Adam Jeff yang berlari follow #TEAM19 dari belakang dan merakamkan keadaan sepanjang game.
Thanks guys!
Muahs korang banyak-banyak!

THE BEST PART OF THE GAME : 
Part paling best adalah ketika bekerjasama dengan Pena Berkala dalam menyelesaikan clue yang diberikan. 
Clue  yang diberikan adalah agak senang dan obvious tapi jika kita tidak mengetahui berkenaan AOTG, memang sukar untuk menyelesaikannya.
Lagipun saya bukannya familiar sangat dengan stores di Sunway Pyramid.

Luckily for #TEAM19, Pena Berkala adalah navigator yang bagus dan due to too much watching Astro, I could help solved some of the clues.
So the best part is the DETERMINATION AND COLLABORATION in #TEAM19.

Setelah berlarian manja di sekitar Sunway dan disahkan bahawa #TEAM19 berjaya menyelesaikan semua clue, kesemua peserta dibawa ke Delicious untuk menjamu selera.
Shots di pit stops
Maaf ye sebab tak sempat ambil gambar makanan.
Kang orang kata masalah mental plak kan kalau letak gambar makanan banyak-banyak.
Oppppsss!

Hehehehhe.
Jam 2:30 kami berkumpul semula di Concourse untuk menyaksikan upacara pelancaran AOTG.

Ada banyak show tapi yang paling ditunggu adalah kehadiran Johan Maharaja Lawak dan Krew Oh My English!
Memang riuh Concourse level tu jadinya apabila Johan dan Krew Oh My English muncul.
Terutama apabila Cikgu Malek yang muncul kan.
Di antara persembahan
Krew Oh My English
Paling ditunggu adalah pengumuman pemenang!
Di antara barisan pemenang pada hari kejadian
#TEAM19 berjaya!
Sepertimana yang telah saya sebutkan pada entry Rawlins Pakai Pelaris#TEAM19 mendapat tempat kedua dan memenangi ipad mini seorang satu serta bonus RM800 sebab kami berdua memang pelanggan AOTG!

Tahniah pada pemenang ketiga (MahaMahu dan Mira CikCit) dan pemenang hadiah utama (Atikah dan pasangannya)!

Korang rawk!

Tuah Rawlins pakai pelaris katanya kan!
Hehehehhee.

All in all, 
RAWLINS SUKA!!!!! 

Sepertimana yang Rawlins katakan pada entry Unstoppable Explorer for BEAUTY & HEALTH, AOTG memang banyak membantu dalam perniagaan saya sebab saya selalu on the move. 
Jika saya nak tahu latest info on health and beauty ataupun nak tengok pertandingan ratu cantik ke, AOTG adalah destinasi saya, tak kira di mana pun. Info dari AOTG banyak membantu saya meningkatkan pembentangan pemasaran dan juga maklumat terkini dalam perniagaan saya.

Especially di pejabat, bila majikan tidak perasan!
Heheheheh.

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe