Pose itu wajib
Apart from being GLAM, I am also all about health
Itu sebabnya iols promote Premium Beautiful Corset, Garam Buluh dan BioZone Food Purifier
Sebab semuanya menjurus ke arah healthy lifestyle

Well, being healthy also means that you could GLAM UP all the time, ye tak?
Kalau tak cantik dalaman, maka tidaklah cantik di luar

That is why bila a friend ajak join program kecerdasan bersama Kevin Zahri, iols tidak teragak-agak
Lagi-lagi melibatkan aerobik

Semuanya bermula pada 6 Disember 2012 bertempat di Twin Towers Fitness Center
Then diikuti oleh Kombo 2013 iaitu pada 6 Januari, 27 Januari and the next one would be on 24 Februari 2013

Memang best gile sebab 3 hours of non-stop aerobic!
Inilah masanya untuk menggoyangkan segala extra baggage yang ada di badan ini

Enjoy the pix ok
Courtesy of Kevin Zahri's blog and FB 
Regular front rower katanya
With the regular clan
Tetap anggun ghitew
This is the healthy-craze clan
Eh... Ada Atilia?
Yes, Atilia pun join ok!
Yeay! The best 3 dancers!
Yeay!
Masa 27 Januari 2013, iols tersenarai as one of the best dancers
Dapat 5 free tix to the next JonFit Session @ 24 February 2013

Interested in joining?

I have EXTRA 2 TIX to the event!

Contact me @ MY FB if  you want the tix!

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Berhati-hati dalam memilih, terutama dalam pelaburan dan masa depan
Jangan sampai terpedaya janji manis

Pastikan latar belakang yang bersih, bukti yang nyata dan no hanky-panky!



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Thank you Nuffnang dan ChurpChurp sebab memberikan lagi tiket untuk menonton classic tale with a twist nie

Juga thanks kepada Si Budak Jambu sebab bagi extra tix
Kalau masa kecil-kecil, beginilah gambaran berkenaan Hansel & Gretel yang iols dapat berdasarkan pembacaan

Tapi dalam Hansel & Gretel : Witch Hunters, memang totally different!
Almaklum, masing-masing dah dewasa kan
Tengok aje dia nyer poster camne
Gretel seksi dan Hansel plak hensem bukan kepalang kan

Heheheheheh

SINOPSIS
Bertahun selepas ditinggal oleh ayah mereka di dalam hutan dan berjaya membunuh witch yang cuba untuk memakan Hansel, Hansel & Gretel membesar sebagai Witch Hunters yang disegani dan dikenali ramai
Pembunuhan witch yang pertama oleh Hansel & Gretel
Kejayaan mereka membunuh witch  adalah kerana mereka kebal terhadap jampi-serapah witch 

Kehilangan kanak-kanak di Augsburg telah memaksa Mayor untuk mengupah Hansel & Gretel bagi menyelesaikan misteri kehilangan tersebut
Hansel & Mina
Apabila mereka berjaya membunuh seorang witch  yang tinggal di sebuah rumah di pinggir hutan, dengan bantuan pemahaman oleh Benjamin, mereka mendapati bahawa kehilangan kanak-kanak ini berkaitan dengan malam "The Blood Moon" yang akan menjelang beberapa hari sahaja lagi
Muriel menjelma
"Blood Moon" akan memberikan kuasa yang tiada tandingannya kepada witch sekiranya mereka berjaya mengorbankan 12 orang kanak-kanak yang lahir mengikut bulan dalam setahun dan juga hati seorang white witch, iaitu witch yang tidak terlibat dengan ilmu hitam


Sebelum bertukar
Selepas bertukar
Pencarian Hansel & Gretel menemukan mereka dengan Muriel yang merancang pemujaan dan pengorbanan pada malam "Blood Moon"
Karakter witch yang menarik, especially special effect dia
 Ternyata Muriel adalah lebih kuat daripada Hansel & Gretel
Hansel & Gretel sedang 'bekerja'
Apakah Muriel dapat dikalahkan?
Apakah kaitan di antara Muriel dengan Hansel & Gretel?
Siapakah Mina?

Penilaian ials terhadap Hansel & Gretel, Witch Hunters :
Plot penceritaan : 4.7/5.0. Kemas. Penceritaan yang jelas berkenaan sejarah Hansel dan Gretel. Skrip pun kemas dan masih diselitkan skrip yang lawak dan bersahaja. 

Penghayatan : 4.8/5.0. Entah kenapa iols agak kurang berpuas hati dengan koreografi babak lawan dia. Seakan-akan kurang umph! tapi still syok bila tengok babak-babak lawan nie. Yang iols respect habis adalah make-up effect untuk witches dia. Memang menarik! Pemilihan kostum juga meletup! 

Will I watch it again 
: Yes! I will watch it again, in 3D!



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Gembira hati bila rakan-rakan yang memakai dah merasa hasilnya
Itu baru kecantikan luaran
In shaa Allah, kesihatan dalaman juga akan bertambah elok

Anda, bila lagi?

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Iols nie memang mengikut je apa yang mentor ajar dan buat, insyaAllah
Jika nak berjaya, just duplicate je kan
Dia dah genggam RM250K sebulan, kita pun nak menggenggam nilai yang sama, ye tak?


Anyway,
Last weekend, selepas selesai business appointments ngan kawan seuni dulu, me and a few of the besties mencari lokasi untuk makan malam

Terus iols suggest DELICIOUS!

Semua bersetuju so kami pun pergi ke Delicious
Lokasinya?
Lot 1.1, Ground Floor, Dua Annexe,
No. 211, Jalan Tun Razak, 50450 Kuala Lumpur.
T: 603 2166 2066  F: 603 2161 7937


Tu, siap bagi map dah tu
Sesiapa yang teringin, silakan ye
Hehehehe

Iols teringin sangat nak merasa desserts kat sini sebab Hanis Haizi selalu post good and yummy looking food bila dia ke sini
Yang penting iols nak merasa sangat macaroons dia
Hik hik hik

Sadly, Delicious dah tak serve macaroons

So, what did we ordered?
Our dinners
My dessert!
Sudahnya, inilah makan malam kami
Meatballs, carbonara, sandwich, fish & chips dan nasi lemak

Yang penting, tengah-tengah meja ada Uno Spin!
Yesh!

Hik hik hik
Berbaloi!

Eh.. awak... lap sikit liur yang meleleh kat tepi bibir tu

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Yeay!
Iols dapat pergi ke Chanel Party by Hanis Haizi!

Who is Hanis Haizi?

Oh My Gucci!

Hanis Haizi is the mumpreneur that is currently earning RM200K ++ monthly!

How she do it?

What is she doing?

Well, if you want to know, why don't you contact me and together, we attend the party?
You could ask her of her secrets and see her up-close!

Hurry! Seats are limited!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Tengok iklan pun dah nak menangis tau!

So bila dah dapat jemputan dari Nuffnang, of course iols tak sabar

Dari siang dah bersedia dari segi mental

Uols semua kena tengok cerita nie, sekali pun jadi lah!
Jika uols ada perasaan, uols mesti akan rasa nak tinggalkan panggung tu secepat mungkin


Kenapa?

Bukan sebab cerita tak best, ada sebab lain ok!

SINOPSIS
Maria dan Henry Bennet membawa anak-anak mereka, Lucas, Thomas dan Simon ke Thailand untuk menghabiskan cuti krismas pada 2004
Ombak yang menghempas hotel percutian
Maria berpaut pada pohon kelapa ketika arus deras melanda 
Apabila tsunami terjadi, Maria dan Lucas terpisah daripada Henry, Thomas dan Simon
Maria dan Lucas menyelamatkan diri dengan berpaut pada tilam yang hanyut
Peringkat awal menunjukkan kesukaran yang dilalui oleh Maria dan Lucas mencari kawasan yang selamat
Dengan kecederaan yang dialami oleh Maria yang menyebabkan dia kehilangan darah yang banyak, perjalanan mereka agak sukar namun akhirnya berjaya menyelamatkan diri di atas sebatang pkok yang tinggi


Mereka juga berjaya menyelamatkan seorang kanak-kanak, Daniel yang terpisah dari keluarganya dan dijumpai di bawah timbunan sampah-sarap
Lucas membantu Maria memanjat pokok: babak yang sangat menyentuh jiwa
Penduduk kampung yang berhampiran menyelamatkan mereka bertiga dan akhirnya membawa Maria dan Lucas ke hospital yang berhampiran

Kehilangan darah yang banyak dan luka yang teruk menyebabkan Maria tidak dapat bergerak dan sakit kerana jangkitan pada luka

Sebagai anak yang baik, Lucas mematuhi perintah Maria untuk membantu orang di dalam hospital yang ingin mencari ahli keluarga masing-masing

Apabila dia kembali ke katil ibunya, dia mendapati ibunya telah dipindahkan tetapi tidak mengetahui ke mana

Hilang akal dan arah, Lucas ditempatkan di kawasan kanak-kanak yang tidak mempunyai orang tua sementara menunggu bantuan

Manakala Henry bersama Thomas dan Simon pula terselamat dan masih tinggal di hotel tersebut

Henry yang tidak ingin berputus asa mencari anak dan isterinya telah menghantar Thomas dan Simon untuk pergi ke pusat perlindungan yang terletak di pergunungan

Selepas terpisah, Henry menjadi semakin sukar untuk menjejaki kesemua ahli keluarganya

Apakah Maria terselamat?
Dapatkan ahli keluarga ini berkumpul semula akhirnya?

Penilaian ials terhadap The Impossible :
Plot penceritaan : 5.0/5.0. Teratur dan kemas. Penceritaan yang kemas ini lebih meruntun jiwa, berbanding apabila kita menonton dokumentari atau siaran berita berkenaan tsunami pada 2004. Penggunaan teknologi dan gambaran kawasan yang dilanda tsunami adalah sangat "real" sehingga menimbulkan rasa seram dan sedih pada masa yang sama. Walaupun hampir 2 jam tayangan tidak terasa bosan dengan penceritaan The Impossible. Kenapa tajuknya The Impossible? Nothing is impossible if you are driven by hope. 

Penghayatan : 5.0/5.0. Mainan perasaan oleh pelakon-pelakon adalah sangat terbaik! Dari seawal wayang sehingga selesai, air mata iols bergenang dan kerapkali merasa seram kerana perasaan yang dipamerkan adalah sangat tulen. Kerapkali juga iols semacam nak keluar dari panggung kerana tidak sanggup melihat kesengsaraan yang dialami. Tangisan oleh pelakon-pelakon cilik yang memegang watak Lucas, Thomas dan Simon memang meruntun jiwa sehingga hampir keseluruhan wayang teresak-esak.

Will I watch it again 
: Perasaan saya berbelah bagi. Yes sebab cerita dia memang best and No sebab tidak sanggup melihat kesengsaraan keluarga dan mangsa tsunami lagi. Camno tu?



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Get ready to be scared out of your skin! *ada ke perumpamaan sebegini?*

Menonton Mama memang THORBAEK!

Setakat ini boleh iols katakan sebagai cerita seram paling mengerikan pernah iols tonton setakat ini!

Terima kasih kepada Nuffnang dan ChurpChurp sebab sudi menjemput untuk tayangan perdana ini

Sinopsis
Ibu dibunuh oleh ayah dalam pergaduhan
Ayah melarikan diri bersama anak-anak dan terlibat dalam kemalangan
Terselamat dari kemalangan, ayah membawa anak-anaknya ke sebuah rumah usang yang berhampiran
Di situ, dengan sedih dan hati yang berat, ayah cuba menamatkan riwayat anak-anaknya sebelum menamatkan riwayatnya sendiri
Tapi belum sempat dia melunaskan hasrat hatinya, si ayah telah terlebih dahulu dibunuh

Siapakah pembunuhnya?

Lucas, pakcik kepada kedua-dua kanak-kanak tersebut masih gigih mencari anak saudaranya, Victoria dan Lily yang telah hilang bersama ayah mereka, walaupun 5 tahun telah berlalu
Keadaan Victoria dan Lily ketika ditemui
Kumpulan penyelamat akhirnya menemui Victoria dan Lily di rumah usang di dalam keadaan yang daif dan almost animal-like
Lukas dan Annabel telah memenangi hak penjagaan kedua-dua budak perempuan tersebut dan dinasihatkan oleh Dr. Dreyfuss untuk pindah ke rumah yang dikhaskan untuk pemantauan kesihatan fizikal dan psikologi kedua-dua kanak-kanak ini
Sesi terapi Lily dan Dr Dreyfuss
Victoria menunjukkan perkembangan yang sihat dan boleh bersosial tetapi Lily masih lagi tidak boleh bertutur secara normal
Lily memakan serangga dan tidur di bawah katil walaupun telah disediakan kelengkapan serta makanan yang sempurna

Apabila Lukas dimasukkan ke hospital, Annabel yang terpaksa menjaga Victoria dan Lily di rumah mendapati ada keganjilan pada kedua-dua gadis itu
Mereka sering bercakap dengan dinding dan ada kalanya Annabel terbangun di tengah malam, mendengar suara nyanyian dodoi dan mendapati kedua mereka bermian-main di bilik tidur
Mereka juga sering menyebut Mama

Siapa MAMA?

Victoria mula menunjukkan perubahan sikap kepada Annabel dan mula mendekati Annabel tetapi Lily masih lagi menjauhkan diri
Walaupun aneh, Annabel tetap mendiamkan diri dan melayan karenah Victoria dan Lily
MAMA beraksi!
Sehingga satu kejadian di mana Mama akhirnya menampakkan diri dan mengganggu Annabel

Dr Dreyfuss dan Lucas pula seakan-akan memahami misteri yang menyelubungi kehidupan Victoria dan Lily lantas bergerak ke rumah usang untuk menyiasat kejadian sebenar

Apakah yang ditemui oleh Dr Dreyfuss?
Berjayakan Lucas menyelesaikan amanat arwah abangnya yang dilihat ketika beliau di dalam koma?
Siapakah Mama dan apakah kaitannya dengan Victoria dan Lily?

Penilaian ials terhadap Mama :
Plot penceritaan : 4.9/5.0. Teratur dan kemas. Plot penceritaan yang terang memudahkan pemahaman kenapa Mama mendekati Victoria dan Lily. Terus-terang iols katakan, ini memang THE HORROR MOVIE OF THE YEAR. Kebiasaannya jika wayang seram, figura hantunya ala-ala malu-malu nak menunjukkan diri tetapi Mama memang menunjukkan diri seawal-awal tayangan. 

Penghayatan : 4.9/5.0. Lakonan dan penghayatan yang mantap dari semua pelakon. Sampai naik menyampah tengok Auntie Jane dan Lily. 

Will I watch it again 
: Yes and Yes and Yes!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977