Butik atau Kedai Runcit?

9:00 AM

Jumaat lepas, ials dapat satu perkhabaran yang menyebabkan ials sedikit sedih dan masa yang sama bersyukur sangat-sangat

Menangis air mata darah? Belum terlambat untuk berubah
Ials dapat tahu berkenaan seorang rakan yang telah mengalami kerugian kerana menyertai perniagaan yang tidak diketahui mana asal-usulnya tapi menjanjikan pulangan yang lumayan

Sedih kan?

Dek kerana mengejar janji-janji manis yang akan mendapat pulangan lebih dari RM1 K setiap bulan, rakan ini telah membuat pinjaman bank yang sangat besar jumlahnya
Tetapi baru je tiga empat bulan joined, tetiba syarikat hilang begitu sahaja
Rakan nie tidak hilang punca, cari balik upline dia
Diperkenalkan la plak pada satu lagi bentuk perniagaan yang lain, sebagai compensation katanya
Pun memerlukan modal juga, kena buat loan lagi sebab modal yang awal dah HANGUS
Juga bertindak sebagai pioneer group 
Alahai!

Bukannya saya mendengki rakan-rakan menyertai perniagaan lain atau saya memikirkan kepentingan diri, langsung tidak!
Saya cuma tidak mahu rakan-rakan saya menjadi peniaga "kedai runcit" yakni menjual semua jenis barangan dan mendapat keuntungan sedikit sahaja
Sedangkan mempunyai peluang untuk membuka "Butik" yang menjanjikan pulangan yang lebih besar untuk satu jenis produk sahaja
Lebih eksklusif kan kronologi perbandingan saya nie

Rakan saya menyatakan dia tidak kisah digelar "Kedai Runcit" kerana dia akan menjadi tumpuan kerana menjual pelbagai barangan
Tetapi yang membimbangkan saya adalah ketiadaan bimbingan dan ilmu produk pada diri beliau menjadikan beliau tidak yakin dan mahir berkenaan produk beliau sendiri
Mungkin juga kerana terlampau banyak produk yang beliau kena dalami dan fahami sehingga menyukarkan beliau mengingati setiap fakta berkenaan produk jualan beliau

Lain halnya dengan saya yang mengamalkan perniagaan "Butik"
Perniagaan saya berbentuk eksklusif
Pengetahuan saya berkenaan produk, insyaAllah, lebih mendalam kerana perlu mendalami fakta berkenaan satu produk sahaja yakni Premium Beautiful
Bimbingan daripada rakan-rakan kongsi banyak menambahbaik pada pengetahuan yang saya perolehi dan juga bimbingan daripada stokis adalah sangat membantu dalam memasarkan produk yang sangat HOT dan TERKENAL
Lagi satu, saya tidak perlu tercari-cari jalan perniagaan kerana pelan perniagaan yang telah terbukti kejayaannya telah diperturunkan, tidak perlu membuka jalan baru yang belum tentu keberkesanannya

Kenapa saya memilih perniagaan yang saya lakukan sekarang ini?

Bukti kekukuhan syarikat


1) Hai-O Marketing Sdn Bhd (anak syarikat Hai-O Enterprise) adalah syarikat yang kukuh dan telah bertapak di Malaysia selama 20 tahun lamanya. Kalau dah masuk Papan Utama BSKL, memang kukuh dan stabil la maknanya kan.

Hai-O Kukuh Kedudukan  @ TV3 @ 6 April 2012
2) Telah meraih pelbagai pengiktirafan, sama ada secara kebangsaan dan antarabangsa. Di antaranya, Malaysian Business Ethics Excellence 2010/2011Promising Company Award 2010/2011, Forbes Asia's "Best Under A Billion" Award, Outstanding Contribution Towards Developing Bumiputra Entrepreneurs, Superbrand Malaysia 2003/2004 dan macam-macam lagi. Sila kunjungi Laman web rasmi Hai O >> Hai-O Enterprise

Patuh syariah uals


3) Penguasaan ilmu untuk produk yang sama yang ditambahbaik dan diperturun dari generasi ke generasi. Walaupun telah bertapak selama 20 tahun, produk yang ada kekal malah ditambahbaik, ilmu semakin berkembang dan ditambahbaik. Bimbingan kepada setiap generasi baru sentiasa diadakan dan etika perniagaan yang dijalankan adalah amat dititikberatkan. InsyaAllah, anda tidak akan kehilangan arah ataupun berniaga tanpa ilmu jika menyertai kumpulan kami.

So kengkawan, jika anda ingin nak merubah kehidupan demi anak-anak dan masa depan,
dan juga tercari-cari perniagaan yang mempunyai asas yang dan stabil
saya cadangkan marilah singgah di Butik saya
Saya bersama-sama rakan kongsi yang lain akan berjuang bersama anda kerana
Together Everyone Achieve More
adalah prinsip kumpulan kami

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


You Might Also Like

4 GLAM People

  1. Wow!!!terbaek nya. .. Saya nk pi butik u lahhh...

    ReplyDelete
  2. Dengar katanya PB ni boleh tahan mahal.. Mesti modal besar kan nak buka butik PB ni?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosmiza Ali :
      Tak besar mana pun Rosmiza
      Hantaran kawen lagi mahal sebenarnya..
      Heheheh

      Delete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe