The Avengers : The Review

12:14 PM



Oh Nuffnang
Thank you so much for the much awaited tix of the season

Semalam, ials pergi tengok premiere screening of The Avengers
Ials sampai 10 minit je lambat sebab SKVE jam...
Deng!
Bila sampai je, tiket dah habis ye...ials dapat last tix....konpem duduk paling depan la nie
I am still happy being a part of the fortunate few yang dapat tengok The Avengers before orang lain
Yee haa


The Avengers : Google

Nick Fury (Samuel L. Jackson) selaku pengarah S.H.I.E.L.D telah berusaha mengumpulkan adiwira-adiwira dalam usaha menyelamatkan Bumi daripada peperangan yang diisytiharkan oleh Loki (Tom Hiddleston), adik kepada Thor (Chris Hemsworth). Loki bercadang untuk membuka laluan kepada bangsa makhluk asing yang dikenali sebagai Chitauri untuk menakluki bumi dengan menggunakan sumber tenaga yang dikenali sebagai tesseract
Tesseract juga dikhuatiri boleh disalahgunakan untuk menjadi alat peperangan yang mempunyai kuasa pembinasaan yang amat besar 

Usaha untuk meletakkan semua adiwira ini di dalam satu ruangan yang sama dan berjuang bersama merupakan satu siri babak yang adakalanya melucukan terutama apabila di babak Natasha Romanoff aka Black Widow (Scarlett Johannsson) dalam usaha memujuk The Hulk aka Dr Bruce Banner (Mark Ruffallo) untuk menyertai The Avengers.
Armor suit yang digunakan oleh Tony Stark aka Ironman (Robert Downey Jr.) juga bertambah canggih! Sangat suka masa Ironman jatuh then the suit mengejar dia and suit up in the mid-air.
SUPERB
Hawkeye aka Clint Barton (Jeremy Renger) pun boleh tahan aksinyer especially masa dengan berlagaknya melepaskan panah ke arah Chitauri di belakang beliau tanpa memandang ke arah mereka. Tepat plak tu!

Aksi peperangan adalah sangat menakjubkan!
I LOVE THE HULK 
Kenapa?
Watak dia dalam cerita ini adalah watak yang agak menggerunkan tetapi banyak aksi lucu yang ditampilkan
Kalau uals nak tengok, nantikan aksi-aksi berikut dari the Hulk :
a) Tumbukan secara selamba pada Thor
b) Membelasah Loki sampai lunyai then selamba cakap "DEWA LEMBIK"

Lupa plak pasal monsters yang menyerang Bumi
Monsters yang menyerang Bumi pun sangat mengerikan sebab besar!

My review of the Avengers :
Penceritaan : 4.7 / 5.0
Penghayatan : 4.7 / 5.0

I will go and watch it in 3D!

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

1 GLAM People

  1. adoiii dah xsuspen n kelakar lagi..sbb dah pecah rahsia..

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe