Saya suka membaca blog mentor saya, Hanis Haizi
Dalam membaca tu, saya terserempak dengan satu entri beliau yang menyentuh jiwa saya
Ini boleh saya katakan sebagai
RESEPI UNTUK BERJAYA

Silakan membaca
Hanis Haizi, Muda, Bergaya dan Berjaya
To be where I am today it is not easy, but it is NOT IMPOSSIBLE. Everybody's can do it. Cuma banyak benda memainkan peranan.

  • Effort/Hardwork- of coz kena put in a lot of effort. mana de kejayaan tanpa usaha yang berterusan bukan?
  • Determination- determination ni ibarat hala tuju. Your Goal, ape u nak out come dari business ni, what do u see yourself in 4-5 months time? Berapa income u nak. So set target! tu perkara penting!
  • Competitive Drive- Semangat daya saing yang tinggi... salah satu perangai saya dari kecik iaitu suka bersaing dengan orang or at least nak sama dengan orang tu. Yup saya memang tak boleh tahan kalau tengok side2 line yang berjaya,... terasa tercabar gituu.. yela kadang2 tgk polis or nurse boleh buat biznes ni pegang 5 figure income. Takkan la kita x boleh kan?
  • Istiqamah- Buat secara BERTERUSAN. Bukan hari ni buat, esok lusa tido. Bukan macam tu! From the day one i joined this bizz i NEVER STOP. Sebab i pk2 sape lah dalam dunia ni boleh bagi income sebanyak ini? Sape?? Tell me. So kalau i lambat seminit, orang lain akan cepat sesaat!
  • Rujuk Pemimpin- Biznes ni special, kita ade back up dari leaders yang cukup2 kuat, kalau sesat dipertengahan jalan kita cepat2 call pemimpin utk rujuk, sebab pemimpin dah lalui macam2 pengalaman dalam biznes ni.
  • Tuntut Ilmu- hai.. nak income 10k,20k,..40k tapi tak nak belajar dengan orang yang dah berjaya. proses menuntut ilmu sangat2 penting sebab kita x mempunyai ilmu yang secukupnya utk biznes ni.. kalau kita boeh amik diploma or degree selama 3-5 years kan utk ape? income 4 angka betul tak? tapi kita nak income 5 angka ni... rasa2 kena tak belajar?
  • Berdikari- yang ni penting, sebab tak selamanya kita kena bergantung harap pada masa orang lain, ingat ini biznes KITA. So masa kita lah yang tentukan ... anywhere and anytime. sebab tu bila dah ade ilmu senang je campak lah kat mana2 pun boleh hidup.
  • Attitude- Oh yang ni paling best! macam2 pe'el manusia... actually petua orang nak berjaya, kena ada positive attitude. jangan selalu buruk sangka dengan orang, dengki mendengki. Stay positive. Duduk dikalangan orang2 yang positive. Avoid jadi Grumpy, pemarah or panas baran tak tentu pasal.
  • Take challenge- bila temui cabaran, jangan cepat terpeleot ok.. malahan teruskan usaha. dalam kehidupan kita tak lari daripada obstacles. jadikan ia sebagai pembakar semangat untuk kita terus mara ke hadapan!!!
  • No excuses- TIADA ALASAN. Kalau kita diberi task or ape2 je kena buat, jangan bagi ALASAN. Ingat kita nak buat duit, kita tak boleh buat alasan! Nak berjaya mesti sepak alasan ke tepi, letakkan matlamat di HADAPAN!
  • Patience- yupp untuk melakukan ape2 sahaja dalam dunia ni, perlukan kesabaran yang tinggi. I believe that. Tak kisah kalau kita temui pelbagai rintangan or cabaran, kita mesti bersabar.
  • Muhasabah Diri- bila ape yang kita inginkan tidak dapat, kita seharusnya muhasabah diri.. ape kesilapan aku? mana silapnye, jangan tahu nak salahkan orang lain! Cermin2 kan diri anda dulu. No body's perfect.
  • Team Work- Yes, in this nature of business we really need team work! Berkerja bersama2 pemimpin dan business partners. lagi mudah kerja ni. Prinsip tee-up, ABC banyak memainkan peranan.
Teruja tak?
You know what to do if you want to be successful

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977



FEEL THE WRATH

Terima kasih Nuffnang sebab bagi tiket free lagi
Nak tau camne nak dapat tiket free dari Nuffnang?
Daftar je kat sini, senang sangat >>  Nuffnang

OK lah, this is my review of the movie

Selepas kejayaannya memusnahkan Kraken, Perseus telah memilih untuk kini menjalani kehidupan sebagai nelayan bersama anaknya, Helius, walaupun telah ditawarkan untuk menjadi Dewa oleh ayahnya, Zeus.
Manakala, manusia pula telah semakin melupakan kekuasaan dewa dan kekuasaan dewa semakin berkurangan kerana kurangnya kepercayaan manusia terhadap dewa-dewa.
Keadaan ini telah membenarkan pemberontakan oleh kumpulan Titans yang diketuai oleh Kronos, iaitu ayah kepada Zeus, Poseidon dan Hades.
Semaza zaman kegemilangam dewa-dewa, kumpulan Titans ini telah dikurung di dalam penjara di bawah tanah yang dikenali sebagai Tartarus.

Dek kerana mabukkan kuasa dan juga kerana terpengaruh dengan janji oleh Kronos, Ares, iaitu adik kepada Perseus telah mengkhianati ayahnya Zeus dan bekerjasama dengan Hades untuk menggulingkan Zeus dan Poseidon.
Selepas kematian Poseidon dan penggulingan Zeus, Perseus terpaksa mencari persekutuan dari Ratu Andromeda dan juga Agenor (anak separuh dewa kepada Poseidon) dalam usaha untuk mengembalikan ketenteraman di bumi.
Titans telah berjaya melepaskan diri dari Tartarus dan bersebaran di bumi dan merosakkan bumi serta menghapuskan manusia.
Maka, dalam usaha untuk menjejaki Ares dan memecahmasuk ke Tartarus, Perseus dan sekutunya terpaksa melalui pelbagai rintangan dan memusnahkan pelbagai jenis Titans.
Thanks to Google
Penilaian saya?

Penceritaan : 4.0/5.0

Penghayatan watak : 4.5/5.0

All the actions, stunts, the Titans are so superbly fabulous
However, I think Clash of the Titans was more superior to the latter as the Titans
Sebab ?
Babak pergaduhan di antara Titans dan manusia adalah lebih banyak ditayangkan
Dalam Wrath of the Titans, lebih banyak tertumpu kepada aksi Perseus dan sedikit kurang penekanan pada Titans
I was expecting more Titans and human's wrestling scenes.

All in all

Worth watching
But do not compare it with the first movie

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


I am truly wordless, speechless in fact when I saw the video prepared by Razali Zain
The video says it all
5-star treatment all the way
Free of Charge
Fun
Prestigious
The best experience

Want to be pictured in the next trip to Guangzhou, China?
You know what to do!
Contact me, FAST
Travel to Vietnam, Ho Chi Minh City 2012 from Razali Zain on Vimeo.

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977



Hello uals
Dah tengok citer The Hunger Games?
Belum?
You better go and watch the movie ye
Best tau!

Lets review the movie

Kisah bermula dengan menggambarkan kemiskinan kehidupan Katniss di District 12. Terdapat satu kelaziman yang mana seorang wakil remaja lelaki dan remaja perempuan akan dipilih untuk mewakili daerah masing-masing di dalam permainan hingga ke mati yang digelar The Hunger Games.
The Hunger Games ini merupakan medan pertempuran hingga ke mati bagi 24 orang remaja dari 12 daerah dan ia disiarkan secara langsung untuk tontonan semua warga. Hanya seorang remaja sahaja yang akan hidup dan terselamat dari pertempuran ini dan akan dianggap juara.
Ini dianggap hiburan oleh golongan kaya.
Katniss menawarkan diri untuk menggantikan Primrose (Google)
 Pada pemilihan kali ini, Primrose, adik kepada Katniss telah dipilih. Tetapi Katniss telah menawarkan diri untuk menggantikan adiknya. Begitu juga dengan Peeta, remaja lelaki telah dipilih dari District 12. Mereka berdua dibawa ke Capitol untuk dilatih dan diperkenalkan kepada dunia sebagai sebahagian daripada peserta The Hunger Games yang ke 74. Kaedah pengenalan peserta kepada dunia seumpama sedang menjalani pemilihan untuk Miss World, walhal peserta ini kelak akan bertanding sehingga mati.
Katniss berkebolehan dalam memburu mengguna busur dan panah (Google)
Selepas latihan, maka kesemua peserta dilepaskan ke dalam medan pertempuran dan masing-masing bertanding untuk kekal hidup. Katniss bertekad untuk menang dan kembali kepada keluarganya.
Katniss semasa diperkenalkan sebagai peserta The Hunger Games  (Google)
Maka, bermulalah sesi bunuh-membunuh, kebijaksanaan dalam menyusun strategi dan kepintaran dalam mengenalpasti strategi lawan.
The Hunger Games ini dianggap permainan ala reality show di dunia ini dan peraturan permainan boleh diubah mengikut kepentingan para pemegang saham. Di sini terjadinya sedikit twist  pada penceritaan yang menjadikannya lebih menarik.
Penilaian saya?
Cerita ini memang best, penceritaan yang jelas : 4/5 bintang
Penghayatan watak oleh pelakon-pelakon muda : 4/5 bintang
Satu je yang saya kurang puas hati, cinematografi! Gegaran kamera yang seakan mewujudkan efek sepertimana Paranormal Activity, malah lebih teruk gegaran menyebabkan rakan-rakan menyatakan agak pening menonton gegaran!
CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Last Saturday, my friends and I were invited to attend an launching event
A workout studio in Ukay Bouleard
Beautifully named Xcellento Fitness
Excellent indeed!
We had a 6-hour odd of fitness regime including Zumba, Aerodance and Batuka
The owner, Liz Rozman is the nicest person you could have ever meet
The studio is strategically placed just opposite of Zoo Negara
at the up-and-coming area called Ukay Boulevard
And now Xcellento Boulevard is opening its memberships
Call Liz Rosman @ 012-3259192 for membership
Better yet, just visit the studia at the address as below :
16-3A/3B, Ukay Boulevards, Jalan MRR2

For those who love to dance away the stubborn fat, this place is the right place
And after the hard work-out, we were treated with the yummy Tutti-Frutti at the ground floor of the building
Now, enjoy the pictures of us cam-whoring through out the session

 CONTACT ME


RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Holiday mode is on?
Harus lah uals
Mana taknya
Dah terancang dah perjalanan keluar negara setahun nie
Dah lah semuanya ditanggung sepenuhnya
5-star treatment plak tu
Hotel confirm 5-star gak
Travel in style plak tu

Jum sesama menyusuri kronologi Holiday 2012
Ho Chi Minh, Vietnam (Google)
Mac 2012 : Ho Chi Minh, Vietnam

Holland and Belgium @ April 2012 (Google)
April 2012 : Holland and Belgium plak

Guangzhou, China @ September 2012 (Google)
September 2012 : Guangzhou, China

Maybe in Oktober or November plak akan ke Europe
Di mana lokasinya?
Nantikan!

Nak join?
Well, belum terlambat untuk sama-sama menikmati peluang ini
Premium Beautiful memberikan semua ini, and more
Income lebat
Kesihatan elok

Kejayaan takkan datang bergolek
Setiap kejayaan mesti ada cara
Setiap kegagalan mesti ada sebab

So, kenapa kita nak cari sebab untuk gagal?
Mari sama-sama DUPLICATE cara yang telah berjaya
Bimbingan sepanjang jalan disediakan
Bersama all the way sebab
Together Everyone Achieve More

CONTACT ME, 
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : (loving.hate78@gmail.com)
Mobile : 012-2801977




Hello uals
Apa khabar?
Sihat semua?
Moga semuanya elok dan sejahtera

Hari ini ials nak share sikit pasal stress
Siapa tak pernah rasa stress sila jangan teruskan pembacaan kerana uals akan jadi stress plak pasni..

Hidup di zaman yang serba maju, cepat dan moden ini, memang sekali sekala mendatangkan stress pada warganya
Kenapa stress?
Sian dia. Meja penuh dengan jobs (Thanks to Google)
Kerja di opis yang tak pernah selesai. Tak sempat siap satu, dah sampai 15 lagi kerja. Sampai bila pun tak siap. Itu kerja orang. Kerja sendiri tak terbuat lagi. Deadline asyik menghampiri je, KPI lagi, balance scorecard plak kejar...aduyaiiii

Tapi kerana sesuap nasi, kita gagahkan diri juga kan.
Day in, day out menahan stress.

Then hari gaji tiba.
Seronok di hati bukan main lagi.
Rancang macam-macam dah nie, semua benda nak beli.
Then, tetiba realization knocks on your conscious
Bills come flying in (Thanks to Google)
You have BILLS to pay, mate!
Just as loyal and punctual as your pay, your bills arrive always at the same time

Then, this happen to you, AGAIN
Stress kerana duit (Thanks to Google)
You jadi stress semula sebab mengenangkan bil yang nak kena bayar
Punah semua harapan
Berkecai segala impian
Mimpi hanyalah anganan

Lepas tolak itu ini, api, air, kereta, telefon, mak, ayah, cuba selidik semula
Berapa ringgit dapat kita simpan setiap bulan?
Adakah begini rupa savings kita? (Thank to Google)
Adakah cukup simpanan kita sekarang untuk menampung di kala kecemasan dan untuk hari tua?
Mesti ramai yang geleng, ye tak

Kadang-kadang, bukan kerana kita tidak berjimat
Tetapi kos kehidupan sekarang memang tinggi
Lagi-lagi kalau hidup di bandar kota raya metropolitan nie
Semua benda nak kena berDUIT
Toilet = Duit
Makan = Duit
Tidur = Duit
Nasib baik bernafas tak kena bayar duit

Nak harapkan bonus, belum tentu dapat
Kenaikan tahunan pada gaji memang ada, tapi dengan kenaikan gaji, harga barang pun seiring naik
So, back to square one la kan

Bagi yang dah berkeluarga, perbelanjaan untuk keluarga sahaja ials berani jamin akan menggunakan hampir separuh dari total pendapatan seisi rumah
Manakala yang balance lagi tu adalah untuk sewa rumah, bayar kereta, bayar loan dan lain-lain lagi keperluan yuran
So, berapa sen yang tinggal untuk tabungan anak-anak?
Berapa sen lagi yang ada untuk memanjakan diri?

Jangankan yang berkeluarga, yang bujang pun tidak kurang banyak masalahnya
Yang bujang pun ramai yang diisytiharkan bankrap sekarang kan (dijauhkan la semua dari jadi cenggini ye)
Mana taknya

Nak ngorat kena ada duit
Nak bertunang, kena ada duit
Nak nikah, lagi kena ada duit
Lepas kahwin, nak cari rumah, kena ada deposit - duit lagi
Pas dapat rumah sewa, kena la beli dapur, ice box, TV, katil, almari, sofa - duit lagi
Takyah la nak fikir almari cantik, sofa empuk, TV LED ke
Amik basic je pun kena duit gak kan
So...tarik nafas panjang-panjang kalau benda nie semua betul ye

Mesti sesekali terdetik di hati kita
BESTNYA KALAU AKU BOLEH BANGUN UNTUK KERJA DENGAN SENYUMAN
BESTNYA KALAU AKU BOLEH BAWA FAMILY AKU MELANCONG TIAP TAHUN
BESTNYA KALAU AKU DAPAT SIMPAN DUIT DENGAN LEBIH BANYAK TIAP BULAN

Banyak lagi lah agaknya nak disenaraikan impian kita masing-masing
Tapi, impian hanya tinggal impian kalau tidak diusahakan, ye tak?
Nak tak kita genggam sekurang-kurangnya RM1K - RM2K extra setiap bulan?
Tapi kalau boleh dapat lebih, kenapa mesti nak kurang?

So, rerakan, marilah sesama kita mengorak langkah baru
Lupakan perasaan malu dan takut
Kita buat sama-sama dalam kumpulan kerana TEAM (Together Everyone Achieve More) lebih baik
Jom kita buat sama-sama, mengubah kehidupan bersama-sama ke arah yang lebih selesa.

Tanya diri anda, ANDA SELESA DENGAN KEHIDUPAN SEKARANG?
Jika tidak...
CONTACT ME, RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail (loving.hate78@gmail.com)
Mobile : 012-2801977


Just watch the funny dance
Just click the button CONTACT ME
You can also reach me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams



Minggu lepas, ials pergi meraikan rakan yang akan mengerjakan umrah
Dia menjemput ials dan kengkawan ke kenduri yang diadakan di rumah dia
Awalnya, ingatkan dia buat majlis lite-lite je
Tak sangka besar-besaran sebab dia buat sekali majlis cukup jambul anak saudara dia yang gorgeous
Tapi my friends and I sampai lambat so tak sempat la nak join majlis cukup jambul
Sampai untuk makan je...
Hahahah

The food was superb sampai 2 kali tambah uals

Enjoy the food ok
Silap
Enjoy the pix ye

Yang diraikan, Farah Liyana Aidan
Tetamu yang malu-malu
Sempat K-Pop lagi tu
Adam yang chomey, siap marah bila kena amik gambar
Dua insan yang diraikan pada hari itu, the gorgeous two
   Farah, kami doakan kepergianmu ke sana dengan selamatnya
Selamat pergi dan selamat kembali
Moga Allah swt merahmati segalanya
Allah swt permudahkan segalanya dan moga diperkenan segala apa yang didoakan
Amin

CONTACT ME, RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail (loving.hate78@gmail.com)
Mobile : 012-2801977

Last Saturday, KLIA dibanjiri oleh Gelombang Hijau
  Bukannya apa, 100++ usahawan muda diterbangkan ke Vietnam untuk trip percuma, ganjaran dari syarikat 
Ramai kan...
Meriah uals
 
Memang best bila pergi oversea
Pergi plak ngan kengkawan
Yang paling penting
FOC
Mana nak cari kan
 
Dah la dapat bonus every month (4-6 angka)
Overseas trips plak, 3 x setahun, FOC
Fully-sponsored trips overseas uals
PITAM
Saksikan gelombang hijau di KLIA
Me n Hanis n Sha Khalid
3 CDM yang powerful : Muda, Bergaya, Berjaya
Cheerful Successful Ladies
Imigration Check-in
Mummy and Daddy at Imigration Check-in
Next fully-sponsored, 5-star trip is to Guangzhou plak
Sapa nak join me?

Rawlins
Facebook :  www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977