Lacto-Lite : Kenali dan Cintai

8:34 AM

Hye uals
Saja je nak share info pasal satu lagi produk yang amazingly beautiful nie
Pernah dah ials sebut dalam entry yang satu nie >> Lacto-Lite Membantu Mencegah Kanser

Since banyak permintaan untuk produk ini, so, saya nak share apa kelebihan this amazing product nie

Memperkenalkan 
Nurich Lacto-Lite
 

Sedikit trivia berkenaan sistem penghadaman manusia :
Uals tahu tak dalam usus kita ada berbilion bakteria, dianggarkan lebih kurang 1.5 kg dari berat badan kita. 
Ini kerana sistem penghadaman yang baik memerlukan lebih kurang 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutral. 
Manakala yang selebihnya adalah bakteria yang berbahaya atau kurang baik untuk kesihatan.
Bakteria baik membantu meningkatkan kesihatan usus kita manakala yang berbahaya boleh memudaratkan kesihatan.
Namun begitu, dek kerana beberapa faktor seperti diet yang tidak seimbang, proses penuaan, tekanan serta pengambilan ubatan yang berlebihan menyebabkan bilangan bakteria baik di dalam usus kita berkurangan. 
Kalau yang baik dah berkurangan, maknanya yang tak elok la lagi banyak kan.
Itu sebabnya kita sering mengalami masalah pada sistem penghadaman. Untuk mengatasinya, kita perlu pertambahan probiotik.

Erk....
Apa itu probiotik?
Probiotik ialah bakteria yang baik yang duduk dalam usus bagi menjamin kesihatan usus.
Manakala Prebiotik pula bermassud makanan atau nutrisi yang diperlukan oleh probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.


And guess what!
Nurich Lacto-Lite membekalkan kedua-duanya dalam satu sachet!


Lacto-Lite Trivia :Tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersilat laksatif (julap), so tidak akan menyebabkan cirit-birit atau kekejangan perut


Keunikan Lacto-Lite
- Tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
- Keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan

- Kebolehan melekat pada sel usus yang baik
- Diiktiraf FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe)


Kaedah Lacto-Lite Bertindak
- Menyingkirkan toksin badan
- Meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan berat badan
- Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
- Membantu penghadaman yang lengkap
- Membantu melegakan sembelit
- Membantu sintesis vitamin


Cara Pengambilan
- Campur satu sachet Lacto-Lite ke dalam 200ml air kosong/ air masak. 
Air panas is absolutely NO NO
Bleh juga kalau nak campur dengan jus buah atau yogurt drink seperti Bliss Yougurt Drink seperti kat bawah nie. 
Ials suka amik Lacto-lite ngan Bliss drink nie.
Kan ada yang botol kecil, yang itu 200 ml. Just nice.
Masukkan dalam Bliss drink nie, goncang sehingga sebati, then minum sedikit demi sedikit. Jangan minum sekaligus ye.

*untuk keberkesanan penyahtoksikan terbaik, minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari.


Wanna know more?



Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. CIK MAY : Bliss baik untuk perut, Lactolite lagi elok perut! Meh la Cik May cuba, nak?

    ReplyDelete
  2. Jae Hashim : Sungguh hebat. Anda sudah mencubanya?

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe