COPY

Gaji oh Gaji

9:01 AM

Thanks to Churp Churp

Saban tahun kita selalu dengar kawan-kawan merungut sepertimana gambar di atas kan
"Nape la gaji tak naik?"

"Nape la bonus tak banyak?"

"Nape la harga minyak naik?"
Selalu kan kita dengar ayat-ayat kat atas tu

Saban tahun, kita tunggu bonus....tapi bonus pun tak banyak mana *kecuali Petronas dan seangkatan dengannya*
Saban tahun kita tunggu gaji naik...tapi naik pun banyak mana
Nak naik pangkat, kena exam la, lulus itu la...banyak prosedurnya
Itu senario kalau berkerja di sektor kerajaan
Kalau sektor swasta plak, aduyaiiii....rasanya lebih kurang sama, kalau tak pun lagi extreme

Klik Sini Dulu


Tapi kita bersyukur sebab ada kerjaya kan
Walaupun RM2K - RM3K tu yang diterima setiap bulan, kita bersyukur sebab ada juga gaji
Tapi kan uals, cukup ke harapkan gaji je sekarang?
Bayar utang kereta
Sewa rumah
Bayar jaga anak
Banyak tu....

Saya bersyukur saya telah membuat penghijrahan 
Sekarang saya tidak lagi menunggu bonus hujung tahun sebab dapat setiap pertengahan bulan
Dapat extra RM2K - RM4K setiap bulan adalah sangat BEST
Sekarang, saya bekerja sehabis mampu dan meberikan hasil sebaik mungkin
Tetapi saya sudah tidak begitu berharap pada kenaikan pangkat ke, kenaikan gaji ke sebab lambat lagi nak dapat tu

Sebab saya berani mengambil langkah untuk berniaga, sekarang saya bernafas lega setiap bulan
Walaupun baru bermula dua bulan yang lepas tetapi saya sudah boleh bernafas lega
Boleh mengirimkan duit yang lebih kepada parents
Boleh berbelanja dan mendapatkan barangan yang saya idam >>> Entry Best

Now, dah tak sabar nak ke Vietnam plak
FOC TRIP
Sapa tak nak kan?
Dah lah layanan 5 Stars
Lawat tempat-tempat best
Free plak tu

Sapa nak join gi Vietnam FOC?
CEPAT!!!

Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. Rezki ada dimana2 dan dlam bermacam rupa.... Kita kena rajin cari...

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe