MAHAL

6:05 AM

Hello uals


Just nak share info sikit


Hari tu ada kawan citer
Kalau kita masuk kedai LV di Paris dan kebetulan kita plak bawa beg LV yang berasal dari Petaling Street atau mana-mana pasar malam di kawasan kediaman kita, jangn terkejut kalau tetiba kakitangan LV di situ datang mendekati anda sambil membawa gunting atau pisau lalu memotong atau mengoyakkan beg LV kita itu..
Kenapa?
Sebab they do not like to be associated with fake goods
Nak jaga kualiti dan juga seperti satu penghinaan kepada barang original kat situ kan


Ye la
Orang lain beli mahal-mahal
Kita plak nak bangga pakai yang ciplak dalam kedai dia kan


MOTIF!!!!


Bukan niat mencarut uals
Begini kisahnya


Ada yang bertanya kenapa Premium Beautiful ini mahal sungguh harga dia?
Dalam entri yang lepas, ials dah senaraikan segala kebaikan dan manfaat yang ada pada Premium Beautiful ini
Selain daripada segala yang ials dah listkan tu (korset mewah + korset menguruskan badan + korset kesihatan), nie ada tambahan sikit


Seperti umum tau, harga bagi Premium Beautiful yang bersaiz kecil adalah RM2,400 manakala yang besar adalah RM2,600. *kalau jumpa lagi murah baik hati-hati, maybe yang second-hand atau recon, nanti pakai lama takde kesan*


Kenapa mahal? 
Kita buat kronologi perbandingan senang je
Antara iPhone original dan iPhone dari China, mana murah?
mesti yang China murah kan
tapi apakah anda mendapat benefit serta kemudahan sepertimana dari iPhone original?
Tentulah tidak kan
Dah le xleh nak daftar applications, takde warranty, even touch screen  pun bukan touch sangat
lebih kepada menekan kan *tau pasal nie sebab ada kawan pakai...kesian kau*


Begitu juga designer's bag kan
Harga LV, Prada, Chanel semuanya ribu riban kan
Kenapa?
Sebab kualiti yang super duper babe!



But still, baju dalam je kot kan?
Mesti ada yang kata begitu kan


Tau tak dalam Premium Beautiful tu ada fiber Far-Infra-Red (FIR)?
Tau tak fiber tu diperbuat daripada apa?
Mesti tak tau kan..
FIR fiber tu dihasulkan dari sebuah batu permata yang berharga iaitu TOURMALINE
Tourmaline adalah kristal mineral yang telah dibuktikan memancarkan sinar FIR secara semulajadi
Kajian juga mendapati Tourmaline mampu meningkatkan kadar metabolisme di dalam haiwan dan tumbuhan. Ia juga mampu meningkatkan peredaran darah, mengurangkan tekanan, meningkatkan kepekaan mental dan menguatkan sistem imunisasi badan (Niwa Institute for Immunology, Japan,Int J. Biometeorol 1993 Sep; 37(3) 133-8). Kristal Tourmaline ini dipecahkan sehingga halus sebelum disulam ke dalam fiber Premium Beautidul. 

Didapati walaupun setelah dihancurkan sehingga halus, serpihan Tourmaline masih mempunyai elektrod positif dan negatif pada kedua-dua bahagian hujungnya dan elektrod itu tidak akan lenyap melainkan dididihkan sehingga 1000°C. 
Kristal Tourmaline adalah berharga dan mahal dan proses menyulam serpihan Tourmaline ke dalam fiber Premium Beautiful juga sukar dan mahal. Proses penyulaman ini memerlukan penggunaan teknologi canggih dan telah dipatenkan oleh Jepun. 
Itu lah sebabnya Premium Beautiful mahal.

Manfaat Tourmaline
* Detoksifikasi
* Membantu mengurangkan lemak
* Mengurangkan pengekalan air dalam badan
* Meningkatkan pengedaran darah
* Membantu membuang kumuhan dengan sempurna
* Membantu membersihkan hati dan buah pinggang
* Membantu menyembuhkan penyakit kulit
Pengurangan dalam maladies emosi seperti kebimbangan dan kemurungan
Membantu dalam penghapusan logam berat, racun, dan bahan karsinogen daripada badan-badan kami 
* Mengurangkan asid laktik dan asid lemak bebas
Menyembuhkan penyakit kronik dan akut

There you go, ladies and gentlemen 
Now, dah tau kan nape Premium Beautiful nie mahal?
Dah le baik untuk kesihatan, ia turut membantu mencantikkan
Then, memakai Premium Beautiful ini seumpama membalut badan anda dengan batu permata yang membawa seribu kebaikan kepada pemakainya

No wonder la mahal kan?

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. Yang penting kualiti...setakat benda simple,murah2 pn takpe..tapi kalau produk,apa salahnya mahal2,kualiti dah tentu terjamin.. ;)

    ReplyDelete
  2. Cik Ila : Saya sokong pendapat Cik Ila, lagi2 kalau produk itu untuk kesejahteraan hidup...

    ReplyDelete
  3. mahal xpe la.. asalkan kualiti tu ok..

    ReplyDelete
  4. Zul Fattah: dijamin kualiti baik dengan jaminan seumur hidup! Minat tak?

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe