COPY

Peer Pressure

11:00 AM

Korang tau apa maksud peer pressure?

Dalam bahasa mudah adalah pengaruh daripada rakan-rakan seusia atau sekumpulan. Biasanya hasil dari tekanan rakan seusia nie membawa kesan yang negatif. Golongan remaja yang tidak bijak menghdpadapi tekanan seumpama ini biasanya akan mengalami zaman remaja yang tidak sihat.

Nape ials citer menda nie?

Ials pun kena pressure oleh rakan sekumpulan walaupun tidak seusia.

Alkisahnya, hati ini memang teringin tetapi selalu cari alasan untuk tidak membeli aka self-psyche....
Tanya rakan-rakan apa bestnyer dan lega sebab ada mixed review so makin kuat perasaan untuk tidak membeli
Nak dijadikan cerita sekali ials pergi satu majlis ilmu nie
Tak terkejut ials bila hampir 75% yang hadir pakai benda tu
TEKANAN!

Pun masih lagi pujuk hati untuk tidak tergugat iman yang lebih nipis dari kulit bawang nie.

Sekali lagi iman diuji bila ayahanda tercinta memberikan sedikit hadiah dan adik beradik juga memberi sikit2
Teringat plak lepas nie nak buat something yang memerlukan pengorbanan sedikit
Pastu tak tersangka-sangka plak si dia pun mendapat bonus gak so dia cadangkan untuk beli lah something yang berguna untuk diri dan juga fasa perubahan hidup ials nanti

Tekanan bertambah tau!
MySpace

Akhirnya...saya pun terpaksa membuat keputusan untuk beli je menatang chumey nie...
Sekali lagi diingatkan...TERPAKSA tau!
Hahahaha...

So....
Kenapa kau citer panjang lebar tentang TERPAKSA nie?




Hehehehehheeh
Ade le!!!!
MySpace

You Might Also Like

2 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe