Beautiful Body Shape

9:16 AM 13 Comments A+ a-

Salam Jumaat uals

Watpe tu?
Breakfast?
Makan apa?
Buah je?
Kelas kau Jah...makan buah je sekarang...
Diet ek?
Al maklum la kan..lepas raya nie...
'Mangkuk tingkat' bertambah di sana sini kan...

Jangan marah....

Bercakap tentang 'mangkuk tingkat' nie,
Ials baru tau yang women's body nie ada macam-macam style
Ingatkan satu style je
Bermacam-macam plak rupanya
Ada yang begini, ada yang begitu..

Arakian, tak boleh le designer nak buat baju untuk satu style je kan..
Tak adil la kan...

Eh?
Korang pun tak tau ada macam-macam style body shape nie..
Tengok nie ha..
Kan betul ada macam-macam style
Ada yang bentuk buah la
Ada yang bentuk geometri la
Nasib baik yang bentuk buah tu takde yang bentuk durian ke, belimbing ke

Kalau dah cenggini gayanya, maka perumpaam 'one size fits all' tak sesuai untuk digunakan bagi design pakaian wanita kan...
Kena le ikut bentuk badan yang sesuai

So, kengkawan,
Mana satu style badan anda sekarang?



Yang mana satu bentuk badan idaman anda?



Adakah seperti ini?
Oh la la!
I like!


Beautiful English Education

6:05 AM 7 Comments A+ a-


Semalam ials meeting ngan lecturers nie semua
Membincangkan masalah keyakinan diri di kalangan graduan kita nie kan

Memasing bijak dah, pandai dah
Tapi bila disoal dalam English, memasing terpaku dan kelu seribu bahasa

Kalau sesaja tanya takpe le
Nie time interview nak dapat kerja terus out

Bila ditanya bakal majikan apakah sebabnya kadar pengangguran yang ada, berikut jawapannya

Tentang pengetahuan teknikal dan praktikal, bebudak nie semua bagus, malah ada yang melangkaui jangkaan
Tetapi bila disoal dalam English, terus semua jadi bisu, tak reti menjawab

Bukannya tak tau jawapan tetapi kebanyakannya malu mencuba untuk menjawab, malu untuk membuat kesilapan

Yang dapat kerja tu kekadang bukanlah pandai mana tetapi kerana mempunyai keyakinan diri dan karisma yang tinggi

There you go all my beautiful graduates

Bukannya uals tak dapat kerja sebab tak pandai ke bodoh ke

Realitinya, kebanyakan uals score giler-giler dalam bahagian teknikal dan praktikal

Tetapi bila sampai workplace skills and communication skills, korang merundum jatuh
Bukan disebabkan tak paham tetapi disebabkan malu untuk membuat kesalahan dalam mencuba

Ruginyer korang ye

Berbahasa English nie memang memerlukan kemahiran tetapi jika diperhatikan di kalangan rakyat Malaysia, ials boleh katakan ia lebih kepada keberanian dan keyakinan untuk melontarkan kata-kata itu lebih penting

Kekadang tu, bukannya betul pun grammar diorang tetapi maksudnyer sampai kepada yang mendengarnya itu yang penting

Amboi kau Jah
Panjang lebar kau bersyarah ye...
Tetiba je...

Sesaja memperingat sesama kita kan
Kongsi ilmu mudah-mudahan bertambah elok jadinya...

Sebagai santapan jiwa nan lara
Bergelaklah dengan video nie

Peer Pressure

11:00 AM 2 Comments A+ a-

Korang tau apa maksud peer pressure?

Dalam bahasa mudah adalah pengaruh daripada rakan-rakan seusia atau sekumpulan. Biasanya hasil dari tekanan rakan seusia nie membawa kesan yang negatif. Golongan remaja yang tidak bijak menghdpadapi tekanan seumpama ini biasanya akan mengalami zaman remaja yang tidak sihat.

Nape ials citer menda nie?

Ials pun kena pressure oleh rakan sekumpulan walaupun tidak seusia.

Alkisahnya, hati ini memang teringin tetapi selalu cari alasan untuk tidak membeli aka self-psyche....
Tanya rakan-rakan apa bestnyer dan lega sebab ada mixed review so makin kuat perasaan untuk tidak membeli
Nak dijadikan cerita sekali ials pergi satu majlis ilmu nie
Tak terkejut ials bila hampir 75% yang hadir pakai benda tu
TEKANAN!

Pun masih lagi pujuk hati untuk tidak tergugat iman yang lebih nipis dari kulit bawang nie.

Sekali lagi iman diuji bila ayahanda tercinta memberikan sedikit hadiah dan adik beradik juga memberi sikit2
Teringat plak lepas nie nak buat something yang memerlukan pengorbanan sedikit
Pastu tak tersangka-sangka plak si dia pun mendapat bonus gak so dia cadangkan untuk beli lah something yang berguna untuk diri dan juga fasa perubahan hidup ials nanti

Tekanan bertambah tau!
MySpace

Akhirnya...saya pun terpaksa membuat keputusan untuk beli je menatang chumey nie...
Sekali lagi diingatkan...TERPAKSA tau!
Hahahaha...

So....
Kenapa kau citer panjang lebar tentang TERPAKSA nie?




Hehehehehheeh
Ade le!!!!
MySpace

Dapat 2 BE

9:55 AM 4 Comments A+ a-

Bahagianya jiwa kalau selalu cenggini!

Baru tanya Nuffnang camne nak dapatkan BE
Pastu tanya kat Sis Shida dan Bro Apit caranya nak dapatkan BE

Sedey gak buat beberapa ketika kerana blog ials kesunyian tanpa teman dari BE
Lepas praktikkan tunjuk ajar dari Sis Shida dan Bro Apit...
Tengok-tengok...

Dapat 2 BE dari Kakanda Nuffnang....
Thanks Kakanda Nuffnang


Now kena usaha lebih untuk maintain atau improve UV bloq ciput ials nie
Kengkawan,
apa lagi?
Tekan la apa yang patut dalam blog ials nie ye...
Bukan senang tau nak dapat BE nie *nie terpakai hanya untuk ials kot, orang lain cam senang je nak dapat*
Ials rajinkan diri bertanya pada Nuffnang nape blog ials sunyi tanpa BE
Cik Farahnaz je la rajin melayan ticket ials tu
Jawapan yang ials terima adalah seperti berikut :
Advertisers are the ones choosing which blog they wish to advertise on. Your blog competes with all other blogs out there that share the same genre as your blog demographics. As there are over 100,000 blogs in the community, the campaigns are spread out evenly to all blogs and thus it's not surprising that every now and then your blog is not chosen for any particular CPM campaigns. :) 
Cheers,Farahnaz AnwarCommunity ExecutiveNuffnang Sdn Bhd
Thanks Farahnaz sebab rajin melayan ials nie
Jangan serik tau layan ticket dari ials ye

KELAS KAU JAH...

Hik hik hik
Peace

Beautiful Fact : Tahukah Anda?

7:20 AM 0 Comments A+ a-

gua taknak cakap banyak karang gua cakap berbaur kekelingan plak . so kita cekidout je lah fakta gua nak bagi malam niih . mana tao fakta ni semua masuk dalam final sem korang ke spm ke pmr ke kan .


Fakta 1 :
Anda tidak boleh menjulingkan mata sambil menjelirkan lidah anda dalam satu masa…

Fakta 2 :
Setelah membaca Fakta 1 kamu dengan bodohnya mempraktikkannya
Fakta 3 :
Setelah baca Fakta ke 2 anda akan tertawakan diri sendiri

Fakta 4 :
Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat utk copy lawak bodoh ni kpda geng korang yg lain untuk kenakan diaorang seperti korang yg telah terkena. :P



Hahahah
Jangan marah no!

Stupid Asssasin!

12:31 AM 2 Comments A+ a-

Betullah orang cakap
Buat apa saja kena berilmu
Jangan buat sesuatu benda membuta tuli

Padah jawabnya

Nape ials cakap cenggitu?

Nie baru balik tengok screening Dream House

Best gak citer dia
Lakonan mantap oleh Daniel, Rachel dan Naomi
Pelakon-pelakon cilik dia Claire Geare dan Taylor Geare (adik beradik betul rupanya diorang nie) pun kelas gak lakonan dia

Tapi citer dia tak sepertimana yang ials jangkakan...
Twisted gak la jalan citer dia
Terkeliru kejap pun ada gak di pertengahan jalan citer dia
Tapi ials tak nak le citer terus movie dia kan sini kan
Baik uals go and see for yourself

Yang penting, ials dapat satu pengajaran dari citer nie
Sebelum buat apa-apa, baca arahan betul betul
Pastikan langkah dan arah yang betul
Jangan keliru

Sebabnya
Kalau keliru
Kesannya bukan pada diri sendiri sahaja malah pada orang lain juga
Apa signifikan disebut di sini?
Tunggu la sampai abis movie kan...

See ya!

Dream House and Churp Churp

7:22 PM 4 Comments A+ a-

I love you adinda Churp Churp
Thank you so much sebab bagi banyak goodies to me

Suka sangat tau...
Nape ials suka and mengedix with adinda Churp Churp?

Jeng jeng jeng

Dapat tiket lagi kali nie
Yeay!
Suka suka!

Tak sabar nak gi tengok malam kang..
Citer seram gak uals
Yes!
Sedikit sinopsis Dream House nie
Citer nie berbentuk suspense thriller.
Will Atenton adalah seorang penerbit yang berjaya telah berhenti kerja dari sebuah jawatan yang hebat di Manhattan dan berpindah ke bandar New England bersama isterinya Libby dan dua anak gadisnya. Selepas seketika, mereka mendapati rumah idaman yang baru mereka duduki itu merupakan lokasi kejadian jenayah pembunuhan seorang ibu dan anak-anaknya. Suspek utama pembunuhan adalah ayah kepada anak-anak itu!
Will mula menyiasat kejadian itu. Selepas itu, beliau mula mengalami gangguan berbentuk gangguan halus *macam kat Malaysia plak kan ada gangguan halus* seperti hantu atau mungkinkah beliau merasakan kisah itu seumpama kisah dirinya sendiri? Hanya jiran beliau, Ann Paterson yang mempunyai maklumat berkenaan kes tersebut kerana mengenali mangsa.

Amacam?
Ngeri kan?
Hik hik hik
Nantikan ulasannya daripada saya esok ye!!!

Beautiful Dreams : Bermulanya satu langkah

6:38 AM 3 Comments A+ a-


Syukur!
Segalanya telah dipermudahkan setakat ini.
Lega sangat rasanya...

Sekarang, ials kena mulakan langkah pertama menuju merealisasikan impian ials
Orang selalu cakap kan
Well, it is now or never
I am ain't getting younger too
Now, it is time to make sacrifices and hopefully I would reap what I sow in the very near future
A plentiful I hope too
Pray that I would be able to realize all my dreams

Beautiful Cat : Loudest Purr By A Domestic Cat

6:50 AM 1 Comments A+ a-

Pernah dengar kucing buat bunyi manja?
Purrrrrr puuurrrr
Terutama kalau kita garu bawah dagu dia
Pernah kan?
Bunyi purr terkuat oleh kucing biasa (domestic cat) adalah 67.7 dB dan dicatatkan oleh si comel Smokey, kucing yang dimiliki oleh Lucinda Ruth Adams (UK) di Springfill, Northamptom, UK pada 25 Mac 2011. Baru lagi rekod nie uals.


Smokey adalah kucing biasa atau kat Malaysia nie kita panggil kucing kampung la kan.
Rekod dia nie dirakam ketika dia berada di rumah bersama tuan punya. Pelbagai aksesori digunakan untuk mendapatkan bunyi purrr Smokey termasuk berus pengilat bul (grooming brush), kepingan ham dan juga diurut leh tuan punya. Rakaman tersebut di ambil menggunakan Class 1 sound level meter NA-28 by RION dengan kehadiran seorang doktor haiwan, perwakilan dari Northampton Cats Protection, seorang perwakilan Parlimen dan seorang sound engineer.


Untuk fakta, kucing biasa membuat bunyi purrrr sekitar 20 dB, paling tinggi la kan.
Smokey nyer bacaan plak 67.7 dB.
Tinggi tuh.
Kalau ada anak kecil, mesti terbangun kalau dengar Smokey nie purrr dalam umah.


Ada sesapa nak try dengkur paling kuat plak?     Hahahahha

Beautiful : Ramainya Artis Kenal Aku!

6:05 AM 1 Comments A+ a-

Yes!
I am an artist too, hokey!
Ko mampu! *statement berani mati*
Nape ials kuar statement cenggitu?
Malas nak citer banyak kan...
Tengok je la pix yang berikut nie
Beautiful Yuna *mesra orangnya*
Beautiful Atilia *petite sungguh dia*

Beautiful Syanie *Sweet orangnya*


Beautiful Yana *peramah orangnya*
Handsome Shaheizy Sam *tak sangka orangnya sweet*
Maaf uals
Ials bukan diva la
Statement sebenarnya adalah...
inilah artis-artis yang ku kenali
yang sudi membenarkan aku bergambar ngan diorang
MySpace
Hahahaha.....statement di atas tu takde kena mengena!
Sorry uals!
p/s : Jangan tekan kalau tak minat Blackberry

RM16,282.60

2:29 PM 6 Comments A+ a-


OMA

Saja je jalan BW 
Pastu nampak le tanda duit nie (RM) *mata duitan uals*

Terus ials cuba
Nak tau nilai blog ials nie?

thrulinzlens.blogspot.com Valuation RM 16,282.6
Wow!!
Mahal sey blog ials!
*cukup la kan bagi budak baru nak belajar*

nak cuba tau blog uals berapa nilai die?
cari kat sini 


p/s : jangan tekan sini, utk kotak sahaja

Beautiful al-Hijab

9:10 AM 3 Comments A+ a-

Rezki betul semenjak dua menjak nie
Bukan jadi kaya la
Tapi rezki la sejak rajin buat blogwalking dan join contest

Tempoh hari Bro Budiey buat contest tentang al-Hijab
Ials yang memang gile movie pun join
Tak tersangka dapat hokey!
Bukan main seronok tau dapat nie
Tayangan Eksklusif uals! Maknanya ials dapat tengok tayangan pertama sebelum mencecah panggung ok!
Feeling-feeling faymos plak ials sekarang!
Best rupanya datang tayangan eksklusif nie *terjakun jap*
Bila dapat tiket dia, terasa bangga sebab tak pernah kan dapat peluang cenggini

Tu dia...Filem Seram Terhebat 2011 tagline yang menggugat sukma tau
Pastu ials nie rasa fofular sebab bergambar la dengan artis2 yang hadir
Let the pictures do the talking





Memang terasa faymos bagi orang yang sejakun aku nie
Banyak lagi pic ngan artis tapi tu untuk next entry la kan
Poyo kan sebab orang lain jumpa artis tiap hari pun tak heran tapi aku plak jumpa cenggini nak kecoh kan...
Orait...
Sesi bergambar selesai then kami masuk dewan tayangan
Ada ucapan semua bagai
Then the movie starts...
WHOA!
Awal2 lagi ials dah menjerit!
Ngeri dowh!
Sampai ke sudah asyik menjerit lah ials nie
Dah tak pikir kiri kanan dah
Tapi peliknya...
bro tepi ials boleh tidur nyenyak kot!
Hurm...
Citer ok cuma skrip kurang kuat kot...
Banyak line manja2 oleh Fathia
Lakonan memasing ok

Yang penting ials heart citer antu dan juga Bro Budiey atas tiket yang diberikan
"Saya masuk? Bila masa pula saya keluar?"

Thank you beautiful Nuffnang

2:28 PM 10 Comments A+ a-

Oh yes!
Suka sangat ngan kakanda Nuffnang nie
Best giler kot bersaudara ngan Nuffnang

Nape korang tanya?
Well
Lihatlah apa hadiah kali nie


Yes!!!
Dapat tiket free lagi!!!
Sronok seronok seronok  *guna style Upin Ipin please*
Dapat la tengok citer antu omputih yang marvellous
Best giler citer nie
Citer antu yang seram komedi
Banyak aksi yang seriau perut dan gelodak perut kalau tengok weeiii
Hik hik hik hik

Memang ials suka la citer antu nie
Yang penting...

Jom mandi ramai-ramai

6:43 AM 9 Comments A+ a-

Kalau ada cubaan sebegini, mesti ramai yang nak pergi kan?

The UK has cleaned up with a new world record for the most people to shower simultaneously at a single venue.
Despite chilly conditions, 152 girls and boys got into their bikinis and swimming trunks on Bournemouth beach on Saturday, bathing their way towards the new benchmark.
Most people showering
The participants narrowly beat the previous record of 145 people that was set in Chicago, Illinois in 2009.
A 6 m (19 ft 8.16 in) high shower was specially built for the record attempt, which was organised by shower gel maker Lynx.
Most people showering
Guinness World Records adjudicator Anna Orford said: 'The people of Bournemouth have to be applauded for getting into the spirit of the day and taking a shower together.
'Their reward is a new record for the most people showering simultaneously at the same venue. Congratulations to everyone involved.'
Most people showering
Lynx now plan to take the shower on tour across European beaches and music festivals.


Beautiful Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1

8:50 AM 3 Comments A+ a-

I can't wait untuk tengok movie nie
Read all the books and I just can't imagine camne diorang nak wat movie nie
Citer dia complicated giler kot

Luckily diorang dah pecahkan jadi dua bahagian

MySpace
Oooooo
Tak sabar sangat

Cepatlah November

Before tu
Jum layan trailer dier...
Just imagine the whole movie after watching the trailer!
It is gonna be wild!


Click Me To Visit Bargain Shoppe