Umbai and Kelapa Shake Special

8:15 AM

Last weekend, sebelum puasa start, a few of my friends and I merancang for a crazy-fun-filled weekend..
On Saturday, kami bergerak ke Melaka
The trip itself was a fun trip
Memasing gelak bukan main lagi while on the road

Sampai Melaka, mencari plak laluan nak ke Mahkota Hotel Melaka
Kami semua pakat duduk apartment
Best gak la hotel dia
Bilik pun memuaskan cuma perabot2 ala-ala antique gitew...
Lama dan a bit usang kot....

Our apartment plak menghadap Mahkota Parade....Kalau dapat yang menghadap laut lagi best la kot
Selepas membersihkan diri segala bagai, kami gamble cari Umbai, nak makan ikan bakar katanya...
Dengan bantuan GPS, kami berjaya sempai...
Mak aih...
Ramainya manusia...
Sedap sangat ke tempat tu?
Kami terus pergi ke Ikan Bakar Parameswara atas suggestion kawan yang pernah sampai ke tempat nie
The best ikan bakar katanya...
Selepas berjaya mendapatkan meja, kami pun order makanan-makanan berikut :
* ikan bakar
* ikan masak 3 rasa
* sotong goreng tepung
* udang goreng butter
* ketam masak merah

Tapi yang sedapnya adalah ikan bakar sahaja...boleh?
Tomyam adalah sangat cair, ikan tiga rasa hanya ada satu rasa sahaja manakala sotong dan udang adalah tidak fresh...
Camner tuh?
Mungkin ke kami datang pada masa yang tidak sesuai atau quality control sudah menurun?
Apa-apa hal pun...tuan punya kedai nie mesti masyuk sebab orang tak putus-putus datang..
berbaris dan berdiri menunggu meja kosong
seumpama helang menunggu untuk menyambar arnab gitew...
*mati la perumpamaan bagai nie*

Esoknya...before balik, kami mencari satu lagi tempat di Klebang yang menyajikan coconut shake yang heaven rasanya...
Kedai dia duk tepi jalan jer...
Ramai hokey orang berbaris nak membeli



Yang ini memang heaven...sedap giler coconut shake + vanilla ice cream dier...
Dah la mentari terik memancar..pekena plak shake special nie..
perghhhh! heaven terasa!!

All in all...
I LOVE MELAKA!!!

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe