Murah rezki

8:15 AM

Ials bersyukur kerana ada ramai sahabat
Rezki dari segi kewangan mungkin ials kurang tapi ials bersyukur kerana ramai sahabat
Satu group of my sahabat sudah ials kenalkan di sini

What follows after this is going going to be about individuals that I could not put into a group...
They are special in their own way

Sahabat ials nie ials kenal melalui kawan gak
and they have their own circle
biasalah kan...
kengkawan dari masa study pastu stay friends sampai la memasing dah kerja
First time ials kenal dia, terus ials tertarik dengan keramahan beliau
And he is also down-to-earth
Ials being peramah pun suka gak kawan ngan orang yang low-profile nie
Setelah lama kawan ngan dia, baru la dapat tau yang dia nie is working as an engineer kat Petronas
Pastu tau tempat dia kerja katne?
Kuantan uals...
Eh? Tapi nape ials selalu jumpa uals kat KL hampir every other week?
Ala..ials drive la ke KL, nak jumpa kengkawan : ujar beliau.
Wow! Sanggup drive jauh semata-mata nak bersama kengkawan
Pastu ials perasan dia nie suka gi holiday, on his own ok...
Wow! Ials lagi terpegun!
Ye la...dia mampu sebab gaji dia mesti la banyak kan...
Hik hik hik

Last week, dia PM me and his other friends
He apologized sebab takde cenderamata dari Prague for all of us
And sebagai tanda minta maaf, dia nak belanja kitorang semua makan-makan and movie treat
He said, worth of his 6 months bonus
*pitam ials dengar 6 MONTHS*
Anyway, to cut story short,
I did enjoyed the dinner and the movie treat and also the hotel room...
Thanks so much uals....
You are a very good friend...
Ials cerita nie bukan nak bermegah kerana sahabat yang berduit
Tapi ials nak citer betapa a person with such wealth could still be so humble and down-to-earth...
Jangan nak berlagak dengan harta dunia kan..
Well...enough said...
Thanks uals...
Ials doakan uals murah rezki dunia dan akhirat
Itu je yang mampu ials bagi

You Might Also Like

1 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe