Exciting Upgrades by Jakel: Barulah Raya

It is not too much for me to say that Malaysians love to visit Jakel especially when it is festive season.
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
As per the year before, I visited Jakel (Shah Alam) again last weekend just to diversify my options. 

Why Jakel?
The choices are vast, for everyone, and if you are lucky, at a very steep price!
And was I lucky because almost all the Jakel Ambassadors were there when I visited and my oh my, did they had a huge sale that day! There were Awal Ashaari, Scha Al Yahya and Lara Alana, Hanis Zalikha, Hairul Azreen and Yusuf Iskandar, Nabil Ahmad, Harith Iskander and Nabil Ahmad. Not forgetting the children's idol, Upin and Ipin were there too. 

So, whenever the ambassadors are there, Jakel just love to have 'Happy Hour' where they sell every collection at a surprisingly pleasant low price. And here is some of the new and pleasant upgrades that have been introduced to this year's collection.
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Exciting Upgrades
  • Kain Samping Benang that is wearable anytime and anywhere at any occasion and it is also evergreen.
  • New and exciting colours to the Baju Melayu collections such as Teal Green in Aaron Aziz's, Maroon into Nabil's, Navy Blue into Awal's and Yellow Buttercup into Harith's.
Great Price
  • The price for the baju melayu collection starts from RM89 per pair and it comes with Kain Samping Benang and buttons.
Practical and Fashionable
  • The Kurta collection (Hairul Azreen collection) are now more wudhuk friendly and made of high-quality cotton with buttons on the arms and pockets detailing.
  • As for Ayda Jebat Baju Kurung collections, the fashions are age appropriate for all young ladies to the working executives to be fashionable, presentable and fresh throughout the day with its trendiest beautiful colour selections and printed motives.
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Family Friendly
  • The kids' collections of Upin Ipin, Lara Alana and Yusuf Iskandar has also been upgraded especially the choice of fabrics being selected for the collections are kids' friendly.
  • Interested in colour-coordinating this Raya? The family collections boast a vast choice of colours to choose from may it be from Schawalara or Hanis, Hairul and Yusuf's collection.
  • Hanis Zalikha's: Versatile and classy are the focus when designing this collection with beads and intricate detailing. Yusuf Iskandar Collection comes with the choice of round neck and collar using cotton as the fabric of choice to ensure the kids are comfortable while wearing them. 
Cashless and Mobile
  • Jakel has upped their game when they collaborate with Boost this year to enable their fans to transact cashless and mobile. By downloading and paying for their hauls using Boost, the fans will get points which later could be used for more purchase, at Jakel and elsewhere too.
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya
Awal Ashaari, Ayda Jebat, baju melayu, Hairul Azreen, Hanis Zulaikha, harith iskander, Jakel Shah Alam, Kurta, kurung moden, Lara Alana, Nabil Ahmad, promosi jakel, Shca al-Yahya, Yusof Iskandar, Jakel Barulah Raya

So, why wait till the last minute to shop at Jakel?
Shop now and get more to choose from and who knows, you will stumble upon one of the many Happy Hours that Jakel love to have.

Be there, or be square.
Jakel, Barulah Raya.

Psst. Don't forget to #JakelBarulahRaya and #IngatJakelIngatRaya whenever you upload your pictures into your SocMed.
Jakel's WebsiteJakel's Facebook | Jakel's Instagram
Rawlins GLAM
012.280.1977

Post a Comment

26 Comments

  1. Memang menarik sangat jualan di jakel ni. Paling menarik bila ada potongan harga sehingga 80% jadi memang tak akan lepaskan peluang la untuk bershopping baju raya kat sini. Kurta Awal Ashaari memang terbaik..hehe

    ReplyDelete
  2. hmm bnyaknye lokasi kena pergi ujg minggu ni.. jakel salah satu tempat.. boleh cr baju raya kat sini.. smua cantik2 dan up to date

    ReplyDelete
  3. Memang banyak promo kat Jakel Shah Alam je ke? Nak juga cuba beraya dengan Jakel tahun ni.

    ReplyDelete
  4. Jakel is like one stop place for shoppers to shop for Raya clothes. And the price really mark down a lot. Variety of choices and price is .

    ReplyDelete
  5. Jakel memang tiap- tiap tahun buat promo raya macam ni kan...bagus marketing dengan hire artis2 yang mempunyai ramai pengikut untuk kempen ni..pilihan banyak, fesyen terkini dan material kain pun bagus kan..

    ReplyDelete
  6. I saw you guys punya Instagram. Ramai betul yang bergambar dengan artis-artis ya! Nampak memang meriah betul! Jakel memang selalu menjadi pilihan sebab harganya yang berbaloi selain servis yang memang mesra pelanggan. :D

    ReplyDelete
  7. ramainya kat sini. tak suka betul bila jakel buat sales, satu shah alam jem haaa. baby kaler merah tu cantik tak? macam nak beli kaler merah pun ye

    ReplyDelete
  8. Meriah betul majlis. Jakel memang rajin buat sale raya macam ni. Koleksi baju-baju pon untuk dewasa lelaki, perempuan dan kanak-kanak pon semua cantik-cantik. Nak terjah Jakel lah nanti.

    ReplyDelete
  9. ingat jakel ingat raya..mmg kalo time raya akan pi jakel...sebelum ni pernah bli bj melayu utk hubby time happy hour mmg berbaloi...nanti nk singgah jakel la tgk koleksi bj kurung plak

    ReplyDelete
  10. Jakel ni memang pilihan utama rakyat Malaysia . Rekaan Yang pelbagai dengan warna Yang sangat banyak. Harga pun berpatutan dan mampu milik .

    ReplyDelete
  11. Jakel barulah raya memang dah dua tahun shopping kat sini tahun pun kita akan beli baju untuk raya hehehe mudah sebab semua saiz ada memang senang nak cari....

    ReplyDelete
  12. Terasa raya sudah sangat dekat... Padahal puasa baru seminggu.. Seronok shopping time ada duta jakel ni sebab ada lelong happy hour mur mur mur sangat he he he

    ReplyDelete
  13. jakel ni org suka shopping sebab banyak pilihan pakaian, senang nak cari warna sedondon..harga still mampu milik takdelah cekik darah sangat hehehe

    ReplyDelete
  14. jakel ni banyak pilihan. Apa pun ada. Time pergi situ survey baju raya juga.

    ReplyDelete
  15. kemain ko membeli belah ek, dapat ke baju idaman hati tuh?

    ReplyDelete
  16. Jakel memang suka buat harga runtuh macam ni, rugi sesiapa tak rebut peluang keemasan ni. Baju pun cecantik, sis kalau ada masa memang nak terjah jugak sana nanti

    ReplyDelete
  17. memang havoc sangat masa nie kan rawlins. Jakel buat lelongan murah2 kepada pengunjung. laku keras baju-baju melayu dan kurung artis2. tambah2 yang buat lelongan tu artis, makin cepat stok habis. tahun nie mmg beraya sakan guna baju dari jakel lah sbb cantik2 designnya

    ReplyDelete
  18. Wah so many ambassadors there at the same time, it must have been a blast! I love shopping at Jakel as well even though they sell mainly Muslim wear but tht's exactly why I go there. LOL

    ReplyDelete
  19. Kualiti kain di Jakel memang terbaik.nampak meriah dengan kehadiran artis artis yang terlibat..lagi best ada jualan murah di Jakel kan..tuh yang best

    ReplyDelete
  20. Rasanya tahin niacam nak beli baju raya kat jakellah.banyak pilihan tu

    ReplyDelete
  21. Jakel ni memang brand yang famous untuk baju melayu.. selalu dengar brand ni... banyak nya collection yang lawa lawa belaka.. good untuk raya!

    ReplyDelete
  22. Bila raya je, mesti teringat Jakel. Kebanyakan baju raya semuanya beli kain di Jakel. Bila beli banyak Maka diskaun yg diberikan pun best.

    ReplyDelete
  23. Jakel has been around for ages, I think all Malaysians confirm tau what is this, it's good to see they are upgrading the place!

    ReplyDelete
  24. Best tengok event raya di Jakel meriah giler macam tu. Mesti seronok shopping raya sambil dapat jumpa artis. Anak saudara cik tom memang minat sangat baju raya upin ipin tu. setiap tahun raya mesti beli kat jakel. serba lengkap keperluan dari A till z.

    ReplyDelete
  25. I saw so many people sharing this exciting sales and event in their social media! Did you manage to shop some baju raya for yourself? It's so happening and so many good deals to shop.

    ReplyDelete
  26. Baju yang ditawarkan kat sini mesti harga best2. Nak nak kalau beli masa Happy Hour. Banyak pilihan. Saya beli kain pun kat Jakel. Senang. Harga pun berpatutan. Nak mahal ada, nak murah ada. Pilih ajer.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: rawlins.una@gmail.com