Win a Prada

9:12 AM 0 Comments A+ a-


Jom m
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Sahabat Baik Wanita

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Saya memang suka nak bagi khabar gembira nie.

Apakah teman baik wanita selain daripada DIAMOND?
(bak kata Marilyn Monroe "Diamonds Are A Girl's Best Friend)

Betul!
Jawapannya adalah HAID sebab dia akan hadir setiap bulan tanpa gagal!
Bio Seleza, byrawlins, cancer, cervical cancer, feminine pad, glam, hanis haizi protege, kanser, Kanser Servik, murah, pap smear, sanitary pad, sihat, tuala wanita, testimoni, dioxin
Teman paling setia
Jika ada yang tidak mengalaminya, bermakna anda mempunyai simptom berikut :

1) Ada masalah pada sistem peranakan
2) Mengandung
3) Bukan perempuan tulen

So ladies, seumur hidupnya, wanita menggunakan lebih kurang 15,000 helai tuala wanita bagi menyambut kedatangan teman baiknya itu.

Tapi berapa ramai yang mengetahui fakta berkenaan tuala wanita yang sebenarnya boleh turut menyumbang kepada kemudaratan wanita itu sendiri?
Yes ladies.
Ini fakta dan bukannya auta.
Bio Seleza, byrawlins, cancer, cervical cancer, feminine pad, glam, hanis haizi protege, kanser, Kanser Servik, murah, pap smear, sanitary pad, sihat, tuala wanita, testimoni, dioxin
Is your pad killing you?
The very so called sanitary pad/ feminine pad is not a sterilized item.
Without knowing that there are more then 10,000 colonies of bacteria/ fungus spreading on its survive, every month a girl put the pad on her #MissV in order to combat the menstruation. (The number exceeds the international safety standard by 10X)

As #MissV is readily moist, it is a perfect incubation ground for the bacteria/ fungus to keep on spreading and thus results in so many infections to the area. Eventually it will spread through out the body via the blood circulation.
Bio Seleza, byrawlins, cancer, cervical cancer, feminine pad, glam, hanis haizi protege, kanser, Kanser Servik, murah, pap smear, sanitary pad, sihat, tuala wanita, testimoni, dioxin
MissV is a very delicate area
So, ladies, be very aware of what you are putting on.

Kindly google the process of producing a sanitary pad/ feminine pad.

If you are ready to change for the better, contact me.

Bio Seleza adalah feminine pad/ sanitary pad  yang selamat dan menggunakan teknologi Bio Velocity sebagai nilai tambah. Ia juga menggunakan kapas dan bukannya rayon/ wood pulp untuk memastikan kadar serapan yang jauh lebih tinggi. Bio Seleza juga tidak menggunakan plastik bagi memastikan pengudaraan yang maksima ketika pemakaian dan sekaligus menghalang pertumbuhan bakteria di #MissV ketika pemakaian.
Bio Seleza, byrawlins, cancer, cervical cancer, feminine pad, glam, hanis haizi protege, kanser, Kanser Servik, murah, pap smear, sanitary pad, sihat, tuala wanita, testimoni, dioxin

Your health is your choice.
Choose wisely.

Owh... nak selit sikit.
Jika sesiapa rasa nak buat extra income, boleh hubungi saya ye.
Mudah sangat caranya.
Just sharing sahabat baik wanita nie dengan kawan-kawan je.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

8:00 AM 5 Comments A+ a-

Saya seorang yang boleh dikategorikan sebagai Apple Freak.
Kenapa?

Sebabnya saya ketagih untuk memiliki barangan Apple.

Pada awalnya, saya tidak mengimpikan untuk memiliki barangan Apple kerana harganya yang jauh tinggi berbeza dengan jenama lain.

Namun apabila saya mendapat hadiah Apple Macbook pada tahun 2007 untuk hadiah hari jadi saya.

Apabila saya mendapati ianya sangat sesuai dan mesra pengguna untuk kerja-kerja mengedit gambar dan juga kesukaran untuk dijangkiti mana-mana virus, saya menjadi semakin percaya pada pepatah "Kalah membeli, Menang memakai".

No wonder harganya berbeza kerana keupayaannya memang jauh berbeza daripada jenama lain.

Sesudah itu, saya obses dengan iPhone.

Bermula daripada iPhone 4, saya menjadi seorang yang gigih untuk menjadi di kalangan yang pertama untuk memilikinya sehingga sanggup untuk berbaris di KLCC seawal 4:30 pagi pada hari pelancaran iPhone 4S.

Begitu juga ketika pelancaran iPhone 5.

Kemudiannya saya beli pula iMac sebab memang super duper easy nak mengedit gambar bagai.

Gambar kan ibarat udara kepada para blogger.

Apabila ditanya kenapa iPhone 5S tu gajet impian setiap blogger, maka ini jawapan saya :

  1. Keupayaan dari segi visualnya yang tersendiri dek kerana kehadiran Chip A7. Chip A7 memberikan kualiti gambaran yang sejelas dan seindah yang terdapat pada iMac. Ini akan memudahkan blogger on-the-go apabila kena menyiapkan tugasan dan memuatnaik ke media sosial dengan segera. Amazingly enough, kehadiran Processor M7 di dalam iPhone 5S juga akan banyak membantu pelaksanaan tugasan blogger. 
  2. Gambar yang menarik dan jelas merupakan udara bagi setiap blogger. Kemampuan iPhone 5S dengan iSight Camera memang akan memudahkan kerja blogger. Kualiti gambar seumpama DSLR dengan iSight Camera dan juga keupayaannya yang pelbagai (seperti Continuous Burst Mode) menjadikan blogger tidak perlu mempunyai gajet yang lain dalam menghasilkan gambar atau video yang hebat kualitinya.
  3. Tidak dilupa juga keupayaan wireless  iPhone 5S yang terbaik di kalangan peranti pintar terkini. Bagi blogger on-the-go, keupayaan wireless  memang penting dalam menyiapkan tugasan. Nobody likes a tardy person kan.
  4. Yang paling penting, sepenting aliran darah, bateri iPhone 5S juga lebih tahan lama, walaupun kemampuannya tekah meningkat berkali ganda.
Sebenarnya, banyak lagi sebab kenapa iPhone 5S adalah panting bagi seorang blogger. Anda hanya perlu ke laman web rasmi Apple dan mula menulis semula features bagi iPhone 5S sepertimana yang ada di laman web tersebut.

Namun bagi saya, sebagai seorang blogger, memiliki iPhone 5S adalah seumpama memiliki seorang pembantu peribadi yang tidak jemu membantu sehingga saya berjaya menyiapkan tugasan saya dengan sempurna. 

Ia juga akan menjadi seperti seorang pembantu yang sentiasa mengetahui ke mana arah tujuan saya berikutnya, apakah acara yang perlu saya hadiri pada petang esoknya mahupun mengingatkan saya mengapa pentingnya solat.

Tanpa sebarang keluh kesah atau rungutan.

Sebagai seorang blogger, keupayaan untuk melaksanakan tugasan dengan jujur dan tepat pada masanya memerlukan modal yang agak besar belanjanya.

Bukan sahaja memerlukan kebijaksanaan menyusun ayat, malah memerlukan kecekapan dalam mengambil gambar acara, kemudiannya menambahbaik bagi meningkatkan keindahan gambar tersebut dan akhirnya memuatnaik ke atas talian agar pelanggan atau pembaca kita mendapat kepuasan apabila meneliti hasil kerja saya.

Maka, dalam erti kata lain, iPhone 5S ini umpama ruangan pejabat saya yang membolehkan saya menghasilkan sesuatu tugasan yang kemudiannya akan memberikan rezeki bagi diri saya serta insan yang lain yang layak menerimanya.

Itulah sebahagian daripada sebab mengapa iPhone 5S adalah Gajet Impian Setiap Blogger.

Terima kasih kepada DenaiHati kerana menganjurkan peraduan ini yang memberi peluang kepada saya untuk meluahkan cinta rasa saya kepada iPhone 5S.

Tidak dilupakan juga jutaan terima kasih kepada para penaja yang menjayakan peraduan ini.
Moga murah rezeki anda semua.


Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.

Terima kasih DenaiHati.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Bakat baru Seludup

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Ada bakat baru SELUDUP?

Bukan menyeludup tau!

Ingat tak entry NIE pasal pencarian bakat baru untuk berlakon di samping Tiz Zaqyah dan Jehan Miskin dalam drama baru SELUDUP?

Ingat!
Habis tu kenapa tak hantar penyertaan?
Rugi tau!

Anyway, banyak sungguh penyertaan yang diterima oleh Mastermind Group Sdn Bhd sempena pertandingan #MasukDramaSeludup tu.

Akhirnya pada 16 Ogos yang lepas, pencarian Jehan Miskin selaku penerbit eksekutif dan pengarah bagi drama 13 episod berakhir dengan terpilihnya Mohd Andika Abdul Halim (25 tahun) dan Nur Afieqah Zulkarnain (20 tahun) yang masing-masing berasal dari Johor dan Kuala Lumpur.
Andika dan Afieqah

Satu fakta menarik berikutan pemilihan dua bakat baru ini adalah Jehan Miskin telah menulis dua watak sampingan bagi memasukkan watak mereka ke dalama drama SELUDUP.

Tak ke menyesal awak tak hantar penyertaan tempoh hari?

Mohd Andika yang merupakan seorang pekerja restoran berkata “Saya amat berterima kasih kepada para juri yang telah memilih saya dan saya percaya saingan adalah sangat sengit. Peluang ini akan saya gunakan sepenuhnya untuk mencapai impian saya menjadikan bidang lakonan sebagai kerjaya”. 

Perasaan gembiranya turut dikongsi Nur Afieqah, seorang pelajar yang menyifatkan peraduan ini sebagai usaha yang sangat unik untuk mendedahkan bakat baru dengan realiti sebenar kerjaya lakonan.

Selain peluang keemasan untuk berlakon di dalam drama SELUDUP  pemenang-pemenang juga akan menerima hadiah bernilai sehingga RM15,000.

PITAM!!

Untuk maklumat lanjut mengenai SELUDUP dan peraduan #MasukDramaSeludup termasuk terma dan syarat, sila layari laman FB Seludup di www.facebook.com/seludup

Anyway, nie ada video audition Andika dan Nur Afieqah.
SELUDUP drama bersiri tiga belas episod diperkenalkan oleh Mastermind Group Sdn Bhd dengan kerjasama Astro Malaysia. 

SELUDUP diilhamkan daripada kesedaran yang semakin meningkat di kalangan masyarakat mengenai perdagangan haram barangan seludup, tiruan dan cetak rompak yang telah menjadi isu sosio-ekonomi di negara ini dan menjejaskan pendapatan, keselamatan dan kualiti hidup masyarakat.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam


Jaga Kewanitaan Anda

8:00 AM 0 Comments A+ a-

Dengan berkembangnya teknologi, teknologi penjagaan kesihatan juga turut berevolusi menjadi lebih mudah dan selamat digunakan.

Begitu juga dengan penjagaan kesihatan wanita, terutama di bahagian reproduksi wanita.

Wanita, secara purata menggunakan lebih kurang 15,000 tuala wanita/ sanitary pad/ feminine pad  sepanjang hayatnya.

Tetapi, didapati bahawa kematian dek kerana cervical cancer  masih lagi membimbangkan.

Kerana wanita begitu berharga, maka penjagaan kesihatan wanita juga adalah sangat penting.

Jika ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan Cervical Cancer, boleh rujuk entry saya berkenaan Nilai Serviks Wanita.

Di sini saya mencadangkan penggunaan beberapa produk yang boleh membantu merawat dan menjaga kesihatan wanita.
Merawat dan mencegah insyaAllah tetapi bukan penawar ye.

Penggunaan Premium Beautiful Corset dan Bio Seleza secara serentak adalah sangat membantu dalam menjaga kesihatan wanita, terutama bahagian reproduksi wanita.

Saya dah selalu cerita pasal Premium Beautiful Corset kan.

Meh saya share sikit pasal Bio Seleza.

Terdapat empat fungsi yang membantu menjaga kesihatan kewanitaan di dalam Bio Seleza.
  1. Pembasmian Kuman
  2. Penyahbauan
  3. Menyelaras fungsi fisiologi badan
  4. Melegakan sakit puan
Keempat fungsi ini diperoleh kerana terdapat Jalur Teras Anti-Bakteria yang dirumus daripada tenaga Bio Velocity, Nano Silver dan Ion Negatif yang membunuh bakteria secara berkesan. Ia juga membantu menggalakkan aktiviti sel, memperbaiki peredaran darah, melegakan kesakitan haid dan detoksifikasi.

Apa itu Bio Velocity?
Meh baca kat entry nie plak kan.. yang penting tenaganya membantu menyegarkan kita dengan kebaikan tenaga Dhuha

Nano Silver dikenali dengan kemampuannya bertindak sebagai anti-bakteria dan anti-fungus. Jadi, apabila adanya fungsi ini di Bio Seleza, memang membantu dari segi kesihatan kerana organ reproduksi wanita mudah untuk dijangkiti kuman dan fungus sekiranya tidak dijaga dengan baik.

Manakala Ion Negatif  pula mempunyai empat fungsi berikut :
  • Menguatkan fungsi saraf autonomik
  • Menguatkan kolagen (tisu yang berdaya tahan dan ketegangan yang berkaitan)
  • Meningkatkan kebolehtelapan membran plasma prototaip sel (meningkatkan metabolisme)
  • Menguatkan sistem imun badan
Here is some testimonies untuk rujukan rakan-rakan ye.
Bio Seleza, byrawlins, cancer, cervical cancer, feminine pad, glam, hanis haizi protege, kanser, Kanser Servik, murah, pap smear, sanitary pad, sihat, tuala wanita, testimoni, dioxin
Helps to regulate period
Bio Seleza, byrawlins, cancer, cervical cancer, feminine pad, glam, hanis haizi protege, kanser, Kanser Servik, murah, pap smear, sanitary pad, sihat, tuala wanita, testimoni, dioxin
Wonderful combo for better health results

Boleh hubungi saya segera ye
Ada harga diskaun yang istimewa untuk rakan-rakan

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

The Expendables 3 - The Review

8:00 AM 0 Comments A+ a-

Thanks +ChurpChurp sebab sudi menjemput saya menonton +The Expendables 3 bersama-sama di #Churpremiere tempoh hari.

What can I say?
The movie stars are old but they are so GOLDEN that I just couldn't pass up the chance of watching them!

SINOPSIS
Jalan cerita kali ini memang berbeza berbanding sekual yang pertama dan ketiga.
The Expendables telah menyelamatkan Doctor Death.

Apabila menjalankan misi seterusnya, mereka bertemu dengan sahabat mereka Stonebanks yang dijangkakan telah mati di tangan Barney Ross. Barney terpaksa membunuh Stonebanks kerana dia telah menjadi seorang penjenayah yang dikehendaki.

Kini Stonebanks kembali dan menjadi ketua penjahat yang dikehendaki.

Apabila seorang rakannya tercedera dalam misi tersebut, Barnes memutuskan untuk membubarkan The Expendables.
Walaupun begitu, dia ingin meneruskan misinya memusnahkan Stonebanks dan mula merekrut ahli baru dengan bantuan Bonaparte.



Ahli lama The Expendables juga ingin membalas dendam dan memusnahkan Stonebanks dan bersetuju bergabung dengan ahli yang baru.

Berjayakah The Expendables memusnahkan empayar Stonebanks?

PENILAIAN
Plot : 4.6/ 5.0. Pembawaan cerita yang ringan dan tidak berat. Pengenalan banyak watak baru juga menyebabkan jalan cerita yang ringkas diperlukan. Kalau tidak, memang lebih 3 jam la cerita ini. 

Penghayatan : 4.6/5.0 Watak-watak baru yang dikenalkan mampu membawa watak masing-masing dengan baik dan hidup. Kemampuan yang lama memang tidak perlu kita pertikaikan. 

Will I watch it again : I will buy the DVD.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Kenapa degil sangat LEMAK!

8:00 AM 0 Comments A+ a-

Ramai antara kita yang dah buat macam-macam sebab nak hilangkan lemak di seantero badan kita kan.

Tetapi taktau lah kenapa degilnya yang amat kan.

Well, here is why!

Now you know why kan
Get your Premium Beautiful Corset to help sculpture the body that you have always desired
Do not forget to get your Bio Velocity Sleep Mate to get your quality sleep and to tone down your stress away.

Owh, good deals and discounts await you!

Live Happily, Live Beautifully, Live Healthily!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Boroi - Salah Siapa?

9:21 AM 0 Comments A+ a-

Salam Lebaran semua.

Apa khabar?
Sihat?

Bagaimana dengan berat badan dan ukuran pinggang?
Adakah begini gaya korang selepas raya?
APA?

Jangan ditanya!
Hahahaha.

Jangan sensitif sangat tau.
Sebab anda tidak keseorangan.

Rasanya keseluruhan Malaysia mengalami masalah yang sama, terutama di dalam bulan Syawal nie.

Persoalannya, siapakah atau apakah yang perlu dipersalahkan apabila terjadinya boroi?

Takpe...

Nie nak share sedikit salah faham berkenaan cara untuk mengempiskan boroi.

Source : Lose Belly Fat
Kalau semua tu tak betul, apakah cara yang boleh membantu?
Source : Food To Belly Fat Free
1) Pemakanan yang boleh membantu mengurangkan keboroian diri anda
Source : Exercises
2) Mengubah amalan seharian juga membantu mengurangkan penjajahan lemak di dalam badan

3) Penggunaan Premium Beautiful corset selama 8 jam sehari secara konsisten serta tidur menggunakan Bio Velocity Sleep Mate untuk mendapatkan tidur yang berkualiti boleh membantu menurunkan berat badan anda.

Yang penting, ISTIQAMAH

Apa jua yang anda lakukan, tetapi jika tidak berterusan, memang tidak akan berjaya.
Nak dapatkan harga murah dan terbaik, cepat-cepat hubungi saya ye.
 
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Click Me To Visit Bargain Shoppe