Bukan la nak berlagak dan bukan juga nak riak

Tapi jika disuruh buat macam-macam, insyaAllah boleh buat

Disuruh bungee jumping, boleh gagahkan diri
Disuruh makan benda pelik-pelik, akan ials tabahkan jiwa
Disuruh berendam dalam lumpur, akan ials kuatkan diri

Tapi please, jangan sesekali dekatkan ials dengan ular!


Even masa google cari gambar ular-ulat kat atas nie pun, rasa seram and nak pitam tengok gambar je

Bila tengok je peserta-peserta Fear Factor membuat tugasan mereka, semuanya ials boleh buat kot

Tapi jika seperti di bawah ini, memang ials akan jadi orang pertama tarik diri
 Ish!
Minta jauh la

Buat pengetahuan uals semua, ials adalah seorang penyelam berdaftar ye
Tapi disebabkan rasa takut pada ular, everytime ials nak buat dive, ials akan teringat ular laut yang berbisa dan ini kerapkali menyebabkan ials nak berhenti menyelam

Begitu juga bila ials masuk ke dalam hutan, ials akan make sure ials memakai stokin bola dan memakai topi 

Kenapa?

Sebab ials takut dipatuk ular ketika berjalan atau ular menjalar jatuh dari pokok ke kepala ials

Sampai pernah mak ials marah sebab ials membuka payung ketika nak ke dusun durian

Even sampai sekarang, ials akan cuba mengelakkan aktiviti yang melibatkan kawasan-kawasan tempat tinggal ULAR nie

Pergi Penang, mesti uals akan pergi ke Tokong Ular kan

NO for me!

So, adakah ials nie mengidap OPHIOPHOBIA?
Ophiophobia bermaksud ketakutan yang abnormal terhadap ular
Bagi peserta-peserta Astro's Fear Factor Malaysia, ials ucapkan good luck pada uals semula
Jika ada challenge yang melibatkan ular dan uals berjaya melaluinya, ials memang TABIK ngan uals

Ials memang teringin nak tengok Fear Factor dijalankan di Malaysia
Bukan apa
Nak gak tengok makanan apa yang dihidangkan, challenge apa yang dipertaruhkan

So, apabila dijadikan plak Astro's Fear Factor Malaysia, lagilah ials tak sabar nak tengok

Masa inilah kita nak tengok artis mana yang gagah, perkasa, jelita, kuat dan lembut kan
Hahahhahahha


Of course tarikan utama ialah pengacaranya iaitu Aaron Aziz
Tapi yang ials tak sabar nak tengok ialah Didie Alias
Mesti pecah perut tengok dia melatah kan
Keletah dan aksi lucu dia memang ials nanti-nantikan


Sumber : Budiey
Bagi peserta-peserta lain, ials rasa diorang semua perlu berhati-hati dengan kumpulan Jehan Miskin dan Mejar Dr Faiz
This couple could become a threat to the others
Dua-dua are in good physique and actively involved in sports (*mana aku tau fakta nie*)
Sumber : Budiey
Tapi IZ dan Zaween pun macam kuat gak kan?

Hurm...
Well peeps, best of luck to all of you

And also, best of luck to me too
Mudahan terpilih untuk menyertai Fear Factor House Roadshow


Fear Factor House – Is your chance to experience Fear Factor live!

Fuh! Best! Kalau menang, mau pitam tengok hadiah dia

Grand Prize
Apple MacBook Pro 13-inch 2.9GHz
AND
RM1,500 Cash

1st Runner Up
Canon EOS 650D kit (EFS 18-55 IS II)

2nd Runner Up
The New Apple iPad 64GB

Best Buzz Blogger
Apple iPad 2
AND
RM1,000 Cash



So, uals tak nak join ke?
Cepat-cepat buat entry and join ok
Pastu daftar kat sini ye >> NUFFNANG

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Uals mesti minat Ironman, Incredible Hulk, Hawk-eye, Gambit, Wolverine tu semua kan?

Bayangkan kalau yang menjadi superhero adalah GEGIRL

Saksikan Girl Power
Babe Sapiens


Magnetita
Hell Girl
Iron Woman
Astro Girl
Captain Harlock
Punishera
Aquagirl
Space Ghost-Girl
Captain Americana


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Bila dah nampak tanda nie, maknanya

PREMIUM BEAUTIFUL IS ON SALE AGAIN

YEAR END SALE ghitewwwww

Sapa-sapa yang berminat nak tahu lebih lanjut berkenaan 
  • SPECIAL DISCOUNT
  • FREE GIFT
  • CHANCE TO GENERATE MORE
  • OTHER PRODUCTS
Boleh contact my two partners too

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

What is this? It's a menu! A GLAM one too!
The table settings are great too!

GLAM NIGHT memang meletups!
Bertempat di Westin pada 24 November 2012 jam 8 malam, satu lagi sejarah tercipta di dalam GLAM Book of Records


GLAM NIGHT for the first time ever!

Melangkah masuk ke dewan, ials terpegun
The decoration of the hall was just superb!
Everything just screams GLAM and SUPERB
From the balloons sampai ke cookies dia, memang sesuai tema
Cantik kan dia nyer decoration? Thanks to Hanis Haizi and Razali Zain

Nie plak some of the moments yang ials dapat capture
The night went on as BEAUTIFUL and GLAMorous as anyone could imagine


Me and Hanis, the Kodak Moment! Dress by Dato' Radwzuan Radziwil, 45 wing panels 

Captures the GLAM moment

Jangan ingat GRAMMY, EMMY atau ACADEMY awards je yang ada after-party
This is one the AFTER-PARTY yang uols should not miss next year!
Tu, tak tengok lagi the dresses!
The dresses boleh menyebabkan uals PITAM, BANGUNPITAM, BANGUN semula (semua beli ye, bukan sponsor)
Razali Zain with his special moves, even the pregnant Adibah joined in


The glowing and shining dress of Salha's is very beautiful
Sempat ambil gambar Naa Kamaruddin dari tepi je, delicately sewn leaves on the dress is SUPERB
Pastu bila tanyakan harga dress memasing, kejadian PITAM, BANGUN berulang semula
Tanya designer, akan keluar la nama Dato' Radzuan Radziwil, Ezuwan Ismail and lots more

So, before uols pengsan lagi, better ials letak je pic of GLAMorous event for you to enjoy
So GLAMorous kan?
Some of the table-mates malam tu, all are amazingly GLAMorous too
Lily and husband, Lily looks macam Yuna kan?
Itu baru sedikit penangan GLAM
Banyak lagi facts about GLAM yang we love to share with uols
Not only we know how to WORK SMART, we also play SMART and GLAM too

Wanna know the secrets in becoming GLAMorous?

No biggie

Ada lucky draw lagi!
The VVIPs of GLAM NITE
Just be part of the GLAM group 

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Really love this pic! Creative and attractive!
Beruntungnya jika setiap langkah menuju kejayaan sentiasa dijaga agar tidak terkeluar landasan
Juga bagi mengelakkan dari kerugian masa dan melakukan sesuatu yang sia-sia
Just ikut laluan yang telah disediakan oleh mereka menuju kejayaan dan perubahan hidup secara total dari pelbagai segi

Beruntungnya sebab memilih Green Leaders Group (GLG)
Bukan sahaja pelan kerja adalah terjaga, malah terbukti berjaya
Tahniah to Hanis Haizi dan Razali Zain kerana buah fikiran dan usaha keras mereka berdua telah membuahkan hasil
The Incredible Duo!

Buktinya ialah pada 24 November 2012 yang lepas, seramai 7 orang Crown Diamond Manager dari Green Leaders Group (GLG) telah diraikan sempena Majlis Ulang Tahun ke-20 bertempat di Stadium Melawati
TAHNIAH kepada semua CDMs
Anda semua inspirasi kami
Acara ulang tahun ini adalah acara red-carpet yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh ahli GLG
Why?

Sebab semua nak tengok dress Hanis and all the other girls
Not forgeting the guys too
Fesyen GLG selalu menjadi tumpuan dan lastly akan menjadi ikutan oleh ramai

Nak tengok fesyen diorang?
Nie yang sempat ials amik ye
 
Tu sikit je yang ials ambil
Banyak sangat yang baju cantik-cantik and meletups

Guess what?
Shila Amzah performed lagu-lagu dia masa Asian Wave and sekaligus membawa kemenangan pada dia iaitu Patah Seribu, Zheng Fu dan Set Fire to The Rain
Hai-O pun turut memberikan anugerah kepada beliau dan sekaligus mengangkat beliau sebagai jambatan di antara kaum melalui suara beliau
Yang penting, satu stadium nyanyi ngan beliau
Melayu, Cina dan India bersatu dalam acara perniagaan dan muzik!
Mana uals nak dapat kesatuan sebegini rupa!
Dayang Nurfaizah pun dijadualkan untuk perform pada majlis nie
But I didn't wait for her to perform sebab nak balik untuk pergi GLAM NIGHT pada malamnya

Apa itu GLAM NIGHT?
Tunggukan next entry ok

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Last Wednesday, ials dapat special invite from Nuffnang untuk menonton Breaking Dawn Part 2
Oh My Gucci!!!!

Pastu Nuffnang bagi plak hadiah sebab menang contest dia....
Thanks Nuffnang
Dapat a bag and an umbrella tapi umbrella lupa plak nak amik pic

Masa nak pergi ambil tiket, Cathay Cineplex di e@Curve penuh ye
Dua-dua level penuh dengan people yang dapat jemputan untuk premiere screening
Memang ramai la kan Twilight die-fans

Sinopsis
Breaking Dawn Part 2 berkisar berkenaan kehidupan semula Bella sebagai vampire dan juga sebagai ibu kepada Renesmee serta cabaran yang dilaluinya demi insan yang disayanginya
Bella sebagai newborn, dia mempunyai kekuatan yang sangat hebat dan telah diajar oleh Edward cara untuk memburu bagi melampiaskan kehausannya pada darah
Pada satu kejadian, Bella hampir membunuh seorang pendaki tetapi berjaya mengawal nafsunya terhadap darah manusia dan memburu binatang
Bella memarahi Jacob kerana imprint  ke atas Renesmee
Apabila Belle mendapat tahu bahawa Jacob telah membuat imprint ke atas Renesmee, Bella menjadi berang tetapi akhirnya terpaksa menerima hakikat bahawa itu di luar kemahuan Jacob dan Renesmee
Jacob juga telah membuka rahsia bahawa dirinya adalah werewolf  kepada bapa Bella, Charlie dalam tindakannya menghalang Bella dan the Cullens dari berpindah meninggalkan Fork
Renesmee pula telah diperkenalkan kepada Charlie sebagai anak angkat kepada Bella dan Edward

Renesmee membesar dengan kadar yang sangat deras sehingga menimbulkan kebimbangan di kalangan keluarganya, bahawa dia tidak akan mempunyai usia yang panjang

Ketika Jacob, Bella dan Renesmee bersiar-siar di kawasan pergunungan, Irina dari puak Denali telah terlihat Renesmee yang sedang bermain-main dan berterbangan dan menyangka bahawa dia adalah mangsa kepada Bella

Irina telah memaklumkan 'jenayah' ini kepada Volturi
Volturi yang memang mempunyai niat untuk menjatuhkan puak Cullens terus membuat keputusan untuk memusnahkan seluruh keluarga Cullens sebagai hukuman di atas 'jenayah' kerana menghasilkan immortal child

Alice yang mempunyai kebolehan untuk melihat masa depan telah mendapat visi bahawa Volturi akan menyerang the Cullens dan terus melarikan diri meninggalkan Cullens bersama Jasper
Alice berpesan agar mereka mencari saksi-saksi di kalangan vampire dari puak yang lain untuk menunjukkan bahawa Renesmee adalah half mortal, half immortal dan bukannya immortal child

Kesemua saksi yang hadir terpesona dengan Renesmee dan kebolehannya untuk berkomunikasi dengan hanya meletakkan tapak tangannya pada muka orang lain dan semua imej di fikiran Renesmee akan terpancar di fikiran mereka
Kate dan Tanya dari puak Denali
Zafrina dan Senna dari Amazon
Pengembaraan the Cullens ke seluruh dunia mengumpulkan ramai vampire yang mempunyai kebolehan yang unik
Kate dari puak Denali mempunyai kebolehan mengalirkan tenaga elektrik berkuasa tinggi dari seluruh badannya
Benjamin dari Egypt pula mempunyai kebolehan memanipulasi unsur-unsur bumi
Zafrina dari Amazon pula berkebolehan mencipta ilusi

Kehadiran vampire membolehkan Bella belajar mengenali dirinya dan kuasanya iaitu sebagai pelindung
Bella juga telah merancang agar Jacob dan Renesmee melarikan diri agar tidak dapat dicederakan oleh Volturi ketika pertarungan kelak

Apabila Volturi tiba, kesemua saksi dari the Cullens dan juga kumpulan werewolves telah bersedia menunggu
Walaupun Renesmee telah menunjukkan kepada Aro siapa dirinya yang sebenar, tetapi Aro masih lagi ingin memusnahkan the Cullens dengan membangkitkan isu keselamatan mereka di masa hadapan

Ketika ini Alice dan Jasper tiba
Alice terus menunjukkan kepada Aro masa depan Volturi dan Aro jika dia memilih untuk memusnahkan the Cullens

Apakah yang ditunjukkan oleh Alice kepada Aro?
Apakah the Cullens akan tumbang?

Penilaian ials terhadap Breaking Dawn Part 2 :
Plot penceritaan : 4.8/5.0. Walaupun ials merasakan jalan cerita dia agak laju dan some parts yang ada dalam buku tidak ditonjolkan, jalan ceritanya masih boleh difahami. Kalau nak ikut buku, tiga hari pun takkan selesai.  

Penghayatan : 4.9/5.0. Amazingly, Kristen menunjukkan banyak ekspresi muka kali ini. Lakonan Edward, Alice, Emmett, Jasper, Jacob dan yang lain-lain juga memberangsangkan. Saya suka dengan pemilihan vampire  dari puak lain yang tidak lari dari kriteria tinggi, cantik dan mempunyai fizikal yang menarik. Especially Zafrina, sangat model! Watak-watak Volturi juga memberangsangkan, especially Jane yang jahat itew!

Will I watch it again 
: Yes, I will, and will buy the complete Saga DVD!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977