Battleship : The Review



First and foremost, 
Thank You Churp Churp
Love you lots for the tix
Wanna know how to get the tix for free and get invited to premier screening?
Register here



I was invited to the premier screening of Battleship
The movie that I was highly anticipating
Why?
The movie was brought by Hasbro, the same company that produces Transformers
of course I LIKE

Heehehe

Pelakon-pelakon tak berapa nak terkenal la
Except for Liam Neeson and Rihanna (pelakon ke?)
For being her first time on movie, Riri boleh tahan la gak lakonan dia
Sempat nyanyi lagi tu dalam one of the scenes
Tapi pelakon-pelakon yang lain semuanya gorgeous gak
Nagata, the Hopper brothers and kebanyakan fleet members

Rihanna in her first debut : Thanks Google
Brooklyn Decker : Thanks Google
Taylor Kitsch : Thanks to Google

Battleship berkisar berkenaan usaha Bumi untuk berhubung dengan dunia lain yang dikenali sebagai G Planet
Setelah dipancarkan, rupanya transmission itu telah diterima oleh Alien yang dikenali sebagai The Regent
Kisah bermula di Hawaii ketika perkumpulan tentera laut seluruh dunia untuk their version of World Cup
Lima objek asing telah dikesan memasuki ruang angkasa Bumi dalam keadaan tersusun
Entah kenapa ada sebuah kapal angkasa tu takleh nak mengelak satelit Bumi, terlanggar dan pecah berkecai dan terhempas di Hong Kong
Manakala yang empat lagi terus jatuh ke dalam laut berhampiran Hawaii

Kumpulan 5 kapal angkasa ini sebenarnya kumpulan pertama yang dihantar ke Bumi untuk kerja risikan berkenaan Bumi sebelum yang lain menyusul
Oleh sebab kapal angkasa yang terhempas di Hong Kong merupakan kapal penghubung dengan planet asal mereka, The Regent bercadang menggunakan satelit komunikasi di Hawaii untuk menghubungi planet induk mereka dan memulakan operasi menakluk bumi

Di sini bermulalah fight for Earth oleh kedua-dua belah pihak
The machines used by The Regent adalah SUPERB
Their ships are like WOW

Thanks to Google

Tapi perasan tak, macam muka Megatron?

Thanks to Google

Hehehehe

Well, my rating for the movie :

Penceritaan : Full mark, 5.0

Penghayatan watak : Memandangkan kebanyakannya orang baru kan, tetap mantap, ials bagi 4.6/5.0

The movie is worth your admission fee!

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

3 comments:

  1. Hello!
    Want to know your blog? Have more contact?
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world!
    If you are open in the field of communication, it is you open new horizons that you know every day!
    There are other countries, people who share the same passions as you.
    I invite you to visit Blogspot Directory
    This blog is not personal! It is for everyone!
    Us to share the different passions, fashion, paintings, crafts, cooking, sewing, photos, poetry, and so be able to find in countries other people with similar passions.
    I think this community is also of interest to you and your friends.
    Come on site, enter your blog url and the url please your friends
    Have a great day with the hope that you come join us.
    Regards
    Chris
    To find out, click on the link below:
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. yeke? aku rase cite ni sampah.. under expectation.. ade ke kpal alien canggih tapi ade 2 type of weapon je? alien takut cahaya matahari, alien anti dengan tiang(ade ke p attack tiang), helikopter dan suke budak2(defak?).. sape2 nak tgk cgi gmpak, bole la p layan.. klau x, tggu torrent jela.. trimas

    ReplyDelete

Terima kasih di atas palitan memori ini

Contact Rawlins GLAM

Interested in earning #ExtraIncome or simply want to know more about the products?

Just contact me.

E : rawlins.una@gmail.com
T : +6012.280.1977

About Rawlins GLAM

My Photo

I am a GLAMpreneur!
In the midst of earning 5-income figure monthly and it all starts with me.
My goal in life is to provide to my family and to enjoy life to the fullest.
I love Health, Beauty and Life!

Follow Rawlins GLAM

Facebook RSS Twitter Email

GLAM Butterfly

GLAM Insta

Click Me

GLAM Write-Ups