My passion...

9:00 AM

Passion?
Apakah itew?
Sedap ke menda tu?

Passion nie adalah kegemaran yang nikmat
Kelas tak penerangan itew?
Hehehhe

Ok lah...aku nak terangkan sangat pun tak reti la kan
Passion nie lebih kurang saudara hobby tapi untuk passion nie seseorang sanggup berhabis untuk melaksanakannya...
Paham tak?
Ok lah..lihat kronologi ini ye....
Hobi Ahmad adalah bermain bola dan mengambil gambar
Tapi Ahmad sanggup berhabis ribuan ringgit untuk hobinya yang mengambil gambar tetapi main bola plak sekadar 2 kali seminggu
So..Ahmad's passion is in taking photos la...
Ada paham?

So, my hobbies are reading, traveling, swimming and dancing
But my passion is dancing
WEI.....CAKAP MELAYU BLEH? JANGAN NAK CAKAP ENGLISH SANGAT LAH
Tidak...saya tidak berlagak. Cuma memperkasakan English saya di samping menjunjung Bahasa Melayu (ala-ala skrip matlutfi)

Asal minat pada tarian nie muncul sejak sekolah rendah lagi
Ials join Pengakap (mesti korang tak cayakan)..saya jadi penari untuk pasukan pengakap sekolah semasa Jamboree
Pastu terus ials jadi penari kebudayaan sekolah sampai Form 5
Tapi di samping itu, ials juga adalah perenang sekolah, atlit lompat pagar dan 100 m sekolah....so...jangan nak kata ials nie menari je...
All-rounder gitew

Bila ials masuk universiti, di sini ials lebih mendalami ilmu tarian nie...
Ials lebih cenderung kepada tarian tradisional melayu dan kontemporari
Dengan menari ials dapat menjelajah sampai ke China
Dengan menari ials dah round satu Malaysia
Dengan menari gak ials sara kehidupan ials semasa belajar
Lepas abis belajar ials masih lagi terlibat dalam tarian tetapi tak menari lah dah

Kenapa tak menari?
Kostum tak muat sebab badan dah jadi Incredible Hulk...hahahahah
So now jadi tenaga pengajar je..

Pencapaian sepanjang jadi tenaga pengajar?
Banyak la...
Kolej kediaman menang banyak anugerah...pernah mengajar sekolah menengah sampai ke tempat ke-5 di pertandingan tarian sekolah menengah kebangsaan...
Anugerah paling best ialah apabila melihat anak murud kita berkembang
dari seorang kaki bangku menjadi seorang penari hebat...
bukan sekadar praktikal..malah teori sekali

Now...
My passion is still tarian
sebab tarian banyak membentuk jati diri ini...
Uals plak apa passion memasing?
Meh la kongsi kat sini....


You Might Also Like

4 GLAM People

  1. Passion aku.....bernafas.

    Dari bayi sampai sekarang,konsisten je.Tak berkira nak berhenti langsung.

    Passion habis!

    ReplyDelete
  2. kan StingRay...sama le kita...tu passion wajib la kot...mau mampus kalau tak passion bernafas kan...

    ReplyDelete
  3. Waaa, tak sangka blog saya dah tersenarai dlm blog awak yer. TQ. Sila semak bloglist blog saya utk pastikan samada blog awak tersenarai atau tak ye. Sgt cool blog awak ni. :)

    ReplyDelete
  4. GreenAppleKu: Saya senaraikan sebab suka baca intipati blog awak. Thanks ya for the comment.

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe