Sajian Warisan Budaya for Ramadan 2020 @ Swiss Garden Genting Highlands [2020 Ramadhan Buffet]

8:30 AM 14 Comments A+ a-

Sajian Warisan Budaya for Ramadan 2020 @ Swiss Garden Genting Highlands [2020 Ramadhan Buffet] | Remember my trip to Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands at the last weekend before the MCO started? And remember the dinner where we attended in our best traditional attire?
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Source: Cik Lily Putih
The dinner was actually a Ramadhan Buffet review and as the theme of the buffet is 'Sajian Warisan Budaya' that was the reason we all dressed up elegantly so. 

So, without further adue, here are some of the buffet highlights of 'Sajian Warisan Budaya' Ramadhan Buffet at The Garden Terrace, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands. 
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Imagine having all of these (and many more) during the breaking of fast with the wind softly blowing in your face, up there in Genting Highlands babe.

So starting 29 April until 21 May 2020 from 6:30 pm until 9:30 pm, The Garden Terrace, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands opens up its door to all of us for the 'Sajian Warisan Budaya' Ramadhan Buffet.

Prices
  • Adult: RM78 nett
  • Children: RM34 nett
  • For Early Birds: RM55 nett
Here's how to place your orders - just by contacting the following:
As I have mentioned in my previous post [here], you'll be spoilt for food choices here and don't forget to ask for its famous Teh Tarik.

Perhaps go here for a weekend getaway right after MCO guys?
Sajian Warisan Budaya, Toscana Medi Clinic, 2020 Ramadhan Buffet, Bufet Ramadan 2020, Rawlins Eats, Swiss Garden Hotel and Residences Genting Highlands
Address
Swiss-Garden Hotel and Residences, Genting Highlands, Windmill Upon Hills, Genting Permai, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur. 

Tel :+603 9213 0777 dan +603 9078 2600 
Rawlins GLAM
012.280.1977

14 GLAM People

Write GLAM People
YB Shehan
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

Alahai menu2 dia menariknya.. Sygnya kita tak boleh keluar kan? Dah pernah stay hotel ni tapi belum cuba makanan dorg. mesti best

Reply
avatar
cc kak fas
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

Jauhnya nak g nakan kat sana kecuali tdo sekali tp skg ni dgn adanya wabak Covid-19 tak tau la apa nasib mrk yg dah ada Ramadan Bufet ni. Moga semua pulih kembali.

Reply
avatar
Sis Lin
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

Tiba-tiba rindunya nak pi events huwaaa...rindu nak jumpa kawan-kawan, arghhh rindu semuanya...
Ramadhan tahun ni entah la kan Rawlins, dapat ke tak merasai kemeriahan makan di hotel gini. Nengok menunya tu kemain banyak, kena plak duduk di Swiss Genting...kalau musim sejuk, mau laparr aje kan, kemudian berbuka puasa, dapat makan macam ni, perghhh nikmatnya...

Reply
avatar
Monday, 06 April, 2020 delete

Woww... Sangat menarik.. Harap2 PKP ni akan berakhir sebelum bulan ramadhan supaya kita boleh p buka puasa kat tempat2 makan yg best macam ni.

Reply
avatar
Ezna
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

Wow...tak tahan tengok makanan yang disediakan tu. Kalau bulan ramadan boleh disambut kat luar tanpa PKP boleh cuba makan kat sini

Reply
avatar
Nokomen
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

Wah nampak sedap dan menarik menu Ramadan di resort kat Genting Highlands ni. Rasa nak terbang dah ke sana haha...

Reply
avatar
YatieOwner
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

tak sure lah tahun ni dapat berbuka dekat hotel for buffet ramadhan ke tak. tarik nafas sekejap tengok the food. buffet ramadhan tak pernah mengecewa kan right? :)

Reply
avatar
Bae Roslan
AUTHOR
Monday, 06 April, 2020 delete

apa sedap nau semua makanan tu. terus jadi lapar haha. affordable lah harga buffet dengan menu yang wow.

Reply
avatar
Farah
AUTHOR
Tuesday, 07 April, 2020 delete

aduh, lapar balik bila tengok makanan - makanan tu. Harga pun oklah, not bad.

Reply
avatar
Bella Jamal
AUTHOR
Tuesday, 07 April, 2020 delete

Sis nampak kari kepala ikan ke tu? Menarik la terus mengidam nak kari kepala ikan. Hope cepatla Covid, takut biz hotel pun tak dapat buat musinm Ramadhan nanti.

Reply
avatar
Hanny Abdullh
AUTHOR
Tuesday, 07 April, 2020 delete

Sedap tgok makanan kat sana. harap-harap lah dapat ke Ramadan buffet tahun ni sb banyak voucher ni..hehehe. Tapi kalau tak dapat pun tak apa lah kan..kesihatan lebih diutamakan

Reply
avatar
Nadia Johari
AUTHOR
Tuesday, 07 April, 2020 delete

Sedapnya semua hidangan dia..Dapat ke merasa ni semua bulan ramdhan nanti..aduh..huhu..Moga pergila covid ye..dapat kita menjamah makanan dekat sini

Reply
avatar
Princesa3290
AUTHOR
Tuesday, 07 April, 2020 delete

Wow sampai ke Genting Highland mencuba juadah berbuka puasa. Jom doa ramai2 mudah-mudahan dapat lah kita semua menjalani ibadah puasa dgn selamat ❤

Reply
avatar
Syamimi Saad
AUTHOR
Wednesday, 08 April, 2020 delete

Alamak..
Silap masuk rumah laaa..
Pagi-pagi dah jumpa entri makanan..
Perut tengah lapar ni..
Naik terliur dibuatnya..
Hahaha..

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups