2019 Raya Videos Fiesta

8:11 AM 15 Comments A+ a-

Raya is upon us.
And the videos of Raya celebrations are flooding the screens now.
Video Raya 2019, Iklan raya 2019, Yasmin Ahmad, Rawlins GLAM, Selamat Hari Raya 2019
There are literally dozens of Raya videos available now, which one do you like the best?

1) Rendang SoRaya by Petronas

2) Konvoi Epik Fantastik by TNB

3) Hero Setulus Ikhlas by Media Prima

4) Deria Takbir by Maxis

5) Raya di Hujung Tanduk by Syafiq Shamsul

6) Tumpang by PLUS

7) #MakLongBawang by TM

8) Iklan Raya Rare by GM Klang

9) TV Atok Rosak by RHB Bank
These are just some of the videos that I've come across online.
I know there are many more.

And the lesson is always the same 'put your family first' in whatever you do.
All these videos make me think about the late Yasmin Ahmad and her videos too.
Rawlins GLAM
012.280.1977

15 GLAM People

Write GLAM People
Monday, 27 May, 2019 delete

Semua iklan ni best. Tapi rasanya olg best iklan petronas kot. Tiap tahun x pernah mengecewakan hehe

Reply
avatar
Ruby
AUTHOR
Monday, 27 May, 2019 delete

Alahai rajinnya Rawlins buat kompilasi. Akak baru tengok 2 je. Masuk blog Rawlins dapat tengok semua!! Best. Ada satu iklan raya menakutkan juga. Yang anak takmo balik. Balik sebab mak meninggal dunia. Pastu rasa bersalah. Bunuh diri. Bunuh abang dia. Bila pg raya bebudak dtg nak beraya. Raya Kat rumah berhantu plak. Huhu. Kena kecam terus

Reply
avatar
Mohd Zarin
AUTHOR
Monday, 27 May, 2019 delete

My favorite is by Petronas. Story dia sangat simple dan sangat sedih. Rasa macam sangat relate dengan kebanyakkan orang. Kisah pasal rendang mak yang dah tiada lagi. Sepandai mana pun kita masak still tak boleh lawan masakan ibu kita.

Reply
avatar
Monday, 27 May, 2019 delete

Iklan Petronas tidak pernah mengecewakan... :)

Reply
avatar
Nadia Johari
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

tahun ni macambanyak iklan raya yang best ye..hehee..ada yang sedih ada yang kelakar..yang konvoi tu paling meriah la..hahhaa..

Reply
avatar
miedaJaz
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

Iklan Petronas selalu win...ada yag sedih, ada yang kelakar..mmg tertunggu iklan raya dari Petronas,tm dan sebagainya

Reply
avatar
Zharif Azis
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

bila nak raya, selalu ternati-nanti iklan raya. sebab iklan raya selalu best2. Rawlins dah tengok iklan raya Malaysia Airlines ? yang tu simple je video nya tapi meremang bulu roma bila tengok. nanti tengok ya

Reply
avatar
Tengkubutang
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

TB pun suka tengok iklan-iklan raya ni.. kebanyakannya best-best dan terfikir juga betapa kreatifnya penerbit dan penulis jalan cerita nya.. ada yang sedih.. memang sedih.,. ada yang kelakar.. memang kelakar.. huhu.. terbaiklah ..

Reply
avatar
Hanny Abdullh
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

Terima kasih rawlins. Nasib baik rawlins rajin kumpulkan..bolehlah sis tengok kat sini je sb ada yg terlps pandang. Syiok jugak tgok iklan raya ni..mcm2 hal bila nak raya..hehehe

Reply
avatar
AlongMurni
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

Bestnya bila nak sambut perayaan mesti keluar iklan yg penuh mesej.. Ada yg kelakar ada yg sedih.. Tapi Apa2 pun mmg bagus kalu diteruskan iklan seperti ini sbb benar2 berkualiti dan penuh info

Reply
avatar
Farhana Jafri
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

Yang TM tu tahun lepas punya kan. Kelakar tengok iklan raya RHB especially part Siti masak rendang tu haa setepek je kena 10 tahun mak dia ajar tak pandai masak lagi haha. Tumpang tu pun best.

Reply
avatar
Kayathre
AUTHOR
Tuesday, 28 May, 2019 delete

Thank you for the compilation. Saya suka sangat tengok video iklan raya. Gives me lots of different memories and emotions.

Reply
avatar
Dikbee
AUTHOR
Wednesday, 29 May, 2019 delete

LA, banyak rupanya iklan raya. So far dah tengok yang TNB, Maxis, media prima je. yang lain belum tengok lagi. baguih jugak rawlins buat compilation macam ni. dalam banyak2 tu suka yang rendang soraya dengan konvoi balik kampung.. hehe

Reply
avatar
Wednesday, 29 May, 2019 delete

Wah.. Seronok jgk tgk iklan raya ni ada kelakar ada yg sefih

Reply
avatar
kitepunye
AUTHOR
Wednesday, 03 July, 2019 delete

walaupun raya tinggal berapa hari terima kasih tau kongsi iklan raya.. ada yang duk tgk sambil nangis kat bucu katil ye wak

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe