Dealing With Period Pain

7:30 AM 22 Comments A+ a-

masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
CRAMPS!
Apabila kawan perempuan marah-marah (kadang-kadang lelaki pun ada), selalunya kita usik "Ko period ke? Mody semacam je".

masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Keep calm. It is just your period, again!
It makes you wonder "Memang kalau tengah haid, semua girls akan marah-marah ke? Apakah tidak mungkin dia akan bertenang?"
Pernah saya dengar ketika menghadiri kelas produk #BioSeleza, wanita akan kehilangan beberapa perkara ketika mengalami haid :
  • Darah
  • Tenaga
  • Kesabaran
So, bagi meredakan kemarahan dan menambahkan tenaga, ramai yang mula mencari alternatif tuala wanita. Ada yang cari ada pewangi, ada tenaga dan macam-macam lagi additive.

Namun, pelbagai jenis penambahan kepada tuala wanita ini tidak semuanya menyelesaikan masalah, malah ada yang menambahkan lagi masalah sakit puan.
Ada yang menyebabkan kegatalan pada #MissV, keputihan melampau, berbau, jangkitan pada #MissV dan risiko mendapat kanser pangkal rahim.

So, what do you do?
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Bio Seleza
Rata-rata ahli keluarga dan rakan-rakan dah mula beralih kepada #BioSeleza.
Masing-masing pun dah share testimoni yang pakai #BioSeleza jauh lebih menyihatkan.

Meh baca testimoni rakan-rakan.
Bio Seleza telah membantu dari segi :
  • Membersihkan darah nifas
  • Menyerap kebasahan
  • Tidak bocor
  • Melancarkan darah haid
  • Tidak berbau
  • Mengurangkan keputihan
  • Mengurangkan kegatalan di kawasan #MissV
  • Memberi tenaga
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Keluarkan darah nifas
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Menyerap kebasahan dan lebih kering
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Melancarkan haid, tidak berbau dan tidak bocor
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Memberi tenaga
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Kurang backpain dan senggugut
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Kurangkan keputihan berbau

masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Tiada kegatalan dan kurang keputihan
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Mengeluarkan ketulan darah lama
Macam mana #BioSeleza boleh membantu menyelesaikan masalah sakit puan ni?
Semestinya kerana teknologi yang diserapkan di dalam Bio Seleza.

  1. Jalur Teras Anti-Bakteria: Dirumus dengan Bio-Activated Energy, Nano Silver dan Ion Negatif yang membunuh bakteria dengan berkesan, menggalakkan aktiviti sel, memperbaiki peredaran darah, melegakan kesakitan haid dan detoksifikasi
  1. Penyerapan hiper bagi mengelakkan kebocoran, menjadikan kulit lebih kering dan segar. 
  1. Rekaan kawalan kebocoran membantu mencegah kebocoran  dan menggalakkan peredaran udara agar kulit kekal kering dan segar.
  1. Permukaan kapas yang lembut menggalakkan penyerapan dan mengurangkan reaksi alergi kulit.
  1. Lapisan berongga bagi pengaliran udara bagi mengurangkan kelembapan dan bau serta menghalang pembiakan bakteria dan kerengsaan kulit
  1. Ultra nipis bagi kesegaran dan keselesaan berpanjangan

Amazing kan?

Well ladies, jagalah #MissV anda sebab ia punca kegembiraan dan kehidupan anda dan keluarga.

Spend a little bit more to enjoy your life to the fullest.
masalah sakit puan, keputihan, kegatalan, Miss V, haid, period, menstrual, tuala wanita, pad, sanitary pad, Bio Seleza, testimoni, Hanis Haizi Protege, nifas, bocor,
Enjoy life
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

22 GLAM People

Write GLAM People
Saturday, 17 October, 2015 delete

Wah sounds so magical hahah but i have not tried it before..where to get it?

Reply
avatar
Emily
AUTHOR
Saturday, 17 October, 2015 delete

I've known of friends who suffer from awful period pains every month. However, I heard that exercise can help elevate that.

Reply
avatar
Saturday, 17 October, 2015 delete

wow.... seems like a good product,,, how much leh

Reply
avatar
Janice Yeap
AUTHOR
Saturday, 17 October, 2015 delete

can try this out.. how much does it cost? where can we get it?

Reply
avatar
Sherry
AUTHOR
Sunday, 18 October, 2015 delete

this is new, haven't seen this brand. whats the price range?

Reply
avatar
Pamela Yeoh
AUTHOR
Sunday, 18 October, 2015 delete

wow. looks like a good product

Reply
avatar
Mike Yip
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

Reading the content, i had to do a double take and see who's blog I was reading. LOL

Reply
avatar
alizasara
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

So much of innovation coming from a simple sanitary pad. Good to know that theres new things to keep an eye on in the market.

Reply
avatar
Ivy Kam
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

Try also warm water and take lots of rest, it helps ease the pain too, at least it works for me ;)

Reply
avatar
Leona Lim
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

wow you are so brave to write about this topic, most women hardly talk about it too. the most mysterious pain the world.

Reply
avatar
Kelly Chin
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

Its my first time seeing this brand. I would like to try it out too hopefully it helps to reduce the PMS pain.

Reply
avatar
Monday, 19 October, 2015 delete

Wow you share about dealing with period pain, bravo! Thanks for the content :)

http://waiyee.blogspot.com/

Reply
avatar
Isaac Tan
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

i need to get this for my wife. haha :) then no more excuse period pain mood swings

Reply
avatar
Kylie wenn
AUTHOR
Monday, 19 October, 2015 delete

Even without the pain also, can't avoid feeling uncomfortable during the period of time... Thanks for the tips on how to deal with period pain!~ Useful for many women..

Reply
avatar
Rawlins GLAM
AUTHOR
Tuesday, 20 October, 2015 delete

Janice, can get from me ok

Reply
avatar
Rawlins GLAM
AUTHOR
Tuesday, 20 October, 2015 delete

Sherry, can get from me

Reply
avatar
Rawlins GLAM
AUTHOR
Tuesday, 20 October, 2015 delete

Yes Isaac.
Get it for her from me

Reply
avatar
Jessying
AUTHOR
Tuesday, 20 October, 2015 delete

This sounds interesting! Thanks for sharing!

Reply
avatar
Bella Enveeus
AUTHOR
Tuesday, 20 October, 2015 delete

Tak pernah dengar brand ni before. Insya Allah setakat ni tak lah teruk sangat period pain. Dan takde masalah keputihan, etc. Kalau ada member yg ada masalah gitu, I rekomen kan produk ni.

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe