2 Bulan Tanpa Gaji

7:30 AM

extra income, Hanis Haizi Protege, byrawlins, gaji, big bonus, byrawlins, GLAM, 56 hari tanpa gaji, bonus RM500, RM500, bonus, Hari Raya, Raya
Tekanan menanti hari
Pernah tak terjadi sepertimana di atas selepas Raya?
Hehehehe.

Kebiasaannya, berapa lama gaji boleh bertahan?
Adakah seperti gambar di bawah?
Seminggu?
Sebulan?
extra income, Hanis Haizi Protege, byrawlins, gaji, big bonus, byrawlins, GLAM, 56 hari tanpa gaji, bonus RM500, RM500, bonus, Hari Raya, Raya
Ni macam situasi saya je, suatu ketika dulu
Kalau seperti saya dahulu, gaji lambat masuk dah rasa nak pitam dah. Bila tengah bulan dah macam kucing nak beranak - tak senang duduk sebab duit dah sipi-sipi je tinggal. Last-last telefon mak minta duit semula. Huhuhu.
extra income, Hanis Haizi Protege, byrawlins, gaji, big bonus, byrawlins, GLAM, 56 hari tanpa gaji, bonus RM500, RM500, bonus, Hari Raya, Raya
Bagi sikit, tu pun minta balik bila tengah bulan
Apabila menjelang Ramadhan dan Syawal, masing-masing mesti mula mencari tabungan atau lebihan kewangan untuk menyambut Hari Raya.
Dan bahagianya terasa apabila PM mengumumkan bantuan khas sebanyak RM500 akan dimasukkan ke dalam gaji kakitangan kerajaan pada 25 Jun 2015!

Bertambah bahagia kerana gaji Julai akan dimasukkan awal untuk persiapan Hari Raya iaitu pada 9 Julai 2015 - hanya 2 minggu selepas mendapat gaji pada Jun 2015. Boleh la beraya sakan kan tahun ni. Berganti perabut atau beli iphone 6 kan.

Tapi sebelum masing-masing joli sakan gaji yang akan datang nie, cuba tengok sekejap jadual pembayaran gaji kakitangan kerajaan ni ye.
extra income, Hanis Haizi Protege, byrawlins, gaji, big bonus, byrawlins, GLAM, 56 hari tanpa gaji, bonus RM500, RM500, bonus, Hari Raya, Raya
Bersediakan anda? Sumber : MyNewsHub
Nak menunggu gaji Ogos, kita terpaksa menanti selama 46 hari!

Tak ke pitam kalau gaji dah digunakan sepenuhnya awal-awal tu!
Berjimat la ye rakan-rakan.

Masa ni mesti terfikir 
"Bestnya kalau aku simpan duit hari tu"
"Bestnya kalau ada extra income"
"Bestnya ..... [isi sendiri]"

Well, kalau teringin nak menuai extra income pada tika orang lain tak bergaji tu, boleh la hubungi saya ye.
Sama-sama kita buat sebab bonus sentiasa masuk akaun pada 12 hb setiap bulan
Takde le melopong atau makan serdak kuih-muih selama 56 hari kan.
extra income, Hanis Haizi Protege, byrawlins, gaji, big bonus, byrawlins, GLAM, 56 hari tanpa gaji, bonus RM500, RM500, bonus, Hari Raya, Raya
Dapat setengah pun cukup kan sementara nak tunggu gaji 56 hari tu
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. gaji tahan 14 hari je..nak raya ni maybe tahan 7 hri je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. ada masa tahan beberapa jam je... huhuhu

      Delete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe