Bahasa 18SG di Khalayak

7:30 AM

Rakan-rakan semua mesti pernah melalui pengalaman di mana terdengar perbualan di kalangan kawan-kawan yang kita rasakan adalah 18SG atau 18SX gitu.
byrawlins, Video by Rawlins, byrawlinsdotcom, Vine, Vine Maker, Malay Vines, Video Lawak Lima Belas Saat
No, it is not!

Tak sesuai untuk diutarakan di khalayak ramai gitu!
#VideoByRawlins Sekali sekala Cik Jemah dengan Cik Joyah bertemu, beramah mesra sudah semestinya wajib. Almaklum itu sudah resmi masyarakat kita kan. Tanya khabar keluarga dan juga anak-anak. Just nak catch up gossip di kejiranan, apa kisah Bruce Jenner kini ataupun artis Malaysia mana yang nak kahwin lagi. Lain pula kisahnya #MissBizzy dan #VictoriaBekam. Blood memang go upstairs bila dengar bahasa diorang berbual. Caci maki dan hamun jadi penghias salam. Kononnya urban gitew dan merapatkan silaturrahim. Tak berkecamuk rahim Cik Jemah dan Cik Joyah dengar bahasa anak dara diorang mengalahkan abam-abam rempit kalah pertaruhan? Mau kena azan depa berdua nie kalau ada imam berhampiran. Kerasukan gamaknya. Tak kisah anak dara ke teruna ke, jaga tutur bahasa di khalayak ramai ye. Tak pasal-pasal salam korang dibalas dengan kaki di mulut atau tangan di muka. #byrawlins #byrawlinsdotcom #MalayVines #Vines #VineMaker #VineMalay #VideoLawakLimaBelasSaat
A video posted by Rawlins GLAM (@rawlins_glam) on
Kalau gini keadaannya, wajar diberi kaki atau tangan je mulut memasing tu kan.
Alahai Miss Bizzy.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. I should head down there and check it out. In the meantime , maybe fancy a travel blog post ? Get you inspired on where to go next ! :)

    YouTube Link : https://www.youtube.com/watch?v=MzibM5r5xkU

    Catch my VLOG on my travel to Bandung, Indonesia and also a detailed post about my trip over at my blog : http://www.wandeerach.com/2015/04/bandungtrip.html

    Followed u too btw - From Butterfly Project

    www.wandeerach.com

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe