Cara Mengukur Premium Beautiful

8:00 AM

Selamat pagi semua.

Sihat hari ni?

Syukur kita masih lagi berpeluang meneruskan kehidupan.

Anyway, semalam dah story pasal badan solid dan menarik menggunakan #PremiumBeautifulCorset kan.

Ada gak yang bertanya pada saya macam mana you nak ukur badan girls?
Bahayakan.

You kan lelaki.
Pastu, pasangan girls mesti tak suka.
Girls pun tak suka.

Of course saya takkan ukur #PremiumBeautifulCorset sendiri.
Saya akan minta rakan bisnes saya yang perempuan untuk membantu mengukur.
Manakala bagi yang jauh ataupun ketika rakan saya tiada kelapangan, saya akan minta the girls untuk ukur sendiri.

Senang sangat caranya.
Semudah 1, 2, 3 dan 4.

Hehehehe.

Apabila saya meminta ukuran daripada pelanggan yang jauh mahupun ketika ketiadaan rakan bisnes, saya akan meminta agar ukuran diambil sebanyak tiga kali di setiap bahagian.

Ini untuk mengelakkan pengambilan ukuran yang tidak konsisten oleh pelanggan.
Juga bagi mengelakkan ralat bacaan ukuran yang melampau.

Saya juga suka pastikan agar setiap kali mengambil ukuran, pastikan pita pengukur tu ketat pada setiap bahagian yang diambil ye.
Ketat bukan bermaksud sehingga sukar bernafas.
Juga pastikan anda tidak menahan nafas ketika ukuran diambil (dengan harapan ukuran makin kurang).
Hehehehe.

Yelah, kalau silap bagi, nanti pelanggan akan dapat saiz #PremiumBeautifulCorset yang salah.
Kalau dah salah saiz #PremiumBeautifulCorset, memang tidak akan selesa dipakai, malah boleh menyebabkan kesakitan pada pemakainya.

Oh ye.

Ada satu tanggapan pengguna korset yang silap iaitu apabila membeli korset, kena beli yang ketat agar cepat kurus.
Sebenarnya ini silap.
Korset yang ketat akan menyebabkan pemakai tidak selesa dan menjadi seperti 'kayu' iaitu keras dan sukar bernafas.
Dalam jangka masa panjang, ia juga boleh menyebabkan masalah kesihatan kepada pemakai.

So, apabila membeli korset, pastikan anda tidak membeli yang terlampau ketat mahupun terlampau longgar.

Nak senang, hubungi je saya agar anda dapat memakai korset yang selesa dan anda akan mendapat hasilnya dengan serta merta.

Dah la kesan serta merta, jaminan seumur hidup pula tu terhadap kerosakan padanya.
Boleh digunakan dari zaman anak dara, masa nak menikah, lepas beranak dan boleh ulang pakai sampai bila-bila.

Kerana dirimu begitu berharga.
Tak gitew, girls?

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe