COPY

Starlight Cinema - A Wondrous Experience

11:23 AM

Pernah terimpi nak berbaring di atas rumput, berbumbungkan langit indah dan bintang bertaburan sambil melepak meluangkan masa bersama rakan-rakan baik?

Ada pula makanan yang enak dan menonton rancangan kegemaran bersama.
Best kan?

Tapi kat Malaysia ada ke lokasi yang begitu?

Ada!
Hanya dengan mendapatkan FREE Pass Samsung Galaxy Life!

FREE tau!
Bukan setakat dapat makanan dan minuman FREE, malah dapat menonton wayang di lokasi terbuka secara percuma juga!
Samsung Galaxy Life Starlight Cinema

Bagaimana nak mendapatkannya?
Senang sangat!

Hanya muat turun aplikasi Samsung Galaxy Life ke alat peranti pintar anda (sudah semestinya Samsung sahaja).
Nak muat turun pun senang sangat!

1) Muat turun aplikasi Samsung Galaxy Life dengan menggunakan link ini (http://bit.ly/1lhxkti)
2) Daftar akaun baru di Samsung Galaxy Life (FREE juga)
3) Selepas selesai pendaftaran, anda dah boleh menebus FREE PASS Samsung Galaxy Life anda!

Apa kelebihannya?

Banyak sangat-sangat!
  • Menonton wayang percuma bermula 13 Jun - 21 Jun 2014
  • Mendapat Redeem Percuma dan Diskaun Istimewa untuk makanan, minuman dan produk terkini
Cara nak redeem pun senang je.
Cara untuk redeem melalui Samsung Galaxy Life

Jumaat lepas, saya dan rakan berpeluang mengalami Starlight Cinema di Bukit Kiara Equestrian.
Ceria selepas mendapat Free Pass Samsung Galaxy Life

Friends all around

Selepas mendapat FREE PASS Samsung Galaxy Life, saya dengan segera menebus semua makanan dan minuman yang ada.
Ye la, selagi wayang belum bermula, elok saya tebus agar kemudiannya boleh bersantai sambil menonton.
Di antara makanan yang boleh ditebus
Banyaknya makanan
Makan Pizza Hut sementara masih panas

Oh ya.
Malam itu, temanya Fright Night so wayang yang ditayangkan ialah Paranormal Activity : The Marked Ones dan The Conjuring.
Jangan risau.
Setiap malam temanya berbeza. 
So, anda dan keluarga boleh rancang nak menonton pada malam yang bersesuaian kan.
Aturcara tema wayang sehingga 21 Jun 2014

Selepas selesai menebus, saya dan rakan-rakan pun mencari lokasi yang berdekatan dengan layar untuk menghamparkan alas dan kami semua berbaring.
Yes, kami semua berbaring sebab dah ready dengan bantal masing-masing.

Santai kan.

Walaupun saya dah menonton kedua-dua wayang tersebut, tapi pengalaman menonton di Starlight Cinema, dengan lokasi terbuka, layar yang besar dan sistem bunyi yang memang gempak, perasaannya memang sangat berbeza.
One freaking huge Samsung smartphone

Sebahagian yang hadir pada hari pertama

Saya tetap terkejut apabila tiba babak yang mengerikan terutama di The Conjuring. 

Sambil menonton, kami menikmati semua makanan dan minuman yang telah kami tebus.
Lepaking and camwhoring sambil menonton

Sedikit tips untuk yang basal datang menonton ye

1) Pertamanya, WAJIB muat turun aplikasi Samsung Galaxy Life
2) Bawa tikar/ tikar getah/ pario atau apa sahaja hamparan yang sesuai
3) Bawa bantal. Kalau ada bean bags pun elok juga
4) Memandangkan di lokasi terbuka, pakai pakaian yang bersesuaian (seluar panjang dsb)
5) Jika anda jenis sensitif pada serangga malam, better bawa bugs repellent juga

Selamat menonton wayang kegemaran berbumbungkan bintang ye semua!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

6 GLAM People

  1. Tengkubutang MiawSunday, 15 June, 2014

    Haiiiii..Cakkk!!

    done follow sini no. 571

    sudilah kiranya follow me back yea..

    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog

    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Tengkubutang MiawSunday, 15 June, 2014

    woww.. bestnyee.. semuanya FREE.. tapi.. henfon teman cap ayam je... huk3.. takleh nak download..

    ReplyDelete
  3. wow bestnya. best jugak kalau dapat join kan.

    ReplyDelete
  4. Khairul MukminSunday, 15 June, 2014

    bestnye... :)

    ReplyDelete
  5. Best tau
    Pergi lah menonton @Khairul Mukmin

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe