Salah Bra

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Apa khabar semua?
Pernah tak terjadi keadaan seperti di bawah?
Ill-fitting bra causes health problems
Tahu tak yang silap memakai bra boleh mendatangkan pelbagai masalah kesihatan, dan di antaranya adalah Kanser Payudara?

Ramai penyelidik dan physicians  berpendapat bahawa pemakaian bra yang terlampau ketat boleh menyebabkan saliran limfa tersekat dan ini sekaligus boleh menyebabkan pembentukan sel kanser. Keadaan ini terjadi kerana badan tidak berjaya mengeluarkan toksin badan dengan optimum.

Menurut Dr. Michael Schacter (Artikel The Prevention and Complementary Treatment of Breast Cancer) :

"Lebih 85 peratus daripada cecair limfa yang mengalir dari payudara ke nodus limfa ketiak. Yang selebihnya mengalir kepada nod di sepanjang tulang dada. Bra dan pakaian luar yang lain ketat boleh menghalang pengaliran ini. 
Sifat bra, sesak, dan tempoh masa dipakai, semua akan mempengaruhi tahap tersumbat saliran limfa. Oleh itu, memakai bra mungkin menyumbang kepada pembangunan kanser payudara akibat daripada penyekatan saliran limfa dan mengakibatkan bahan kimia toksik yang terperangkap dalam payudara. "
(http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/05/19/Can-Wearing-Your-Bra-Cause-Cancer.aspx)
So, rakan-rakan yang menggunakan bra, sila buat pilihan yang betul dan pastikan anda mendapatkan bra yang sesuai dengan saiz badan anda dan aset anda.

Ladies, semua mesti sayangkan 'aset' masing-masing kan?
The husbands pun mesti sayang juga kan.

So, why not melabur sedikit untuk mendapatkan bra/ pakaian dalam yang bukan sahaja membantu memberikan sokongan dan pembentukan badan yang optimum, malah boleh membantu menjaga kesihatan para wanita.
Paling seronok adalah LIFETIME WARRANTY.
Ada ke jenama pakaian dalam yang memberikan warranty terhadap normal wear and tear sepanjang hidup anda?

Yes, I am talking about Premium Beautiful Corset.
Kenapa pilih Premium Beautiful Corset?
  • Cup berbentuk piramid untuk menampung payudara agar tidak jatuh dan puting dalam kedudukan yang betul (untuk mengelakkan kanser)
  • Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
  • Mengelakkan dari masalah berkaitan perut seperti gastrik dan ulser
  • Mengelakkan bengkak susu
  • Mengelakkan payudara berdarah
  • Menyokong payudara besar
  • Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
  • Merangsang pengeluaran susu ibu
  • Tetulang memori berfungsi untuk membantu masalah tulang belakang seperti slipped disc, bongkok, sakit pinggang dan pengaliran darah
  • Suntikan F.I.R. paling banyak dalam tetulang belakang
  • Sesuai untuk lelaki dan terutamanya wanita lepas bersalin
  • Memecahkan batu karang kecil
  • Mengempiskan perut
  • Menghilangkan strecth mark
  • Membentuk pinggang
  • Elok untuk mencegah demam kuning
  • Menghilangkan lenguh kaki
  • Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan stretch mark terutama ibu lepas bersalin
  • Tidak menekan ovari dan memberikan kesan hormon yang seimbang
  • Love shape  nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan membetulkan kedudukan
  • Menyokong rahim selepas bersalin
  • Mengurangkan senggugut
  • Membantu pelekatan janin
  • Mengurangkan keputihan
  • Merawat masalah buasir

Untuk mendapatkan Premium Beautiful Corset yang bersesuaian dengan anda, hubungi saya untuk mengambil ukuran anda dan mendapatkan set yang PADAN dengan anda dan tidak menyesakkan serta menyusahkan anda.

Of course bukan saya yang akan ukur badan anda.
Ada rakan bisnes saya (wanita) yang akan membantu.
Jangan risau ok.

Ada offer dan free gifts menanti

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Looking GLAM on Hari Raya

8:16 AM 0 Comments A+ a-

Salam sejahtera semua.
Apa khabar?

Puasa dah ganti?
Sedar tak sedar, tak lama lagi dah nak puasa kan.
Pastu dah nak raya plak.

Puasa dah ganti, baju raya untuk seisi keluarga dah mula jahit belum?
Sekarang nie memang tailor taknak terima dah tempahan.

Raya nak pakai baju apa?
Dah jengok-jengok dah rekaan Rizman Ruzaini, Zery Zamry atau Rizalman Ibrahim?
Sekarang kan dah ada collection diorang yang affordable tu.






Nak nampak lebih berseri dan yakin menyerlah menggunakan rekaan mereka, apa kata kita perbaiki sedikit bentuk badan kita.
Bukan lah pegi liposuction ke atau makan pil bagai.

Melabur sedikir untuk produk yang anda boleh gunakan sampai bila-bila.
Warranty dia pun seumur hidup tau.
Pastu kesan pembentukan badan pun serta-merta.
Itu antara kepuasan yang anda boleh kesan dengan segera.
Apa produknya?
Of course, Premium Beautiful Corset.

Manakala untuk jangka masa panjang, Premium Beautiful Corset bukan sahaja menambahkan kecantikan bentuk badan anda, malah boleh membantu anda dari segi kesihatan.
Sebagai wanita, kesihatan dalaman adalah aset yang paling penting untuk dijaga.

Di antara lain kebaikan jangka masa panjang daripada pemakaian Premium Beautiful Corset secara berdisiplin selama 8 jam sehari adalah seperti berikut :
  • Cup berbentuk piramid untuk menampung payudara agar tidak jatuh dan puting dalam kedudukan yang betul (untuk mengelakkan kanser)
  • Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
  • Mengelakkan dari masalah berkaitan perut seperti gastrik dan ulser
  • Mengelakkan bengkak susu
  • Mengelakkan payudara berdarah
  • Menyokong payudara besar
  • Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
  • Merangsang pengeluaran susu ibu
  • Tetulang memori berfungsi untuk membantu masalah tulang belakang seperti slipped disc, bongkok, sakit pinggang dan pengaliran darah
  • Suntikan F.I.R. paling banyak dalam tetulang belakang
  • Sesuai untuk lelaki dan terutamanya wanita lepas bersalin
  • Memecahkan batu karang kecil
  • Mengempiskan perut
  • Menghilangkan strecth mark
  • Membentuk pinggang
  • Elok untuk mencegah demam kuning
  • Menghilangkan lenguh kaki
  • Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan stretch mark terutama ibu lepas bersalin
  • Tidak menekan ovari dan memberikan kesan hormon yang seimbang
  • Love shape  nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan membetulkan kedudukan
  • Menyokong rahim selepas bersalin
  • Mengurangkan senggugut
  • Membantu pelekatan janin
  • Mengurangkan keputihan
  • Merawat masalah buasir
Instant effect

Jika anda ingin mendapatkan Premium Beautiful Corset anda dengan harga menarik dan servis yang terbaik, boleh hubungi saya segera.

Ada hadiah istimewa menanti.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

How to Save Fuel

7:30 AM 0 Comments A+ a-

Hello all.

How are you this fine day?
It is a new day and the first day of the week, so most of us will be having their 'Monday Blues' moment.

How's the traffic today?
Got caught in jam?
Getting caught in jam causes your vehicle to use up more fuel than ever.
Which contribute to your ultimate monthly worry - more $$ used up for fuel.
Wishing you could save more on your fuel?

Have you ever wish that your car fuel will stay full for a long time?

If you have the same feeling, I will let you know a little secret (not a secret anymore since the news came out in a local newspaper a few weeks ago).
You will not only save on fuel, but also contribute to a greener and healthier earth

Have you heard of JTX AirTracker?
This wonderful little thing managed to bag Gold Award in ITEX 2013.

A little introduction on JTX AirTracker.

JTX AirTracker transforms the air molecules into extremely smaller molecule structures which enable it to be completely and optimally used.

This in return will allow the engine to be at its best performance with smoother piston movements and thus results in fuel savings. Not forgetting cash savings too.

How do one save money via fuel saving?

Ms A uses RM20 worth of fuel daily.
After installing JTX AirTracker, she will be saving at least RM6 of fuel daily.
In 2 years, she will be saving at least RM4380 worth of fuel/ journey.

Interested in a demo?
A car with the engine running, yet the exhaust is touchable, by a little girl
A happy user
A car that has been on the road for 6 hours and yet the exhaust is still touchable
Kindly contact me ok via 012.280.1977 or my Facebook.

I have also written a few entries on the subject so kindly read on in my blog too.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

100 goodness for a healthy family

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Just for you

RM100 goodness for a healthier and more beautiful you.

Pamper your family and you with a very minimal price.

With just RM100, choose any offer you like.
Give me a call/ message/ whatsapp/ email and the package will be sent to you.

Offer stands while stocks last.

Hurry dears!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

X Men Days of Future Past - The Review

8:50 AM 0 Comments A+ a-

Thanks to Klips.my dan +ChurpChurp kerana menjemput saya dan rakan-rakan untuk menonton sekuel yang ditunggu ramai ini.

Apatah lagi lepas membaca komen +Budiey Isma ketika beliau ke Singapura menjadikan saya semakin tidak sabar untuk menontonnya.

SINOPSIS
Pada tahun 2023, mutan diburu secara agresif oleh Sentinels. Manusia yang membantu ataupun memiliki gen mutan dan bakal mewariskannya juga turut diburu dan dibunuh oleh Sentinel.
Sekumpulan mutan yang cuba melarikan diri berjaya melarikan diri dengan kembali ke masa lampau dengan kebolehan unik pada Shadowcat dan Bishop.
Sentinel yang mampu mengadaptasi diri untuk memusnahkan mutan
Sunspot menyerang Sentinel
Blink menghasilkan portal untuk membolehkan mutan teleport
Apabila mereka bertemu dengan Magneto, Profesor X, Wolverine dan Storm, semuanya bersetuju untuk menghentikan tindakan Mystique yang telah membunuh Dr Blovar Trask pada 1973 yang kemudiannya memulakan Projek Sentinel.
Shadowcat dalam cubaan 'menghantar' Wolverine kembali ke masa lampau
Usaha menghantar Wolverine ke 1973 berjaya dan bermula misi dia untuk mengumpulkan dan menyatukan semua mutan yang dikenalinya pada masa itu, termasuk Magneto dan Profesor X.
Bagi melepaskan Magneto yang ditahan di Pentagon kerana tuduhan membunuh Presiden JFK, mereka mendapatkan bantuan Quiksilver.
Quiksilver menggunakan kebolehannya untuk menyelamatkan Magneto dan sahabat
Manakala Mystique pula pada ketika ini sedang membebaskan rakan-rakan mutannya yang telah dikerah untuk menjadi askar bagi Perang Vietnam. Misinya itu juga merupakan sebahagian dari rancangannya untuk menjejak Trask dan menyelamatkan lebih ramai rakannya dijadikan bahan ujikaji oleh Trask.
Mystique membebaskan rakan-rakannya di Saigon

Apabila terjadi serangan oleh Mystique di Paris telah menyebabkan Presiden Nixon meluluskan Program Sentinel yang akan menjejak mutan dan hanya akan memusnahkan mutan.
Cubaan menghentikan serangan Mystique


Perbalahan di antara Beast dan Magneto
Trask menjadi sangat tertarik dengan kebolehan Mystique yang boleh menyamar menjadi sesiapa sahaja dan mengimpikan bahawa Sentinel juga mempunyai kebolehan untuk mengubah diri menjadi apa sahaja dalam melawan musuhnya kelak. Ini menjadikan beliau mensasarkan Mystique sebagai sasaran utama beliau dalam memburu mutan.
DR Trask obses dengan kebolehan Mystique berazam menjadikan Sentinel memiliki kebolehan unik Mystique
Semasa majlis pelancaran Program Sentinel, Magneto telah menyerang Rumah Putih dan telah mengubah modifikasi Sentinel agar membolehkan dikawal olehnya. 
Pelancaran Program Sentinel

Magneto menyerang Presiden Nixon dan cuba membunuh Dr Trask
Kenapa Mystique menyelamatkan manusia dan menentang Magneto?
Apakah tindakan Magneto menyerang Rumah Putih akan menghapuskan Program Sentinel yang akan memusnahkan mutan di masa akan datang?
Apakah mengubah sejarah akan dapat menukar masa depan menjadi yang lebih selamat?
Storm diserang oleh Sentinel dan terbunuh.



PENILAIAN
Plot : 4.9/5.0. Penceritaan yang mantap dan terkesan. Mungkin juga kerana saya menggemari wayang sebegini menyebabkan saya sedikit bias tapi tak kisahlah. X-Men Days of Future Past menyebabkan saya tidak sabar untuk menantikan sekual berikutnya, Apocalyspe yang dijadualkan tayangannya pada 2016.
Peringatan : Tunggu sehingga selesai kredit kerana ada babak dan watak baru yang akan muncul di penghujung kredit.

Penghayatan : 4.9/5.0. Pembawaan watak yang matang dan berkesan, sama ada watak baru mahupun yang senior. MANTAP!

Will I watch it again : Wanna watch it in 3D and will absolutely buy the DVD.

Haiqal Rawlins 
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Godzilla - The Review

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Me and weird movies memang sukar dipisahkan.
Awesome poster!
So, bila Godzilla ditayangkan, ada 3D plak tu, terus saya tanpa membuang masa menontonnya.

SINOPSIS
Kisah bermula dengan penemuan rangka binatang yang teramat besar dan dua biji kantung berupa telur, yang mana salah satunya telah pecah dan satu lagi masih dalam keadaan sempurna. Dikhuatiri seekor makhluk yang amat besar telah keluar dari kantung telur itu dan menuju lautan.
MUTO
Apabila bacaan seismik yang membimbangkan diterima di pelan nuklear di Janjira, Jepun, Joe Brody, penyelia pelan merasa bimbang dan cuba menyelidik. Namun, berlaku kejadian letusan di pelan nuklear pada hari tersebut yang telah menyebabkan dia kematian isterinya dan seluruh wilayah Janjira ditutup dengan alasan pencemaran nuklear yang teruk.
Godzilla muncul di Hawaii

15 tahun berlalu namun Joe masih mengkaji bacaan seismik yang pelik tersebut sehinggakan dia telahberkali-kali ditangkap kerana cubaan menceroboh ke wilayah Janjira.

Anaknya, Ford pula merupakan seorang pakar bom yang telah kembali dari bertugas. Demi untuk menyelamatkan ayahnya dari dipenjara, dia telah kembali ke Jepun untuk membawa ayahnya balik ke US.

Namun, apabila penemuan ayahnya memaklumkan bahawa bacaan seismik itu adalah seakan bunyi komunikasi di antara binatang dan selepas menceroboh wilayah Janjira, mereka mendapati bahawa tiada pencemaran nuklear di kawasan tersebut.
Operasi mengurung MUTO

Setelah ditangkap oleh pihak berkuasa dan dibawa ke kem, berlaku kejadian putus bekalan elektrik disebabkan oleh letusan electro-magnetic pulse (EMP) oleh Massive Unidentified Terrestrial Organism (MUTO) yang sedang dikaji oleh Dr Serizawa. Pelbagi usaha dilakukan untuk menahan MUTO itu tetapi akhirnya ia berjaya melepaskan diri dan terbang melarikan diri dari kawasan tersebut.

Joe Brody yang tercedera teruk di dalam kejadian itu akhirnya mati. Manakala Ford pula ingin kembali ke San Francisco untuk menyelamatkan anak dan isterinya.
MUTO yang besar seakan kelawar dan kumbang

Dr Serizawa memaklumkan bahawa MUTO tersebut sebenarnya merupakan mangsa kepada satu lagi makhluk pemangsa yang dinamakan Gojira. Pelbagai usaha telah dicuba untuk memusnahkan Gojira tetapi tidak berjaya dan ia tidak pernah muncul sehingga kini.

Apabila sebuah kapal selam Russia ditemui di tengah hutan di Hawaii dan berpunca dari serangan MUTO yang mencari radiasi sebagai sumber makanannya, muncul Godzilla dari dasar lautan dan kelihatan seakan cuba untuk membunuh MUTO.

Operasi meletupkan bom nuklear

Operasi memindahkan bom untuk mengumpan MUTO

Godzilla diserang oleh pasukan tentera 

Dr Serizawa telah mengarahkan pasukan tentera untuk menyiasat sebiji lagi telur MUTO di Yucca Mountain nuclear waste repository kerana mengkhuatiri bahawa MUTO yang pertama itu sedang menghala ke arah telur tersebut. Namun semuanya telah terlambat kerana telur tersebut telah menetas dan mengeluarkan seekor MUTO yang lagi besar.

Di Serizawa mengandaikan bahawa MUTO kedua adalah betina manakala MUTO yang pertama adalah jantan dan bacaan seismik yang pelik merupakan komunikasi di antara keduanya untuk mengawan.


Cadangan ketenteraan adalah untuk mengumpan kedua-dua MUTO ke tengah lautan dan memusnahkannya dengan bom nuklear yang mana kuasa kemusnahannya adalah paling besar dan bakal mengorbankan ramai mangsa.
Manakala cadangan Dr Serizawa adalah membiarkan Godzilla menjadikan kedua-dua MUTO sebagai mangsa dan akhirnya ketiga-tiga akan tewas dalam pertarungan sesama mereka. Angka kematian dikalangan manusia juga dijangka adalah lebih besar.
Godzilla di Vegas

Apakah tindakan yang diambil oleh pasukan ketenteraan dalam menewaskan musuh paling besar dan ganas yang pernah dihadapi oleh masyarakat dunia?

PENILAIAN
Plot : 4.7/5.0. Pada awal penceritaan, pembangunan watak dan plot adalah agak perlahan. Kemudian, ianya memuncak dan menjadi sangat klimaks pada pengakhiran cerita.

Penghayatan : 4.8/5.0. Penghayatan yang superb pada pendapat saya, memandangkan pelakon-pelakon yang terlibat adalah tidak begitu terkenal. 

Will I watch it again : Yes, dan akan membeli DVD untuk tontonan semula!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Start Your Own Business

8:30 AM 0 Comments A+ a-

How do one start one's business with a capital as low as RM500?
Of course by doing it the smart way ie via the social media!

But what product can you sell with just RM500 and guaranteed a high return?
Of course by selling off fast-selling products and sought after by many.

Here are some ideas for you to start your own business, with a very minimal capital.
And this plan is very suitable for EVERYONE, including students and housewives.
Affordable and doable, even from home!

Presenting to you some of our very fast-selling products that guaranteed high returns.
1) Marine Essence Beauty Bar
Marine Essence Beauty Bar (3 bars/ box)
 2) Marine Essence Body Wash
Marine Essence Body Wash
 3) Marine Essence Shampoo
Marine Essence Shampoo
4) Mineral Coffee
Mineral Coffee
5) JTX AirTracker
JTX AirTracker
6) Bio Velocity Sleep Mate
Bio Velocity Sleep Mate
 Jom sama-sama buat #ExtraIncome bersama #GLAM.
Boleh buat duit raya !
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Click Me To Visit Bargain Shoppe