The Amazing GARAM BULUH

8:53 AM 0 Comments A+ a-

#GaramBuluh ada pelbagai kegunaannya.
Bukan setakat di dapur, malah boleh juga digunakan untuk pelbagai penyakit ringan di rumah kita.
Kegunaan Garam Buluh di rumah anda
Seeloknya, pastikan ada sekotak #GaramBuluh untuk kegunaan di saat kecemasan.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Cantik Bersama Marine Essence

7:30 AM 0 Comments A+ a-

#GaramBuluh nie banyak kegunaannya.
Bukan sahaja membantu membekalkan mineral kepada badan dan memastikan sistem badan berfungsi dengan lebih lancar, malah boleh mengindahkan lagi luaran anda.

Tak percaya?
Meh saya share beberapa testimoni #MarineEssenceBeautyBar dan #MarineEssenceBodyWash.
Penulis Blok CoklatEyes berkongsi testimoni
Thanks +Innanie Ariffin sebab bantu promote

Membantu mencerahkan bahagian badan
Testimoni Ezema
Melembapkan kulit
Jika anda ingin mendapatkan rangkaian produk #MarineEssence, boleh hubungi saya.
Special price untuk anda!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Sihat Bersama Mineral Coffee

7:30 AM 1 Comments A+ a-

#MineralCoffee semakin mendapat tempat di kalangan rakyat Malaysia yang menginginkan kesihatan dan kecantikan secara semula jadi dan mampu milik.

So, hari nie saya just nak share testimoni menggunakan produk-produk tersebut di atas.

Testimoni #MineralCoffee
1) Testimoni yang pertama adalah dari klien saya di Sarawak. Ayat yang digunakan adalah dalam Bahasa Iban. So, terjemahannya adalah seperti berikut :

Klien memang sukar untuk ke tandas, kadang kala sehingga 2 - 3 hari baru sekali ke tandas untuk membuang air besar. Tambahan pula beliau memang mengalami masalah sembelit.
Baru sahaja consumed #MineralCoffee, beliau jadi semakin kerap ke tandas. 

Ini kerana #GaramBuluh yang terdapat di dalam #MineralCoffee mempunyai kesan seperti berikut :

 ~ meneutralkan asid dan bahan kimia dalam badan
~ membuang toksin dalam badan (logam berat, bakteria, bahan buangan metabolisme, dll)
~ membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan
~ menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam badan

Testimoni Sembelit
Testimoni kedua ini adalah berbentuk 18SX. Klien sahabat saya ini memaklumkan bahawa 'kelelakian' beliau semakin terserlah selepas minum #MineralCoffee.

Kenapa?
Saya pun tidak pasti tetapi mengikut kajian (rujuk ENTRY KANSER PROSTAT), minum kopi boleh mengelakkan #KanserProstat #ProstateCancer di kalangan lelaki.
Jadi 'power'?
Testimoni yang berikutnya lebih kurang sama seperti yang di atas.
Cuma ini selepas minum Euryco Tongkat Ali & Ginseng Coffee.
"Kelelakian" yang KERAS bak kata testimoni tersebut.
So guys, apa salah kita mencuba kan?
Bukan setakat makin mantap, malah bertambah sihat dan hubungan bersama pasangan pun semakin bertambah elok.
Keras katanya
So, bagi rakan-rakan yang nak mencuba, boleh hubungi saya untuk dapatkan sampel.

Begitu juga yang ingin membeli.

Kalau anda ingin tambah pendapatan sama ada sebagai #GLAMpreneur atau #GLAMjuniors, cepat-cepat hubungi saya ok.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Brick Mansions - The Review

9:51 AM 0 Comments A+ a-

Paul Walker - gone too soon.
That is the only words that I could say about the lead role of Brick Mansions.
Being this movie is one of the movies that he filmed before his demise, understandably, people are eagerly anticipating to watch his work.

Thanks +ChurpChurp for inviting me to watch the premiere of Brick Mansions.

SINOPSIS
Detroit merupakan suatu bandar yang telah diisytiharkan sebagai bandar yang memiliki kadar jenayah paling tinggi. Bagi mengelakkan kejadian jenayah bertambah teruk, sebuah dinding pemisah telah didirikan bagi mengelakkan jenayah merebak jauh. Kawasan ini dikenali sebagai Brick Mansions.

Lino, merupakan seorang penduduk Brick Mansions yang mencuba untuk menyelesaikan masalah jenayah terutama dadah di sekitar kediamannya. Jenayah dadah di dalam Brick Mansions diketuai oleh Tremaine.
Manakala Damien Collier pula adalah seorang pegawai polis yang menyamar dan bekerja dengan George the Greek, penyeludup dadah untuk menumpaskan operasi dadah beliau.

Damien terpaksa membantu Lino untuk membebaskan kekasihnya yang ditangkap oleh Tremaine. Damien sebenarnya ingin membalas dendamnya pada Tremaine kerana telah membunuh ayah Damien. Lino pula dikehendaki oleh Tremaine kerana telah menyebabkan kerugian kepada Tremaine.

Berjayakan Damien membalas dendam terhadap Tremaine?
Dapatkan Brick Mansions dibebaskan dari gejala dadah?

PENILAIAN
Plot : 4.6/5.0. Plot cerita yang ringan dan memfokuskan kepada aksi lagak ngeri yang melibatkan fast cars dan parkour. Walaupun adakalanya skripnya agak lemah, namun dikaburi oleh aksi yang banyak di sepanjang wayang ini.

Penghayatan : 4.6/5.0. Lakonan yang bersahaja dan menjadi oleh Paul Walker. Watak-watak lain perlukan penghayatan yang kuat untuk menjadi namun aksi yang banyak seakan menutup kekurangan ini. 

Will I watch it again : I will buy the DVD.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

The Quiet Ones - The Review

7:30 AM 0 Comments A+ a-

Terima kasih kepada Klips Malaysia kerana menjemput saya untuk menonton premiere The Quiet Ones ini.
Kalau wayang seram, memang saya suka la.
Hehehehe

SINOPSIS
Berlatar belakangkan pengajian di Oxford pada 1974, The Quiet Ones mengisahkan ujikaji oleh Prof. Coupland dalam membuktikan bahawa tidak wujud kuasa supernatural dan seangkatan dengannya di dunia ini.
Berdasarkan kejadian misteri yang pernah terjadi pada seorang kanak-kanak lelaki, kumpulan Prof. Coupland menjalankan ujikasi terhadap Jane Harper, seorang anak yatim piatu. Jane telah berpindah ke banyak rumah keluarga angkat dan akan menyebabkan kejadian pelik hingga menyebabkan Jane dipindahkan semula.


Prof. Coupland menjalankan ujikaji dengan menganggap kejadian pelik dan misteri yang terjadi pada Jane boleh 'dibuang' dan Jane akan menjadi normal semula.

Brian, bertugas sebagai jurukamera, mula merasakan kasihan terhadap Jane apabila melihat Jane seakan-akan disiksa setiap kali ujikaji dijalankan.
Semakin mereka menekan Jane, kejadian pelik dan misteri semakin kerap berlaku di sekitar mereka.

Dapatkah Prof. Coupland menyembuhkan Jane dari penyakit misteri tersebut?
Adakah Brian akan dapat menyelamatkan Jane daripada terus dijadikan bahan ujikaji oleh Prof. Coupland?
Apakah kaitan kes tersebut dengan prof Coupland?

PENILAIAN
Plot : 4.6/5.0. Jalan penceritaan yang agak mantap. Corak penceritaan juga tidak seperti wayang seram lain yang memberatkan efek bunyi menyeramkan. 

Penghayatan : 4.7/5.0. Meyakinkan dan memberangsangkan bagi sekumpulan pelakon yang tidak saya kenali. Penghayatan pelakon adalah mantap terutama Jane Harper dan Brian.

Will I watch it again : No, even though it is a good movie.


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Perbezaan Kos Sara Hidup

7:30 AM 0 Comments A+ a-


Nie baru perbandingan di antara bandar kan.
Cuba kalau bandingkan antara tahun 2000 dan tahun 2014, lagi besar perbezaannya.

Apa penyelesaian untuk kenaikan kos sara hidup?
  1. Menjadi pemarah kerana kenaikan semua harga barangan dan pelbagai cukai
  2. Buat pinjaman setiap kali nak membeli barangan baru
  3. Join skim cepat kaya
  4. Sertai #GLAM sebagai #GLAMpreneur atau #GLAMjuniors dan jana pendapatan sampingan #ExtraIncome dengan mendapat #BigBonus setiap bulan
Tepuk dada dan tanya selera

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Oculus - The Review

7:45 AM 0 Comments A+ a-

Saya memang suka menonton wayang.
Paling saya suka adalah melibatkan superheroes, supernatural and scary movie!
Poster dia menimbulkan tanda tanya
Apabila saya terbaca review Oculus adalah agak menggalakkan, terus saya mengajak rakan-rakan saya menonton di pawagam.

SINOPSIS
Sebelum menonton, saya cadangkan agar rakan-rakan stay awake sepanjang wayang dan beri perhatian kerana kalau anda terlelap walau sekejap, anda tidak akan dapat memahami jalan cerita Oculus.

Oculus mengisahkan berkenaan sebuah keluarga yang baru berpindah rumah. 
Russell (ayah) telah membeli cermin antik, Lasser Glass dan meletakkannya di ruang pejabat di rumah mereka.
Tidak lama selepas itu, ayahnya mula kelihatan berperangai pelik.
Anak-anak mereka, Tim dan Kaylie juga pernah terlihat wanita dengan mata bersinar bersama ayah mereka di bilik tersebut.
Entiti di dalam Lasser Glass
Ibu mereka, Marie juga mula berperangai pelik setelah merenung cermin tersebut.
Marie merenung ke dalam Lasser Glass
Keadaan semakin teruk apabila Russell mula bertindak ganas dan mengurung Marie di dalam bilik tidur. 
Pada satu kejadian Russell telah menembak mati Marie. 
Walaupun begitu, sebelum Russell berjaya membunuh Tim dan Kaylie, Tim telah terlebih dahulu menembak mati Russell dalam usaha menyelamatkan kakaknya Kaylie.
Russell menenangkan Marie yang hampir mencekik mati Tim
Marie dikurung dan diikat di bilik tidur
Tim dan Kaylie yang ketakutan
Tim dimasukkan ke pusat rawatan mental kerana telah menembak ayahnya sendiri.
Manakala Kaylie pula membesar bersendirian.

11 tahun kemudian, apabila Tim dibebaskan, Kaylie telah menjemput Tim dan membawa Tim kembali ke rumah lama mereka di mana kejadian bunuh ibu dan bapa mereka berlaku.
Tim dan Kaylie selepas dewasa

Tim yang masih dalam rawatan berusaha memujuk Kaylie untuk tidak meneruskan niatnya yang ingin membalas dendam terhadap entiti yang terdapat di dalam sebuah cermin antik yang dikenali sebagai Lasser Glass.
Kaylie bertekad untuk membuktikan bahawa kematian ibu bapa mereka adalah disebabkan oleh entiti yang terdapat di dalam Lasser Glass dan bukannya kejadian bunuh.
Bukti kematian bekas pemilik Lasser Glass

Kaylie juga telah menjalankan kajian yang mana menunjukkan bahawa setiap pemilik Lasser Glass akan mati dalam keadaan yang mengerikan dan tidak logik.

Dengan menggunakan pelbagai kelengkap moden dan sistem alarm yang akan berbunyi setiap 30 minit dan 45 minit, Kaylie nekad untuk meneruskan misinya untuk merungkai misteri Lasser Glass walaupun Tim tidak bersetuju.



Berjayakan Kaylie dan Tim memecahkan rahsia sebenar Lasser Glass?

PENILAIAN
Plot : 4.5/5.0. Plot penceritaan agak mengelirukan kerana flashback scenes  yang terlampau kerap menyebabkan penonton agar sukar untuk mengikuti perkembangan jalan cerita. Walaupun begitu, corak penceritaan adalah agak menarik keran tidak jatuh kepada templat penceritaan wayang seram yang biasa yang melibatkan bunyian yang melampau serta babak mengejutkan yang banyak.

Penghayatan : 4.8/5.0. Walaupun kebanyakan pelakonnya adalah tidak dikenali, saya perlu akui bahawa penghayatan yang ditunjukkan adalah sangat baik. 

Will I watch it again : Cukup sekali walaupun ceritanya menarik untuk ditonton kerana kelainan penceritaannya.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

GLAM Juniors Protege Program

7:30 AM 0 Comments A+ a-

Masa kini ramai yang ingin berniaga.
Kenapa?
Anda pernah mengalami keadaan sebegini?
Ini disebabkan oleh peningkatan kos sara hidup yang semakin meruncing, tidak kira anda di bandar atau di luar bandar.
Betul kan? 

Tapi berniaga perlukan modal yang besar untuk bekalan, tenaga kerja dan penyewaan ruang.

Ada jua yang berniaga tanpa modal atau modal yang kecil.
Yang penting boleh menjana #ExtraIncome dan ada jua yang berjaya mendapat #BigBonus.

Bagi yang berminat untuk menjana #ExtraIncome, mendapat #BigBonus dan juga mencapai #TimeFreedom dan #FinancialFreedom, kini suatu peluang dibuka untuk anda.
Add caption

Semua boleh menyertainya, tidak mengira peringkat usia dan jantina.
Latihan diberikan percuma!
Modal pula serendah RM300 sahaja!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Jom Tambah Pendapatan

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Baru-baru ini (15 April 2014), terpampang di muka depan Kosmo tajuk yang menggugat jiwa dan perasaan bakal graduan serta ibu bapa sekalian.

Mana tidaknya, dah berhabis wang dan harta hantar anak belajar pandai-pandai, sekali dapat gaji pertama RM2,500.
Itu pun dimaklumkan bahawa tidak mencukupi!
Takkan ibu bapa still nak kena tanggung lagi lepas habis belajar kan?
Maknanya bebanan orang tua tidak berkesudahan, walaupun anak-anak telah bekerja.

Berikut adalah hasil kajian yang dijalankan oleh Jobstreet.com yang melibatkan 2,062 responden:
  • 77% tidak mempunyai baki wang mencukupi untuk simpanan kerana menampung keperluan
  • 63% menyatakan keperluan adalah terdiri daripada pinjaman kereta, bayaran pinjaman pendidikan serta kos pengangkutan yang tinggi
  • 86% tidak memiliki pendapatan sampingan dan menyebabkan mereka memohon gaji yang tinggi ketika sesi temuduga
Wow!
Maknanya gaji yang diterima bukanlah untuk bergaya, melancong atau lain-lain kegiatan.
Mereka bukanlah boros sebenarnya.

Dan semestinya, apabila fresh graduates  memohon gaji yang tinggi pada sesi temuduga, kebanyakan syarikat tidak akan melayan permohonan itu kerana kekurangan pengalaman kerja.
Sudahnya, ramai yang tidak mendapat pekerjaan.

Saya turut tertarik dengan penulisan Fauziah Arof (Utusan Online, 16 April 2014) yang di antara lainnya menyatakan bahawa perkara ini tidak mengejutkan kerana ada juga yang telah bekerja hampir 20 tahun tapi masih lagi mendapati gajinya tidak mencukupi.
Keadaan genting dan gawat ini semakin dirasai apabila memiliki keluarga.

Sekarang, ibu bapa dan para graduan sekalian jangan risau.
Ada peluang untuk menambah pendapatan sampingan tanpa menjerat diri dan keluarga dengan lebih kemas lagi.
Jom join GLAMpreneurship Program

Di bawah pimpinan +Hanis Haizi dan +Razali Zain , #GLAM telah terbukti berjaya membantu ramai golongan muda untuk membuat #ExtraIncome secara bijak dan menjimatkan masa, tenaga dan wang.

Melalui GLAMpreneurship Program, insyaAllah golongan muda ini mampu memiliki #ExtraIncome tanpa meninggalkan pekerjaan semasa mereka. Ini kerana semuanya dilakukan online.

#GLAM berjaya dikembangkan ke merata dunia kerana kemampuannya untuk memecah pasaran melalui kemudahan internet sahaja.
Kejayaan GLAM sehingga melancong dalam kumpulan yang besar ke luar negara


Tiada pengalaman?
Jangan risau kerana terdapat personal coaching dan juga sesi bimbingan dan seminar yang diadakan bagi membentuk dan mengembangkan #GLAMpreneur.

Senang kan?

By the way, #GLAM turut terbuka untuk segenap lapisan masyarakat tanpa mengira umur, bangsa dan pangkat.

Ibu-ibu dan bapa-bapa pun boleh turut sama, asalkan anda berminat untuk mendapatkan #ExtraIncome, #TimeFreedom dan #FinancialFreedom!
Cawangan #GLAM di seluruh dunia


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

7 Habits To Make You Successful

8:30 AM 0 Comments A+ a-

This entry is not mine.
It is taken from Business Insider - 7 Habits From Navy SEALs That Will Make You More Successful

We learn from various mediums and also people.

Let make this 7 actions as our habits and InsyaAllah, success will be yours too.
  1. Be loyal. Team loyalty in the corporate environment seems to be a dying philosophy. Loyalty to the team starts at the top. If it's lacking at the senior executive level, how can anyone else in the organization embrace it? Loyalty is about leading by example, providing your team unconditional support, and never throwing a team member under the bus.
  2. Put others before yourself. Get up every day and ask yourself what you will do to add value to your team, such as simply offering your assistance with a project. The challenge is overcoming the fear that your team member might say: "Yes, I really need your help with this project…tonight."
  3. Be reflective. Reflective people often spend too much time analyzing their actions. But imagine if you could harness this talent into something highly valuable? Reflecting on your mistakes, such as mine in Iraq, ensures you never repeat them.
  4. Be obsessively organized. Some of us innately have this ability, often to a fault, and some have to work at it a bit more. You have to find a process that works for you. I've known people who will put something on their to-do list after they did it and then cross it off to feel a greater sense of accomplishment! Whatever your system is, make it work for you.
  5. Assume you don't know enough. Because you don't. Any effective team member understands that training is never complete. It's true in the SEAL teams, and it's true in any elite team. Those who assume they know everything should be eliminated. Those who spend time inside and outside of the workplace developing their knowledge and skills will provide the momentum for their team's forward progress.
  6. Be detail-oriented. Attention to detail is one of our company's values. Do we get it right all the time? Of course not. Imagine, though, if all members of a team are obsessed with detail in their delivery? My lack of attention to detail in the incident in Iraq could have had catastrophic results. Don't ask yourself what you are going to do today to be successful; ask how you are going to do it.
  7. Never get comfortable. Always push yourself outside of your comfort zone. If you do this continually with every task you take on, that boundary will continue to widen. This process will ensure that you are continually maximizing your potential, which will positively impact your team.

Believe me, it won't be easy to do, but it is not impossible too.In #GLAM, we are taught all these beautiful habits by our mentors +Hanis Haizi and +Razali Zain .

Come and join us, riding towards #TimeFreedom and #FinancialFreedom!
Mana satu anda? (TQ to AzlanVai)

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

I Hurt My Nipples

8:30 AM 0 Comments A+ a-


Lawak kan?
Jangan sampai perkara yang sama jadi kat anda juga.
Take precautions and preventions.
Premium Beautiful Corset could help to prevent you from stepping on one/ both of your 'assets'
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Click Me To Visit Bargain Shoppe