Sunny Gold Coast - Day 4

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Hello all

It has been quite sometime that I have written down anything here.
Well, been quite busy and now I am back.
Beautiful beach of Surfers Paradise, Gold Coast
Let resume the #GLAMjourneys
The last day in Gold Coast was quite a hectic day for me and all the  #GLAMpreneurs#HanisHaiziProtege too.
After breakfast, we were to check-out from our rooms.
Yummy breakfast
Since the bus will only arrive at the hotel at 12 pm, all of us went around the area to do some last minute souvenir shopping.

After some selfies, crazy-photo-taking and a group photo by the seaside, we were driven to Harbour Town, the outlet shopping area!
And we were given only 2 hours to shop!
You could see people running around, grabbing items and straight to cashier!
No time to think, just buy!

Well, I managed to buy a few clothing and bags fro my nieces and nephews, a Rayban and a Fossil watch for myself.

Too little time, too much shopping to do!
Before heading to the airport, we had our dinner at a little Indonesian restaurant situated in Brisbane.
Yummy!!!

Then, sadly, it was time to say goodbye to Gold Coast!

Gold Coast, my 2nd #GLAMjourneys #FreeTrip, #FOCtrip with #GLAM, #GLAMpreneurs#HanisHaiziProtege hold such a dear place in my heart and my memory.
Next, #GLAMpreneurs#HanisHaiziProtege will be conquering Shanghai!

Yeay!
Will you be there with us?

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Tahniah

8:30 AM 1 Comments A+ a-

Pertamanya, TAHNIAH saya ucapkan kepada rakan-rakan bisnes saya yang telah berjaya melangkah setapak lagi menuju ke arah #TimeFreedom dan #FinancialFreedom bersama-sama #GLAM.
Persembahan - Tribute to the upcoming trip to Shanghai

Bertempat di Dewan Wawasan, Menara PGRM pada 16 Mac 2014, ratusan #HanisHaiziProtege | #GLAMpreneurs yang berjaya mencapai jualan sebanyak RM20,000 dan RM60,000 telah diraikan di dalam majlis gemilang oleh syarikat.

Syukur, kali ini dua rakan bisnes saya telah berjaya melangkah setapak lagi.
Dengan bimbingan dan motivasi tanpa henti dari leader saya, +Hanis Haizi  dan +Razali Zain , kini kumpulan saya #TitaniumGLAM semakin berkembang.

Enjoy our pics.


#GLAMlelaki

Our leader, Hanis

Razali Zain with some of #GLAMlelaki

#TitaniumGLAM with the founders of #GLAM

Kami yang sempat hadir


Peringatan
Ini bukan majlis penganugerahan yang biasa-biasa je sebab we #GLAMpreneur know how to have fun and looking #GLAM while doing it!

Jika berminat untuk bersama-sama menjadikan impian anda suatu kenyataan, tanpa mengira status diri dan kewangan anda, jom kita jumpa dan saya berkongsi kaedahnya.
Pelajar, suri rumah, bekerjaya separuh masa atau sepenuh masa, as long as you have dreams, #GLAM is the right choice to go!
No experience is needed sebab kami taknak mengajar Unta untuk minum air.


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Sepetang Bersama Bloggers dan Yeo's 2014

8:30 AM 6 Comments A+ a-

Bertempat di Saloma Restaurant pada 8 Mac 2014, tercipta sejarah dalam blogosphere Malaysia di mana Sepetang Bersama Bloggers (SBB) dan Yeo's 2014 telah berjaya menghimpunkan sejumlah 300 bloggers.

Acara ini merupakan kerjasama bersama Yeo's Malaysia telah berjaya menghimpunkan bloggers dari rantau Asia Tenggara terutamanya dari Brunei, Indonesia dan Singapura.

Bagi blogger yang baru nak bermula seperti saya, SBB adalah satu medan yang sangat sesuai dan bertepatan untuk mendapatkan tips blogging terbaik di samping meluaskan jaringan di antara blogger.

Ditambah dengan penglibatan kukuh dari Yeo's Malaysia sebagai penaja utama serta beberapa nama besar lain sebagai penaja bersama (Lazada, Ephyra, MyNic dan lain-lain barisan penaja), ternyata SBB adalah satu platform yang kukuh dan ternyata dipercayai oleh banyak pihak.
Ceria bersama Yeo's "Pilihan Semulajadi"

Di kalangan rakan blogger yang saya kenal, tak ramai yang mendaftar kerana tempat yang sold-out seperti pisang goreng panas.
Rasanya, jika dimurahkan rezki, tahun depan kena buat kat PICC la DenaiHati.
Sebab confirm tahun depan lagi ramai yang nak pergi.

Penganjuran
Pada pendapat saya, penganjuran SBB2014 adalah sangat profesional.
Bermula dari pendaftaran sehingga selesai acara, saya perhatikan kakitangan yang terlibat (DenaiHati, KiD, MB dan lain-lain) bekerja keras dan sentiasa tenang.
Paling penting, senyuman sentiasa terpalit di wajah memasing.
Saya kagum dengan PR yang ditunjukkan semua.
No wonder murah rezki sehingga berjaya mengumpulkan penaja-penaja gergasi untuk majlis tersebut.


Aturcara
Saya dapat rasakan ada di antara blogger yang tidak berpuas hati dengan keseluruhan acara.
Kenapa?
Terlampau pendek, pada pendapat saya. (dua hari ke, buat kat resort ke... hehehehe)
Jika dimulakan lebih awal, mungkin boleh diisi dengan lebih banyak perkongsian daripada blogger terkemuka.
Pada hari itu, ditampilkan Zarul, Hazman dan Redmummy.
Tidak dilupakan perkongsian daripada Ben Ashaari.
Memang membuka mata dan timbul kesedaran diri bahawa diri ini terlampau kenit.
Yang penting, saya merasa sangat kagum dengan hadiah yang diberikan.
Ipad Mini, Iphone 5S dan 5C, domain serta pelancongan yang sangat BANYAK pada hari itu!
Barangan Yeo's memang tak payah cerita la.
Mewah!
Tahniah SBB2014 di atas kepercayaan dari pelbagai pihak ini.
Anugerah meja paling banyak minum, Meja 28
Jamuan yang delicious, saya suka ayam gorengnya. Siap ada kambing golek

Barisan panel


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Teaterikal Suara Kita HEBAT

9:02 AM 3 Comments A+ a-

Bagi yang lahir pada penghujung 70-an dan sehingga 80-an, mesti suka menonton filem-filem arah Dato' Yusuf Haslam seperti siri Maria Mariana, Sembilu dan lain-lain kan?

Saya suka especially yang ada lakonan Ziana Zain (hardcore ZZ fan here).

So, apabila www.CelcomEscape.com menaja tiket untuk menonton gabungan lagenda filem melayu ini, tanpa berfikir panjang saya bersetuju.

Gabungan Awie, Ziana Zain dan Erra ini dinamakan Teaterikal Suara Kita yang menampilkan lagu-lagu dari filem arahan Dato' Yusuf Haslam yang menampilkan dan pada saya, menaikkan nama ketiga-tiga lagenda filem tanah air kita ini.
Apabila persembahan bermula, penonton dibenarkan mengambil gambar atau membuat rakaman bagi 10 minit yang pertama sahaja.
Apalagi masing-masing mengeluarkan segala bentuk alat perakam untuk merakamkan persembahan pembukaan yang dimulakan oleh Awie dan diikuti oleh Ziana Zain.
Sila enjoy video yang sempat saya rakam untuk persembahan pembukaan.



Only one word could describe the show - SPELLBINDING and MARVELLOUS!
Ok lah.. not one because I think one word would not be enough to describe it!

Walaupun dah di hujung-hujung tenaga (bak kata Ziana) saya dapat rasakan bahawa semua pengibur gave their very best!

Susunan lagu-lagu yang dialunkan bersama lakonan yang diselitkan sememangnya membawa kembali penonton ke zaman Maria Mariana, Sembilu, Merah dan lain-lain filem yang menaikkan nama ketiga-tiga penghibur mega tanah air ini.

One thing that is certain to me - mereka bertiga is very much in their own class!

And to have Erma Fatima as the director, it was an added bonus!
No wonder the scenes flow was flawless!

Teaterikal Suara Kita menyebabkan saya memuatturun semula lagu-lagu hits ke dalam telefon bimbit saya!

Terima kasih www.CelcomESCAPE.com


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Sunny Gold Coast - Day 3

8:30 AM 4 Comments A+ a-

Hello all.

Sorry for the long break from writing about the beautiful experience during my present #GLAMjourneys to the beautiful and sunny Gold Coast.

Now, lets continue to Day 3 - the best day ever as we were treated just like a movie star in the Movie World!
Theme of the day is YELLOW

Well, we started the day by waking up so early just to capture the rising sun.
The beach was so peaceful and windy.
We waited for almost an hour but the sun was a bit shy, most probably because of the clouds and that it was about to rain.
Nevertheless, the opportunity to #selfie and taking pix was not let to waste.

The #Hadokening! Finally!
We were taken to Movie World which was about 30 minutes drive from the hotel.
The operating is from 10 am - 5 pm daily and the whole group of us were there at 8:30 am.
Guess what - the park opened early on that particular day just for us!
We were treated to breakfast with the likes of Batman, The Flash, Supergirl, Green Lantern and Charlie Chaplin.
Not forgetting the beautiful Marilyn Monroe and the cartoon characters, such as Tweety Bird, Sylvester the Cat and Bugs Bunny!
Again, the chance of taking pictures were not put to waste!
Us with Tweety and Bunny!
After breakfast, we were taken to witness the trial run of the latest show attraction of Movie World - Hollywood Stunt Driver 2.
Again, we were the first to witness this spectacular show which drove our adrenaline to the max!
Fast driven car and flying motorcyclist were part of the show and it drove the crowd crazy!
Next, we experienced "The Journey To The Center of The Earth 2" in 4-D style!
After lunch, it was a free and easy session for everybody.

There were rides - Green Lantern Coaster, Justice League 3D The Ride, Superman Escape, Batwing Spaceshot, Wild West Falls and Scooby Doo Spooky Coaster.
The rides - I could still feel the adrenaline rush
Being the scaredy-cat I was, I only rode on Scooby-Doo Spooky Coaster. 
But it was totally worth it!
The ride was so nerve-wrecking and heart-screaming that I left the ride feeling totally exhausted!
After having a sip of coffee at the local coffee shop, we watched the Warner Bros parade!
It was so amazing and lively!
Love the car, love the characters and love the dance!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Click Me To Visit Bargain Shoppe