Apa ada di voguevariety?

11:58 PM 0 Comments A+ a-

Apa itu vogeuvariety.com?

Anda kenal siapa Hanis Haizi?
Anda kenal Maisarah Ibrahim?

Secara ringkas, berikut adalah kata-kata yang dapat mengungkapkan kedua-dua insan di atas?

#business moghuls
#entrepereneurs
#fashionistas
#young millionaires
#successful young people
#brilliant minds
#great leaders
#wonderful friends
#fearsome mentors
#wondrous GLAMpreneurs

Apart from yang diungkapkan di atas, now mereka ada new 'baby' yang dinamakan Vogue Variety.

Apa itu Vogue Variety?
Lawati sahaja www.voguevariety.com dan anda akan tahu keindahan lama tersebut.


For all designers' enthusiast, lawati laman tersebut segera.
Anda akan rasa berbaloi sangat-sangat.


Peluang Penjanaan Pendapatan Sampingan @ Sibu, Sarawak

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Pernah tak salah satu daripada perkara di bawah terjadi pada anda?

Sekarang semua benda kena ada duit.
Nak beranak pun kena rancang pendapatan seisi keluarga

Ini pula senario bagi golongan yang baru bekerja dengan gaji RM3000.
Cukup kah?

So, apa yang boleh kita lakukan?

Sekarang ni ramai yang berniaga.
Sama ada secara konvensional ataupun online.

Well, buat warga Sibu, Sarawak, jika anda menghadapi masalah di atas, jom kita have a coffee talk about GLAMpreneur.

Apa itu GLAMpreneur?

Hubungi saya

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Surprising Facts About Coffee

9:49 AM 0 Comments A+ a-

Hari ini saya just nak share sikit info berkenaan kopi.
Buat penggemar kopi, you are so lucky!

Buat yang kurang menggemari kopi, you better start sipping them now.
Especially Mineral Coffee yang banyak khasiatnya nie.

So, meh saya share the surprising health facts about coffee yang kita tak berapa nak tahu
Yang itu jika kita minum kopi biasa sahaja.

Tambahkan semua khasiat itu dengan khasiat daripada Mineral Coffee plak.
Khasiat daripada Garam Buluh yang diadun bersama bijian kopi Robusta ini memang mujarab jika diamalkan.

So, daripada kita minum kopi biasa yang ada too much added flavour, too much sugar and too much caffeine tu, baik kita bertukar pada Mineral Coffee yang memberikan kesan yang baik untuk kesihatan kita.
Testimoni Diabetes. Credits to +Mohd Farouk Shah Harun 
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Semuanya naik

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Semakin hari, semua benda makin naik.

Harga minyak, makin naik.
Harga gula, dah mula naik.

Bila dua item nie naik, semua yang lain akan menyusul naik.
Roti canai, makin mahal.
Nasi lemak kosong, dah mahal sikit.

Tapi ada juga yang tak berubah atau menurun.
Gaji, takde la berubah sangat.
Subsidi semakin kurang.

Tak gitu anda rasa?

Apa penyelesaiannya?

Makin ramai cuba mencari pendapatan sampingan.
So, makin ramai yang join skim cepat kaya.
Bila makin ramai join skim cepat kaya, makin ramai la yang diisytihar muflis sebab skim tu gagal.

Tapi berapa kerat yang nak berniaga?

Tak ramai kan.

Kenapa?
Sebab tiada kepastian/ keyakinan/ ilmu untuk menjalankan perniagaan.

Namun jika semuanya telah terbukti dan ramai yang berjaya, adakah anda masih sangsi?

Semakin ramai yang menyertai dan jaringannya sehingga ke luar negara.

Diperakui oleh syarikat sebagai sebuah kumpulan usahawan yang konsisten dan menyumbang besar terhadap keuntungan syarikat, GLAM yang diterajui oleh CDM +Hanis Haizi  dan CDM +Razali Zain kini menawarkan peluang untuk menjadi sebahagian daripada statistik kejayaannya.

Jangan buang masa.
Cepat-cepat hubungi saya.



Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Misha Omar LIVE

8:30 AM 1 Comments A+ a-


Just nak share persembahan hebat dari Misha Omar semasa Majlis Ulang Tahun ke-21 yang diadakan pada 9 November 2013 di MIECC.

Tahun 2012 persembahan oleh Shila Amzah.

Next year siapa pula ye?

Memang setiap tahun ada persembahan oleh artis hebat.

Join GLAM so that anda boleh menyaksikan secara dekat artis-artis GLAM nie.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Carrie : The Review

8:30 AM 4 Comments A+ a-

Terima kasih Nuffnang sebab tak jemu memberikan saya jemputan untuk premiere screening.
Kali ini adalah untuk tayangan Carrie, remake untuk filem yang sama yang diadaptasi dari novel Stephen King.

SINOPSIS
Carrie adalah anak luar nikah yang dilahirkan oleh ibunya yang obses dengan agama dan pengampunan dosa.
Membesar dalam keadaan sedemikian, Carrie jadi seorang remaja yang suka menjauhkan diri daripada interaksi sosial kerana 'dimomokkan' oleh ibunya dengan dosa dan hukuman oleh Tuhan.
Carrie panik apabila mendapati dia mengalami pendarahan
Carrie dan ibunya meninggalkan kawasan sekolah
Apabila Carrie mengalami datang haid yang pertama di sekolah, dia menjadi takut kerana tidak mengetahui daripada mana datangnya darah tersebut dan menjangkakan beliau akan mati.
Chris Hargensen telah merakamkan kejadian panik tersebut dan kemudiannya memuatnaik rakaman tersebut ke laman media.

Kejadian pertama berkenaan kuasa telekinesis bermula ketika sesi bertemu Pengetua yang berkeras mahu memaklumkan kepada ibu Carrie berkenaan kejadian itu.
Carrie tidak mahu kerana dia takut ibunya akan menghukumnya kelak.
Carrie menjalankan kajian berkenaan kuasa telekinesis beliau 

Ibu Carrie mempercayai bahawa kuasa Carrie adalah hukuman dari Tuhan dan berusaha menghapuskannya
Sue Snell, kawan kepada Chris merasa bersalah kerana mempersendakan Carrie dan berusaha untuk menebus kesilapannya dengan membenarkan teman lelakinya membawa Carrie ke Prom Night mereka.
Carrie dibawa menghadiri Prom Night oleh Tommy, kekasih Sue
Chris yang merasakan dirinya disingkirkan oleh Sue mula merancang untuk membalas dendam kepada Carrie kerana menyebabkan dia digantung sekolah dan tidak dibenarkan menyertai Prom Night.
Apakah yang terjadi sehingga Carrie berlumuran darah? 
Apakah tindakan yang dilakukan oleh Chris untuk membalas dendam?
Bagaimanakah Carrie membalas dendam terhadap semua perbuatan rakan-rakan sekolahnya yang mempersendakannya?

PENILAIAN :
Plot : 4.7/5.0. Plot yang mudah dan tidak berat. Cuma ada kalanya terlampau banyak skrip sehingga mengundang sedikit rasa bosan, di awal wayang.

Penghayatan : 4.9/5.0. Lakonan Julianne Moore dan Chloe Moretz are very believable. Thumbs up!

Will I watch it again : I don't mind watching it again, and I will buy the DVD too.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Most GLAM Dinner : Hollywood Glamour

8:30 AM 2 Comments A+ a-

Sekejap je rasanya masa berlalu.
Sekejap je rasanya meraikan GLAM Dinner 2012 yang diadakan di Westin, KL. 
Masa tu hadir seorang diri sebab masih belum ada business partners.

Pada minggu lepas, to bexact, pada 9 November 2013, #glamdinnercycle2 telah diadakan dengan jayanya.

Bertempat di JW Marriot, Putrajaya, GLAM Dinner tahun ini membawakan tema "Hollywood Glamour".
Manakala #mostglam #glamdinner dan #glamdinnercycle2 telah trending semenjak bulan September lagi.
Pastinya GLAMpreneurs akan kelihatan hebat sepertimana di atas
Pada siangnya, diadakan Majlis Ulang Tahun syarikat yang ke-21.
Selesai di sana, saya terus bergegas ke JW Marriot Putrajaya.

Tahun ini saya sangat bersyukur kerana telah ada business partners.
Walaupun tidak semuanya hadir, saya tetap merasa gembira kerana #titaniumglam telah berkembang.
Dengan GLAM memang anda tidak akan keseorangan.
Kuasa promosi melalui media sosial memang tidak terjangkakan.
Itulah kekuatan GLAM.
With the beautiful pregnant GLAM founder, +Hanis Haizi 
Aza Suhaiza dalam percubaan menjadi cute. Dah cantik dah.
Jae mencuba menghisap paip tetapi tidak menyukainya
GLAM Alia
GLAM much?
The bow-tie buddies
The naughties

The ladies yang takleh nak duduk diam. So jadi lah banyak candid shot

With +Razali Zain the founder of GLAM

Jae and Aza with +Hanis Haizi 

The beautiful Naa

Apabila sampai di ballroom, saya ternampak a few guys yang juga mengenakan bow-tie.
Seperti biasa, saya memang suka function yang memerlukan saya dress up sebegini.
Kali ini saya membawakan pesona ala Bruno Mars. #gethu
Terus saya mengajak mereka mengabdikan kenangan di Wall of Fame yang ada di ballroom tersebut.
Bila melihat the guys dah start bergambar, the gorgeous ladies pun nak juga.
So, terjadilah ledakan gambar sepertimana di bawah.
Sedapnya!

Hall yang dihias indah

Dewan memang dihias indah.
Ala-ala Academy Awards plak rasanya.
Siap ada live band lagi.

Dengan perarakan masuk CDM GLAM masuk ke dewan, #glamdinnercycle2 telah bermula secara rasminya.
Delicious food

Makanannya memang enak.

Tapi itu bukan yang menjadi perhatian utama. 
Yang dinantikan adalah penganugerahan kepada CDM yang dilahirkan pada 2013.
CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain yang menyampaikan semua anugerah kepada keenam-enam CDM yang baru.
Tak sabarnya nak dapat penanugerahan yang sama.
Chaiyok #titaniumglam!

The live band was also good.
Depa nyanyi lagu-lagu yang sensasi and the latest sehingga menyebabkan ramai GLAM reneur yang menyanyi bersama.
Ada juga GLAMpreneur yang mempunyai bakat terpendam berpeluang mengasah kebolehan masing-masing dengan menyumbang beberapa buah lagu.
Such a sweet couple
Yang paling sweet adalah apabila CDM Razali mendendangkan lagu "Wonderful Tonight" khas untuk CDM Hanis. Rupa-rupanya lagu itu lagu yang sentimental buat keduanya sebab CDM Razali menyanyikan lagu itu semasa melamar CDM Hanis.
Sweetness!!!

Selepas selesai jamuan, acara cabutan bertuah pula diadakan.
Tahun ini ada 28 hadiah cabutan bertuah yang terdiri daripada pelbagai hadiah berjenama. Di antaranya adalah beg LongChamp dan Kate Spade untuk GLAMwomen serta barangan A | X dan Versace untuk GLAMlelaki.

Tahniah Faiz
 Yang bestnya, my latest business partner dapat cabutan bertuah iaitu Travelling Wallet Oroton.
Terus dia katakan "This is a good start"
Well, with GLAM, it is always good stuff and good people.

Then bila diumumkan senarai 30 best dressed GLAMpreneur, saya dan Alia tersenarai.
Lelaki ada 5 orang je masa tu, yang selebihnya GLAMwomen.

Setiap seorang kena buat catwalk with an attitude di hadapan judges iaitu the founders of GLAM  CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain.

Yang bestnya, apabila sampai giliran Farouk, tetiba dia dan Ecak berjalan bersama.
Woot woot!
Bagi GLAMwomen, Winnie dapat second best dress and Jajalee dapat The Best Dress untuk malam itu. Nampak gayanya #GLAMPerak conquer malam itu.
Jaja membawa pulang seutas Kate Spade Handbag dan penginapan di Mines.

Bagi GLAM elaki plak, saya mendapat second best dress dan Mohd Ezamshah mendapat The Best Dress untuk guys. Dia pun mendapat hadiah yang sama seperti Jaja tetapi of course bukan handbag kan. Dia dapat wallet Versace!

Tahniah people.




All in all, saya gembira sebab semua business partners saya dapat bergembira dan berseronok.
We work smart and we play hard!
For more pictures on the event, visit Most GLAM Dinner 2013

Bonus dapat, kebahagiaan bersama business partners pun dapat.

Di GLAM, kami bukan hanya menambah pendapatan, kami membina jutawan sekali.
You wanna be the next MILLIONAIRE?

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Click Me To Visit Bargain Shoppe