Why you want to go to The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia : Versi First Timer

8:30 AM

Sepertimana tertera dekat header, saya ini blogger yang suka pada Kesihatan, Kecantikan dan Kehidupan (Health | Beauty | Life).

Dalam menjalani kehidupan seharian, masa rehat dan tenang adalah penting.
Tu sebabnya perkhidmatan spa semakin laku di masa sekarang sebab ramai orang mencari ketenangan.

Dalam pada blogwalking hari tu, terbaca entry kat Cik Lily Putih dan selepas melawat FB The Butterfly Project, terus teruja nak join gak.

Kenapa nak join?

1) Cinta Alam Sekitar
Indahnya pemandangan (Jojo Struys)
Selepas membaca entry dari Jojo, saya sangat-sangat teruja. Bekerja for almost forever it seems di bandar, pemandangan seperti ini adalah satu pelarian minda dan ketenangan yang sangat-sangat dicari! No more jam or haze!
Indahnya ciptaan Allah swt!
Di samping itu, boleh tajamkan skil ambil gambar dan juga skil berangan jadi model kan!
Thanks to Dexxy for the write up and pictures too
2) First Time Pergi The Lost World of Tambun
I am a virgin!
Percaya atau tidak, I have never been to the Lost World of Tambun
Walaupun saya nie kaki jalan, almost every weekend travel tapi tak pernah lagi jejak kaki ke sini.
Tak caya, tengok je meter kereta saya yang tak sampai setahun nie.
Rajinnya kau berjalan Rawlins ooooiiiii
Kawan-kawan ramai dah yang pergi tapi saya belum lagi.
So, please bagi peluang untuk orang yang sangat-sangat teruja nie untuk merasai keindahan alam semulajadi di Tambun!

3) Traveling using Komuter with Bloggers
Lamanya tak naik! (KTM)
Semenjak dah bekerja, SANGAT JARANG naik kenderaan awam terutama bas dan komuter. Masa belajar dulu, itulah nyawa.
Now, kalau naik mesti jadi macam rusa masuk kampung.
Pastu naik plak dengan rerakan bloggers lain, mau gamat satu komuter tu nanti kan.


4) Menikmati rawatan semulajadi yang ada di sini 
Thanks Dexxy
Being a blogger yang blog everything under the sun about beauty and health, saya nak merasakan sendiri kenikmatan dan khasiat daripada hot springs yang ada di sini.
Hot springs banyak natural remedy yang boleh meningkatkan kesihatan dan sekaligus menambahkan kejelitaan individu.
The benefits of hot springs
Sesuai sangat dengan my nature of blog, boleh buat review sekali kan.
Tak sabarnya.
Habis je getaway nie, mesti bloggers semua dah semakin menarik dan sihat!

Uih... Tak sabarnya!

Haiqal Rawlins 

012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. thank you Rawlins for joining our september review projek! All the best to you too yeah

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe