Diamond Night 2013 memang tidak tersangkal adalah malam yang penuh gilang-gemilang dan GLAM.
With the GLAM leader
Dalam bisnes ini, setiap peningkatan diraikan dan Diamond Night adalah malam untuk meraikan 'Diamond in the making'.

And how those diamonds sparkle!

Don't believe me?
Just have a look at the pictures of lovely people during the glamorous event.

My powerful pillars
Part of #titaniumglam
Naa diapit Aza dan Alia
Winnie dan Alia
Sha Khalid bersama Aza dan Alia
GLAM men
Gorgeous & GLAM
Jajalee diapit #glamen
Part of #GLAM sampai penuh ekskalator
The gorgeous and GLAM CDMs
Camne nak jadi GLAM?
Jom kita jumpa dan saya akan share rahsianya


Haiqal Rawlins 

012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Super cute
Masih ingat lagi tak Sulley dan Mike beberapa tahun yang lalu?
Monsters Inc. kan?
Nie kira macam prequel nie la kan

Thanks to Nuffnang sebab bagi tiket untuk menonton premiere kartun yang kawaii nie!

SINOPSIS
Prequel ini mengisahkan perjalanan hidup Mike Wazowski (Mike) dan James P. Sullivan  (Sulley) sebelum mereka menjadi scarers duo yang terunggul.
Kejadian yang merubah masa depan Mike. Apakah kejadian itu?
Mike telah menyimpan cita-cita untuk menjadi scarer yang terunggul semenjak kecil. 
Walaupun kecil dan rendah, keupayaan berfikir dan kepintaran Mike berjaya menempah laluan untuk ke Monsters University yang dianggap universiti terulung dalam dunia scaring.
Mike yang cute pada hari pertama di MU
Sebaik mendaftar masuk di asrama yang dikongsinya bersama Randy, Mike tanpa membuang masa mencari kumpulan pelajar untuk disertai.
Di sini, dia bertemu dengan Greek Council yang mengumumkan Scare Games iaitu pertandingan yang menentukan kumpulan fraterniti scarer teragung di kampus.

Apabila masuk ke kuliah pertama, Mike telah bertembung dengan Sulley. Semenjak dari titik itu, Mike dan Sulley seakan menjadi musuh dalam diam.
Ini kerana Mike mempunyai kepintaran dan berjuang sepenuh tenaga untuk mendapatkan gelaran scarer manakala Sulley hanya menggunakan fizikalnya dan nama baik keluarganya untuk mengejar gelaran scarer.
Dean Hardscabble yang scary!
Dean Hardscabble memaklumkan bahawa pada penghujung semester, tidak semua pelajar akan mendapat peluang untuk menjadi scarer berdasarkan beberapa kriteria yang telah ditetapkan.
Apabila tiba di hujung semester, semua pelajar dikehendaki menjalani scaring test. 
Sulley didapati gagal kerana tidak berupaya menilai situasi dengan baik.
Mike juga gagal kerana dia didapati langsung tidak menakutkan.

Ketika tiba Scare Games, Mike mendapati bahawa dia masih boleh membuktikan dirinya dengan menyertai sebuah fraterniti (Oozma Kappa) dan memenangi pertandingan itu.
Oleh kerana kekurangan ahli, Mike bersetuju mengetepikan perasaan amarahnya dan menerima Sulley untuk menyertai Scare Games.
Pertaruhan di antara Mike dan Dean Hardscabble
Mike juga telah membuat pertaruhan dengan Dean Hardscrabble bahawa jika mereka menang dalam pertandingan tersebut, dia dan kesemua ahli fraternitinya dibenarkan untuk meneruskan pengajian mereka dalam scaring.
Apa yang Oozma Kappa lakukan sehingga mereka hampir ditangkap polis?
Pertandingan ini telah menguji kekuatan fraterniti Oozma Kappa dan juga kemampuan Mike dan Sulley untuk saling bertolak ansur.

Mampukah Mike dan Sulley mengubah Oozma Kappa yang dianggap corot untuk menjadi fraterniti yang terunggul?
Mampukah Mike dan Sulley bertimbang rasa dan bertolak ansur bagi mencapai cita-cita masing-masing?
Apakah Mike akan memenangi pertaruhannya dengan Dean Hardscrabble?

Penilaian terhadap Monsters University :
Plot penceritaan : 5.0/5.0. Plot penceritaan yang lancar dan ringan. Banyak babak lucu yang menyebabkan kita tidak kering gusi sepanjang tayangan tersebut. Dan kita akhirnya mengetahui asal usul kisah Mike dan Sulley.

Penghayatan 5.0/5.0. Kartun Pixar dan Walt Disney y'all! Need I say more!  


Will I watch it again 
Yes I will! Wajib tengok 3D!



Haiqal Rawlins 

012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 
Ini adalah BONUS yang jarang-jarang berlaku
Offer ini sah hanya dari 17 Jun - 30 Jun 2013!

Cepat hubungi saya untuk dapatkan rebat ini!
psstttt - Bonus Raya yang maha besar ni!


Haiqal Rawlins 
012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 
Saya sangat suka menonton cerita-cerita yang pelik-pelik nie - zombie, super powers and cerita seram.
Brad Pitt y'all!
Apabila diberikan tiket percuma oleh Nuffnang untuk Premiere Screening bagi World War Z lakonan Brad Pitt, of course saya terima dengan gembira!

SINOPSIS
Gerry Lane (lakonan Brad Pitt) merupakan seorang penyiasat untuk PBB yang telah bersara terpaksa bertugas semula apabila suatu wabak yang mengerikan telah menyerang seluruh dunia.
Menyelamatkan keluarganya
Usaha menyelamatkan diri di bangunan yang penuh zombie
Gerry teah diselamatkan oleh rakannya di PBB dan ditempatkan di atas kapal. 
Tetapi, khidmat Gerry diperlukan sekiranya dia menginginkan keluarganya tetap mendapat perlindungan di kapal tersebut.

Serangan zombie
Harapan untuk menyelidik sumber wabak di Korea terkubur apabila Dr Fassbach tanpa sengaja telah terbunuh. 
Tembok yang tinggi pun zombie panjat
Selepas berbual dengan seorang ejen CIA yang ditahan kerana menjual senjata api secara haram, Gerry bergegas ke Israel untuk mendapatkan penerangan lanjut berkenaan tindakan Israel yang telah membangunkan tembok di sekeliling bandarnya.
Serangan zombie di dalam tembok Israel
Israel yang dikatakan selamat dan menjadi pusat pelarian dari negara berhampiran juga telah diceroboh oleh pesakit wabak ini yang seakan mayat hidup aka zombie.
Bersama-sama dengan seorang askar Israel wanita yang dikenali sebagai Segen, Gerry melarikan dengan menaiki pesawat komersil.
Bersama Serge
Melalui pemerhatiannya, dia merasakan mereka mempunyai peluang untuk mengawal pembiakan wabak ini dan mengarahkan agar pesawat itu diterbangkan ke makmal ujikaji WHO di England.
Walaubagaimanapun, kapal terbang tersebut juga telah dicerobohi oleh zombie dan memaksa Gerry untuk meletupkan kapal itu serta sekaligus menyebabkan kapal tersebut terhempas.
Sempat call Angelina Jolie ke?
Apakah kaedah yang dirancang oleh Gerry untuk mengawal wabak zombie ini?
Apakah dia terselamat dalam letupan kapal terbang tersebut? 
Bagaimanakah keadaan keluarga Gerry yang ditinggalkan di atas kapal?

Penilaian terhadap World War Z :
Plot penceritaan : 4.9/5.0. Plot penceritaan yang lancar dan tidak melalut. Seawal 15 minit pertama, terus dimasukkan aksi yang mendebarkan dan menakutkan sehingga penghujung wayang. Elemen kekeluargaan juga diterapkan dalam cerita ini tanpa menjadikan jalan ceritanya terlampau berat.

Penghayatan : 4.9/5.0. This is Brad Pitt that we are talking about kan? Memang penghayatan yang bagus dari semua pelakon! Yang penting memang saya merasa sangat takut apabila menonton cerita ini.  


Will I watch it again 
: Yes I will!

ZOMBIE - Enjoy!


Haiqal Rawlins 
012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 
Bestnye! Free 5-Star Trip to Korea in Sept 2013
Siapa nak join?
FREE JER!

Haiqal Rawlins 
012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Apa nak dipakai ke Diamond Night nie?
Ingat tak entry nie >>> Diamond

My inspiration for the event would be the Hollywood guys on red carpet events
This so speaks GLAM
Yang pasti, bukan begini!
Nantikan paparan fesyen glamour yang bakal menghiasi red carpet Diamond Night pada Sabtu ini di MIECC.

With the ladies dress to kill and the men looking 007, nobody want to miss the event!


Siapa nak join?
Cepat bagitau saya!!!

Nantikan juga dress daripada CDM paling hot, top dan GLAM iaitu CDM Hanis Haizi!
Siapalah designernyer tahun ini kan?


Haiqal Rawlins 
012.280.1977 

E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 
Khemah LG Fiesta yang gah!
Wah!
Ada fiesta!
Bertempat di The Curve pada 8 Jun 2013, saya dan beberapa rakan bloggers lain telah mendapat jemputan daripada Bro Framestone untuk join sekali LG Fiesta nie.
Terharunya sebab dapat jemputan daripada beliau.
Thanks Bro.
InshaAllah lain kali akan join jika diberi kesempatan lagi.

Masuk-masuk je kat dalam khemah yang gah itu, saya terpana seketika.
Mak aih!
BESARNYA TV NIE!

Mana tak besarnya. 
Sama besar dengan keempat-empat ahli kumpulan 10 bila berdiri sama-sama tu!
Thanks to Bro Framestone, Makcik Konah dan Syukri Tahir for the amazing cooperation.

84LM9600 adalah TV Ultra HD terbesar yang pertama di dunia!
Saiz monitornya adalah bersamaan dengan 4 biji TV 42' diletakkan bersama-sama.
Besarnya kan!

Ciri Ultra HD dan juga 8.3 Megapixel memang memberikan pengalaman menonton yang sangat SPECTACULAR!

Cukup pasal TV buat masa nie.
Kita beralih kepada Fiesta plak la kan.

Majlis dimulakan oleh dua pengacara yang comel-comel sungguh!

Mereka memaklumkan LG Fiesta adalah bertujuan untuk memaklumkan kepada pengguna berkenaan produk terkini, terbaru dan terhebat.

Pertamanya kami diberikan penerangan berkenaan 84LM9600.

Selain daripada yang saya terangkan di atas tadi, ada banyak lagi kelebihan yang ada pada keluaran terbaru LG yang mengatasi produk yang ada di pasaran.
Amazing features pada 84LM9600
Nak tau lebih lanjut berkenaan features yang amazing nie?
Layari je 84LM9600.

Kemudian kami dibawa melawat kawasan lain di dalam khemah LG Fiesta itu.
Memang menakjubkan sebab kesemua produk terbaru LG memiliki features yang terkini dan hampir sama seperti 84LM9600. 
60LA8600
Seperti model 60LA8600 iaitu LG 60 Inch Cinema 3D Smart TV LA8600.
Features yang menjadi tarikan pada model ini adalah Smart Home, Cinema Screen, 3D World, Miracast, Time Machine dan Magic Remote.

Apa benda itu semua Rawlins?

Well, senang jika nak paham, just layari je 60LA8600.
Kalau nak tau lagi, pergi je ke showroom LG terdekat, confirm anda semua akan terpukau!
Yang pasti, selepas mencuba mana-mana satu produk terbaru LG ini, TV yang ada kat rumah terus rasa cam tak best!
Huhuhuu!
 9.1CH Cinema Sound Home Theater (BH9530TW)
Dan yang paling bestnya adalah, mana-mana produk ini boleh dipasangkan dengan 9.1CH Cinema Sound Home Theater (BH9530TW) untuk pengalaman menonton yang memang out of this world!
BH9530TW terdiri daripada 9 pembesar suara pelbagai arah dan sebuah woofer. Kehadiran 9 pembesar suara pelbagai arah ini memberikan definisi bunyi yang dinamik, tepat dan tulen yang menjadikan kita lupa bahawa kita berada di rumah dan menjadi seakan-akan sebahagian daripada wayang tontonan di rumah.
Bayangkan kalau time menonton Teduhan Kasih, MasterChef Selebriti Malaysia ke, mesti gempak kan! Siap boleh gaduh dengan Papa Ehsan kan kalau ada sistem suara nie kan.

Satu lagi kualiti yang terbaik pada sistem suara ini adalah penggunaan Aramid Fiber yang sangat resistan kepada stimulasi luaran bagi mengurangkan gangguan bunyi (sound distortion).
Di sekitar khemah LG Fiesta, promosi produk terkini LG

Selepas selesai penerangan, kami dibawa masuk semula untuk pertandingan di antara blogger.
Dua bentuk permainan disediakan iaitu Guess The Movie berdasarkan snipet 10 wayang dan juga meniru gaya tarian Oppa Gangnam Style.

Nak tengok sebahagian daripada persembahan Oppa Gangnam Style daripada blogger tak?
Terima kasih Yana Yassin sebab sempat merakam persembahan ini.




Ada banyak lagi video di laman Yana Yassin tu kalau nak tonton.

Seronok bila ramai-ramai blogger berkumpul.
Riuh rendah dalam khemah tu bagaikan ada perhimpunan 1000 orang.
Hehehehe.

Last but not least, thanks to LG and Advertlets sebab sudi menjemput saya.
Latest updates on LG's product >>> Life's Good

Haiqal Rawlins 

012.280.1977 

E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam