The Amazing Aspire P3 Convertible Ultrabook™

8:30 AM

Aspire P3 Convertible Ultrabook™ : CANTIKKKKKKK!

Oh indahnya!
Adakah itu tab bersama keyboard?

Menarik kan!

Pada 2 Mei 2013, Acer telah 'melahirkan' sebuah inovasi terbaru dalam dunia komputer riba.
Memperkenalkan Aspire P3 Convertible Ultrabook™ yang dikuasakan dengan 3rd Generation Intel® Core™ i3 processor, yang dijangka dapat mengatasi keupayaan tablet/ komputer riba yang sedia ada di pasaran.



Dengan kerjasama yang mengujakan dan hasil yang memberangsangkan di antara Acer dan Intel ini, terlahirlah Aspire P3 Convertible Ultrabook™, iaitu sebuah Ultrabook™. Inspired by Intel = the best of both worlds, I would say!

Percayalah!
Lepas nie no more heavy laptops, incompatible and forever-lagging laptops!

Kenapa?
Thanks to Google : Nipis dan ringan!
Sebab Aspire P3 Convertible Ultrabook™ adalah mudah alih dan ringan sebab beratnya tak sampai 1.5 kg pun (3.06 pound = 1.39 kg) dan ketebalannya plak hanya 11 inci (termasuk keyboard).
Tak ke ringan tu?
Best kan!
Bila detach jadi tablet plak!
Sudahnya walaupun bersama-sama keyboard beratnya tak sampai 1.5 kg, bayangkan bila skrin dia boleh ditanggalkan dan WALLA! 
Aspire P3 Convertible Ultrabook™ terus menjadi tablet!

Macam magik plak bila boleh Detachable kan!
Ayat paling sesuai adalah Ultraportable!
Yeah baby!

Walaupun kecil dan ringan, storage dia bermula dari 60GB sehingga 120GB. Macam-macam boleh store kat dalam nie!

Kuasa battery plak boleh bertahan sehingga 6 jam dalam sekali caj.

Bila menggunakan tablet, kena berhati-hati kan takut kalau tersilap tekan keyboard sebab touch screen, especially yang berjari tembam kan.

But dengan Aspire P3 Convertible Ultrabook™, tidak perlu takut sebab dia bersifat touch centric. Apakah maksudnya?
Dengan sekali flip sahaja, Aspire P3 Convertible Ultrabook™ akan terus on dan sedia untuk digunakan!
Takyah nak tunggu forever untuk loading!
Senang tak?

Paham tak apa yang saya terangkan tu?
Untuk lebih memahami, silakan menonton video ini!
There is nothing you cannot do with this tablet, except eating, diving with it or giving birth!


One thing that I know, I will certainly get this gadget as part of my collection!

Being a business person, I need to bring my gadgets almost all the time.
In order to attract my potential clients with a powerful and engaging presentation of my products, usually, I have to bring tonnes and tonnes of gadgets!

Now I know, with Aspire P3 Convertible Ultrabook, all I need is just one gadget and I will definitely knock their socks off!

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe