Just nak share apa yang anda semua gila-gilakan di Youtube pada 2012
Nie berdasarkan senarai dari Youtube

1) Gangnam Style - entah apa yang bestnya step menunggang kuda nie kan. Step dia pun biasa-biasa je tapi video ini lah yang anda semua cari sampai mencecah 1,627,436,429 kali ditonton di seluruh dunia.


2) Somebody That I Used To Know - Walk Off the Earth (Goyte-Cover) - menariknya video nie sebab 5 orang menyanyikan dan main muzik menggunakan SEBUAH gitar sahaja


3) KONY 2012 - video berkenaan Kony, penjenayah Afrika dan kempen untuk menangkapnya.


4) Call Me Maybe - Carly Rae Jepsen feat Justin Bieber, Selena, Ashley dan banyak lagi la. Emm...tak pasal-pasal naik rating video nie kan.


5) Barack Obama vs Mitt Romney Epic Rap Battles of History Season 2 - Nie semacam parody la.


6) A Dramatic Surpise on a Quiet Square - satu cara promosi yang MELETUP! I SUKA!


7) WHY YOU ASKING ALL THEM QUESTIONS?  .. #FCHW - WHY? WHY? WHY?


8) Dubstep Violin - Lindsey Stirling  - Crystallize : Amazing style of playing the violin. My brother mesti GILER tengok video nie


9) Facebook parenting for the troubled teen -Kalau anda ada tulis surat dendam kat parents, better buang sekarang. Kalau tak, nanti kuar kat youtube gak.


10) Felix Baumgartner's supersonic freefall from 128k' - Mission Highlights : Kalau saya, dah lama pengsan dah kot jatuh setinggi nie.


Enjoy your weekend lovelies!


Haiqal Rawlins 
012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 
Laporan Kosmo : 28 Mei 2013
Berdasarkan pembacaan di Kanser dan Wanita,  dianggarkan sebanyak 1,600 kes kanser pangkal rahim. Ini tidak termasuk kes yang tidak dilaporkan dan juga tidak meliputi Sabah dan Sarawak.

Manakala kebarangkalian seseorang wanita untuk menghidap kanser pangkal rahim sepanjang hayatnya adalah 1 di dalam 28 orang.
Gambaran untuk kanser pangkal rahim
Ngeri tak fakta itu?

Nak tahu petanda-petanda/ simptom2 gejala Kanser Pangkal Rahim?
  1. Lelehan faraj yang berair dan berbau busuk
  2. Rasa sakit semasa melakukan hubungan seks
  3. Pendarahan pada faraj antara haid atau selepas hubungan seks
  4. Sebarang pendarahan pada faraj selepas putus haid
Dan apa pula rawatan untuk Kanser Pangkal Rahim ye?
  • Pembedahan - bahaya & mahal
  • Rawatan radioterapi - bahaya, mahal dan ambil masa yang lama
  • Rawatan kemoterapi - bahaya, mahal, berulang dan menyakitkan
Kalau dah semua rawatan tu bahaya dan mahal, apa cara terbaik untuk mendapat pemakluman awal atau mengelakkan terus pertumbuhan sel kanser ini?

Berdasarkan myHealth, berikut adalah di antara cara perawatan awal/ pemeriksaan awal bagi mencegahnya :
  • Ujian pap
  • Colposcopy
  • Biopsi
  • Cystoscopy dan proctosigmoidoscopy
  • Imbasan Computed Tomography (CT atau CAT)
  • Magnetic Resonance Imaging
Ada juga kaedah alternatif lain yang telah membantu wanita dalam pencegahan awal. 
Iaitu dengan menggunakan Premium Beautiful Corset
Korset pelbagai fungsi yang membantu meningkatkan kesihatan 
Fungsi Far Infrared Rays (FIR) di dalam Premium Beautiful Corset membantu meningkatkan pengedaran darah secara mikro dan juga mengurangkan radang dan kesakitan pada otot dan sendi. FIR juga mampu meningkatkan kadar regenerasi dan kesembuhan pada tisu.
 

Dengan penggunaan Premium Beautiful Corset secara berdisiplin, yakni 8 jam sehari, anda dapat mengurangkan risiko daripada terjadinya perubahan pada sel normal  yang boleh mengundang kepada perebakan sel abnormal tersebut kepada tisu dan bahagian lain yang berdekatan seperti kelenjar atau lobul, pembuluh darah, salur limfa dan nodus limfa. Pengumpulan sel abnormal ini boleh menyebabkan tumor atau kanser.

Selain daripada menggunakan Premium Beautiful Corset  kita juga wajar ketahui bahawa sel kanser akan hidup dengan aktif dalam keadaan badan yang berasid. Bagi mengembalikan badan kepada keadaan yang kurang berasid, amalan meminum Garam Buluh juga boleh membantu membekalkan vitamin dan mineral surih yang diperlukan badan bagi meningkatkan keupayaan sistem imunisasi badan. Ia juga mewujudkan keadaan beralkali di dalam badan bagi mengurangkan keasidan badan. Keadaan badan yang beralkali akan mengurangkan keadaan yang sesuai untuk tumbesaran sel kanser dalam badan.

So, rakan-rakan sekalian, lebih baik dan MURAH untuk mencegah daripada merawat.

Jika anda sayangkan wanita di sekitar anda, adik, kakak, ibu, kekasih dan isteri, kongsikan sedikit pengetahuan ini.

Jika anda ingin mendapatkan Premium Beautiful Corset dan Garam Buluh, boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga yang terbaik.

Sharing is caring
Preventive is CHEAPER than curing
Live life healthily and beautifully

Haiqal Rawlins 
012.280.1977
FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 
Saya ada projek baik punya nak share!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Tidak pernah ada situasi begini dalam GLAM

Pernah tak anda terfikir "Apa benda la yang aku buat nie?"
atau "Redah je la. Sampai gak nanti"

Syukur sebab dalam GLAM, semua disusun atur dan direncanakan.
Tidak ada istilah "I have no idea where I am going" dalam GLAM.

Pelan perniagaan yang telus dan mudah
Pelan perniagaan telah sedia ada dan sentiasa ditambahbaik dari semasa ke semasa.
Perjalanan menuju CDM (pangkat tertinggi dan bonus terbesar, 41%) telah disusun dan direncanakan mengikut kemampuan kita.


Even ketua saya, my direct leader, Hanis Haizi, is always and ever willing to help me setiap kali saya ada masalah ke, nak jumpa clients ke. She is forever helpful.



Pada 25 Mei 2013, GLAM telah mengadakan Dynamic Entreprenuer Programme khas untuk membimbing dan memberikan motivasi kepada semua GLAMpreneurs.
Dan ditaja khas oleh syarikat, exclusively untuk GLAM sahaja.
Ceramah yang disampaikan oleh Mr Winston Wong secara bersahaja sangat-sangat berkesan di hati saya dan rakan-rakan yang hadir.
Suntikan semangat pada sesi tersebut menyebabkan semua GLAMpreneurs tak sabar-sabar nak mengaplikasikan segala ilmu yang telah diperturunkan pada hari itu.
Me and my partners attending DEP
The whole team under GLAM

Jika anda masih tercari-cari peluang untuk merubah kehidupan tetapi was-was dengan bimbingan dan lain-lain bantuan, kami di GLAM ada menyediakan semuanya.
Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan GLAM . 
Saya bersedia berkongsi rahsianya.
Yang pasti, I am no longer lost!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977
Siapa suka makan seafood  kat sini?
Wah!
Ramainya!

Perasan tak sebutan seafood tu seakan-akan see food?

Apakah sebab saya bertanya?

Maksudnya adalah berjaga-jaga dengan makanan anda semua.
Ramai kaum ibu yang suka menyediakan makanan yang sihat dan bersih untuk keluarga mereka.

Sayuran yang bersih, ikan dan daging yang segar.
Tetapi apakah semua bahan tersebut betul-betul 'bersih'?

Sedarkah anda semua bahawa kebanyakan sayuran, daging (ayam dan lembu) serta ikan kini semakin tercemar?
Sumber-sumber daripada mana asal bahan-bahan tersebut juga semakin tercemar.

Laut yang semakin tercemar, rumput serta sayuran yang menggunakan banyak racun makhluk perosak serta baja yang tidak asli.
Ayam dulu versus Ayam sekarang
Semuanya 'palsu'
Bagaimana kita nak memastikan bahan mentah untuk santapan keluarga kita adalah 'bersih'?
Bukannya dengan merendam bahan mentah dalam air yang banyak atau membilasnya berkali-kali.
Residue atau sisa bahan pencemar akan tetap ada di dalam bahan mentah walaupun selama mana anda merendam atau berapa kerap anda membilasnya.

Cara paling senang adalah dengan menggunakan BIOzone Food Purifier.
Teknik pengozonan pada BIOzone Food Purifier ini menggabungkan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) kepada ozon (03). Ozon akan kembali menjadi oksigen selepas menjalankan fungsinya dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar pada bahan mentah.
Penggunaan pada sotong yang telah dibilas. Banyaknya buih yang tak elok tu!

Dengan kaedah ini, makanan adalah lebih 'bersih' dan tahan lama.
Nak tengok demo menggunakan produk ini?
Boleh hubungi saya atau rakan-rakan saya untuk demo percuma penggunaan BIOzone Food Purifier.

Jae Hashim
012.687.6184

Alia
019.223.5223

Faridah
019.273.2902

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Crew Fast & Furious 6

Siapa tak suka tengok cerita Fast & Furious silakan berhenti membaca ye.
Saya peminat tegar cerita ini, walaupun tak tahu menahu sangat pasal kereta.

Semestinya terima kasih kepada Nuffnang sebab menjemput saya ke premiere screening Fast & Furious 6.
Memang ditunggu-tunggu cerita nie.

By the way, kalau nak faham cerita kali ini, better pergi buka balik movie Fast & Furious 5, so that awak semua faham jalan cerita kali ini.

SINOPSIS
Kumpulan di bawah pimpinan Dom telah berpecah dan masing-masing membawa haluan sendiri.
Brian dan Mia telah berkeluarga dan mempunyai anak sendiri, Jack manakala Dom tinggal bersama-sama Elena dan yang lainnya di merata tempat, menjalani kehidupan sebagai penjenayah antarabangsa yang telah bersara.
Penjenayah yang bersara
Apabila Hobbs datang berjumpa Dom dan memaklumkan bahawa Letty masih hidup dan memerlukan bantuan Dom dan krewnya untuk memerangkap kumpulan Shaw yang dikhuatiri mempergunakan kepakaran Letty untuk mencuri cip komputer tentera yang berbahaya, Dom terus bersetuju. 
Cip itu adalah untuk melengkapkan senjata ketenteraan yang dikenali sebagai NightShade yang boleh melumpuhkan kekuatan ketenteraan selama 24 jam.

Dom bersetuju dengan syarat, kumpulan Dom akan mendapat 'amnesty & pardons' atas semua kesalahan mereka (semua kesalahan dihapuskan rekod).
"You are not that hard to find - Was not hiding"
Hobbs dan Riley
Setelah mengumpulkan pasukannya, mereka mula merancang strategi untuk mendekati Shaw dan menggagalkan rancangannya untuk mendapatkan cip ketenteraan.


New and improved rides, extremely different from the last ones
Dom bertemu semula dengan Letty tetapi Letty tidak mengenali Dom kerana dia mengalami masalah hilang ingatan selepas kemalangan.
Keadaan Letty ini telah dipergunakan oleh Shaw untuk menjadikan Letty sebahagian daripada krewnya.
Dom bertemu Letty
Brian pula mendapatkan bantuan dari rakannya di FBI, Stasiak untuk memasukkan dia ke dalam penjara untuk mendapatkan maklumat berkenaan Shaw dari Braga.


Even tank is also the star in this sequel
Berdasarkan maklumat yang diperolehi, krew Dom berjaya menggagalkan rancangan Shaw untuk mendapatkan cip ketenteraan tersebut.


ATAU,

Adakah mereka betul-betul berjaya dalam usaha menggagalkan rancangan Shaw?
Siapakah talam dua muka di dalam krew Dom yang menyebabkan setiap pergerakan mereka diketahui oleh Shaw?
Apakah krew Dom akan berjaya menjalani kehidupan sebagai rakyat bebas selepas menyelesaikan misi ini?


Yang penting, apakah ini adalah filem terakhir dalam Fast & Furious atau mungkinkah akan ada Fast & Furious 7 sebab tiba-tiba mamat di bawah nie muncul plak? Apa kaitan dia dengan Fast & Furious?
Kenapa ada Jason Statham dalam filem nie?
Penilaian terhadap Fast & Furious 6 :
Plot penceritaan : 5.0/5.0. Jalan cerita yang kemas dan memang engaging. Kebijaksanaan mengatur jalan cerita sehingga membawa bersama penonton dalam perjalanan emosi pelakon adalah sangat terbaik. Terdapat juga twist di sepanjang penceritaan yang menyebabkan penonton menjadi tidak sabar untuk mengetahui kesudahannya di babak berikut. Aksi-aksi yang ditampilkan juga adalah terbaik dan sangat believable.  

Penghayatan : 5.0/5.0. Sangat-sangat menjadi. Sampai penonton menjadi tidak senang duduk sepanjang filem ini kerana penceritaan yang jelas sehingga menampilkan emosi lakonan yang menjadi. Terus-terang saya katakan, saya masih lagi cemas, geram dan benci yang bercampur-baur walaupun setelah selesai menonton filem ini.


Will I watch it again 
: Yes! Yes! Yes!

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977
Sabtu lepas, bertepatan 18 Mei 2013 bertempat di Sunway Pyramid, telah dianjurkan satu game yang dinamakan Astro-On-The-Go Live Explorer.


Seramai 50 orang bloggers telah dijemput untuk menyertainya.
Game nie ala-ala Amazing Race ghitew.
So, of course akan dijadikan sekumpulan yang terdiri daripada 2 orang.
Dan yes, saya dipasangkan dengan Pena Berkala
Kumpulan kami ialah #TEAM19!



Seawal 9 pagi, saya telah sampai di LG1, Concourse Area untuk pendaftaran dan menunggu penerangan daripada penaja.

Pertandingan ala-ala Amazing Race bermula pada jam 11-ish ghitew.
Setiap kumpulan dibekalkan ipad satu setiap seorang dan ada dongle wifi.
Tapi malangnya dongle #TEAM19 asyik tak dapat nak connect.
Akhirnya, saya korbankan data plan sendiri untuk tethering bagi mencapai misi #TEAM19.
Bersama Redmummy dan Beautiful Nara
Nisa Kay pun ada
Mira dan MahaMahu merancang strategi tu
Ash Konah merancang strategi juga tu
Bermulalah aksi-aksi lari-lari manja di sekitar Sunway Pyramid.
Naik dan turun bangunan serta pecut adalah di antara aksi yang dipamerkan sepanjang game tersebut.


Tapi paling saya salute adalah Jae Hashim dan Adam Jeff yang berlari follow #TEAM19 dari belakang dan merakamkan keadaan sepanjang game.
Thanks guys!
Muahs korang banyak-banyak!

THE BEST PART OF THE GAME : 
Part paling best adalah ketika bekerjasama dengan Pena Berkala dalam menyelesaikan clue yang diberikan. 
Clue  yang diberikan adalah agak senang dan obvious tapi jika kita tidak mengetahui berkenaan AOTG, memang sukar untuk menyelesaikannya.
Lagipun saya bukannya familiar sangat dengan stores di Sunway Pyramid.

Luckily for #TEAM19, Pena Berkala adalah navigator yang bagus dan due to too much watching Astro, I could help solved some of the clues.
So the best part is the DETERMINATION AND COLLABORATION in #TEAM19.

Setelah berlarian manja di sekitar Sunway dan disahkan bahawa #TEAM19 berjaya menyelesaikan semua clue, kesemua peserta dibawa ke Delicious untuk menjamu selera.
Shots di pit stops
Maaf ye sebab tak sempat ambil gambar makanan.
Kang orang kata masalah mental plak kan kalau letak gambar makanan banyak-banyak.
Oppppsss!

Hehehehhe.
Jam 2:30 kami berkumpul semula di Concourse untuk menyaksikan upacara pelancaran AOTG.

Ada banyak show tapi yang paling ditunggu adalah kehadiran Johan Maharaja Lawak dan Krew Oh My English!
Memang riuh Concourse level tu jadinya apabila Johan dan Krew Oh My English muncul.
Terutama apabila Cikgu Malek yang muncul kan.
Di antara persembahan
Krew Oh My English
Paling ditunggu adalah pengumuman pemenang!
Di antara barisan pemenang pada hari kejadian
#TEAM19 berjaya!
Sepertimana yang telah saya sebutkan pada entry Rawlins Pakai Pelaris#TEAM19 mendapat tempat kedua dan memenangi ipad mini seorang satu serta bonus RM800 sebab kami berdua memang pelanggan AOTG!

Tahniah pada pemenang ketiga (MahaMahu dan Mira CikCit) dan pemenang hadiah utama (Atikah dan pasangannya)!

Korang rawk!

Tuah Rawlins pakai pelaris katanya kan!
Hehehehhee.

All in all, 
RAWLINS SUKA!!!!! 

Sepertimana yang Rawlins katakan pada entry Unstoppable Explorer for BEAUTY & HEALTH, AOTG memang banyak membantu dalam perniagaan saya sebab saya selalu on the move. 
Jika saya nak tahu latest info on health and beauty ataupun nak tengok pertandingan ratu cantik ke, AOTG adalah destinasi saya, tak kira di mana pun. Info dari AOTG banyak membantu saya meningkatkan pembentangan pemasaran dan juga maklumat terkini dalam perniagaan saya.

Especially di pejabat, bila majikan tidak perasan!
Heheheheh.

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Nak tahu lebih lanjut berkenaan mandian Garam Buluh ini?
Ia memiliki semua kebaikan yang ada pada Marine Essence Beauty Bar
Elok untuk yang mengalami masalah pigmentasi, masalah kulit dan kekeringan kulit
Hubungi saya untuk mendapatkan produk yang sesuai untuk seisi keluarga ini


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Tu dia tajuk hari nie!
Penuh dengan makna dan ketakutan bila nak membaca nie!

Sila baca dengan hati terbuka dan minda yang kosong ok.

Saya pakai pelaris?
Kenapa plak?

Hehehehhe


Sebab, last week join Astro-On-The-Go Live Explorer di Sunway Pyramid dan menang lagi!

Yeay!
Dapat tempat kedua dan mendapat hadiah ipad mini serta RM800.
Thanks to Pena Berkala kerana menjadi partner yang memahami, ghitew statement!

Apa cerita masa game tu?
Nanti akan saya karang satu entry khas untuk game tersebut.
Entry kali ini adalah untuk membuktikan bahawa saya memang bertuah tau, dan saya tidak pakai pelaris.

Bwahahahahahhaha!

Tak percaya?
Credits to Putra

Bermula dengan kemenangan sebagai Lady Gaga yang menyaksikan saya mendapat hadiah utama iaitu TV Sony Bravia ketika Astro B.yond IPTV Hollywood & Celebrities Night.
Then menang ipad semasa Astro-On-The-Go Launch tu.
Yeay! Go TEAM19
Now menang plak untuk event Astro-On-The-Go Live Explorer.

Eh... semacam ada satu trend plak kan....

Yes, dalam semua gambar tu, saya memakai baju warna hitam!
Ye... tu je persamaannya.



Diingatkan sekali lagi, saya tidak memakai pelaris.



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977

Kasut nie khas untuk my leader, CDM Razali Zain.
I found it in Pavillion Gucci.
Hehehehe... Minta dari CDM Hanis for birthday present la ye.

Being having small feet, saya selalu sukar untuk mencari kasut.
Selalunya the boutiques only has up to size six or seven as the smallest shoe in the store.

Sakit hati bila tengok kasut-kasut yang cantik tapi tidak terdapat dalam my size.

Jadi apabila bertemu dengan kasut yang cantik dan sesuai dengan my size, terus saya amik!
Terpaksa ok.

Saya ulang suara, terpaksa.

My latest footwear yang cantik di mata saya.
Self-reward untuk a job well done last month yer!
Shopping tengah-tengah bulan time orang tak ramai memang best!

Susah bila kaki comel nie tau.


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Here is another testimony on Garam Buluh Premier Drink

Nampak tak abang kat atas nie?
Dia adalah seorang artis karikatur yang saya temui ketika menghadiri Pameran Pengantin MEFA baru-baru ini.

Karikatur dia menarik ok.
Dia lukis pun sekejap je.

Anyway, dia bagitahu yang dia ada masalah gastrik yang teruk dan dah lama.
Angin memang takyah cerita sebab perut dia sentiasa sebu dan mengalami masalah untuk keluarkan angin ataupun membuang kumbahan.

Saya syorkan dia untuk try satu sachet je sebab kesian tengok dia yang dalam keadaan tak selesa.

Tak sampai sejam, dia datang ke booth kami.
And this was what he said 

"Lega gila! Dah hampir seminggu tak keluar angin dan susah nak membuang air besar, lepas je minum garam buluh, abang terus ke toilet dan sekarang perut dah rasa selesa sangat. Angin memang asyik keluar nie."

Saya tergamam sebab tak sangka begitu cepat kesannya pada dia.
Terus abang nie ambil 2 kotak Garam Buluh Premier Drink untuk kesihatan beliau dan keluarga.

Lain orang, lain kesan dan tempohnya.
Tidak semua akan mengalami kesan yang secepat dia.

Kalau nak tahu lebih banyak berkenaan kebaikan garam buluh, sila lawati entry post yang berikutnya :

1) Entry 1
2) Entry 2

Ada banyak lagi post lain. Just click kat Label : Hai-O Garam Buluh Premium Drink


Eat what your body needs, not what you want
Be healthy, be beautiful
Live Life


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Seronoknya apabila mendapat jemputan daripada Churp-Churp untuk Star Trek Into Darkness!
Teruja sangat nak tengok sebab trailer dia memang gempak lar!
Disebabkan masalah komunikasi dalaman antara Churp-Churp dan pihak pawagam, sudahnya saya hanya dapat masuk ke pawagam 10 minit setelah filem ini ditayangkan.

SINOPSIS
Filem kali ini mengisahkan berkenaan pembalasan dendam oleh Captain Kirk setelah Admiral Pike terbunuh dalam serangan oleh salah seorang ejen terbaik Starfleet, Harrison.
Mesyuarat yang menyebabkan kematian Admiral Pike
Setelah mengumpulkan anak-anak kapal seperti Commander Spock, Liutenant Commander Dr Leonard Bones McCoy, Liutenant Hikaru Sulu, Liutenant Nyota Uhura, Science Officer Dr. Carol Wallace, Ensign Pavel Chekov dan Liutenant Commander Scotty Scott, Captain Kirk diarahkan untuk menyerang Harrison yang didapati bersembunyi di Kronos, iaitu wilayah Klingon yang merupakan musuh kepada The Federation.
The crew of Enterprise

Apabila tiba di Kronos, Enterprise mengalami kerosakan dan terpaksa dibaiki. 
Dengan menyamar sebagai rakyat biasa, Capt. Kirk, Liut. Comm. Uhura dan Comm. Spock mencuba untuk melakukan perisikan secara manual di daerah Kronos.
Tetapi kenderaan mereka telah dijejaki oleh Klingon dan aksi pertempuran terjadi.
Kirk, Spock and Uhura in Klingon
Apabila keadaan menjadi semakin genting kerana bilangan Klingon yang besar, Harrison tiba dan membantu kumpulan Capt. Kirk.
Harrison berjaya mengalahkan semua kumpulan penyerang Klingon dan apabila mengetahui bahawa terdapat 72 torpedo di atas Enterprise, Harrison terus menyerah diri.
Harrison in custody of Enterprise
Spock kicking Harrison's butt!
Apakah sebabnya Harrison menyerah diri?
Apakah kaitan 72 buah torpedo tersebut dengan Starfleet dan Harrison sendiri?
Siapakah Harrison yang sebenarnya?

Penilaian terhadap Star Trek Into Darkness (3D):
Plot penceritaan : 4.8/5.0. Plot penceritaan yang teliti dan ringan. Asal-usul Harrison dan perjuangannya juga jelas dan mewujudkan simpati pada penonton kerana menjadi mangsa keadaan. 

Penghayatan : 4.9/5.0. Pendukung watak memainkan peranan dengan terbaik! Ada skrip-skrip yang melucukan turut menjadikan filem ini tidak terlampau berat. 


Will I watch it again 
: Yes and will buy the DVD untuk simpanan!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977