GI Joe Retaliation (3D): The Review

8:30 AM 1 Comments A+ a-


OMG
OMG

Bestnyer dapat menonton GI Joe Retaliation!
Thanks to Nuffnang sebab bagi free tix untuk premiere nie!
in 3D plak tu!
Memang ditunggu-tunggu..

SINOPSIS
Kumpulan GI Joe yang diketuai oleh Kapten Duke telah dihantar ke Pakistan untuk merampas war heads milik US di sana dan dibawa kembali ke US bagi mengelakkan perang nuklear.

Jinx dan Snake Eyes sedang menjalani latihan

Zartan, yang telah menyamar sebagai Presiden US menggunakan teknologi  nanomites, telah mengarahkan agar kumpulan ini dihapuskan dengan alasan telah berpaling tadah.

Strategi ini digunakan untuk mengeluarkan Komander Cobra dari tahanan.
Storm Shadow menyamar sebagai Snake Eyes bagi memecah masuk ke penjara yang digunakan untuk menahan Komander Cobra.
Setelah berjaya mengeluarkan Komander Cobra, mereka meneruskan rancangan untuk menakluki dunia dengan menghapuskan ancaman nuklear dari semua negara yang memiliki simpanan nuklear.
Aksi ninja yang terbaik!

Setelah itu, Cobra mengancam untuk memusnahkan kesemua negara itu dengan menggunakan senjata baru yang boleh memusnahkan setiap negara dengan kuasa kerosakan 14X ganda lebih berbanding kerosakan oleh nuklear.
Perbincangan strategi untuk melumpuhkan Cobra

Dapatkan GI Joe memusnahkan rancangan Conra untuk menakluki dunia?
Kenapa Storm Shadow bekerjasama dengan GI Joe pada misi ini?

Penilaian ials terhadap GI Joe Retaliation (3D) :
Plot penceritaan : 4.8/5.0. Plot penceritaan yang tidak berat dan penuh babak aksi. Penceritaan semula berkenaan sejarah di sebalik watak juga merungkai twist yang ada di dalam movie ini.

Penghayatan : 4.8/5.0. 
 Dah action movie, memang banyak action la kan! Yang penting, aksi-aksi ninja oleh Jinx dan Snake Eyes di pergunungan memang terbaik.

Will I watch it again 
: Yes and will buy the DVD untuk simpanan!




Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

WW : Forever GLAM

8:04 AM 0 Comments A+ a-

As featured in Hijabista April 2013
Business Moghul in InTrend 2013
Hanis Haizi is featured in April's issue of Hijabista and InTrend
Get the right leader, it is easier to spread your wings!
Choose the natural-born leader and mentor!

Wanna be GLAMpreneur like us?

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Marine Essence

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Beauty!
Beauty!
Beauty!


All is about beauty kan.
Cantik luar, cantik dalam sekali OK.

Apakah ini?

Bar kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit.

Ia diperkaya dengan anti-oksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.

FAEDAH
  • Menyingkirkan toksin dalam badan
  • Membekalkan mineral dan elemen surih untuk badan
  • Menyelaras fungsi badan agar berfungsi secara normal
  • Menyelaras keseimbangan pH badan
  • Meningkat daya pemulihan badan dan menjaga kulit agar lebih lembut, sihat dan berseri

Untuk kelihatan cantik luar dan dalam, hubungi saya
I will give you the best price for all these beauty and health products :

1) Premium Beautiful Corset
Produk yang memberi kebaikan 70% kesihatan dan 30% kecantikan
2) Biovelocity Sleep Mate
Untuk kesihatan berpanjangan, walaupun ketika tidur
3) BB plus Collagen
Untuk keremajaan kulit yang mampu milik
4) Garam Buluh Mineral Drink
Membantu meningkatkan kesihatan dalaman
5) Mineral Coffee
Membantu meningkatkan kesihatan badan, walau hanya satu sachet sehari
6) Produk Marine Essence (sabun, mandian badan dan syampoo)
Marine Essence Beauty Bar
Marine Essence Body Wash
Marine Essence Shampoo
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977

GLAM Harlem Shake

8:30 AM 2 Comments A+ a-

OMG!

GLAMpreneurs baru balik dari FOC company trip to London and Paris

And what other way to celebrate the GLAM trip kalau tidak enjoying ourselves to the max di sana kan

Maka terlahirlah video yang mervellous ini



We work hard, we enjoy to the max!

Nak jadi GLAMpreneur gak?


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Hutang sampai mati

8:14 AM 3 Comments A+ a-

Mak aih!
Takutnya nak membaca entry nie!

"Anda mesti mempunyai pendapatan RM12,000 sebulan jika ingin membeli sebuah rumah teres pada tahun 2020"
*pitam*

Tepuk dada, tanya selera
Siapa di sini gaji dia RM12,000 sebulan?

Memang ada yang gaji sebanyak ini kan
Saya tak nafikan
But then beban kerja pun besar, tuntutan kerja pun HUGE
Mesti kena pergi kerja sebelum matahari muncul dan balik ke rumah apabila bulan telah lama beradu kan?
Maknanya, walaupun ada FINANCIAL FREEDOM, tapi tiada TIME FREEDOM

So, how do you enjoy life kalau macam itu jadual harian anda?
Memang tidak lah kot

Manakala bagi yang mempunyai pendapatan kurang daripada itu (macam saya yang hanya mendapat suku daripada RM12K), memang sukarlah nak menabung, apatah lagi nak membeli rumah kan
Dah la FINANCIAL FREEDOM takde, TIME FREEDOM apatah lagi

Suatu masa dahulu, bila menjelang tengah bulan je, saya akan mula mengira duit di dalam akaun
Ada berapa kerat lagi yang boleh digunakan sehingga menunggu gaji seterusnya
Bayangkan kalau ada emergency, mana la nak cari duit kan

Bagaimanapun saya syukur sebab telah berani membuat penghijrahan
Saya korbankan sedikit masa lapang saya (2 jam je sehari) dan syukur sebab setiap bulan mendapat bonus sehingga dua kali ganda dari gaji bulanan

Now bonus bulanan hampir mencecah 5 angka
Syukur kerana ditemukan dengan GLAM yang memang banyak membantu dan membimbing
Bak kata orang lama, jika nak berjaya, kena ikut orang yang berjaya
Jangan diikut langkah orang yang gagal sebab kegagalan itu hanyalah panduan dan pengajaran

So, gaji awak semua plak macam mana?
Ada FINANCIAL FREEDOM dan TIME FREEDOM?

Cuba tengok apa yang my idol dapat setiap bulan seperti di bawah nie
RM200K ++ monthly, lebih dari cukup untuk membeli rumah kan

Dan tengok apa yang saya dapat plak

Nak tau macam mana kami mendapatkannya?

Jum lepak-lepak sambil sharing rahsianya
Roger-roger ok


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977

Kesan Pengambilan Garam Buluh Hai-O

8:01 AM 2 Comments A+ a-

Sebahagian daripada krisis penyembuhan yang bakal dialami dan petandanya

Garam Buluh Hai-O adalah berfungsi untuk kesihatan
Ia berfungsi dengan membekalkan unsur mineral yang diperlukan oleh badan untuk berfungsi dengan optimum

Kadar penyerapan mineral yang optimum membolehkan badan kita 'mengesan' di mana punca masalah kesihatan di dalam badan kita


Kebiasaannya, apabila kita mengalami sakit/ demam dan sebagainya, antibiotik semulajadi badan atau yang dibekalkan oleh doktor akan memberikan kesan tindakbalas.
Dan kesan tindakbalas ini berbeza mengikut individu.

Begitu juga dengan Garam Buluh Hai-O.
Setiap orang akan memberikan kesan tindakbalas yang berlainan.
So jangan gusar apabila kesan yang terjadi pada anda berlainan daripada apa yang terjadi pada rakan anda.
Dan setiap kesan tindakbalas itu merupakan petanda terhadap penyebab atau 'sakit' yang ada di dalam badan.
Tindakbalas itu menunjukkan di mana terjadinya masalah di dalam badan kita.

Meh risik-risik jika anda ada mengalami mana-mana krisis penyembuhan tersebut.
Senarai krisis penyembuhan dan penyebabnya
So, ada tak tersenarai uals nyer simptom krisis penyembuhan di sini?

Jika simptom yang dialami itu berlanjutan, uols dinasihatkan terus berjumpa Doktor.
Ini kerana Garam Buluh Hai-O telah menunjukkan penyebab ketidaksihatan uols tu
Bersyukur kerana Garam Buluh Hai-O boleh membantu mengesan punca penyakit.


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977



The Last Exorcism Part II : The Review

8:05 AM 0 Comments A+ a-


Thanks to Nuffnang sebab bagi tix untuk menonton The Last Exorcism Part II
Obviously the last movie was not the last one

SINOPSIS
Nell yang terselamat dari acara ritual di Ivanwood telah dihantar ke hospital dan dimasukkan ke dalam rumah untuk gadis-gadis yang bermasalah.
Rumah tersebut diselia oleh Frank Merle.
Buat beberapa bulan pertama, Nell meneruskan hidup dengan ceria, tanpa gangguan dan ingatan berkenaan perkara di Ivanwood.
Gangguan bermula dengan panggilan telefon yang dijawab oleh Nell. Kedengaran suara yang agak mengerikan di telefon. Nell mencabut wayar telefon tetapi telefon itu tetap berdering.

Kemudian Nell mula bermimpikan ayahnya yang sudah meninggal dunia, memberikan amaran kepadanya agar tidak jatuh ke pangkuan The Demon.
Satu demi satu kejadian pelik mula menghantui hidup Nell. 
Kemudiannya Nell terjumpa Cecile yang ingin membantu menyembuhkan beliau. Cecile percaya kuasa yang ada pada dirinya dan 'perlindungan' yang ada di rumahnya mampu membantu Nell tetapi beliau ternyata salah.
Walaupun dengan bantuan The Order of The Right Hand,mereka tidak berjaya membendung Nell daripada ditemui oleh The Demon

Apakah yang akan terjadi apabila The Demon dan Nell bersatu?

Penilaian ials terhadap The Last Exorcism Part II :
Plot penceritaan : 4.0/5.0. Penceritaan yang longgar dan adakalanya membosankan. Seriously, I slept at some points. The love story I thought was unnessecary, the plot is somewhat loosely based on the last movie and frankly, I was so eager for the movie to end.

Penghayatan : 4.2/5.0.
 Penghayatan yang baik dari pelakon, despite the loose structure of the movie.

Will I watch it again 
: No. Let this one be the last of the movie.



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

The Call : The Review

9:21 AM 0 Comments A+ a-

Apa yang akan uols lakukan kalau diculik?

MENJERIT?
MENANGIS?
CUBA MELARIKAN DIRI?
PASRAH JE?

Bertenang
Jangan melawan
Pandai cari peluang

Thanks to Nuffnang  dan ChurpChurp sebab bagi tix untuk iols tengok The Call yang penuh pengajaran

SINOPSIS
Jordan
Jordan Tunner adalah seorang operator 911 yang bertugas dan menjawab panggilan kecemasan dari Leah Templeton. Leah memohon bantuan kerana rumahnya dicerobohi dan walaupun mengikut arahan yang diberikan dengan tepat, Leah tetap diculik dan mayatnya dijumpai beberapa hari kemudian.
The Hive
Kejadian ini menyebabkan Jordan trauma. 6 bulan kemudian, Jordan menjadi seorang jurulatih untuk operator baru.
Brooke, seorang operator baru, menerima panggilan dari Casey Welson yang telah diculik dari sebuah pasaraya dan disimpan di dalam bonet kereta. Apabila Brooke tidak dapat membantu Casey, Jordan dengan serta merta mengambil alih panggilan itu dan cuba membantu Casey, walaupun beliau masih lagi trauma dengan kes Leah.

Oleh kerana Casey menggunakan disposable phone, kedudukan Casey yang setepatnya sukar ditentukan. Tetapi Jordan berjaya membantu menenangkan Casey dan memberikan arahan untuk mendapatkan bantuan seperti memecahkan tail light kenderaan tersebut dan mencurahkan cat dari lubang lampu tersebut.
Casey memecahkan tail light dan melambai 
Apabila penculik mengetahui bahawa Casey telah memberikan isyarat kecemasan, beliau bertindak ganas dengan turut menculik seorang lelaki yang cuba memberikan bantuan kepada beliau.

Dengan menggunakan kenderaan baru dan lokasi yang tidak diketahui, Casey menghadapi kemungkinan akan dibunuh.

Apakah kaitan Casey dan Leah?
Dapatkah Jordan menyelamatkan Casey dan mengelakkan kejadian yang sama berulang?
Siapakah penculik itu dan kenapakah dia menculik gadis-gadis remaja?

Penilaian ials terhadap The Call :
Plot penceritaan : 4.7/5.0. Penceritaan yang jelas dalam mengesan punca kejadian yang sebenar.   

Penghayatan : 4.8/5.0. Penghayatan yang bagus dan superb oleh setiap pemegang watak, sampai ke watak sampingan. Lakonan Halle dan Abigal adakalanya menyebabkan iols menitis air mata. Lakonan Abigail yang menunjukkan sebagai mangsa culik yang ketakutan amat menjadi sehingga iols terasa nak menolong beliau. Lakonan MIcheal Eklund sebagai penculik yang sadis adalah amat menjadi. Hate him to the bone!
 

Will I watch it again 
: Will be buying the dvd untuk tontonan di rumah




Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Jom Teman Pergi Shanghai

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Cuba teka nie kat mana?


Ada tak majikan uols mewajibkan melancong sebanyak 3 kali setahun?

Melancong tau, bukannya Lawatan Sambil belajar, Benchmarking Visit atau menghadiri persidangan ye

MELANCONG
Sekali lagi saya tekankan
MELANCONG & WAJIB

Hehehehhe

Yes, syarikat baru je announce 
The next 5-star FOC Trip is to Shanghai!

Shanghai is a GLOBAL CITY, with influence in commerce, culture, finance, media, fashion, technology and transport (Sumber)


Sesuai sangatlah kan bila usahawan-usahawan Hai-O dibawa ke sini
Lagi-lagi The Green Leaders Group (GLG)
Because we are all about fashion and financial kan

Shanghai, be ready because GLG will rock your shore in a very near future
Prepare all your designer's boutique, restock your latest products because GLG is CRAZY on shopping!

Ada sesiapa yang nak join iols?
Shopping is better done with friends daripada pergi alone kan

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Am so GLAM

8:40 AM 0 Comments A+ a-

Wow!
GLAM uols sekarang kan!

Apakah?
Kenapakah?
Bagaimanakah?

Untuk mengetahui apakah sebab iols GLAM
Sila rujuk NONA keluaran April mukasurat
Kalau nak senang, sila tengok pic di bawah
Bangga tau! GLAM ghitew!





Hehehehehehe
Bangga tau!

Majlis apa nie?
Sila rujuk entry ini >> Dear Hanis Haizi Chanel Party
Retis ke iols skang?
Walaupun artikel bukan pasal iols, but sangat bangga sebab dapat menumpang GLAM my dear leader kan

Beruntung sungguh bila bernaung di bawah Green Leaders Group (GLG) nie
Beruntung sebab ada Hanis Haizi dan Razali Zain sebagai Leaders untuk GLAM
Ada akademi latihan sendiri (Green Leaders Academy Malaysia @ GLAM)
Ada sesi bimbingan khas (Green Leaders Orientation Workshop @ GLOW)
Ada aktiviti riadah bersama ahli kumpulan dan pimpinan tertinggi (Green Leaders Activity Day @ GLAD)

Now dah bertambah plak cawangan di peringkat antarabangsa
The list of international GLAM and it is still growing
Not only we know how to work hard, we certainly know how to enjoy life
Kalau uols semua follow blog dan Instragram Hanis, uols akan tahu how hard she works and how she enjoys herself while doing it

Earning hundreds of thousands ringgit monthly certainly does not goes to her head
Despite the huge income, Hanis Haizi never lets her business partner down
She is ever helpful and ever ready to help anytime I need her help

So, jika uols merasa bimbang tiada bimbingan, kena tinggal dengan leader, bisnes ini membosankan dan menyusahkan, 
Itu maknanya uols tak jumpa lagi jodoh yang sesuai


Lets meet up and iols cuba match-up uols dengan GLAM
Mana tahu jodoh uols di sini!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977

Valiosa : Terbaik!

8:29 AM 2 Comments A+ a-

Ingat tak style rambut iols yang terbaru?
Ala yang iols pergi ke Nuffnang birthday bash tu?
Ingat tak?
Ingat dah kan?

Insan yang bertanggungjawab menjadikan fesyen dan warna rambut iols malam itu adalah
Cik Fayra dari Valiosa Hair Studio & Spa Beauty

Diorang nie macam-macam boleh buat
Nie business card, Masha adalah owner dia
Tu dia nyer business card
Kan macam-macam dia buat
Nak facial, nak spa, nak mekap atau nak pedicure bagai semua dia buat
Cik Fayra tengah bertungkus lumus mengerjakan rambut iols
Hehehehehe
Thanks Fayra
Menjadi juga kan
Iols suka amik Fayra sebab kerja dia teliti dan bagus

Hasil kerja tangan Fayra
Thanks Fayra and Valiosa
Next time ada event iols akan cari uols lagi
Ready je ngan karenah iols ok



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

WW : With Maria Elena the Gorgeous

8:08 AM 2 Comments A+ a-




Jangan dengki!
Maria Elena datang UKM and iols sempat bergambar dan berbual ngan dia

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

6 years old Nuffnang

8:21 AM 4 Comments A+ a-

Stickman's Wall of Fame
Wah!
Dah 6 tahun dah ye
Next year dah masuk sekolah rendah dah
Dah cari sekolah mana nak pergi ke Stickman oii?

So, thanks to Nuffnang, iols dapat invitation untuk meraikan birthday dia
Buat kat The Lust KL
Tema dia?
Biru/ Merah/ Kuning/ Hijau/ Pink

Tak colourful gitu?
So, of course iols dah pening-pening kepala mencari outfit yang sesuai kan
Heheheh
Sesuai tema tak?
Syukur sebab ada kawan iols yang boleh tolong buat hair style yang sesuai
Salon dia kat Bangi je
Nak pegi?
Nie alamat dia
Valiosa Spa & Beauty
No.41A, Jalan Medan Pusat B2D
Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi
*Di atas RHB Easy*

Meletups ok!
Tengok rambut iols and Jae Hashim camne dia uruskan
Mesti la iols nak kena tema kan...
Hahahahahahha

Enjoy the pix
Credits to Nisa Kay and Nuffnang for the pics too
Berada di Deezer's Corner : Very colourful
Jumpa a few friends yang dikenali melalui alam blogging. It was a good reunion ghitew!
A dear and good friend aka kembar iols
Really love this pic!
Jae and VerVer
Kak Cik Lily Putih
Teh Tarik Drinker
Gorgeous people : Jae and Kifli
Juga berjumpa dan berkenalan dengan rakan-rakan baru
Nisa Kay and Pen Merah
Kevin, emcee yang menggamatkan
Redmummy yang gorgeous!
Farah Soraya yang cute 
The lovely leadies
The cake!
Some of the events. We won!
Time makan pun wajib pose
Yang penting, iols sangat seronok sebab Nuffnang yang menemukan iols dengan all these marvellous bloggers!
No wonder la Nuffnang menjadi THE BEST 
And I know, that you will continue to be the best!


Congratulations Nuffnang!

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Click Me To Visit Bargain Shoppe