Ini penemuan terbaru dari Johns Hopkins


Share dengan insan tersayang. 
Entry ini panjang, so saya permudahkan dengan highlighting the important points with blue ink 

AFTER YEARS OF TELLING PEOPLE CHEMOTHERAPY IS THE ONLY WAY TO TRY AND ELIMINATE CANCER, JOHNS HOPKINS IS FINALLY STARTING TO TELL YOU THERE IS AN ALTERNATIVE WAY …

1. Every person has cancer cells in the body. These cancer cells do not show up in the standard tests until they have multiplied to a few billion. When doctors tell cancer patients that there are no more cancer cells in their bodies after treatment, it just means the tests are unable to detect the cancer cells because they have not reached the detectable size.

2. Cancer cells occur between 6 to more than 10 times in a person's lifetime.

3. When the person's immune system is strong the cancer cells will be destroyed and prevented from multiplying and forming tumors.

4. When a person has cancer it indicates the person has multiple nutritional deficiencies. These could be due to genetic, environmental, food and lifestyle factors.

5. To overcome the multiple nutritional deficiencies, changing diet and including supplements will strengthen the immune system.

6. Chemotherapy involves poisoning the rapidly-growing cancer cells and also destroys rapidly-growing healthy cells in the bone marrow, gastro-intestinal tract etc, and can cause organ damage, like liver, kidneys, heart, lungs etc.

7. Radiation while destroying cancer cells also burns, scars and damages healthy cells, tissues and organs.

8. Initial treatment with chemotherapy and radiation will often reduce tumor size. However prolonged use of chemotherapy and radiation do not result in more tumor destruction.

9. When the body has too much toxic burden from chemotherapy and radiation the immune system is either compromised or destroyed, hence the person can succumb to various kinds of infections and complications.

10. Chemotherapy and radiation can cause cancer cells to mutate and become resistant and difficult to destroy. Surgery can also cause cancer cells to spread to other sites.

11. An effective way to battle cancer is to STARVE the cancer cells by not feeding it with foods it needs to multiple.


What cancer cells feed on:

a. Sugar is a cancer-feeder. By cutting off sugar it cuts off one important food supply to the cancer cells. Note: Sugar substitutes like NutraSweet, Equal, Spoonful, etc are made with Aspartame and it is harmful. A better natural substitute would be Manuka honey or molasses but only in very small amounts. Table salt has a chemical added to make it white in colour. Better alternative is Bragg's aminos or sea salt.
b. Milk causes the body to produce mucus, especially in the gastro-intestinal tract. Cancer feeds on mucus. By cutting off milk and substituting with unsweetened soy milk, cancer cells will starved.

c. Cancer cells thrive in an acid environment. A meat-based diet is acidic and it is best to eat fish, and a little chicken rather than beef or pork. Meat also contains livestock antibiotics, growth hormones and parasites, which are all harmful, especially to people with cancer.

d. A diet made of 80% fresh vegetables and juice, whole grains, seeds, nuts and a little fruits help put the body into an alkaline environment. About 20% can be from cooked food including beans. Fresh vegetable juices provide live enzymes that are easily absorbed and reach down to cellular levels within 15 minutes t o nourish and enhance growth of healthy cells.

To obtain live enzymes for building healthy cells try and drink fresh vegetable juice (most vegetables including bean sprouts) and eat some raw vegetables 2 or 3 times a day. Enzymes are destroyed at temperatures of 104 degrees F (40 degrees C).

e. Avoid coffee, tea, and chocolate, which have high caffeine. Green tea is a better alternative and has cancer-fighting properties. Water--best to drink purified water, or filtered, to avoid known toxins and heavy metals in tap water. Distilled water is acidic, avoid it.

12. Meat protein is difficult to digest and requires a lot of digestive enzymes. Undigested meat remaining in the intestines will become putrified and leads to more toxic buildup.

13. Cancer cell walls have a tough protein covering. By refraining from or eating less meat it frees more enzymes to attack the protein walls of cancer cells and allows the body's killer cells to destroy the cancer cells.

14. Some supplements build up the immune system (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidants, vitamins, minerals, EFAs etc.) to enable the body's own killer cells to destroy cancer cells. Other supplements like vitamin E are known to cause apoptosis, or programmed cell death, the body's normal method of disposing of damaged, unwanted, or unneeded cells.

15. Cancer is a disease of the mind, body, and spirit. A proactive and positive spirit will help the cancer warrior be a survivor.

Anger, unforgiving and bitterness put the body into a stressful and acidic environment. Learn to have a loving and forgiving spirit. Learn to relax and enjoy life.

16. Cancer cells cannot thrive in an oxygenated environment. Exercising daily, and deep breathing help to get more oxygen down to the cellular level. Oxygen therapy is another means employed to destroy cancer cells.

Astaga!
Selepas membaca maklumat ini, saya bersyukur kerana mempunyai alternatif rawatan bagi mencegah kanser

1) Premium Beautiful - boleh membantu dalam pengesanan awal kanser dan mencegah pembiakan sel kanser

2) Garam Buluh - membekalkan vitamin dan mineral surih yang diperlukan badan bagi meningkatkan keupayaan sistem imunisasi badan. Ia juga mewujudkan keadaan beralkali di dalam badan bagi mengurangkan keasidan badan 

3) BIOZone Food Purifier - menggunakan kaedah pengozonan untuk membersihkan makanan dari toksin

4) Lacto-lite - menyingkirkan toksin badan
Alah membeli, Menang Memakai
Berkorban wang ringgit mampu dilaksanakan berbanding berkorban nyawa


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Uols rasa gaji uols dah banyak?
Baca keratan akhbar ini!

So, nak mengeluh sahaja ke nak berubah agar boleh beli macam-macam untuk kesenangan keluarga?

Atau uols nak buat BERSIH 3.0 ke, 4.0 ke biar gaji dinaikkan lagi?

Makin naik gaji, makin mahal harga barang


So, tepuk dada, tanya kocek dan dompet uols

Iols dah berubah, alhamdulilah dapat bonus setiap bulan

Uols bila lagi?

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Beruntungnya apabila kita dijodohkan dengan pasangan yang baik dan serasi kan
Semua bakal pengantin semestinya mendoakan perkara yang sama
Mestilah kita hendakkan pasangan yang serasi dan jodoh yang baik
Rintangan yang mendatang pun seakan mudah untuk diatasi apabila mendapat jodoh yang baik dan serasi

Begitu juga dalam perniagaan
Apabila kita mendapat pemimpin yang amanah, serasi dan berketrampilan, in sha Allah, perniagaan kita akan makmur dan maju

Sepertimana saya dan Hanis Haizi, bermula dengan mengintai beliau melalui blog sahaja
Seakan stalker, saya mengamati entry beliau dari permulaan beliau menulis sampai yang latest
Teruja apabila melihat seorang suri rumah yang tidak mempunyai pengalaman bekerja berjaya menggenggam pendapatan RATUSAN RIBU RINGGIT SETIAP BULAN

Beliau juga seakan menjadi media sweetheart apabila menjadi buruan kanta media, sama ada media elektronik dan juga media cetak
Bella TV, NTV7, Berita Harian adalah di antara yang kerap menampilan beliau sebagai ikon wanita berdikari pada abad ini

Terbaru, beliau dipotretkan di dalam Nona keluaran Mac 2013
Nak tau apa kisah beliau di situ?

Of course berkenaan kejayaan beliau memecah tradisi dalam perniagaan di alam maya
Kejayaan beliau sebagai pelopor perniagaan di alam maya menjadi tulang belakang dan selling points oleh semua protege di bawah tunjuk ajar beliau

Cepat dapatkan Nona Mac 2013 untuk mengetahui kisah beliau dengan lebih dalam

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Twilight with Witches

Itulah iols nyer kesimpulan selepas menonton Beautiful Creatures

Semua elemen Twilight ada di dalam movie ini
  • percintaan remaja
  • makhluk ghaib
  • kuasa ajaib
  • tentangan dari masyarakat
Thanks to Churp-Churp sebab memberikan iols tiket untuk Churpremiere screening bagi movie ini

SINOPSIS
Bagi sebuah wayang yang diadaptasi dari novel (sepertimana Twilight), iols menjangkakan special effect yang terbaik
Beautiful Creatures mengisahkan percintaan terlarang di antara Ethan Wate dan Lena Duchanness

Pada awalnya Ethan tidak mengerti kenapa Amma menghalang beliau daripada mendekati Lena
Sehingga akhirnya Lena memaklumkan kepada Ethan bahawa dia sebenarnya adalah seorang ahli sihir, juga dikenali sebagai Caster
Amma, Lena dan Ethan di dalam perpustakaan terlarang
Macon, ayah saudara kepada Lena juga tidak merestui hubungan mereka dan berusaha untuk memisahkan kedua-dua remaja ini
Tindakan memisahkan kedua remaja ini adalah bagi mengelakkan Sarafine, ibu kepada Lena, daripada mendekati Lena melalui Ethan
Ini juga bagi mengelakkan sumpahan terhadap keturunan Lena menjadi kenyataan
Fesyen yang sangat UMPHHH!

Kenapa cuba memisahkan ibu daripada anak?
Adakah kuasa cinta Ethan kepada Lena berjaya mengatasi kuasa jahat dan sumpahan yang dikenakan kepada keturunan Lena?

Penilaian ials terhadap Beautiful Creatures :
Plot penceritaan : 4.7/5.0. Penceritaan yang jelas berkenaan sejarah percintaan di antara manusia dan Caster.  

Penghayatan : 4.8/5.0. Maybe sebab dah tengok Twilight, iols menjangkakan akan banyak special effect yang KABABOOM. Ending bagi Sarafine juga seakan anti-klimaks. And yes, I think there will be a sequel coming up. 

Will I watch it again 
: Cukup sekali kot. Bukan kerana tidak menarik, tetapi cukuplah sekali menontonnya.


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Dah 6 tahun dah Nuffnang kan?

Kalau bebudak dah pandai meminta-minta dah nie
Tahun depan dah nak masuk darjah satu dah
Nuffnang dah apply sekolah mana-mana ke?

Hik hik hik

Bila tengok gambar-gambar sambutan yang ke-5 tahun lepas, terus terasa cam nak sangat-sangat pergi
Of coz meletups uols!
Credits to Nuffnang : 5th Celebration
Alangkan aktiviti-aktiviti lain anjuran Nuffnang pun meletup, apatah lagi bila besday kan
Harus GRAND kan

Memandangkan iols nie memang suka party-party yang ada tema nie, so of course iols nak join
Tapi before that kena buat playlist untuk Stickman dulu

Camne tu?
Sonang sangat eh Jang

1) Log masuk ke www.deezer.com dan sign up dengan akaun FB uols

2) Create satu playlist dengan title "NN Stickman's Birthday"

3) Pastu uols pilih la 5 lagu yang uols nak DJ mainkan masa acara tu kelak. Iols pilih lagu-lagu nie. Menepati jiwa katanya

  • Girl on Fire (featuring Nicki Minaj) - Alicia Keys
  • Just a fool - Christina Aguilera & Blake Sheltom
  • Candyman - Christina Aguilera
  • Young Girls - Bruno Mars
  • One More Night - Maroon 5




4) Bila dah siap, sila SHARE playlist uols tu kat FB dan Twitter
 Tweet link : https://twitter.com/byrawlins/status/303676755359723521
FB Link : https://www.facebook.com/rawlins.ichigo/posts/10200797398324014






Selesai dah!
Tunggu Nuffnang pilih pemenang dan hantar invite kat iols je sekarang nie

Jangan lambat tau hantar invitation tu Nuffnang
Iols nak gi cari baju nie!

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Sotong kangkung & bubur buang panas
Bubur yu
p/s : Sila lap liur yang meleleh itew

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Cantik tak view nie?

Nielah view yang iols dapat masa balik ke Sibu tempoh hari
Sampai-sampai je di airport, Egard was there to greet me
Syukur
He has grown and how has he grown
Nie pose manja Egard bila Daddy Long nak kiss dia
Mengada-ngada lagi awal tu
Malu-malu nak mesra gitew
And this is Fiel
The most naughty little boy I have ever known
Dah la kuat berceloteh pastu jenis yang semua nak cepat

These two are the main reason why I opted to join in the business of Premium Beautiful
Syukur sebab income berbisnes dapat membantu meringankan sedikit beban ibu bapa dan ahli keluarga
Especially bila kecemasan, masa itulah kita berharap pada simpanan yang sedikit
It's going to be 3 soon : the love of my life!
Kalau uols kat luar sana sedang mencari-cari peluang untuk membantu kehidupan keluarga, this is the business to join
Pelan yang teratur dan telus, bimbingan yang berterusan dari mentor yang berpengalaman dan sangat berjaya serta killer products yang sentiasa dicari-cari 

Contact me and we could share info over tea

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Hari ini baru menjejakkan kaki ke pejabat

Bukan main lagi uols cuti ye Rawlins

Bukan cuti sebarang cuti la

Cuti kematian nenek di kampung

Blog pun dah berhabuk sikit

Mudah-mudahan esok atau lusa akan kembali bersiaran ye

Terus-teruskan menjaga kesihatan

Meh tengok killer products yang ada
Juga jika nak tahu cara nak generate side income yang lagi besar dari gaji bulanan dan dapat bonus setiap bulan

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Hari ini dikejutkan berita yang meragut jiwa
Nenek ku meninggal awal pagi tadi
Tangisan emak ketika berbual di telefon menyebabkan aku tidak bertanyakan sebab kematiannya

Tanpa berlengah aku terus mengemas pakaian ala kadar dan terus bergegas ke lapangan terbang
Hari ini tiada penerbangan MAS ke Sibu maka Air Asia jadi tujuan

Nasibku baik kerana masih ada tiket untuk kembali ke Sibu
Yep!
Syukur dipermudahkan olehNya perjalananku

Sekarang masih lagi di ruang menunggu
Flightku akan berlepas pada 1240pm kelak
Moga semuanya dipermudahkan


Lagi satu testimoni dari pengguna PB yang happy

Siap perkenalkan dengan kawan-kawan

Alhamdulilah, rezeki

Uols nak extra income tak?

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Situasi 1 

Mak Minah pergi ke pasar di hujung minggu untuk membeli bekalan dapur.
Beliau memborong ayam, dipotong kecil-kecil supaya senang nak masak kemudiannya.

Pastu beliau mencari sayur-sayuran lalu ternampak sayuran ini.
"Ish! Berlubang-lubang plak kobis nie. Macam mana nak bagi makan kat anak-anak?" bisik Mak Minah dan meletakkan semula kobis itu di tempatnya

Belek dan belek lagi sehingga beliau terjumpa yang ini 
"Ahhh! Yang ini cantik, bersih dan tak berlubang" ujar beliau dan terus meminta peniaga menimbang sebelum membayarnya

Soalan Cepu Emas : Kenapa Mak Minah mengambil sayuran no.2 dan bukan no.1?

Rasanya semua menjawab sebab yang itu tidak berlubang dan cantik


Tapi kenapa tiada lubang pada sayuran no. 2?

Bila bercerita berkenaan sayuran, teringat assignment di uni dahulu berkenaan 'disaster'
Iols adalah satu-satunya yang menghasilkan "Pesticide Poisoning"

Kenapa ia digelar disaster?
Kerana keracunan pestisid adalah gejala yang berleluasa dan tidak dapat dibendung
Tambahan dengan permintaan yang meningkat dan dalam jumlah yang banyak serta masa yang singkat menyebabkan banyaknya tumbuhan yang 'digalakkan' membesar dengan cepat dan banyak

Apakah kesan pendedahan kepada pestisid pada manusia?
1) Pelbagai jenis kanser
2) Keguguran
3) Deformasi pada bayi
4) Kemandulan
5) Gangguan hormon
6) Keracunan
7) Ada banyak lagi kesan pestisid pada manusia (*cukup 6 ini untuk dikongsi*)

Buat pengetahuan semua, pestisid digunakan di merata tempat.
Bukan hanya di kawasan pertanian, malah di padang sekolah, kawasan perumahan, padang golf, taman permainan, kapal terbang dan banyak lagi

Penyemburan racun serangga pada tanaman
Pestisid juga bersifat mobil iaitu ia tidak akan statik di satu tempat. Ia boleh hanyut/ meresap/ bergerak dari satu tempat ke tempat lain melalui udara, air, sungai, air bawah tanah dan juga tanah. Ini menyebabkan kadar penyebaran yang lebih besar dan meluas


Berbalik kepada isu sayuran yang cantik, ia tidak semestinya bersih
Sisa pestisid masih kekal di dalam sayuran walaupun dibasuh berulang kali

Itulah sebabnya sayuran yang dipilih oleh Mak Minah itu cantik dan tidak berlubang
Ia disebabkan oleh sisa pestisid yang banyak pada sayuran menyebabkan serangga tidak berani mendekatinya
Itu juga merupakan satu petanda bahawa sayuran itu tidak sesuai untuk dijamu kepada anak-anak

HAH?
Biar betul!

Yep
Lebih selamat untuk mencari sayuran atau buah-buahan yang berlubang kerana ini menandakan ianya kurang tercemar


So, bayangkan berapa banyak sayuran dan buahan yang CANTIK & TIDAK BERLUBANG yang telah uols makan selama ini

And yes, pestisid ini boleh 'bertakung' di dalam badan kita
Itu juga penyebab kepada penyakit-penyakit pada kita

Camne cara nak membersihkan makanan yang kita sajikan pada keluarga kita?
Ada beberapa cara yang uols boleh pilih

1) Basuh dan bilas berkali-kali sampai bil air melambung naik @
2) Basuh dengan sabun/ pencuci *walaupun tidak digalakkan tetapi ada gak yang buat* @
3) Gunakan sahaja BIOzone Food Purifier

Rasanya banyak yang amalkan No.1
No.2 tu yang tak pasti ada ke tak yang buat
NO. 3 adalah pilihan terbaik sebab ia bukan sahaja menjimatkan, malah selamat
Dan boleh juga digunakan pada daging ayam dan lain-lain bahan mentah masakan untuk ahli keluarga
BIOzone Food Purifier juga berupaya menyingkirkan toksin pada bahan mentah (proses purifikasi) melalui kaedah pengozonan
Kaedah pengozonan menyingkirkan kuman dan bahan-bahan pencemar dari bahan makanan mentah dan menjadikannya lebih segar dan sihat serta selamat untuk dimakan

Nak tahu lebih lanjut berkenaan BIOzone Food Purifier?
Hubungi saya je
Atau baca entry yang berkaitan
1) My BFP
2) The Video
3) Makanan Tercemar


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Credits to Hanis

Tu dia
Panjang berjela tajuk entry kali nie kan

Siapa kata takde seronoknya berniaga nie?
Dalam GLAM, kami sentiasa GLAD dan GLOW so mesti ada FUN
This is one of the many ways we have fun
Thanks to Jae Hashim for the pictures
Nice caricature
Camne tu?

Of course by partying!

Chanel party plak tu!
Eh eh!

Sapa yang berambut putih tu?

Itulah Hai-Qal Lagerfeld versi Malaysia

Heheheheh

Pada 27 Januari 2013, bertempat di Platinum Suite, e@Curve, the marvellous and powerful duo, Hanis Haizi dan Razali Zain telah menganjurkan Dear Hanis Haizi Party dengan tema Chanel Party 
Loving the pic
Me and the powerful duo
Dear Hanis Haizi Party ini adalah sempena pengumuman pemenang pertandingan Dear Hanis Haizi yang dianjurkan pada 2012 dan sekaligus bersempena tarikh lahir Hanis

Bila sampai lobi e@Curve je, dah nampak dah sekumpulan manusia yang memang dress to kill!

Whoa! Penangan dan aura Hanis Haizi memang hebat

Bila sampai di lokasi, lagi terpegun
Ever helpful mentor
Terasa menghadiri cocktail party di kedutaan asing plak

Sebab memasing memang GLAM
The glamourous crowd
Thanks to Yanie for the pic
There were fabolous food, glamorous crowd and majestic aura around the event

Acara dimulakan dengan Hanis memberikan ucapan penghargaan
tetamu hadir dari seluruh Malaysia plak tu
Wow!
Hanis started the event with her welcoming speech



Kemudian, diadakan pula Best Dress
Iols tersenarai dalam Top 10
Walaupun tak menang, iols puas hati sebab dapat dress up

Yang penting tetap dapat Chanel masa cabutan nombor bertuah
Yeay! Dapat Chanel
Born to be famous!
The winners!
Paling meletup adalah hadiah first place untuk Dear Hanis Haizi Contest
Chanel Flap OK!

Cer google harga sebiji berapa?

And it all came from Hanis' LV wallet


Male muse, Farouk

Diapoit oleh dua model Chanel, Winnie and Jajalee
Posing tetap posing
All in all, the party was really great
Not only Hanis taught us how to have fun, but it also speaks regalia and the lifestyle

Who wants to be in GLAM next?
Contact me
Our next photoshoot would be in Shanghai


Thanks for the gifts!
Oh
Lupa nak bagitahu
The look was inspired by Mr Karl Lagerfeld

Sapa dia?
Google plis!
Heheheheh
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977