Every goodbye makes the next hello closer.
Where is the “good” in goodbye?
A good-bye is never painful unless you’re never going to say hello again.
It’s all said and done, it’s real, and it’s been fun.
Don’t be dismayed at good-byes. A farewell is necessary before we can meet again and meeting again, after moments or a lifetime, is certain for those who are friends.
It is the end of something simple and the beginning of everything else.
Don’t cry because it’s over. Smile because it happened.
I’m torn between what was and what could be.
Saying goodbye isn’t the hard part, it’s what we leave behind that’s tough.



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Thanks to Nuffnang for the invite to their 'open-house' aka Stickman Santa's Christmas Tour

So, iols and Si Budak Jambu menggigihkan diri hadir ke pejabat Nuffnang
Bukan sekali dua dah datang tapi kali ini suasana memang MERIAH

Well...enjoy the pix parade ye
Pintu masuk yang menyambut kedatangan kami di Aras 12A
Cantikkan snowflakes falling dalam office
The tree is so merry with ornaments
Working alongside a gingerbread house
Space-saving christmas tree
Love the "save the world and the environment concept' here
Complete with make-shift fire-place
Nuffnang's wall
How do I apply to become an Alpha too?
I wish....Lovely concept too
A very innovative and creative tree
A little and beautifully lit corner
Yeay! Cookies, sweets and milk!
The winning deco is the gingerbread house! LOVE LOVE LOVE
Both Si Budak Jambu and I had a very lovely time there, knowing all of you at Nuffnang and Churp-Churp
Thanks for the cookies and the warm hospitality
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Hari itu iols dah citer sedikit sebanyak kan

Ala...entry yang ini >>> ENTRY MENARIK

Now saksikan sedikit trailer apa yang terjadi di Sunway

Cuba kira berapa kali muka iols keluar?
*perasan feymes ler tuh*

Nak tengok teaser sebenar Fear Factor Malaysia?

Penyakit yang dihadapi oleh Aaron dikenali sebagai Anatidaephobia iaitu perasaan takut diperhatikan atau dikejar itik.

Kalau uols nak tengok apa lagi yang terjadi di kalangan selebriti Malaysia, apa jenis phobia yang mereka hadapi

Saksikan 
Fear Factor Selebriti Malaysia 
di Astro Ria 
pada 29 Disember 2012 
jam 9 pm


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Kelas kan dia nyer tag line?
Ada ke orang kat bumi nie yang above the laws?

Ada le kot kan

Thanks to Nuffnang sebab tak serik-serik bagi tix kat iols nie

Sinopsis
Jack Reacher adalah seorang askar yang telah bersara dan tidak mempunyai apa-apa bukti kewujudan
Dia dikenali sebagai polis tentera dan merupakan yang terbaik dalam kerja perisikan


Saat sebelum diculik
 Apabila seorang bekas tentera, James Barr dituduh sebagai penembak hendap dan pembunuh kepada satu kejadian di mana 5 orang meninggal, Jack Reacher telah muncul dari persembunyiannya

Jack muncul kerana dia pernah menyebabkan James dipenjarakan dan dia ingin sekali lagi memenjarakan Barr
Tetapi Barr pula telah koma kerana dibelasah dengan teruk dalam perjalanan ke penjara

Pada awalnya, Jack percaya bahawa James adalah pesalah yang dicari tetapi Helen Rodin yang bertindak sebagai peguambela pula berfikiran sebaliknya

Pembalasan dendam oleh Jack
Helen meminta Jack untuk menyiasat sebab James menamakan Jack sebagai saksi

Pegawai Polis Emerson juga membantu dalam siasatan dengan menunjukkan bukti di lokasi kejadian 

Berbekalkan kepakaran di lapangan, Jack berjaya membongkar sedikit demi sedikit konspirasi yang tersulam dalam kes pembunuhan itu


Mengendap orang jahat sebelum membelasah mereka
Tetapi adakah Jack sanggup mengorbankan rakan yang membantunya demi menguraikan kosnpirasi ini?

Penilaian ials terhadap Jack Reacher :
Plot penceritaan : 4.4/5.0. Jalan cerita yang panjang. Pembangunan watak yang panjang dan adakalanya membosankan. Yang penting dalam wayang nie, watak penjahat sangat tertib dan bersopan. Naik kereta pun bawa perlahan-lahan, pakai tali pinggang keselamatan bagai tau.   

Penghayatan : 4.6/5.0. Boleh lah. Rosamund Pike, wataknya perlu menjegilkan mata sepanjang masa bagi menunjukkan rasa kagum beliau pada Jack. Perlu ke?

Will I watch it again 
: No.


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Buat semua yang merayakan

I wish y'all a merry and happy Christmas
May all good tidings will always be with y'all


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Apa yang anda akan lakukan apabila anda mengetahui bahawa diri anda dan insan lain berada dalam keadaan kesusahan?

Adakah anda sanggup menggadaikan nyawa untuk menyelamatkan sesuatu?

Thanks to Nuffnang sebab bagi tiket percuma for this movie!

Sinopsis
Scott Voss adalah seorang bekas peninju kolej, berusia 42 tahun dan mengajar Biologi di Wilkinson High
Berani kerana benar 
Wilkinson High nie sekolah yang boleh dikategorikan sebagai miskin la kot sebab banyak peralatan dan kemudahan sekolah yang uzur
Scott dan Marty
Memandangkan bajet yang semakin meruncing, Principal Becher mengambil keputusan untuk menutup beberapa program termasuk kelas musik dan ini bermakna Mr Marty, guru muzik akan diberhentikan kerja

Walaupun Scott selalu lambat hadir ke sekolah, tetapi dia sangat menyayangi sekolah itu
Lagipun dia baru mendapat tahu bahawa isteri Marty sedang mengandung
Oleh yang demikian, Scott berazam untuk mengumpul USD48,000 untuk menampung perbelanjaan sekolah
Beliau mula membuat pelbagai kerja termasuk mengajar sekolah malam bagi pendatang yang ingin menjadi warganegara
Di sini beliau bertemu dengan Niko dan Niko mengajar Scott berkenaan mixed-martial arts
Scott jug amendapat tahu bahawa peserta UFC akan mendapat USD10,000 setiap kali mengalami kekalahan
Ini memberikan idea kepada Scott untuk menyertai UFC dan kalah bagi mengumpulkan duit untuk menyelamatkan sekolahnya

Bermulalah sesi latihan dan perlawanan Scott di atas lantai tinju
Rentetan kekerapan mendapatkan rawatan di klinik sekolah ini menyebabkan Scott semakin rapat dengan Bella, jururawat sekolah
Usaha menggoda Bella
Setelah Scott hampir berjaya mengumpulkan wang yang mencukupi, timbalan pengetua sekolah pula telah disabitkan kesalahan menggelapkan duit sekolah termasuk duit yang dikumpulkan oleh Scott

Bagaimana kesudahannya?
Apakah Wilkinson High akan ditutup?
Atau adakah Scott akan menggadaikan nyawanya bagi menyelamatkan sekolah itu?

Jika ya, bagaimana caranya?

Penilaian ials terhadap Here Comes The Boom :
Plot penceritaan : 4.8/5.0. Bagus dan sesuai untuk ditonton bersama keluarga. Juga banyak nilai-nilai positif yang ditonjolkan. Yang penting LAWAK!

Penghayatan : 4.8/5.0. Kevin James dan Salma Hayek adalah terbaik! Even pelakon-pelakon tambahan pun meyakinkan. And yes, Charice can act!

Will I watch it again 
: I will buy the DVD


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Menurut Free Dictionary, Obsess bermaksud : To Preoccupy the mind excessively atau dalam Bahasa Melayu : Sentiasa terbayang-bayang di dalam akal benak

Uols tahu kan yang iols memang peminat barangan Apple
Dari Macbook sampai ke siri Iphone

Namun, apabila membaca review pasal iPhone5, iols rasa cam takde keinginan nak membeli
Pastu baca plak review pasal Samsung Note II yang meletup tu

Tanpa berfikir panjang, terus ials beli Samsung Note II
So far, iols berpuas hati la dengan Samsung Note II

Di suatu pagi yang bening, gmail iols mengeluarkan notification : Ada emel baru (dia tulis in BI la kan)
Bila buka, rupanya jemputan dari Maxis as Maxis One Club nyer clients dapat special discount price untuk booking and beli iPhone 5 masa launch on 13 December 2012

Pikir punya pikir, iols terus book
Welcome
Pose muka kurus kononnya 
Dipendekkan cerita, pada 16 December 2012, seawal 7:30 pagi iols dah sampai di CapSquare Mall and iols adalah orang ketiga
Yeay! Tak panjang pun barisnya
Menunggu giliran untuk mendapatkan sim card and set
Suasana dalam ruang mengambil set
9 am, kaunter dibuka
Berbaris, tunggu giliran, pasang sim card
1030 am ials dah balik dah
Cepat kan
Takyah nak berebut-rebut pada first day launch tu
Housemate ials berbaris dari jam 9pm and sampai di rumah jam 6 am
Memasing menunggu giliran nak pasang screen protector
Kesayanganku sedang dipasang screen protector
GILO tak?

Tu baru obses namanya kan
Iols takde le obses sangat
Set 1
Set 2
Terbeli 2 plak... ahaks!

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Last weekend, iols telah bertemu dengan sesuatu yang menakutkan
Kalau ikut tajuk entri : Ketakutan Bakal Menjelma
Tapi yang nie, ketakutan dah di depan mata

Ingat tak entry yang nie >> Fear Factor
Syukur dapat terpilih untuk join event nie

Beberapa hari sebelum hari kejadian, iols asyik berdebar je

Sepertimana iols katakan sebelum ini, bagi makan atau buat aktiviti fizikal ials boleh gagahkan
Tapi please NO SNAKES please

Sampaikan Jae Hashim kata iols nie poyo sebab asyik berdebar
Heheheehe
Dia juga yang tenangkan hati iols, bagitau yang iols mesti boleh nyer
Thanks uols
And thank you so much sebab jadi penyemarak semangat serta menjadi photographer rasmi untuk iols sepanjang event nie
Thanks uols!
Event sepanjang hari di Sunway Pyramid
Pada hari kejadian, kami sampai seawal 830 am di Sunway Pyramid
Neves kan, so kena datang awal nak meninjau kawasan
Sampai di lokasi kejadian, nampak la beberapa akuarium berisi cengkerik, ulat dan BELUT
OMG
Iols dah start neves balik dah
Terperangkap dalam lif yang berlubang, APA NAK BUAT?
Bloggers mula berkumpul dan pendaftaran bermula
Deejay bertugas pun mula berceloteh sementara menunggu rakan blogger yang belum sampai
Sian Amir Nawawi lambat sikit sebab dia datang dari Kuantan 

Kemudian, penaja rasmi iaitu Astro pun memulakan sesi penerangan dan kemudian semua blogger diajak bergerak ke Fear Factor Zone

Being nak punctual sangat, iols jadi peserta no.2
Taktau la macam mana nak gambarkan perasaan nerves di dalam hati dan perut itew
Bermacam-macam bermain dalam hati dan perut tau
Aksi menunggu giliran
Ada 4 stations yang kena disiapkan
1) Station 1 : Kotak lutsinar yang dipenuhi tanah dan cacing. Kena korek tanah untuk mencari 3 biji guli dalam masa 30 saat
Penerangan berkenaan misi
Ada berani?
2) Station 2 : Kotak lutsinar yang berisi katak. Kena dapatkan 5 ekor katak, satu demi satu, dan dipindahkan ke dalam bekas lain dalam masa 60 saat. Iols terpicit seekor sampai mati. Sian katak itew.
3) Station 3 : Bilik yang maha gelap di mana peserta perlu memasukkan tangan ke dalam dinding yang dipenuhi lubang bulat untuk mencari 3 helai bendera Fear Factor. Dalam lubang plak diorang letak ular dan serangga plastik. Nie pun kena siapkan dalam 60 saat.
4) Station 4 : Dalam sangkar ada 6 ekor ular sawa! Dan iols kena cari kunci untuk membuka pintu dalam masa 60 saat. Uols bayangkan iols camne masa tu! Nak menangis pun ada, menjerit sudah tentu! Sudahnya, iols hanya kuis-kuis lantai yang takde ular sampai masa 60 saat berakhir!

Sudahnya, iols memang tak layak untuk mendapat hadiah pun.
Ngeri uols..meremang sampai sekarang bulu roma bila teringat ular tu

Sementara menunggu keputusan, sebahagian daripada Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia ditemubual berkenaan pengalaman di dalam program itu
Sebahagian peserta Fear Factor Selebriti Malaysia
Mejar Faiz dan Zaween
Arja Lee yang ramah, I LUV this pic! 
Dan seperti jangkaan iols, teman yang baru dikenali pada acara ini yang memenangi Fear Factor Edisi Blogger
Siapakah orangnya?
The winners with their prizes, ENVY much! Congrats!
Kifli Mally : a blogger with lots of smiles and killer fashion statement
Being Borneoans, kami clique almost instantly
I salute him for being so brave with the snakes and managed to do all the challenges within 48 seconds
Congrats uols
Pastu dia buat open table plak kat Laksa Shack
Thanks Kif, moga Allah swt murahkan lagi rezki
We faced our fears! Have you the guts to face yours?
Gambar semasa event 
Some of the bloggers attended the event
All in all
Iols berpuas hati walaupun sebenarnya bengang dengan diri sendiri sebab tak berani nak sentuh ular tu
Bukannya mematuk pun kan
*tapi membelit*

As usual, kalau hadir event memang jarang la pulang tangan kosong
Organizer mesti bagi hadiahnya
Thanks Astro,  Fear Factor Selebriti Malaysia dan Nuffnang

Jangan lupa, saksikan Selebriti Malaysia di Astro Ria mulai 29 Disember
Boleh la kita tengok, siapa yang berani, siapa yang menangis masa buat challenge kan
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977