Twitter Follow Button : The Tutorial

9:00 AM

Hello uals

Apa khabar semua?

Hari itu sambil jejalan kat blog leaders semuam perasan plak ada button untuk follow yang comel-comel
So, ials pun try la ikut-ikut

Perasaan tak kat sebelah --------------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>
Perasan tak?

Yes, buttons nie la
Chumey kan?
Nak try buat tak?

Meh kita buat satu-satu ok

  • Semestinya uals kena ada akaun twitter dulu
  • Once dah ada akaun twitter, masuk ke laman web ini  >>> https://twitter.com/logo
  • Pada bahagian menu, click Buttons
  • Di sini, uals boleh la pilih jenis-jenis button yang uals nak
  • Pastu, letak username uals pada ruangan user
  • Then boleh preview code tersebut





















Bila uals dah dapat code tersebut, copy code tersebut
  • Then bergerak masuk ke laman www.blogger.com masing-masing
  • Masuk ke ruangan Layout
  • Pilih di mana-mana bahagian yang anda suka dan click "Add a gadget"
  • Click "HMTL/Javascript" dan paste code yang telah di copy terlebih dahulu tadi
  • Click preview untuk pastikan button tersebut menjadi
  • Jika menjadi, click "Save Arrangement"
Yeay! Dah selesai!



CONTACT ME TO ADD YOUR MONTHLY INCOME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe