Facebook Like Button : The Tutorial

9:00 AM


Tempoh hari, ials nak letak Facebook LIKE button kat my blog

Ials search la tutorial kat www nie tapi awal-awal lagi ials tak dapat pakai sebab tak jumpa  code yang sepatutnya

Disebabkan ials nie agak buta IT, ials minta kerjasama sorang blogger untuk install kan
Dia cuba-cuba tapi tak dapat, sebab tak jumpa gak code itu

Pastu ials gigihkan diri mencari jua
Sampai ials terjumpa page nie >> Blogger Plugins
Memang membantu

Kekadang kita nyer templat memang secara lahiriahnya takde coding sebegitu
So, ials gunakan tutorial nie dan menjadi

Memula uals kena pergi page yang ials mentioned tadi >> Blogger Plugins

Uals pilih la mana-mana option yang uals nak, then dia akan generate code macam kat bawah nie
Code 1















Copy code tersebut di atas. Kita namakan dia "Code 1"

Daftar masuk ke dalam akaun blog uals then pergi ke Design > Edit HTML. Klik pada kotak "Expand Widget Templates"

Click "Ctrl" dan "F" untuk memulakan pencarian pada code tersebut.

Dalam ruangan search tersebut, masukkan code seperti ini yang kita namakan Code 2
Code 2
Letakkan code yang telah disalin tadi (Code 1) selepas code Code 2

Seterusnya, cari Code  3 dalam coding anda.
Code 3




Pencarian Code 3
Gantikan code Code 3 dengan Code 4
Code 4


Lepas nie, preview dulu blog uals.
Kalau menjadi, save then blog uals ada Facebook LIKE button dah.

Moga-moga dapat membantu anda semua.

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe