Buffet Ramadhan 2012

9:00 AM 0 Comments A+ a-


Apa juadah iftar anda hari nie?
Berbuka di luar atau di rumah pilihan anda?
Kalau yang rajin menjelajah dari hotel ke hotel dan dari satu lokasi ke lokasi yang lain untuk mencuba juadah berbuka, sini saya nak menyenaraikan beberapa lokasi iftar di sekitar Kuala Lumpur yang telah mendapat sijil Halal dari JAKIM
Sumber dari KL Urbanite
Rajin dia menyenaraikan semua lokasi nie
Senang bagi anda merancang pergerakan

1) Ancasa Hotel and Spa Kuala Lumpur
Jalan Tun Tan Cheng Lock
Reservations: 03 2026 6060
Price: RM70 bersih (Dewasa) RM45 bersih (Kanak-kanak)

2) Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur
Jalan Imbi
Reservations: 03 2117 8000
Price: RM88.00++ (Dewasa) RM48.00++ (Kanak-kanak)

3) Cititel Midvalley
Lingkaran Syed Putra, Kuala Lumpur
Reservations: 603 2296 1188
Price: RM60++ (Dewasa) RM30++ (Kanak-kanak) dari 23 hingga 29 Julai 2012, RM70++ (Dewasa) RM35++ (Kanak-kanak) dari 30 Julai hingga 12 Ogos 2012 dan RM60++ (Dewasa) RM30++ (Kanak-kanak) dari 13 hingga 16 Ogos 2012
 
4) Concorde Hotel Kuala Lumpur
2 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
Reservations: 603 2144 2200
Price: First venue @ RM89.00++ per person (‘Dari Dapur Chef Abbas’ @ Melting Pot Café) , second venue @ RM75.00++ per person (‘Teratak Chef Abbas’ @ Ballroom)

5) Dorsett Regency Kuala Lumpur
172 Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
Reservations: 603 2716 1000
Price: RM80.00++

6) Hotel Capitol Kuala Lumpur
Jalan Bulan, Off Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur
Reservations: 603 2698 8302
Price: RM50++ (Dewasa) RM25++ (Kanak-kanak)
 
7) Hotel Grand Continental Kuala Lumpur
Jalan Belia/Jalan Raja Laut, 50350 Kuala Lumpur
Reservations: 603 2693 9333
Price: RM75++ (Dewasa) RM38 (Kanak-kanak)

 
8) Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel
Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2717 9900
Price: RM108++ per person (A complimentary seat for every 09 paying guests and 30% discount off for dinners from 23 to 29 July 2012 and from 13 to 17 August 2012)
 
9) Midah Hotel Kuala Lumpur
8 Jalan Kampong Attap, 50460 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2273 9999
Price: RM50 bersih (Dewasa) RM30 bersih (Kanak-kanak)
 
10) Corus Hotel Kuala Lumpur @ Dondang Sayang Coffee House
Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2161 8888
Price: RM89++ (Adult), RM45++ (Child)

11) Radius International Hotel Kuala Lumpur
51-A, Changkat Bukit Bintang 50200 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2715 3888
Price: RM60 bersih (Adult), RM35 bersih (Child and Senior citizen)

12) Swiss-Garden Hotel & Residences Kuala Lumpur
117, Jalan Pudu, 55100 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2785 1170
Price: RM68++ (Adult), RM34++ (Child and Senior citizen)
 
13) Hotel Royal Kuala Lumpur (formerly The Coronade Hotel)
Jalan Walter Grenier, 55100 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2148 6888
Price: RM70++ (Adult), RM35++ (Child)

 
14) Vistana Hotel Kuala Lumpur
9 Jalan Lumut, Off Jalan Ipoh, 50400 Kuala Lumpur
Reservations: 03 4042 8000
Price: RM50 bersih (Adult), RM33 bersih (Child)
 
15) Quality Hotel City Centre Kuala Lumpur
Jalan Raja Laut
Reservations: 03 2614 8000
Price: RM65++ (Adult), RM35++ (Child)
 
16) Hotel Maya Kuala Lumpur
138, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2711 8866
Price: RM95++ (Adult), RM60++ (Child)
 
17) JW Marriott Hotel Kuala Lumpur
183 Jalan Bukit Bintang · Kuala Lumpur
Reservations: 03 2719 8666
Price: Starhill Conference Centre @ RM60++ , Poolside @ RM70.00++

18) Sunway Putra
9th Floor, Sunway Putra Place, 100 Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur
Reservations: 03 4042 9888
Price: RM88.00++ (Adult), RM44.00++ (Child)
 
19) Makan Kitchen @ Doubletree by Hilton, Kuala Lumpur
The Intermark, 348 Jalan Tun Razak 50400 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2172 7680
Price: RM98++ per adult (first week and last three days) , RM108++ per adult (the rest of the days) and half price for children 12 years and below
 
20) Pago Pago Cafe @ Plaza Hotel Kuala Lumpur
Jalan Raja Laut
Reservations: 03 2698 2255
Price: RM 55.00++ per order (10+1 @ every 10 paying guest get 1 FREE for paying price buffet only)

21) The Royale Bintang Kuala Lumpur
Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur
Reservations: 03 2143 9898
Price: RM60++ per adult and half price for children 4-12 years
 
22) The Westin Kuala Lumpur
199, Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur
Reservations: 03 2773 8338
Price: RM108 ++ per person, RM54 ++ per child (complimentary for children below the age of 4)

23) Planters Inn Restaurant @ Crowne Plaza Mutiara Hotel
Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2146 3820
Price: RM108++ per person, Children 4 to 12 years old dine at 50% off
 
24) Taman Sari Brasserie @ Hotel Istana Kuala Lumpur
73, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2141 9988
Price: RM115.00++ per person (Monday – Saturday) RM105.00++ per person (Sundays)
 
25) Silka Maytower Hotel & Serviced Residences, Kuala Lumpur
No 7 Jalan Munshi Abdullah, 50100 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2692 9298
Price: RM75.00++ per adult, RM30.00++ per child (4-12 years old), 50% discount for senior citizens (55 years and above)

26) Grand Ballroom @ Kuala Lumpur Convention Centre
Jalan Pinang, Kuala Lumpur
Reservations: 03 2333 2866
Price: RM103 ++ per person, RM52 ++ for children aged 4 – 12 years. For a party of 10, one goes for free
 
27) Cyberview Resort & Spa
Persiaran Multimedia
63000 Cyberjaya Selangor
Reservations: 03 8312 7091
Price: RM79++ per person
 
28) Eastin Hotel Petaling Jaya
13, Jalan 16/11, Pusat Dagang Seksyen 16, 46350 Petaling Jaya, Selangor
Reservations: 03 7665 1111
Price: RM98++ per adult, RM49++ per child, (Buy 5 Free 1 applicable from 21st – 29th July)

29) Flamingo by the Lake, Kuala Lumpur
5, Tasik Ampang, Jalan Hulu Kelang, 68000 Ampang
Reservations: 03 4256 3288
Price: RM70 bersih (dewasa) , RM40 bersih (kanak-kanak)

30) Goldcourse Hotel Klang
9 Jalan Pasar, 41400 Klang
Reservations: 03 3344 6666
Price: RM45++ (dewasa) , RM28++ (kanak-kanak dan warga emas 60 tahun ke atas)
 
31) Grand BlueWave Shah Alam
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor
Reservations: 03 5511 8811
Price: RM89++ (dewasa) , RM50++ (kanak-kanak dan warga emas 55 tahun ke atas)

32) Hotel Armada Petaling Jaya
Lot 6, Lorong Utara C, Section 52, 46200 Petaling Jaya, Selangor
Reservations: 03 7954 6888
Price: RM85++ per person
 
33) Hilton Petaling Jaya
No 2 Jalan Barat, 46200 Petaling Jaya
Reservations: 03 7955 9122
Price: First week of Ramadhan (RM99++ per person) The following weeks (RM129++ per person)
 
34) Prescott Metro Inn Kajang
Wisma Metro Kajang, Jalan Semenyih, 43000 Kajang
Reservations: 03 8737 5555
Price: RM55 nett per person, Buy 9 free 1

35) Fuzion’s @ Level 1, Sunway Resort Hotel & Spa
Persiaran Lagoon, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya
Reservations: 03 7495 1888
Price: RM128++ per person
 
36) Atrium Café’s @ Lobby Level, Pyramid Tower Hotel
Persiaran Lagoon, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya
Reservations: 03 7495 1888
Price: RM98++ per person

37) Summit Hotel USJ
Persiaran Kewajipan USJ 1, 47600 UEP Subang Jaya
Reservations: 03 8023 3000
Price: RM75 bersih (dewasa), RM 38 bersih (kanak-kanak)
 
38) INTEKMA Resort & Convention Centre
Persiaran Raja Muda, Seksyen 7, Shah Alam
Reservations: 03 5522 5000
Price: RM49 bersih (dewasa), RM 35 bersih (kanak-kanak), RM44 bersih (OKU dan warga emas 55 tahun ke atas)
 
39) Concorde Hotel Shah Alam
3 Jalan Tengku Ampuan Zabedah C9/C, 40100 Shah Alam
Reservations: 03 5512 2200
Price: RM86.00++ per adult, RM43.00++ per child @ Melting Pot Cafe
Price: RM75.00++ per adult, RM37.50++ per child @ Grand Ballroom

40) Concorde Inn Kuala Lumpur International Airport
Jalan KLIA 1/60, KLIA, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan
Reservations: 03 8783 3118
Price: RM55.00++ per adult, RM40.00++ per child below 12 years old and senior citizen age 60 years old and above

41) De Palma Hotel Ampang
Jalan Selaman 1/2, Palm Square, Ampang Point Jalan Ampang
Reservations: 03 4270 7070
Price: RM75 bersih (dewasa), RM39 bersih (kanak-kanak)

42) De Palma Hotel Shah Alam
Jalan Nelayan 19/15, Seksyen 19, P.O. Box 7511, 40718 Shah Alam, Selangor
Reservations: 03 5542 8080
Price: RM68 bersih (dewasa), RM35 bersih (kanak-kanak)
 
43) De Palma Hotel Kuala Selangor
Jalan Tanjung Keramat, 45000 Kuala Selangor, Selangor
Reservations: 03 3289 7070
Price: RM45 bersih (dewasa), RM22.50 bersih (kanak-kanak)
 
44) Hotel Equatorial Bangi-Putrajaya
Off Persiaran Bandar, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Reservations: 03 8210 2222
Price: RM88++ per adult, RM45++ per child (4 – 12 years) @ Café Lavista
Price: RM75++ per adult, RM37.50++ per child (4 – 12 years) @ Harmoni
 
45) Grand Dorsett Subang
Jalan SS12/1, Subang Jaya, Selangor
Reservations: 03 5031 6060
Price: RM100++ per person at Selera Bonda, Terazza Brasserie | RM95++ per person at Citarasa Malaysia, Melati

46) Palace of the Golden Horses
Jalan Kuda Emas, MINES Wellness City, 43300 Seri Kembangan
Reservations: 03 8944 3484
Price: RM98++ (Adult), RM48++ (Child), RM 68++ (Senior citizen 60 years old and above)
 
47) Première Hotel
Bandar Bukit Tinggi 1/KS6, Jalan Langat 41200 Klang
Reservations: 03 3325 6828
Price: RM85++ (Adult) | RM70++ for first or last week
 
48) Dewan Perdana Felda
Jalan Maktab Off Jalan Semarak 54000 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2698 8302
Price: RM68
 
49) Restoran Felda Villa
Anjung FELDA Jalan Maktab 54000 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2698 8302
Price: RM60
 
50) Eden’s Ramadhan Buffet at Putrajaya International Convention Centre
Putrajaya International Convention Centre, Dataran Gemilang, Precint 5,
62000 W.P Putrajaya
Reservations: 03 8887 6230 / 03 8887 6231
Price: RM60 nett (adults), RM 29 nett (children 6- 12) and FREE for children below 6 years old

51) Impiana KLCC Hotel
13, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2147 1111
Price: RM108++ per person (RM20 off – first 3 days and last 3 days of Ramadan)
 
52) The Zon All Suites Residences On The Park Kuala Lumpur
161-D Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Reservations: 03 2164 8000
Price: RM75 nett (Dewasa) / RM45 nett (Kanak-kanak/Warga Emas)
Setiap 5 orang tempahan PERCUMA 1 orang
 
53) 10 Binjai @ PNB Darby Park Executive Suites Hotel, Kuala Lumpur
10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur
Reservations: 03 7490 3939
Price: RM79++ (Adult)
 
54) The 39 Restaurant @ PNB Darby Park Executive Suites Hotel, Kuala Lumpur
10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur
Reservations: 03 7490 3939
Price: RM99++ (Adult)
 
55) Star Points Hotel Kuala Lumpur
149 Jalan Masjid India Kuala Lumpur
Reservations: 03 2698 1866
Price: RM60 nett (Adult) / RM30 nett (Child age 3-12)

56) Shah Alam Convention Centre (SACC Convec)
No 4, Jalan Perbadanan 14/9, 40000 Shah Alam
Reservations: 03 5511 8858
Price: RM75 nett
Tu dia

Panjang sungguh senarainya
Good luck

Jangan lupa, sesiapa nak additional money RM4500 -RM7000, cepat-cepat buat appointment dengan saya
CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Sakit Jantung dan Wanita

8:11 AM 0 Comments A+ a-

Sepertimana dilaporkan dalam Utusan Malaysia bertarikh 3 Julai 2012, sakit jantung dan strok merupakan dua penyakit yang menjadi penyebab kematian utama kepada golongan wanita di Malaysia. Ia berlaku kepada seorang daripada setiap empat orang wanita.


Ngeri kan?


Mengapa boleh jadi begini?


Ini disebabkan masalah berat badan yang diambil mudah oleh golongan wanita.
Berdasarkan laporan dari Utusan Malaysia tersebut, Pengerusi WH2O, Tan Sri Dr. Robaayah Zambahari berkata "Hasil tinjauan menunjukkan di kalangan responden memberi tanggapan salah bahawa sakit jantung dan strok tidak selalunya terjadi dan tidak pernah berlaku pada wanita sebelum putus haid.


Bagaimanapun, majoriti responden mengetahui faktor-faktor risiko yang menyumbang kepada penyakit tersebut seperti diabetes, masalah berat badan dan mempunyai bahagian pinggang yang besar.


Selain itu mereka juga menyedari hakikat bahawa penurunan berat badan yang sederhana akan mengurangkan dengan jelas risiko sakit jantung,"


Wow!


Berat badan dan sakit jantung berkait rapat rupanya.
Maybe ramai yang menyedari tetapi ramai juga yang berpura-pura tidak peduli atau tidak mengambil berat akan masalah ini.
Ramai juga yang beranggapan yang mereka tidak akan mendapat penyakit yang merbahaya ini.


Bagaimana cara untuk mengurangkan berat badan dan sekaligus menghindari diabetes dan penyakit jantung?


Disenaraikan di antara cara-cara yang SELAMAT untuk menurunkan berat badan :
  1. Diet
    • Walaupun diet bagus, berapa ramai yang sanggup dan cekal mengamalkan diet?
    • Diet pun ada baik buruknya > Entry Baik Buruk Diet
  2. Bersenam
    • Bersenam memang bagus untuk mengekalkan tahap kesihatan dan amalan minima 30 minit satu sesi dan 3 kali seminggu adalah baik untuk kesihatan
    • Tetapi, bukan semua mempunyai masa yang lapang untuk menjalankan senaman
    • Kalau ada pun, berapa ramai yang akan cekal dan kekal mengamalkan rejim latihan tersebut?
  3. Menggunakan khidmat Personal Trainer 
    • Menggunakan khidmat Personal Trainer memang akan membantu kerana mereka terlatih untuk membantu kita mencapai ideal weight dan menumpukan rejim latihan pada bahagian yang bermasalah
    • Tetapi memerlukan ongkos yang besar kan? Every month plak tu. Bermakna kena ada extra income every month untuk cover expense bayar Personal Trainer
  4. Cara yang PALING SELAMAT dan MURAH : CORSET PREMIUM BEAUTIFUL
    • Dibeli sekali sahaja dan boleh dipakai seumur hidup kerana ada LIFETIME WARRANTY
    • Sulaman FIR di dalam fabrik korset menyebabkan pemancaran Far Infrared Rays (FIR) terus ke pembuluh darah dan melancarkan pengaliran darah ke seluruh badan. Pengaliran darah yang sempurna bermakna pengaliran oksigen yang optima dan juga sekaligus meningkatkan sistem metobolisme badan. 
    • Pemakaian Premium Beautiful selama sejam boleh membakar 900 kalori. So, bayangkan kalau anda pakai selama 8 jam sehari? 
    • Boleh dipakai di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa
Ada sebabnya kenapa saya tidak memasukkan pengambilan pil dan juga liposuction di dalam senarai di atas. Dua sebab utamanya adalah kerana MAHAL dan juga BAHAYA

So, rakan-rakan sekalian, saya juga turut mengingatkan diri saya sendiri apabila mengingatkan uals semua
Appreciate life while you still have it
Jangan tunggu sampai dah beyond help, there will be nothing you can do except to ACCEPT it

Keratan akhbar di bawah untuk makluman kita semua
Wanna be like them, Beautiful and Successful Premium Beautiful users?
Contact me :
Rawlins

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977


Promosi dan Bonus RM7000

8:30 AM 1 Comments A+ a-






Kengkawan
Promosi khas Hari Raya bagi Premium Beautiful hampir ke penghujungnya
Cepat-cepat contact saya untuk mendapatkan one-stop center product nie

Untuk kesihatan, kecantikan dan penjimatan yang berkekalan

Meh sini nak khabarkan apa faedahnya memakai Premium Beautiful
Long Bra
  • Cup berbentuk piramid untuk menampung payudara agar tidak jatuh dan puting dalam kedudukan betul (untuk mengelakkan kanser)
  • Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
  • Mngelakkan dari masalah berkaitan perut seperti gastrik dan ulser
  • Mengelakkan bengkak susu
  • Mengelakkan payudara berdarah
  • Menyokong payudara besar
  • Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
  • Merangsang pengeluaran susu ibu
  • Mengelakkan gastrik
Waist Nipper
  • Tetulang memori berfungsi untuk membantu merawat masalah tulang belakang seperti bongkok, slip disc, sakit pinggang dan pengaliran darah
  • Suntikan F.I.R paling banyak dalam tetulang belakang
  • Sesuai untuk lelaki dan terutamanya wanita lepas bersalin
  • Memecahkan batu karang kecil
  • Mengempiskan perut
  • Menghilangkan 'stretch mark'
  • Membentuk pinggang
  • Elok untuk mencegah demam kuning
  • Mengubat lenguh kaki
Long Girdle
  • Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan kesan strectch marks terutama ibu lepas bersalin
  • Tidak menekan ovari dan memberikan kesan hormon yang seimbang estrogen dan progestron
  • Love shape nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan membetulkan kedudukan
  • Menyokong rahim selepas melahirkan anak
  • Mengurangkan senggugut
  • Membantu pelekatan janin
  • Mengurangkan keputihan
  • Merawat masalah buasir

Wah!
Banyaknya kelebihan Premium Beautiful nie kan
Dari uals beli yang kat pasaran tu jenama ***** dan jenama *****
Mahal gak kan...
Tapi takde kesan kepada kesihatan uals kan
Pastu kena berganti plak almost 3 - 4 kali setahun
Takde warranty plak tu
Baik la uals invest beli Premium Beautiful nie
Dah la MENYIHATKAN, MENCANTIKKAN lagi, LIFETIME WARRANTY plak tu!
Mana nak cari one-stop product sebegini?

Lagi satu, sapa nak dapat bonus khas raya up to RM7000, cepat-cepat book appointment dengan saya
Boleh raya sakan tahun nie

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

The Right Group : Green Leaders Academy Malaysia

8:31 AM 0 Comments A+ a-


Sebenarnya saya sendiri tidak menyangka akan menyertai kumpulan ini, apatah lagi untuk menyertai perniagaan pakaian dalam
But selepas memberanikan bertemu dengan Hanis Haizi dan melihat beliau, saya mengambil langkah berani dan tidak berpaling lagi


Sesungguhnya, pilihan jodoh yang tepat akan membantu kita melangkah lebih jauh
Jika kita tersilap memilih kumpulan, angan-angan akan tinggal angan-angan dan kita akan terkapai-kapai sendirian


Bimbingan tanpa henti, galakan tanpa jemu dan dorongan tanpa lelah dari Hanis dan Razali adalah faktor utama saya meneruskan perjuangan saya dalam mengubah hidup ke arah yang lebih selesa


Credits to beloved mentor Hanis Haizi



It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.






 Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!


the bigger the BETTER!


tapau 2 flight!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 


We are the NO 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 


Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)


The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!! 






Common keyword! My name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P









Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.
And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 

masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur

Be apart of our TEAM today!! 
Be in the Right Group! 
Choose GLAM!!
We will guide you to Succeed! 

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Kek Lapis Sarawak

9:00 AM 2 Comments A+ a-


Anda peminat Kek Lapis Sarawak?

Kalau ya, dapatkan daripada saya segera
Tak perlu tunggu nak kena hantar dari Sarawak

Dijamin halal

































CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Effects of Obesity

8:36 AM 10 Comments A+ a-


A : Arghhhh! Setiap kali baca entry kau, mesti aku tension!


B : Kenapa?

A : Kau asyik sebut pasal, gemuk, obeisiti, selulit, kanser... semua benda negatif yang buat aku tensed 

B : Kenapa pula kau merasa tertekan? Bukan ke apa yang aku tulis semuanya fakta dan ada cara mengatasinya?

A : Sebab aku sedar aku mampu mengelakkannya tapi at times, malas nak melakukannya

B : Bahaya tu! Better do something while you still can, rather than you wait until you are beyond help! Masa tu, pasrah je lah!

Sounds familiar tak skrip kat atas?

Berapa ramai di antara kita yang menyedari kita bermasalah tetapi too reluctant atau ignorant untuk melakukan sesuatu bagi mengelakkannya?

Ramai yang mengangguk ye.

Malaysia telah dinobatkan sebagai Negara No 1 dengan bilangn penduduk paling banyak mengalami masalah OBESITI

Wow!

Malaysia Boleh?

Don't la.
Bukan ini yang patut kita banggakan.

Banyak sangat kesan negatif daripada obesiti nie.
See for your self.

Kesannya bukan hanya pada kesihatan, tetapi juga kepada pembentukan personaliti dan juga lingkungan sosial kita.

Meh saya senaraikan kesannya sepertimana yang digambarkan oleh pix kat atas tu.

Scary kan!

Sepertimana disebut di atas

DO SOMETHING WHILE YOU STILL CAN 
RATHER THAN WAITING UNTIL IT IS BEYOND HELP

Disebabkan semua penyakit yang di atas itu terjadi kerana obesiti mahupun bersangkut paut dengan obesiti, cara rawatan terbaik adalah dengan mengurangkan kadar obesiti.

Ramai yang akan memilih untuk menggunakan diet, bersenam dan personal training/ gym.
Yes, it will help for as long as you are discipline enough to adhere to the regime.

Ada juga yang akan go to the extreme iaitu dengan menyedut lemak.
Wait, there were FATAL cases after liposuction, so, your life is on the line there, too.

Jika nak mendapatkan sesuatu yang murah dan kesannya berpanjangan, why don't you try Korset Premium Beautiful?

Premium Beautiful nie adalah korset yang meningkatkan kesihatan dan memantapkan bentuk badan. Premium Beautiful adalah korset yang berkesan kepada 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. Keunikan pembuatan, teknologi canggih, fabrik dan juga faedahnya membantu menyelesaikan dan mengurangkan masalah-masalah kesihatan dan sekaligus menyumbang ke arah kecantikan. 

Penggunaan Premium Beautiful selama 1 jam boleh membantu membakar 900 kalori!
Bayangkan kalau uals pakai secara konsisten selama 8 jam sehari!
Teknologi FIR dalam Premium Beautiful membolehkan pemancaran FIR menembusi kulit dan membekalkan haba. Haba ini akan menyebabkan pengembangan salur darah menjadikan pengaliran darah yang lancar, penghantaran nutrien yang efisien dan sekaligus meningkatkan kadar metabolisme.

Banyak lagi info berkenaan faedah pemakaian Premium Beautiful pada entry-entry yang lepas. Just click label Premium Beautiful.

Bukan untuk wanita sahaja, lelaki pun boleh pakai
Dah nama Korset Premium Beautiful kan, haruslah faedahnya lain dari korset-korset yang lain.


Click je page Premium Beautiful dan anda akan mendalami kenapa Premium Beautiful berbeza dari korset yang lain.

Untuk free consultation and trial, just contact me.

Pst pst
Nak jadi HOT cam dia tak?

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Click Me To Visit Bargain Shoppe