The next FOC, 5-star treatment trip yang dirancang adalah to


PARIS AND LONDON
8 hari 6 malam uals
The longest period trip ever!

Jum kita tinjau-tinjau apa nak buat and tengok kat Paris and London

London
The Big Ben
Buckingham Palace
London Bridge, hopefully it will not be falling down
London Eye
Paris
Arc De Triomphe
Lourve Museum
Sebab suka tengok citer Moulin Rouge, harap2 dapat pergi
To live out my childhood fantasy in Disneyland!
Of course, not forgetting the tower! Hope I will have pictures taken on the tower itself
Not forgetting the burning desire to visit this unique store *hopefully will get one too*
J'adore Paris

Uals nak join tak?
Meh la kita sesama amik gambar, shopping kat sana

Kita buat sama-sama, enjoy sama-sama
Guided with fearless and wise leader, you will not go wrong
Lets get together and secure our place in the trip
Together Everyone Achieve More

You know what to do
CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Ials terbaca entry nie apabila Hanis Haizi letak kat FB beliau
Just nak sharing relaiti yang bakal dihadapi oleh semua dalam tempoh terdekat
I think it is safe to say, it has already begun now

Mind you, even tho' the title says Klang Valley, I think the effect is felt anywhere
And I think most people felt it but too ignorant to do something about it
People say that we have to do something out of the box to change, out of our comfort zone
But is your comfort zone truly that comfortable?
Tepuk dada, tanya selera

Sharing from Anggunnya.com

Cost of living for a bachelor / single person living in the Klang Valley.Year 2007 to 2012.

Bachelor’s Degree graduate starting salary Kuala Lumpur: RM1800 -RM3500 per month.
Salary after EPF, tax, SOCSO deductions: RM1600 – RM2975
Annual increment: 3% – 15%
2nd year salary: RM1854 – RM4025
3rd year salary: RM1910 – RM4630, assuming that you receive a promotion after your 3rd year or a change of job with minimum 20% increment
4th year salary: RM2300 – RM5556
5th year salary: RM2370 – RM6400
Expenses:
Petrol: RM200 – RM400/month

Car loan repayment + maintenance: RM250 – RM1200/month

Toll: RM50 – RM150/month

Parking (Company will normally reimburse your parking expenses at the office building. Typical parking rates at shopping malls and public parking areas ranges from RM1 to RM10/entry/day. Some apartments charge additional monthly parking spot rentals): RM8 – RM300/month
Public Transport if no car, ignore petrol, car loan repayment, toll & parking: RM150 – RM350/month
Room rental or monthly apartment loan payment: RM400 – RM2000/month
Food including groceries: Breakfast RM4/day, Lunch RM10/day, Dinner RM10/day. RM500 – RM1000/month
Telephone / mobile phone bills: RM50 – RM250
Home internet or broadband (Streamyx, Unifi, Celcom Broadband, Maxis Broadband, P1 Wimax): RM30 – RM160
Electric / Energy bill (Tenaga Nasional Berhad, TNB): RM10 – RM150/month
Water bill (Syabas, JBA): RM5 to RM30/month

Sub-total Necessities: RM1145 – RM5670
Sewerage Bill (Indah Water): RM8/month
Cukai pintu: RM33.33/month (RM400/year)
  • Savings: RM50 – RM700 
  • Personal medical insurance (optional as company may cover, but it is good to start early as the premium is lower): RM80 – RM250
  • Cable / Satellite TV Subscription (Astro): RM40 – RM200
  • Parents: RM50 – RM1000
Sub-total additional: RM260 – RM2190
Total Monthly Expenses + Savings: RM1405 – RM7860
Expected average 3% annual increase in expenses:
2nd year: RM1450 – RM8095
3rd year:  RM1493 – RM8338
4th year: RM1538 – RM8589
5th year: RM1584 – RM8847
So, what do you think?
Mesti dah tak berapa nak comfortable kan?
Lets do something about it instead of whining about it
Make use of your time to earn 2x, 3x, 4x or hundred folds from what you are earning now
Part-time or full-time is your choice
Lets do it together
Stop Complaining, Start Doing
CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


From : Gundam Guy

Kalau nanti dah ada income yang lebat,
memang akan aku sambar satu kot!
Bad ass giler!


 
 
 
 
 
Although this is not what my mentor meant untuk start liking LV

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977



Me on Astro On-The-Go
Last Saturday, Churp Churp telah invite ials and another friend to the Astro On-The-Go Party di The Pool, Ampang


WHAT!
You guys did not know about the Astro On The go?
Wanna know all about it?
Here's my link
I have written the whole lot about the app in my last entry 
ASTRO ON THE GO
or just visit  http://www.astro.com.my/onthego/  

Tema dia adalah Jersey, bersempena EURO 2012 kan
Ials kan suka part-party yang dress up gini
Punyalah rajin ials study pasal Euro 2012
Lastly ials settled for Spain and jersey no. 6, which belongs to Xavi Alonso
*coincidently he scored the only goal for Spain that nite* 
Sentiasa meneman ke mana sahaja sebab dia seumpama GPS, takde dia, sesat la jadinya
Tunggu giliran nak mendaftar
Erk, Jae tengok sapa?
 The Pool is a very nice place to hang out with friends and the staff are friendly too
As always, the party is always filled with games, laughter, meeting friends and of course, product briefing
Not forgetting the lovely food spread!
Adam C doing the briefing
The ever helpful Suzy
Ramainya kengkawan blogger, all dressed up in Jersey 
Me and Yuyu Zulikha. Nice meeting you girl. You memang suka gelak! Kawaii!
Mikaela, Thanks a lot for everything!
With Lily Putih. Kami nie berjiran rupanya kat Kajang. Ahaks!
Anne, thanks to you too
 

For games, we have to make up a team of 5 bloggers, so we teamed up with these 2 lovely girls and Simon and Jae too
And of course, we chose Spain as our country!
There were 5 games in total and we were placed 2nd, with Germany won the 1st place

As the new iPad was the grand prize for the best dressed, as usual, I would go all out in dressing up
When the finalists were announced, there were yours truly, Me, Myself and I
We have to strut our stuff on the runway above the pool and got the crowd went wild and crazy
The hair Siamese twin?
Harimau Malaya + Amuk?
And the proud owner of the new iPad is
Redmummy. *Jangan lupa ye, kalau rasa cam banyak, bagi kat saya hadiah tu*

The other three contenders!
This is Adam C, the ever cheerful emcee *aww, the flash was too bright*
Better now. Jae and Adam C
All in all
I had a very great time and fun and met new friends during the party

So long peeps
Going to register for Astro On-The-Go so that I could watch Keeping Up With The Kardashians at the office too
*Don't tell nobody*
CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Last Tuesday, ials dapat jemputan pergi tengok Abraham Lincoln, Vampire Hunter kat GSC One Utama
Thanks Nuffnang sebab bagi tengok premiere screening

Meh citer sikit pasal filem nie
Filem ini adalah arahan bersama Timur Bekmambetov dan Tim Burton, so uals boleh expect some beautiful make-up effects la kan. Filem ini pula bernilai $70 juta.
Barisan pelakon plak adalah seperti berikut :
  • Benjamin Walker as Abraham Lincoln, the 16th President of the United States.[2]
  • Dominic Cooper as Henry Sturges, Lincoln's mentor in vampire hunting.
  • Anthony Mackie as William Johnson, Lincoln's valet and friend.[3]
  • Mary Elizabeth Winstead as Mary Todd Lincoln, Lincoln's wife.[4]
  • Rufus Sewell as Adam, the lead vampire villain.[5]
  • Marton Csokas as Jack Barts, a vampire.
  • Jimmi Simpson as Joshua Speed, Lincoln's friend and assistant.[6]
  • Erin Wasson as Vadoma, a vampire.
Citer nie bermula dari zaman kecil Abraham (Abe) yang sentiasa memperjuangkan kemerdekaan orang kulit hitam. Dek kerana perbalahan dalam menyelamatkan sebuah keluarga kulit hitam daripada disiksa, ayah Abe telah dibuang kerja dan ibunya pula telah menjadi mangsa perbalahan tersebut dengan majikannya, Jack Barts.

Jack Barts adalah vampire dan dia telah membalas dendam kepada keluarga Abe dengan menggigit ibu Abe sehingga dia meninggal.
Abe yang telah menyaksikan kejadian di mana ibu nya diserang telah menyimpan dendam untuk membunuh Jack Barts. Hanya selepas kematian bapanya baru Abe berani mengambil tindakan. 

Tindakan beliau ingin membalas dendam telah menyebabkan beliau dibelasah separuh mati oleh Jack Barts dan jika tidak kerana kehadiran Henry Sturges, beliau mungkin telah mati di tangan Jack Barts.

Henry telah melatih Abe untuk menjadi vampire hunter dan menghantar Abe ke Springfield dalam misi membunuh vampire yang menetap di sana. Pada siangnya Abe bekerja di sebuah kedai,manakala malamnya Abe akan menjalankan misi menjejak dan membunuh vampire  sepertimana diarahkan oleh Henry.

Abe telah jatuh cinta kepada Mary dan akhirnya berkahwin. Beliau juga telah mendalami ilmu perundangan dan bercadang untuk menjadi seorang pengamal perundangan.
Tetapi ketua kumpulan vampire  iaitu Adam berdendam terhadap Abe kerana telah membunuh banyak kaumnya. Di sini bermula aksi pertarungan di antara Abe dengan vampire  di bawah kuasa Adam dan Vadoma.
Setelah berjaya menyelamatkan sahabatnya, William daripada culikan Adam, Abe telah melibatkan diri di dalam politik dan akhirnya memutuskan untuk menghentikan tindakannya memburu vampire.
Keadaan selamat sehingga beliau menjadi Presiden dan telah dianugerahkan anak lelaki. Amerika terlibat dalam perang saudara dan apabila mendapat khabar dari medan perang bahawa mereka berdepan dengan pasukan tentera yang tidak boleh mati, Abe menyedari bahawa dia berhadapan dengan tentera vampire.

Abe masih tidak melakukan apa-apa sehingga anak lelaki tunggal beliau menjadi mangsa kepada Vadoma. Ini menyebabkan Abe menjadi sangat marah dan mengisytiharkan perang terhadap vampire dan telah mengarahkan pengumpulan barang-barang perak untuk dijadikan senjata menentang pasukan tentera vampire.

Penilaian terhadap AL : Vampire Hunter

Penceritaan : Jelas. 4.3/ 5.0
Penghayatan : 4.5/ 5.0
Adakah berbaloi ditonton semula : Cukup sekali sahaja tetapi akan membeli DVD untuk tontonan di rumah.

p/s : Menakjubkan apabila sejarah boleh dijadikan movie sebegini. Wonder how kalau Malaysia buat gak sejarah diolah sebegini rupa? Macam mana la rupa hantu-hantu yang muncul kan. Adakah toyol, pontianak, pocong, hantu kopek, hantu penanggal akan kelihatan?