Bowling nie satu games yang ials suka sangat
Bukan sebab ials boleh main tapi sebab it is a very fun game to play with your friends

Ada sekali tu, one of our friends nie ada match kat tempat dia and she wanted to practice katanya
So, dia ajak le weols nie pergi main bowling kat Metropoint Kajang tu
Only 5 of us could made it sebab yang lain tu ada family commitment

Lepas daftar and ambil kasut, masing-masing dengan muka profesional nak memulakan permainan la
But this dear friend of mine nie memang kaki bergambar akak camwhore sangat tau
Setiap kali nak bergerak, dia minta orang amikkan gambar dia pose
Macam-macam gaya

So, uals enjoy la pic kami nie semua
Tak tau la uals enjoy ke tak kan











At the end of the game, ials terfikir
Nie main bowling ke sesi photoshoot?

Berangan retis sangat! 
CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Oh yes
Finally ials nak balik kampung
Nak sambut Gawai Dayak with my beloved families
Of course ada majlis khas nak raikan anak ials yang second tu, Fiel
Tak sabarnya nak balik


Flight ials akan berlepas ke Sibu pada pagi 29 Mei 2012
Nantikan ialsnyer laporan khas dari kampung ials iaitu di Sarikei dan Kanowit 
Laporan nie semua nanti pasal Gawai je kot...

Selamat bercuti kepada warga Sarawak and Sabah tak kira di mana uals berada
My cousins yang di Semenanjung nie, korang tak reti2 nak balik ke?
Ahaks!
*nape le Semenanjung tak isytihar cuti gak, kalau isytihar kan selamat cuti aku*
CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977




Uals pergi tak Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya yang dijalankan pada 23 - 27 Mei 2012?
Rugi tak pergi ke karnival belia yang terbesar di Asia Tenggara nie
Tak silap ials dah masuk dalam Top Ten Kalendar Aktiviti Besar-Besaran di Dunia kot

Memang banyak pengisian yang telah dirancang dan frankly, ials rasa memang bagus kerajaan buat aktiviti ni
Baik untuk negara dan juga untuk belia

Ials and friends termasuk Jae Hashim telah pergi pada 27 Mei 2012 untuk join pertandingan aerobikton
Diadakan kepada 4 kategori iaitu remaja berkumpulan, remaja terbuka, dewasa terbuka, veteran terbuka dan instruktor

Pertandingan diadakan bersebelahan dengan Istana Kehakiman dan acara bermula seawal 8 pagi
My friends and I joined kategori Dewasa Terbuka
Total peserta ials rasa ada la dalam 300 orang
Pertandingan diadakan dengan mengadakan aerobik selama 2 jam 30 minit dan peserta dinilai berdasarkan stamina, gaya, consistency dan juga pematuhan
Ada 6 genre aerobik yang dibawa, di antaranya MTV Dance, Kickboxing, Hi-Low, Batuka dan Latin
Memang minta nyawa la masa nak stay on the dance ring tu
Lama kot and memang steps adalah awesome!
Satu sebab ramai sangat so ruang pergerakan agak limited menyebabkan kita kawal pergerakan and masa yang sama nak buat correct execution
Tapi ada gak la peserta yang buat bengong apabila tetiba stopped and jawab mesej masa orang tengah sibuk-sibuk buat aerobik
Ntah apa-apa ntah

Anyway, Esha Riena dapat tempat ke-10 and yours truly aka ials dapat tempat ke-5 dalam kategori Dewasa Terbuka
Esha dapat hadiah wang tunai RM50 and ials dapat RM200
Rezki anak-anak kan

Lets enjoy the pic sebelum and selepas aerobik
Semasa plak takde sapa nak amikkan
Hehehehee




We had joy
We had fun
We had season in the sun
CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Hello people!
Did you know that LG has just launched the first largest LED TV?
72 inches!
FAINTED
You don't believe me? Visit http://www.lg.com/my 
Last Wednesday, I was so lucky to be invited to the most cool party in the block!Yeay! 

It was 
LG Cinema 3D Smart TV party at the Golden Screen Cinema Signature, Gardens! The Gold Class hall was where the party was!
With Cik Lily Putih!
And whoa!
The who is who in the blogging world was there too!
LM7600
When I put on the clip-on 3D glass, I just couldn't believe that they have invented such a thing!
(Duh!!! Were you born 70,000 years ago?)
The glass was so light and comfortable that I didn't even realize I was wearing it over my own glass!
And when I viewed the TV from any direction, it still seems 3D. From any direction, except from the back of course!

And goodness me, the 3D is SOOOOOO surreal! Just like in the cinema! 
Just imagine how it feels like if you have a cinema screen in your home!  
LG's upgraded conversion technology is the most advanced around the galaxy with superior depth effect and smoothness!
So, no worries about the quality of the pictures!
LG-55LM7600
Now I wish I have LG LM7600  to watch Transformers in my home!
I love this model in particular for I am movie-freak and this model is known for it being a CINEMA 3D TV
Have I told you that it also has a bezel that’s 0.197 mm thin bezel which is quite thin!
The bezel is so brilliant that is totally disappears when the TV is turned off
The CINEMA SCREEN design that LG has is something out of this world!
Unbelievably GREAT!
With no frame! With no obstruction!
Cinematic view experience right at your own living room!
And of course, I stopped to take a look at the Gaming Zone where they displayed what a normal TV would look like if you are playing a game with another player.
It was always two players sharing the TV view i.e. the TV screen will be divided into two sections, one for each player
But with the technology Dual Play, both could play the game in FULL SCREEN!
No more half screen while playing games!
When I moved to the Smart Zone, I became so attracted to the remote nicknamed
"Magic Remote"
Why is it so magical?
Our normal remote can do the pointing, but can it mimic gesture and wheel up and down on the menu?
Yes, Magic Remote could do all this!
This marvelous feature is so useful when one taps on the TV's Home Dashboard
It is the most simple, easiest and most user-friendly dashboard I have ever seen
Even my phone is not so customizable
And you could custom the Home Dashboard as you like!
my tweet on the dashboard!
And last night was a lucky night for me and my friend, Jae Hashim
We joined the Surprise Group Party where we have to form a group of 3 and perform a dance just like Super Junior's in one of their song, Mr Simple
K-Pap that brought the house down at the party!
And danced we did and guess what!
We WON!
We won a BP120 Blu-Ray player for each of us!
And also, I won another price while playing the kinec game!
Woot Woot!
What I won!
There were also trivia on LG products and the lucky winners went home with LG home theatre system!
Lucky people!
Of course, I couldn't pass the chance of taking pictures with other bloggers too!

Thank you LG and Nuffnang for having us and showered us with gifts!
Congrats on having the new wonderful and amazing "babies" too!
CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Lately, ials banyak pergi ke Damansara especially kawasan Ikea
Why?
Senang nak jumpa potential client kat situ
Lagi satu sebab nak mencuci mata dengan rooms designs
Balik dari Ikea mesti rasa relieve dari tension
Seronok
Membolehkan berangan-angan nak hias rumah sedemikian rupa
Teringin sangat nak ajak parents datang tengok all the rooms and all the furniture
Boleh hias rumah cenggini at Sarawak nun
Bilakah Ikea nak buka branch kat Sarawak?
Ials selalu je lupa nak amik gambar bila pergi Ikea
Tapi kalau nak melawat-lawat secara maya apa yang ada kat saya, click je sini
<< IKEA >>
Enjoy!


CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


My heart and soul


Kerana kamu
Aku korbankan segalanya
Aku jelajahi lembah nan asing ini
Aku gagahi langkah longlai
Aku terjahi hujanan batu

Kerana kamu
Malamku nyaman udaranya
Siangku lembut tiupan bayunya
Bintang semakin sinar
Duniaku lebih sempurna

Kerana kamu
Aku lebih berharga dan lebih sempurna

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Sebelum ials memulakan entri kali ini, ials nak jelaskan yang entri ini bukan mengutuk atau mencaci
Sekadar perkongsian dari seorang hamba Allah swt yang suka menilai kecantikan dan ingin berkongsi khabar gembira
Bukan berniat menjatuhkan sesiapa atau menghukum insan lain
Jauh sekali

Lagi satu tujuan perkongsian ini adalah untuk menjelaskan kenapa seeloknya Premium Beautiful dibeli secara lengkap, iaitu 3 pieces in one set for first time around
Sebab ramai kengkawan yang bagitau
"Ala...mahal la beli 3 pieces sekali. Beli satu-satu la, murah sikit"
atau
"Aku nak hilangkan lemak kat peha je, so aku amik long girdle je la"
atau
"Aku nak kempiskan perut sebab nak pakai kebaya masa bersanding nanti. Yang lain aku takde masalah"
Ada kan?

Ok lah, mari kita mulakan

Uals tau tak Muffin Top tu apa?
Bukan topping kat muffin yang berperisa strawberry, blueberry, vanilla atau chocolate tu
Yang tu boleh dimakan, tak mengapa kalau suka
Yang nie jenis yang tak boleh dimakan
Ia adalah keadaan badan yang 'terlebih sukatan' dan tidak enak dipandang mata, sama ada orang lain atau pada pemilik badan

Ada ke yang jatuh cinta pada Muffin Top sendiri?
Yang kiri boleh makan, yang kanan sebab banyak makan



Begitu lah keadaan muffin top ye uals
Paham dah?

Ada satu lagi keadaan yang ials nak share
Sila perhati elok-elok gambar selanjutnya
Jangan terkejut plak tau

Tu dia, mana satu b@#*st mana satu perut?


Tu dia
Betul tak macam mangkuk tingkat?

Yang nie untuk menyimpan makanan, yang atas tu?


Apa kaitan dengan kecantikan?
Seperti ials cerita awal-awal tadi, ada juga klien yang nak beli separate set sebab mahal katanya
Tapi biar ials perjelaskan apa terjadi sekiranya beli secara asing nie

Muffin top akan terjadi jika hanya mendapatkan waist nipper sahaja
Memang la pinggang jadi kecil tetapi punggung akan melebar dan bahagian top akan melimpah

Manakala Mangkuk Tingkat  plak terjadi sebab hanya amik long girdle je menyebabkan 'kesuburan lemak' yang melampau di bahagian utara badan pengguna

Kenapa jadi begitu?
Ini adalah kerana Premium Beautiful bertindak mengalirkan lemak ke kawasan yang sepatutnya secara optimum
Jika dipakai hanya satu sahaja dari ketiga-tiga piece nie, maka lemak akan mengalir ke bahagian yang tidak dipakaikan set Premium Beautiful
Jika terlampau memakai long girdle, maka jadilah Mangkuk Tingkat kerana pengaliran lemak ke atas semuanya
Kalau disiplin memakai waist nipper je pun akan menyebabkan ramping di tengah tetapi membuak di bahagian bawah dan atas badan

Nak tengok bukti yang memakai secara lengkap 3 pieces dan disiplin?
Cube tengok kat bawah nie, my beloved mentor, Hanis Haizi and her supermodels

Seperti supermodel kan?




Cantik kan diorang
Jangan terkejut, hampir kesemua ini adalah isteri orang dan merupakan ibu-ibu
Tapi badan semuanya mengalahkan anak dara kan

Uals tak nak ke jadi cam diorang?
Kalau nak, you know what to do!

Nak tunggu orang lain tolong memang lambat la kan

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Banyak lokasi di Bumi yang menghadapi ancaman kepupusan kerana perubahan ekosistem dan pemanasan Bumi yang drastik. Sepertimana tersenarai di dalam Top Ten Things , berikut adalah senarai 10 lokasi semulajadi terindah di Bumi yang menjadi pilihan pelancong yang wajar dilawati sebelum ia kepupusan. 

10. Victoria Falls

10. Victoria Falls
Victoria Falls adalah air terjun yang terbesar di Bumi dan terletak di antara Zambia dan Zimbabwee. Air terjun ini mengalami ancaman kemarau dan kekurangan air dek kerana perubahan cuaca. 

9. Sahara Desert Africa

9. Sahara Desert Africa
Padang pasir terpanas di Bumi di Afrika ini dianggarkan semakin meluas dengan anggaran 0.5 batu setiap bulan. Dianggarkan keseluruhan Utara Afrika akan ditutupi oleh Padang Pasir Afrika dalam beberapa tahun mendatang. 

8. Great Barrier Reef Australia

8. Great Barrier Reef Australia
Great Barrier Reef di Australia mengalami ancaman terbesar dek kerana perubahan cuaca. Ekosistem batu karang terindah yang ada di sini mengalami ancaman kerana pencemaran air laut, peningkatan suhu air laut dan pengasidan lautan yang menjadikan kebanyakan flora dan fauna di dalam ekosistem ini terancam dan akan mengalami kepupusan. 

7. Petra Jordan

7. Petra Jordan
Kota lama yang terindah di Jordan, Petra dibina dengan mengukir batuan yang melangit tingginya dan mengalami risiko kerosakan kerana tumpuan pelancong yang keterlaluan. Kaum Nabatean telah mula mengukir struktur batu ini pada 1200 BC. 

6. The Everglades USA

6. The Everglades USA
The Everglades adalah are tanah lembap semulajadi subtropika di Florida berukuran 2.5 juta ekar. Kawasan ini mengalami ancaman kepupusan dek kerana pertanian dan alihan pengaliran air yang telah menyebabkan saiznya mengurang kepada separuh dari saiz asal. 

5. The Dead Sea Jordan

5. The Dead Sea Jordan
Laut Mati adalah laut masin terdalam yang mengandungi mineral dengan ciri-ciri terapi dan kini mengalami bahaya kepupusan dalam tempoh 50 tahun akan datang. 

4. Taj Mahal India

4. Taj Mahal India
Taj Mahal yang terkenal dengan keindahan senibina Islam sering mengalami masalah kebanjiran kerana berdekatan dengan Sungai Yamuna. Marmar putih di Taj Mahal juga menjadi kehitaman kerana pencemaran udaran dan hiasan dalaman juga menjadi semakin rapuh dek kerana masa dan menjadi usang. 

3. The Valley of Kings Egypt

In Karnak temple, Luxor, Egypt
The Valley of Kings di Mesir mengalami risiko kepupusan dalam tempoh 150 sehingga 500 tahun akan datang kerana kesan daripada kepanasan melampau dan kulat yang menghakis kubur ini secara perlahan. Tambahan, kehadiran pelancong yang banyak lebih banyak menyebabkan kerosakan kepada kubur yang terletak di barat Sungai Nil ini. 

2. The Maldives

2. The Maldives
Kepulauan Maldives mengalami ancaman kepupusan oleh pemanasan bumi. Memandangkan ia adalah negara yang paling rendah dari permukaan laut, ia mengalami ancaman tenggelam sekiranya bongkah ais mencair dalam kadar yang cepat dan banyak. 

1. Venice

1.Venice
Venice, yang dikenali sebagai  “City of Water” or “The Floating City” kini mengalami ancaman kepupusan untuk tenggelam kerana ketinggian aras air laut yang meningkat. Kekerapan Venice mengalami banjir menyebabkan ramai berfikir akan tempoh Venice akan wujud. 
Jika uals ada masa, pergilah melawat sebelum semua ini hilang dan hanya dapat dibaca di perpustakaan mahupun wikipedia.
CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977