Hello uals
Buat apa semua?
Hari ini ials tak nak cerita panjang-panjang
Banyak sangat dah ials cerita pasal kesan positif Premium Beautiful kepada pemakainya
Sila rujuk entri-entri berikut :
1) Far Infrared Rays dan Kesihatan
2) Rahsia Untuk Lelaki Sahaja
3) Rahsia Berpantang Bagi Wanita Bersalin
4) Siapa Sepatutnya Memiliki Premium Beautiful?
5) Premium Beautiful : The Testimony

Ada banyak sangat perkongsian berkenaan keberkesanan Premium Beautiful terhadap kesihatan pemakainya

Kali ini ials akan share satu lagi testimoni yang MELETUPS
Pemakai ini kita samakan dia Sue (memang nama sebenar)
Sebelum menggunakan Premium Beautiful, beliau memang mengalami sedikit masalah berat badan dan juga perkumpulan lemak di kawasan-kawasan yang tidak sepatutnya
Saksikan perubahan beliau setelah menggunakan secara konsisten


Lihat perbezaan saiz beliau dan juga keyakinan pada senyuman beliau


So, teruja tak?
Sue pun dah boleh pakai kebaya pergi pejabat sekarang
Tahap keyakinan Sue pun makin meningkat

Korang tak nak ke jadi macam Sue?
HOT STUFF

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Oh Nuffnang
Thank you so much for the much awaited tix of the season

Semalam, ials pergi tengok premiere screening of The Avengers
Ials sampai 10 minit je lambat sebab SKVE jam...
Deng!
Bila sampai je, tiket dah habis ye...ials dapat last tix....konpem duduk paling depan la nie
I am still happy being a part of the fortunate few yang dapat tengok The Avengers before orang lain
Yee haa


The Avengers : Google

Nick Fury (Samuel L. Jackson) selaku pengarah S.H.I.E.L.D telah berusaha mengumpulkan adiwira-adiwira dalam usaha menyelamatkan Bumi daripada peperangan yang diisytiharkan oleh Loki (Tom Hiddleston), adik kepada Thor (Chris Hemsworth). Loki bercadang untuk membuka laluan kepada bangsa makhluk asing yang dikenali sebagai Chitauri untuk menakluki bumi dengan menggunakan sumber tenaga yang dikenali sebagai tesseract
Tesseract juga dikhuatiri boleh disalahgunakan untuk menjadi alat peperangan yang mempunyai kuasa pembinasaan yang amat besar 

Usaha untuk meletakkan semua adiwira ini di dalam satu ruangan yang sama dan berjuang bersama merupakan satu siri babak yang adakalanya melucukan terutama apabila di babak Natasha Romanoff aka Black Widow (Scarlett Johannsson) dalam usaha memujuk The Hulk aka Dr Bruce Banner (Mark Ruffallo) untuk menyertai The Avengers.
Armor suit yang digunakan oleh Tony Stark aka Ironman (Robert Downey Jr.) juga bertambah canggih! Sangat suka masa Ironman jatuh then the suit mengejar dia and suit up in the mid-air.
SUPERB
Hawkeye aka Clint Barton (Jeremy Renger) pun boleh tahan aksinyer especially masa dengan berlagaknya melepaskan panah ke arah Chitauri di belakang beliau tanpa memandang ke arah mereka. Tepat plak tu!

Aksi peperangan adalah sangat menakjubkan!
I LOVE THE HULK 
Kenapa?
Watak dia dalam cerita ini adalah watak yang agak menggerunkan tetapi banyak aksi lucu yang ditampilkan
Kalau uals nak tengok, nantikan aksi-aksi berikut dari the Hulk :
a) Tumbukan secara selamba pada Thor
b) Membelasah Loki sampai lunyai then selamba cakap "DEWA LEMBIK"

Lupa plak pasal monsters yang menyerang Bumi
Monsters yang menyerang Bumi pun sangat mengerikan sebab besar!

My review of the Avengers :
Penceritaan : 4.7 / 5.0
Penghayatan : 4.7 / 5.0

I will go and watch it in 3D!

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977



Sumber : Akak Di Balik Pintu
Biasanya ials tak berapa gemar nak mengambil kisah benda-benda yang ngeri nie
(takut sebenarnya)
Tapi this particular piece is so amazingly beautiful yet creepy at the same time that I have to share it with all of you!

Danau Galilea adalah danau air tawar terbesar di Israel dengan luas sekitar 53 kilometer dengan kedalaman 209 meter. Air hangat Danau Galilea memiliki banyak flora dan fauna yang hidup. 

Pada danau ini terdapat flore Fitoplankton, fauna terdapat Zooplankton, Benthos, dan ikan-ikan, contohnya Tilapia. Belum lama ini dilaporkan bahwa Platanistoidea telah kembali ke danau ini setelah menghilang hampir selama empat dekad.
Danau Galilea di siang hari
Aman dan nyaman kan
Bila kita alihkan gini, apa yang anda lihat?

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Testimoni pengguna Lactolite 

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Weeeeeeee!
Ari tu ials dapat invite dari Nuffnang untuk pergi tengok premiere screening tapi tak dapat pergi sebab coincide dengan acara lain
Sumber : Google
So, ials yang memang gile movie nie pun mencari-cari waktu senggang untuk menonton citer The Cabin In The Woods nie

Filem seram arahan Drew Goddard nie mengisahkan berkenaan percutian lima sekawan ke rumah terpencil di dalam hutan
Mereka tidak menyedari bahawa setiap jejak langkah mereka telah diperhatikan semenjak mereka meninggalkan rumah, menuju ke kawasan percutian di tengah hutan
Pada awalnya ials tak berapa faham apa kaitan di antara makmal dan juga remaja-remaja nie
Lima remaja yang ingin bergembira di dalam hutan (Sumber : Google)
Setibanya lima remaja nie di rumah tersebut, Dana (Kristen Connolly), Curt (Chris Hemsworth), Jules (Anna Hutchison), Marty (Fran Kranz), and Holden (Jesse Williams) tidak  menyedari bahawa pergerakan mereka dirakam dan dipantau di segenap inci rumah tersebut oleh pasukan saintis

Kemudiannya mereka terjumpa bilik bawah tanah yang terdapat banyak artifak lama
Masing-masing terpesona pada satu benda yang menarik perhatian masing-masing
Dana pula telah terjumpa sebuah diari lama dan membaca inksripsi di dalam bahasa Latin
Tanpa beliau sedari, inksripsi itu telah membangkitkan sekumpulan zombi yang bergerak ke arah rumah untuk membunuh mereka

Curt dan Jules telah keluar rumah untuk memadu asmara tetapi telah terserempak dengan zombi tersebut dan Jules telah mati dibunuh dengan kejamnya oleh zombi itu
Curt yang berjaya melarikan diri telah berlari semula ke rumah dan bermulalah operasi untuk menyelamatkan diri daripada menjadi mangsa kepada zombi-zombi tersebut
Dalam usaha melepaskan diri, Marty telah ditangkap oleh zombi dan Curt pula telah mati ketika cuba melompat merentasi gaung dan terlanggar pada dinding yang lutsinar
Ketika Holden dan Dana cuba melarikan diri semula ke rumah dan mencari jalan keluar yang lain, Holden juga telah dibunuh oleh zombi yang telah menyelinap masuk ke dalam kenderaan mereka lalu menyebabkan kenderaan itu terjunam ke dalam sungai
Dana berjaya melepaskan diri tetapi ditemui oleh zombi lain ketika di tebing
Marty yang masih hidup telah membantu menyelamatkan Dana dan mereka pun melarikan diri ke dalam sebuah kubur yang bersambung dengan pusat kawalan saintis ini

Apa kaitan pusat kawalan dengan rumah misteri ini?
Apa kaitan rumah misteri dengan zombi plak?

Yang paling best dalam citer ini adalah watak-watak monsters dia
Banyak giler! 

Review ials pada kali ini

Penceritaan : 4.3/5.0
Penghayatan : 4.5/5.0

Worth going for

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Pada Sabtu, 21 April 2012, satu titik sejarah dalam Hai-O telah terbentuk
Pengiktirafan terhadap usahawan Hai-O yang telah berjaya digilap menjadi permata yang akan terus bersinar dan cahayanya akan menyinari insan kesayangannya selamanya

Ials pun pergi juga
All out mencari baju yang bersesuaian dengan tema, Merah Hitam

Lagi satu sebab untuk pergi adalah kerana
My Beloved Leader Hanis Haizi telah dipilih untuk memberikan ucapan dan perkongsian berkenaan pencapaian beliau sebagai perintis Usahawan Berjaya Menggunakan Pentas Siber yang mana belum lagi pernah dilaksanakan oleh orang lain

Bangga terasa diri ini kerana berada di bawah bimbingan beliau
Yang paling menyentuh perasaan ials adalah apabila beliau menyebut
"It does not matter where you start or how you stumbled through out the journey, it is always where you finish and how you reach the finish line that matters"

Now, enjoy the pics yang sempat ials amik sepanjang acara



What a life makeover for her
From just a mere housewife, she took the first step towards awesomeness
Look at where she is now

Kalau dia boleh lakukan, kenapa tidak kita juga?
Just follow her footsteps, next year, kita plak naik pentas menjadi Diamond juga!
Wanna join us in this trip of awesomeness?
CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Thank you Nuffnang
Nak tiket wayang free tak uals?
Click je sini >> NUFFNANG
Banyak kelebihannya join Nuffnang nie

Anyway, last Tuesday, ials dapat jemputan dari Nuffnang untuk premier screening of Lockout

Snow dan Emilie ketika dalam aksi menyelamatkan diri 









Lockout adalah filem aksi, fiksyen dan sains arahan James Mather dan Stephen St Leger
Ia mengisahkan berkenaan pengembaraan Marion Snow (lakonan Guy Pearce) yang telah dituduh atas pembunuhan rakan sekerja beliau dan telah dijatuhkan hukuman penjara di MS One, Maximum Security Prison Facility yang berada di angkasa lepas
Pada masa yang sama, Emilie (lakonan Maggie Grace) adalah anak kepada Presiden Amerika telah ditahan sebagai tebusan ketika menjalankan misi kemanusiaan di MS One oleh banduan yang pscyhotic bernama Hydell.

Hydell yang psychotic
Snow ditawarkan kebebasan sepenuhnya sekiranya berjaya menyelamatkan Emilie dari tangan perampas kuasa MS One.

Bermula lah kisah aksi menyelamat oleh Snow
Banyak dialog-dialog yang lawak sekaligus menjadikan movie ini agak ringan
Tapi kengerian citer pun boleh tahan gak
Aksi ganas melambak-lambak



Boleh lah kalau nak tengok citer nie
Sekali sekala ok lah kan

Penceritaan : 4.3 / 5.0

Penghayatan watak : 4.4 / 5.0

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977



Just sedikit trivia berkenaan penemuan fungsi FIR

Sumber : FIR & Health

Otto H. Warburg telah dicalonkan untuk Nobel Prize sebanyak 3 kali sepanjang hayatnya. Di antara kajiannya, beliau telah menunjukkan bahawa FIR mampu mengesan kanser dalam badan.

Dr Masao Nakamura dari O & P Clinic, Japan telah melaporkan kejayaan demi kejayaan dalam kajian terhadap kesan rawatan menggunakan FIR terhadap penyakit berikut :
1) Whiplash
2) Reumatisme
3) Insomnia
4) Menopaus
5) Sciatica
6) Masalah gastro entritis
7) Jerawat
8) Kekakuan bahu
9) Artritis
10) Penyakit telinga

FIR juga telah terbukti menghasilkan nitric oxide. Sel darah putih menggunakan nitric oxide  untuk menentang sel tumor. Penghasilan nitric oxide menggalakkan perkembangan kapilari darah dan melancarkan pengaliran darah dan sekaligus mengurangkan risiko terkena strok dan serangan jantung. 

Terbukti sudah kegunaan FIR

Jangan tunggu lama-lama
Nanti lama-lama
Sudah tak terawat pula


CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977



CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Hello uals
By now, uals yang rajin menjengah blog ials yang tak seberapa nie (ada ke?) mesti dah tau yang ials suka sangat ngan Superbrand Corset Premium Beautiful
Dah la elok barangnya, banyak plak faedahnya
Pastu beli sekali, jaminan seumur hidup plak tu
Mana nak cari ahkak oiii?

Well, now ials nak bercerita plak tentang keistimewaan Far Infrared Rays (terbelit lidah nak menyebutnya) atau nama manjanya FIR yang tersulam indah di dalam Premium Beautiful

APA ITU FAR INFRARED RAYS?
FIR adalah sebahagian daripada spektrum cahaya matahari yang tidak kelihatan dengan mata kasar. Ia juga turut dikenali sebagai sinar biogenetik (antara 6 - 14 mikron).

FIR telah terbukti dalam menggalakkan perkembangan dan kesihatan sel hidup terutamanya paha manusia, haiwan dan tumbuhan.

Cahaya biasa/ kehangatan yang biasa tidak menjejaskan organ tubuh atau fungsinya kerana mempunyai jarak keupayaan jangkauan dalam yang pendek. 
Berbeza dengan FIR, ia mampu menembusi sehingga 1.5 inci ke dalam badan dan meresap sempurna ke lapisan hipodermik manusia. Ini membolehkan ia mencergaskan semula sel-sel dan  tisu badan manusia dengan memanaskan dari dalaman.

APA KESAN FIR?
70% badan kita terdiri daripada air. FIR memberikan kesan resonans pada molekul air. Ia menyebabkan molekul air di dalam badan dan darah terionisasi dan aktif sekaligus melancarkan peredaran darah dan peningkatan kesihatan tubuh badan. Peredaran darah yang lancar bermaksud peredaran oksigen yang sempurna.  

KESAN FIR TERHADAP TUBUH BADAN
Semenjak sekian lama, penyelidik dan pengamal perubatan Jepun dan China telah banyak menjalankan kajian dan mengemukakan penemuan yang provokatif berkenaan kegunaan dan faedah FIR. Ahli physician Jerman telah menggunakan kaedah terapi keseluruhan badan menggunakan FIR semenjak 80 tahun lamanya. 

1) Membantu meningkatkan peredaran darah
2) Mengukuhkan sistem kardiovaskular
3) Mengurangkan masalah sakit sendi dan kekakuan/ stiffness (tanpa kesan sampingan toksik)
4) Membakar beratus-ratus kalori tanpa senaman di atas basikal atau treadmill (bagi yang berkerusi roda, ini adalah sangat membantu)
5) Mengendurkan otot dan meningkatkan fleksibiliti
6) Pembersihan kulit secara mendalam
7) Membuang toksin dan sisa mineral dalam badan
8) Membakar kalori dan meningkatkan kawalan berat badan
9) Memperbaiki sistem imunisasi
10) Mengurangkan tekanan dan keletihan
11) Mencegah pertumbuhan bakteria
12) Memberikan waktu tidur yang selesa
13) Mempercepatkan pembaikan sel badan
14) Menyeimbangkan tahap keasidan dalam badan
15) Menyeimbangkan tahap kolestrol dalam darah

Wow!
Banyaknya kebaikan FIR nie
Semuanya untuk kesihatan plak tu
Lebih MUDAH mencegah dari merawat, betul tak?

Mana nak dapat FIR?
Takkan kita nak berjemur bawah sinar matahari setiap hari

Tak kerja ke?

Apa nak susah-susah
Korset Premium Beautiful kan memancarkan FIR
So, pakai minimum 8 jam, dah dapat dah semua manfaat di atas
Pembelian sekali seumur hidup, manfaat berkekalan sepanjang hayat

MAHAL???
Mana ada mahal ahkak oii
Cuba pikir kalau beli ubat untuk turunkan kolestrol setiap bulan, darab 12 bulan
Tak ke lagi mahal?

Sehingga hujung April nie ada HARGA RUNTUH
Hubungi ials segera untuk ketahui berapa banyak runtuhnya!


CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977


Google
 Oh My Gucci!
The movie is so nice!
Ials memang gila kalau movie yang ada tarian nie
Dance is just another one of my passions

Street Dance 2 (SD2) nie adalah sekuel kepada Street Dance 3D yang telah ditayangkan pada 2012.
Kebanyakan penari yang terlibat dalam sekuel ini adalah lahir dari program realiti TV sepertimana Britain's Got Talent

Rasanya, dasar penceritaan movie yang sebegini adalah sama
Kalau yang melibatkan tarian nie, dasar penceritaan mesti berkenaan nak jadi juara
Source : Google
 SD2 bermula dengan harapan Ash untuk mengalahkan kumpulan Invincible tetapi dimalukan di khalayak ramai
Eddie telah menawarkan diri untuk membantu Ash membalas dendam dengan mengalahkan kumpulan Invincible di dance-off di Paris
Mereka telah bergerak serata Eropah untuk mengumpulkan penari-penari yang mempunyai latar belakang yang sangat berlainan dan unik
Penari terakhir yang dijemput untuk menyertai kumpulan Ash adalah seorang penari Latin bernama Eva
Pada awalnya ahli kumpulan yang lain menentang tindakan untuk mengambil Eva kerana perbezaan yang sangat ketara di antara street dance dan latin
Tetapi selepas dance-off di kelab kepunyaan pakcik Eva, mereka bersetuju Latin akan memberikan satu kelainan kepada koreografi mereka

Movie ini boleh menjadi lebih baik jika ditunjukkan lebih banyak sesi latihan untuk pembentukan kumpulan, asimilasi pelbagai genre tarian ke dalam kumpulan
Tetapi kerana terlalu lama mencuba menyelami perasaan di antara Ash dan Eva, cerita nie jadi seperti Love Story
I was actually expecting lots of dance scenes

Hehehehehehe

Walaupun tarian tidak banyak yang dipersembahkan, tetapi adalah sangat BEST
Steps yang dipersembahkan acapkali menyebakan ials menyebut WOW sepanjang tayangan

My rating for SD2

Penceritaan : 4.4/5.0

Penghayatan : Memandangkan yang berlakon adalah penari, penghayatan watak adalah agak baik. 4.6/5.0

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Hello world
Please welcome your latest and greatest superhero

ACTIVE SHIELD
Thanks to marvel.com for the lovely apps.
Iron Man recruited me while he was flying half the world looking for another member to enhance the strength of The Avengers
I was busy saving the people of a village from an angry volcano by shielding them under my force shield when he passed by and helped me to subside the angry volcano

My powers are 
1) Ability to fly as fast as a hawk
2) Ability to shoot my enemies with my concentrated force field, as fas as 30 km away and also able to stretch a force field up to 30 km radius where, everything underneath the field is safe from any harm

How will I save the world with the Avengers?
1) While flying, I could shoot enemies with my force field from afar, without them noticing me for I could fly in a super-speed
2) My field is so impenetrable that anyone could blast me with warheads, lasers etc but will leave no mark on my shield
I could save an entire town by shielding them with my force field
Shielding an entire town must helps a lot : picture by  Google
3) I could also entrap enemies within my field and compress them until they are shattered into tiny bits within my field
Entrapping my enemy and kill him while inside my field : picture by Google
So, am I awesome or what?
Don't you wish you have such powers too?

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

This was sent by a friend of mine
She has been using Lacto-Lite for a month

Another happy person
Well, whoever wants to experience the same joy in weight-management
you know what to do



CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977



First and foremost, 
Thank You Churp Churp
Love you lots for the tix
Wanna know how to get the tix for free and get invited to premier screening?
Register here



I was invited to the premier screening of Battleship
The movie that I was highly anticipating
Why?
The movie was brought by Hasbro, the same company that produces Transformers
of course I LIKE

Heehehe

Pelakon-pelakon tak berapa nak terkenal la
Except for Liam Neeson and Rihanna (pelakon ke?)
For being her first time on movie, Riri boleh tahan la gak lakonan dia
Sempat nyanyi lagi tu dalam one of the scenes
Tapi pelakon-pelakon yang lain semuanya gorgeous gak
Nagata, the Hopper brothers and kebanyakan fleet members

Rihanna in her first debut : Thanks Google
Brooklyn Decker : Thanks Google
Taylor Kitsch : Thanks to Google

Battleship berkisar berkenaan usaha Bumi untuk berhubung dengan dunia lain yang dikenali sebagai G Planet
Setelah dipancarkan, rupanya transmission itu telah diterima oleh Alien yang dikenali sebagai The Regent
Kisah bermula di Hawaii ketika perkumpulan tentera laut seluruh dunia untuk their version of World Cup
Lima objek asing telah dikesan memasuki ruang angkasa Bumi dalam keadaan tersusun
Entah kenapa ada sebuah kapal angkasa tu takleh nak mengelak satelit Bumi, terlanggar dan pecah berkecai dan terhempas di Hong Kong
Manakala yang empat lagi terus jatuh ke dalam laut berhampiran Hawaii

Kumpulan 5 kapal angkasa ini sebenarnya kumpulan pertama yang dihantar ke Bumi untuk kerja risikan berkenaan Bumi sebelum yang lain menyusul
Oleh sebab kapal angkasa yang terhempas di Hong Kong merupakan kapal penghubung dengan planet asal mereka, The Regent bercadang menggunakan satelit komunikasi di Hawaii untuk menghubungi planet induk mereka dan memulakan operasi menakluk bumi

Di sini bermulalah fight for Earth oleh kedua-dua belah pihak
The machines used by The Regent adalah SUPERB
Their ships are like WOW

Thanks to Google

Tapi perasan tak, macam muka Megatron?

Thanks to Google

Hehehehe

Well, my rating for the movie :

Penceritaan : Full mark, 5.0

Penghayatan watak : Memandangkan kebanyakannya orang baru kan, tetap mantap, ials bagi 4.6/5.0

The movie is worth your admission fee!

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977