Hi!
My name is Lady Gaga!

Yes I am!
My new persona is Lady Gaga

Apa keja nie? 
Buang tabiat ke?

Mana ada...
Nuffnang adakan satu contest untuk Astro B.yond IPTV Hollywood & Celebrities Night
I joined and managed to get two tickets.

What is Astro B.yond IPTV?
It is the one service which offers you the best of three worlds - ASTRO, Broadband and Voice. Here how it works :
a) The best TV content from ASTRO
b) Innovative Personal Recording Services (PVR)
c) Video-On-Demand (VOD) services
d) Fastest possible fibre broadband
It is a perfect home solution because  it caters not only to your digital needs, but also to the connected lifestyle of the entire family. Log on to www.astro.com.my/iptv for details.

Wooohoooo!
Gembira bukan main!

But...ada sikit masalah!
The theme is Hollywood Celebrities

Aiyo!
Mana nak cari kostum? Nak jadi artis mana?
Ials cari online
Banyak kedai jual kostum tapi semuanya Halloween costume and kebanyakannya pula adalah karakter dari movie dan bukannya Hollywood Celebrity.

Punya lah ials heret kawan ials, Ms J ke sana sini mencari kedai dan kostum yang bersesuaian tapi semuanya tak kena di hati
Last day before the event, baru teringat bahawa GF officemate ials adalah seorang make-up artist 
Terus call and tanya jika dia tau tempat sewa baju
Terus dia kata tempat dia kerja adalah saloon yang sewa baju untuk artis2
Terus ials pergi ke sana and pilih baju and book untuk mekap
*Berapa banyak terus daaa!*

Tempat dia kerja adalah di Izzat Artistic Group and Eka Fancy Group Saloon di Galaxy Ampang
Uals gi la cari kat sana kalau nak baju yang voque

Next day, ials pergi untuk mekap
Asalnya ials nak mekap lite-lite je
Tapi bila Izzat and Eka tau ials nak jadi Lady Gaga, terus dia orang all-out transform ials
Sudahnya, dua jam mekap and sampai kat Solaris jam 8 sedangkan program start jam 630
Harus ials grand entrance kan

Ada games, ada makan2, ada gambar2..
Meriah, ramai rakan2 blogger ada

Then kitorang sampai ke acara yang ditunggu ramai
Pengumuman pemenang
First adalah pemenang shopping voucher worth RM500 for the fastest group in solving a game similar to cluedo
Then the latest ipad2 for the best slogan

Then the announce the best 5 dressed for female and male
I was listed in male category
Then...
Tiba pengumuman Best Dressed for both genders

"Best Dressed Male belongs to....Lady Gaga"
OMG
Ials jadi orang gile melompat dan berlari ke pentas!

Woooo hooooo!

I won Best Dressed Male!
Yes!
Worth the long hour doing the make up!
Hahahahah!
Thanks Bella


THANKS NUFFNANG
THANKS ASTRO

Luv uals!

Tanya mana-mana wanita, semuanya pasti mengatakan tubuh yang langsing menambah daya tarikan pada diri mereka. Jesteru, mereka sanggup melakukan apa sahaja asalkan dapat kelihatan cantik dan langsing termasuklah mengamalkan diet.
Ada yang mementingkan kesihatan diri selain daripada mahu dilihat langsing, tetapi membuat program diet sendiri mengikut kesukaan. Apa yang penting berat badan turun dan tubuh kekal langsing. Ikuti buruk baik diet sesuka hati begini.
1. Diet Epal dan Detoks.
Makan hanya epal manis (selalunya epal merah) selama 7 hari berturut-turut. Setiap kali makan dua hingga tiga biji dan dalam sehari menjadi sampai lima hingga enam biji. Selain epal, hanya minum air dan mengambil suplemen untuk detoksifikasi. Tujuannya untuk menjadikan tubuh lebih segar dan pencernaan lebih lancar. Seminggu boleh turun sehingga 2 kilogram (kg).
Fakta: Buah-buahan hanya mengandungi vitamin dan karbohidrat. Tidak ada protein dan lemak seperti yang diperlukan oleh tubuh badan untuk menjalankan fungsinya setiap hari.
Komen Pakar: Menurut pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), penurunan berat badan yang sihat adalah 1 hingga 1.5 kg/minggu dengan pengurangan makanan sebanyak 500 kalori/hari.
Dalam setiap penurunan berat badan, sebaik-baiknya kurangkan jumlah lemak di dalam badan. Pengambilan buah-buahan untuk menurunkan berat badan bukan hanya menyebabkan jumlah lemak di dalam tubuh menurun, tetapi juga kandungan protein otot dan jumlah cairan di dalam tubuh berkurang.
Kehilangan air yang terlalu banyak dapat membahayakan ginjal. Bila berat badan kembali naik, kemungkinan lemak semakin meningkat.
Sebenarnya tubuh kita mampu mendetoksifikasikan bahan-bahan beracun dan yang tidak diperlukan tubuh secara semulajadi. Proses detoksifikasi berlaku di hati. Jadi, pengambilan suplemen untuk detoksifikasi bukanlah satu keperluan.
2. Diet Elak Nasi.
Langsung tidak menyentuh nasi dan hanya sesekali makan roti atau mi, selebihnya makan sayur dan buah-buahan. Malah, makanan bergoreng, terus dielakkan.
Minuman seperti kopi dan gula juga tiada di dalam menu seharian. Makan selepas jam 7 malam? Tidak sesekali!
Fakta: Makanan seperti nasi, roti dan mi semuanya mengandungi karbohidrat. Nasi yang berasal daripada beras merah sebenarnya lebih menyihatkan kerana ia bukan sahaja mengandungi karbohidrat tetapi juga kaya dengan protein dan serat.
Komen Pakar: Beras merah, kentang (dengan kulitnya), roti dari biji-bijian dan bijirin amat disarankan sebagai pengganti sumber karbohidrat.
Karbohidrat yang mengandungi banyak serat dapat digunakan untuk mengendalikan kadar gula rendah, kadar lemak darah, dan juga berat badan. Jangan terus 'bermusuh' dengan nasi.
Cara terbaik, kurangkan saja kuantitinya.
Ikut pola pemakanan sihat mengikut piramid makanan Asia bermula seperti hasil beras, tepung dan bijiran, diikuti dengan sayur dan buah-buahan.
Seterusnya protein haiwan dan tumbuhan seperti susu rendah lemak, daging tanpa lemak dan kekacang dan akhir sekali makanan yang paling sedikit diambil seperti lemak atau minyak dan gula.
3. Makan Tiga Sudu.
Berat badan mudah naik bagi sesetengah orang, jadi diet seperti ini sering diamalkan. Sayur-sayuran menjadi sahabat baik. Lauk kegemaraan seperti ikan atau dada ayam tanpa kulit dipilih.
Biasanya, makan secara perlahan-lahan agar mudah rasa kenyang. Juga banyak minum air putih.
Fakta: Makan dengan perlahan memberi peluang kepada otak untuk mengirimkan signal sudah kenyang. Cara begini membantu menggelakkan anda daripada makan berlebihan.
Komen Pakar: Pola pemakanan yang sihat, lengkap dengan air, karbohidrat, protein, lemak dan serat. Namun, masih kurang pengambilan protein tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan sehingga kekurangan keperluan vitamin dan mineral.
Cuba variasikan sumber protein dengan menambah pengambilan makanan seperti kekacang. Nutrien makanan harus seimbang kerana tubuh amat memerlukannya.
Perhatikan juga cara memasak. Kurangkan menggoreng makanan.
Makan tiga sudu sudah cukup kerana pengambilan sayur-sayuran sudah cukup banyak. Tambahan, sayur dan buah juga mengandungi karbohidrat yang tinggi serat.
Wow!
Susahnya nak kuruskan badan dan juga nak sihat!
SUSAH KE?
Taklah!
Senang je
Kalau pakai Premium Beautiful yang mempunyai fungsi berpaksikan 70% kesihatan dan 30% kecantikan, senang je

Tak caya?
Lihat buktinya kat sini : Body Beautiful

Nak tau lebih lanjut?
Add FB saya...kita boleh story panjang lebar kat situ...Tak pun call je saya untuk penerangan lanjut : 012-2801977

I am so blessed to have such great leader
With an amazing personal touch
Everything she touches turn to gold
Thanks Hanis Haizi
No words could express my gratitude to what you have given to me
I will let the pictures speak for itself
Photobucket
Photobucket
Pernah tak dengar orang cakap camtu bila sebut Premium Beautiful?
Mesti pernah kan
Apa pekdahnya pakai baju dalam mahal nie? Kat dalam je kot. Bukan ada orang nampak pun
Habis tu, nape kita beli ubat/ pil/ supplement yang mahal-mahal?
Lagi kecil menda tu, lagi la kita tak nampak kan..
Telan terus lenyap
Tapi kita sanggup berhabis kerana nak sihat kan?
Nak menikmati kehidupan dengan semaksima mungkin, ye tak?

Meh sini nak khabarkan apa faedahnya memakai baju dalam mahal nie

Long Bra


  • Cup berbentuk piramid untuk menampung payudara agar tidak jatuh dan puting dalam kedudukan betul (untuk mengelakkan kanser)
  • Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
  • Mngelakkan dari masalah berkaitan perut seperti gastrik dan ulser
  • Mengelakkan bengkak susu
  • Mengelakkan payudara berdarah
  • Menyokong payudara besar
  • Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
  • Meransang pengeluaran susu ibu
  • Mengelakkan gastrik
Waist Nipper
  • Tetulang memori berfungsi untuk membantu masalah tulang belakang seperti bongkok, slip disc, sakit pinggang dan pengaliran darah
  • Suntikan F.I.R paling banyak dalam tetulang belakang
  • Sesuai untuk lelaki dan terutamanya wanita lepas bersalin
  • Memecahkan batu karang kecil
  • Mengempiskan perut
  • Menghilangkan 'stretch mark'
  • Membentuk pinggang
  • Elok untuk mencegah demam kuning
  • Mengubat lenguh kaki
Long Girdle
  • Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan kesan strectch marks terutama ibu lepas bersalin
  • Tidak menekan ovari dan memberikan kesan hormon yang seimbang estrogen dan progestron
  • Love shape nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan membetulkan kedudukan
  • Menyokong rahim selepas melahirkan anak
  • Mengurangkan senggugut
  • Membantu perlekatan janin
  • Mengurangkan keputihan
  • Merawat masalah buasir
Wah!
Banyaknya kelebihan baju dalam mahal nie kan
Dari uals beli yang kat pasaran tu jenama ***** dan jenama *****
Mahal gak kan...
Tapi takde kesan kepada kesihatan uals kan
Pastu kena berganti plak almost 3 - 4 kali setahun
Takde warranty plak tu
Baik la uals invest beli Premium Beautiful nie
Dah la MENYIHATKAN, MENCANTIKKAN lagi, LIFETIME WARRANTY plak tu!
Mana nak cari one-stop product sebegini?
Photobucket

Siapa yang patut pakai Premium Beautiful nie?


Mesti ramai jawab, GIRLS ONLY
Betul tak?

SILAP
Premium Beautiful nie sesuai untuk LELAKI, WANITA, TUA, MUDA, KURUS, GEMUK


Eh?
Bukan korset untuk perempuan je ke?
Kang kalau lelaki pakai kang lain plak jadinya?

Tak lah...
Semua boleh pakai, terutamanya jika anda tersenarai di dalam senarai berikut :

  • Yang Ingin Kurus
  • Yang Ingin Gemuk (??? betul ke nie? BETUL!!!)
  • Yang Ingin Bertambah Cantik
  • Ibu Bersalin (Dalam pantang)
  • Yang Nak
  •  Kahwin (nak nampak cantik pakai baju pengantin)
  • Yang Ingin Mendapatkan Anak
  • Pengesanan Cyst/ fibroid di peringkat awa
  • Mengurangkan Sembelit
  • Membantu menangani masalah senggugut
  • Membantu merawat Slip disc/ back pain
  • Merawat buasir (takyah gi operation)
  • Merawat Batu
  • karang
  • Pengesanan Kancer – breast lump

See?
Faedahnya bukan untuk wanita semata-mata kan?

Satu lagi faedahnya, terutama bagi yang telah berkahwin, Premium Beautiful juga dikenali sebagai Produk Abang Sayang.
Kenapa?
Sebab jika si adik yang memakai, si abang yang dapat merasa!


Awwww!
Malu!
Uals pernah dengar tentang Premium Beautiful?
Pernah?
Macam-macam kes kan dengar
Ada yang jadi kaya-raya, tak kurang gak yang gagal kan
Standard lah, kalau dah macam-macam, semua jenis citer ada kan

Nak tau tak Premium Beautiful tu apa?

Premium Beautiful nie adalah korset yang meningkatkan kesihatan dan memantapkan bentuk badan
Iaitu ia bertujuan untuk kesihatan dan kecantikan
Tapi jangan keliru tentang satu fakta!
Premium Beautiful adalah korset berbentuk 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan

Eh?
Bukan korset untuk kecantikan ke?
Mesti ramai bertanya gitu kan

Hah!
Itulah bezanya Premium Beautiful daripada korset lain yang ada di pasaran






Disenaraikan berikut antara kelebihan pada Premium Beautiful yang tidak ada pada korset lain

1) Superbrand
    Camne boleh dapat Superbrand? Sebab penggunanya semua berpuas hati dengan    penggunaannya yang berbentuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan i.e. NO  COMPLAINT

2) Jaminan Seumur Hidup
    Wow! Seumur hidup? Biar betul?
     Betul! Sebarang kerosakan boleh dikembalikan kepada HQ untuk dibaikpulih

3) Gabungan teknologi canggih 3 negara
    Teknolog jahitan stereoskopik dari USA untuk saiz dan bentuk badan pelbagai serta sulaman tenun
    Teknologi fabrik terbaik dari Jerman
    Teknologi Far Infra Red (FIR) dari Jepun

4) FIR
    Far Infra Red (FIR) adalah satu daripada jalur spektrum cahaya mahatari yang boleh diperolehi melalui sinar matahari mulai jam 8 - 10 pagi. Ia tidak merbahaya malah adalah semulajadi dan berbentuk terapi kepada semua hidupan.
    Merujuk kepada FIRHEALS, FIR mampu membantu
    * meningkatkan peredaran darah secara mikro (blood microcirculation)
    * meningkatkan kadar regenerasi dan kesembuhan (regeration and fast healing)
    * mengurangkan radang dan kesakitan pada otot dan sendi (reduce inflammation in pain in muscles and
       joints)
5) Fabrik yang canggih
    Fabrik Akawatek dan Akwadyne : fabrik yang digunakan untuk mencipta Astronout suit. Kelebihannya? Ia boleh menyesuaikan diri dengan suhu badan pengguna, iaitu tidak akan menyebabkan pengguna terlalu sejuk atau terlalu panas serta memudahkan pengudaraan. Jika keadaan menjadi terlalu panas, ia akan menyebabkan pengguna berasa sejuk dan juga sebaliknya.

Sikit je?
Banyak lagi sebenarnya kelebihan Premium Beautiful nie
Di lain entry saya akan nyatakan juga ye...

Minat nak tau lebih lanjut?
Add me @ my FaceBook

Sapa nanges tengok citer nie?
Ials NANGES k
Tersentuh membayangkan diri di tempat Max (sapa Max? Gi beli tiket tengok sapa Max)
Awalnya saya ingatkan citer nie cam berat dan boring
Tak tersangka selama 2 jam 30 minit dalam hall, saya tak berganjak, malah terjerit-jerit dan bertepuk tangan menyokong ATOM...
Bila habis je, semua penonton tepuk tangan...

PUAS!
Citer nie bukan sahaja menyentuh pasal keazaman tetapi jua tentang kekeluargaan dan kasih sayang...
Pegi la tengok!
Tak rugi duit tengok citer best nie!

Moral of the story :Kecil jangan disangka anak, besar jangan disangka bapa, so...jangan buruk sangka...
MySpace

Sedey nie...
Nape la camnie jadinya...

Baru ari tu seronok dapat 2 BE
Tapi sedey balik sebab sikit je dapat
Why oh why *muzik dramatik berkumandang di belakang*

Selepas beberapa lama, aku still masih tak layak untuk cashkan aku nyer pendapatan dari Kakanda Nuffnang
Tak mengapa la kan...
Kena bersabar

Lagipun kebetulan plak masa dapat BE nie aku kena balik kampung di Sarawak
Dengan very limited internet access dan juga busy with family matters, so, ials tak jaga sangat ials nyer trafik ke blog
So, nasib la kan..
Jangan la nak sedih sangat kalau tak usaha

Hik hik hik..
Gimik je uals...

Dalam apa sahaja kita buat, ilmu kena ada
Sabar harus ujud
Bimbingan juga perlu ada
Ketua harus mantap
Baru lah apa jua urusan berlangsung dengan sebaiknya kan...

Nak tengok pendapatan ials setakat nie, diberi oleh Kakanda Nuffnang?
Ciput je, nama pun pendapatan sampingan kan
Sikit je kan..
Takde la macam Ms Shibam nyer pendapatan
Dah le banyak, cepat lak tu dapat
Hik hik hik..
Rezki masing-masing...
Rezki ials ada ials citer kat entri ials yang NI
So berdoa dan berusahalah untk mendapat yang terbaik kan
Juga akan rajin post entry kat sini kelak...


*Doakan kerajinan mula menjengah kamus hidup aku*
MySpace
Whoa!
MySpace

Sanggup bunuh ibu dan bapa?
Gile ke apa?

Kisahnya adalah di dalam Paranormal Activity 3
Ials dapat tiket free untuk screening Paranormal Activity 3 dari Kakanda Kesayangan, Nuffnang
Thanks Kakanda
Tiket percuma dari Kakanda Nuffnang
Gendang gendut tali kecapi
Next time bagi la tiket dan BE lagi


Sikit review untuk citer nie :
Kisah kali nie menceritakan camne entiti jahat boleh mula kacau famili bahagia nie *ayat takleh blah*
Awalnya, ials ingatkan entiti mula mendampingi keluarga nie selepas Katie dan Kristi (adik beradik kecil dalam prequel nie) yang memuja selepas gatal-gatal main Bloody Mary *anybody tau signifikan Bloody Mary ngan semangat jahat?*
Rupa-rupanya entiti nie mendampingi famili nie sebab nenek diorang, Lois, nie terlibat dalam satu kultus pelik yang ials tak berapa nak clear apa tujuan penyertaannya
Tapi kultus nie untuk perempuan saja
Dikisahkan yang kultus nie akan merampas anak-anak perempuan sejak kecil untuk dibrainwash dan dididik untuk jadi pengikut
But for some reason yang ials tak berapa clear gak, maybe perhaps sebahagian dari perjanjian ngn entiti tu, diorang kena sacrifice anak lelaki sulung yang dilahirkan dari famili diorang
So, Lois nie paksa la emak Katie dan Kristi untuk beranak lagi
Tapi emak diorang kata taknak
Pastu gangguan entiti tu jadi semakin hebat di dalam rumah, siang-siang pun dia kacau *overtime entiti nie*
Bapa budak-budak nie dapat tangkap video yang jelas menunjukkan gangguan entiti tu dalam rumah dan juga terhadap Kristi terutamanya, tapi emak budak nie cakap tu hanya rakan khayalan budak kecil je
Kristi panggil entiti nie Toby
Last skali, emak dan bapa dibunuh oleh Toby di depan mata Lois, Katie dan Kristi tapi diorang cam rela je...
Siap senyum lagi
Maybe kena bunuh sebab dua reasons : sebab tak nak beranak lagi ataupun sebab tak benarkan Kristi kahwin ngan Toby
Katie dan Kristi main Bloody Mary dalam toilet


Citer kali nie memang SERAM dan NGERI
Kalau biasanya citer yang ada sequel ni biasanya jadi tak best
Tapi kali nie memang best
Entiti dia plak tak cam citer seram lain yang kejap-kejap muncul tiba-tiba dan mengejutkan kita
Yang nie memang SERAM

Sesapa yang penakut dinasihatkan untuk bersedia untuk ditakutkan sehingga ke sumsum tulang!
Wah!
Kalau la dapat gaji 6 angka kan...

Selalunya kita berangan je nak dapat gaji camtu kan
Dan selalunya orang yang kita tau dapat gaji camnie mesti dah berusia 50 - 60 tahun gitew...
Pangkat pun President atau CEO syarikat kan
Itu kalau swasta la kan

Kerajaan ada ke gaji banyak tu?
Hurm...
Ada kot...
Kalau yang 5 angka tu banyak la kan...
Tu pun dah agak berusia baru dapat kan...
Kalau baru kerja, 4 angka je la dapat

MySpace
Wah!
Selalu je ials berangan kalau dapat gaji banyak tu, mesti wishlist ials tu akan berjaya dipenuhi
Kalau dengan gaji sekarang, cukup-cukup makan je
Pas potong loan, bayar rumah, kereta, telefon, bagi duit kat mak dan ayah, selalunya cukup-cukup je nak sampai ke hujung bulan
Selalunya awal bulan je dah kena ikat perut sikit-sikit
Nak enjoy ke sana sini?
Haram takleh sebab takut bajet lari..
MySpace
Dah la sekarang jika pendapatan seisi rumah adalah RM3000, diistiyhar miskin bandar

Lepas saya berjumpa dengan seorang insan yang kini jadi idola ials, baru ials sedar mendapat gaji 6 angka nie bukan mustahil, walaupun di usia muda
Kena berani je
Tak caya?

Jeng jeng jeng
Mempersembahkan gaji kepada my Idol yang marvellous and gorgeous
Tak pitam tengok gaji dia?
Buat pengetahuan uals, my Idol nie hanyalah seorang housewife
And she has been earning the 6 figure income since last year, every month without fail!
Whoaaa!

Terkejut kan?
I am trying my best to follow her footsteps now
After a month, with her guidance, here is what I get :
Ciput je pun tapi sangat menggembirakan
Apa yang ials dapat tu sikit sangat jika dibandingkan dengan apa yang my Idol dapat
Tapi sapa nak bagi senang-senang gitu kan..
Ada le duit super extra bulan nie
Takyah tunggu bonus hujung tahun

Bestnyer!!!!
Kerajaan kita memang prihatin kan terhadap penduduk Malaysia
Bila Bajet 2012 dibentangkan, seronok rasanya sebab banyak gak yang dapat pembelaan
Terutama golongan yang kurang upaya dari segi pendapatan
Yang bestnye, yang berpendapatan isi rumah RM3000 pun akan dapat bantuan sekali sahaja sebanyak RM500.

Mesti ramai tersenyum kan dengar perkhabaran itu
Tak kurang juga yang mencebik "nape tak tiap-tiap bulan dapat?"

Memang bagus bantuan tu tapi takkanlah sampai bila-bila nak harapkan bantuan kan
Banyak lagi yang layak dan perlu dibantu, bukannya kita je
Patut kita usaha le kan

Kerajaan pun galakkan kakitangan kerajaan buat kerja sampingan kan
So, tunggu apa lagi?
Moh la kita jana pendapatan sekurang-kurangnya 4 angka (itu paling sikit dan jika malas, manakala 6 angka jika rajin dan komited)
Nak tau kaedahnya?
Jum add FB saya then kita share kaedah terbaik
Takyah la tunggu bajet 2013 plak untuk bantuan seterusnya kan


KUALA LUMPUR: Kerajaan menimbang mengagihkan pemberian bantuan rakyat sebanyak RM500 kepada isi rumah yang berpendapatan bulanan RM3,000 dan ke bawah, mulai Januari 2012.
Timbalan Menteri Kewanan Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata pengagihan bantuan wang tunai itu yang boleh dilakukan secara berperingkat peringkat, tanpa penetapan masa, akan dilakukan secepat mungkin mulai Januari depan.
Bantuan “one off” atau sekali sahaja itu diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semasa membentangkan Belanjawan 2012 minggu lepas.

Awang Adek berkata kerajaan mengenal pasti Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) sebagai agensi utama pelaksanakan bantuan ini memandangkan agensi berkenaan mempunyai fail-fail cukai bagi pembayar cukai yang aktif mahupun tidak aktif.
Antara agensi lain yang turut terlibat dalam pengagihan bantuan itu ialah Bank Simpanan Nasional (BSN), Bank Negara serta POS Malaysia,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Seminar Percukaian Kebangsaan 2011, di sini hari ini.
Seminar tersebut dianjurkan oleh LHDN dengan penyertaan seramai 1,120 peserta.
Awang Adek berkata LHDN difahamkan turut mengguna pakai sistem pangkalan data e-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi mendapatkan maklumat rakyat yang benar-benar layak menerima bantuan terbabit.

Daftar dengan e-Kasih
Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif LHDN Datuk Dr Mohd Shukor Mahfar berkata rakyat yang masih belum mendaftar dengan e-Kasih, boleh mendapatkan borang pendaftaran melalui laman sesawang LHDN.
Di samping itu, borang tersebut akan dicetak dan diedarkan di cawangan LHDN serta kawasan lain yang bakal dikenal pasti di seluruh negeri.
“Mereka (masyarakat) akan dimaklumkan mengenai pengagihan borang dari semasa ke semasa,” katanya.
Mengenai syarat kelayakan, beliau berkata pengiraan pendapatan RM3,000 itu ialah seisi rumah dan bukan individu dan oleh itu mekanisme siasatan akan dilakukan.
Awang Adek pula berkata pendapatan isi rumah akan diambil kira, dengan mencampurkan pendapatan suami, isteri dan anak-anak yang tinggal bersama. Namun, persoalan bagi anak yang tinggal berasingan, masih dibincangkan.
“Soal isi rumah…seorang, tetapi sudah bekerja dan bayar zakat sendiri, saya rasa dia layak. Namun, ini kita akan pastikan kemudian dan masukkan dalam isu-isu yang perlu diperjelaskan,” katanya.
- Bernama

www.namaberita.com

So, tunggu apa lagi? Meh jana pendapatan sampingan yang lebih besar untuk kesejahteraan bersama...

p/s: baru je dapat extra RM4k...bahagia rasanya...boleh beli barang extra untuk baby baru!


The new bundle of joy arrived at 5 October 2011 at 10:25 pm!

Chumel sangat tau!
Tak caya? Tengok nie...



Granny presenting Marcellius Fiel George, weighing 2.45 kg

Chumel kan?

Mata sepet, kulit cerah...K-Pop sangat ok!



Rambut semulajadi tercacak!

He is my cuddly loveable bundle of joy!
Latest addition to this one who is getting naughtier by the minute.



Egard is loving his little brother
Pastu sibuk nak pegang macam la baby Marcell tu patung dier...

Life is complete with the two lovelies!
- Posted using BlogPress from my iPad
Hwargh!!!

Ngantuk sungguh.

Malam pertama uals.

Memang tak cukup tidur!

Pengalaman malam pertama memang best!

Best tapi memenatkan

Betulkan?

Tak caya cuba tanya yang first timer tu!

Best!
Sungguh!
Penat pun ye, ngantuk pun ye gak!

Mau tak penat, banyak kali bangun.

Sepanjang malam sampai ke pagi entah berapa kali bangun la kan.

Ada empat kali kot bangun!


Kalau dapat camni mau tak bangun...
Setiap kali dia minta memang kena bangun
Merengek je setiap kali dia bangun







Cuba tengok rupa yang merengek tu..


Memang le kena bangun kan...
Dia merengek nak menyusu ke, basah ke
Uals ingat apa?

Huish!
Nakal sungguh uals nie kan!



Posted using BlogPress from my iPad
Uals pernah tengok tatu tak?
Masyarakat Iban dari Sarawak banyak yang bertatu tetapi sekarang dah berkurangan la.

Melihat badan orang Iban yang penuh dengan tatu adalah kebiasaan pada suatu masa dulu. Tatu Iban juga merupakan simbol untuk merekodkan dan menceritakan pengalaman, pengembaraan dan pencapaian seseorang.
Sumber

Jum kita tengok tatu yang pelik-pelik



Tatu nie elok digunakan masa hadir kuliah kan...
Tapi sanggup ke nak tahan mata kena tatu tu?





Boo! Did I scare you? Ngeri la kalau jumpa muka camni time bangun tidur kan?



Yang nie tatu kureng ajor kan...
Jijik la kan...



Harapnya yang ini photoshop je kan
Kalau tak sian baby nie kena dera kan...

Last but not least...




The most pfftt nyer tatu kan!
Tah apa-apa la dia pikir time nak wat tatu nie!

- Posted using BlogPress from my iPad
Pernah tak orang approach uals untuk perkenalkan produk?
Mesti banyak kali dah kan...

Ials pada awalnya adalah di antara orang yang tidak mempercayai kuasa berniaga

But now....

Alasan adalah cara terbaik untuk seseorang pemalas yang tidak mahu melakukan sesuatu kerja atau mengelak untuk mencapai sesuatu objektif. Alasan juga akan menenangkan diri anda bahawa anda mempunyai sebab untuk tidak melakukan sesuatu. Tetapi sedarkah anda bahawa anda hanya sedang menipu diri sendiri berbanding menipu orang lain.

Berikut adalah alasan-alasan yang diberikan oleh seseorang untuk memulakan perniagaan....

1. Saya tidak mempunyai idea atau saya terlalu banyak idea sehingga tidak tahu di mana nak mulakan

Idea semata-mata hanyalah sampah. Idea perlu disusuli dengan kajian dan kemudian tindakan. Dalam hampir semua keadaan, idea hanyalah 1% daripada kejayaan, manakala 99% lagi datangnya daripada tindakan.

Ramai orang mempunyai pelbagai idea, tetapi hanya beberapa orang yang akan berusaha melaksanakan sesuatu idea.

Jika anda mempunyai banyak idea sekalipun, ianya tidak berguna jika tidak menghasilkan duit. Idea perlu menghasilkan duit.

2. Saya tidak mempunyai masa

Siapa yang mempunyai masa ? Anda boleh menghabiskan masa untuk berborak kosong, menonton tv dan tidur berjam-jam, tetapi anehnya anda tidak mempunyai masa untuk meningkatkan pendapatan anda.

Tidakkah dengan bertambahnya pendapatan anda, anak anda akan mendapat kehidupan yang lebih baik ? Adakah berborak kosong, menonton TV dan tidur berjam-jam lebih penting berbanding kehidupan anak anda ?

Pernah tak anda habiskan kerja yang perlu dihabiskan dalam masa 7 hari hanya dalam satu malam sewaktu mengejar dateline ? ini membuktikan anda sebenarnya mempunyai masa yang banyak sekiranya anda berusaha atau terdesak.

3. Saya perlu betul-betul bersedia sebelum memulakan bisnes

Ramai orang yang bercakap sebegini tidak akan memulakan sesuatu itu sehingga ke akhir hayatnya. Anda tidak perlukan PHD untuk memulakan sesuatu. Jika anda mulakan selepas mempunyai PHD, anda akan menyesal.

4. Saya tak nak membuang masa dengan sesuatu yang akan gagal, saya hanya nak teruskan idea yang benar-benar terbukti berjaya ?

Bagaimana ia boleh terbukti berjaya jika anda tidak mencuba ? Perniagaan adalah satu pembangunan yang memakan masa yang panjang. Anda perlukan banyak masa untuk belajar dari kegagalan. Jadi anda tidak akan tahu samada sesuatu itu akan betul-betul berjaya atau tidak.

Jika anda sudah tahu sesuatu idea itu terbukti berjaya, pada waktu itu sudah terlewat bagi anda kerana sudah ada orang lain yang sudah berjaya.

So kengkawan, jum sesama berniaga sebab sekarang RM3000 pun sudah dianggap miskin bandar. Mana plak nak makan, pakai, anak dan lain-lain lagi?

iluvislam.com

- Posted using BlogPress from my iPad
Hello all!
Apa khabar semua?
Sihat?
Bagus...
Kekalkan kesihatan untuk terus menikmati kehidupan yang bahagia ye...

Kesihatan itu penting kan bagi semua
Kalau tak sihat camne nak bekerja kan
Kalau tak kerja mana la nak dapat duit kan
Takde duit memang takleh menikmati kehidupan la kan
Kereta tak bergerak, nak makan pun susah, nak enjoy lagi la payah kan

So, jagalah kesihatan kan.

Di samping kesihatan, percaya tak kita semua juga mementingkan penampilan diri?
Kan?
Mesti semua mengangguk setuju.
Ye la...
Sapa nak keluar rumah dalam keadaan kusut masai kan
Mesti nak nampak kemas dan berketrampilan kan

Yang lelaki mesti kata "ladies memang la nak jaga penampilan" betul tak?
Tapi lelaki pun apa kurangnya kan
Ada ke lelaki yang nak berjalan ke sana sini dengan rambut tak terurus, baju buruk, seluar koyak sana sini?
Mesti takde yang nak kan
Mesti memasing, tak kira lelaki atau perempuan, nak dress to impress kan?


Bukan nak semua jadi Mr Universe ke Ms Universe ke
Tak perlu semua itu
Yang penting, body beautiful

Apa dia body beautiful?
Cam Angelina Jolie ke, Aishwarya Rai ke, Hrithik Roshan ke?

No! No! No!
Tidak semestinya
Body beautiful ni bila badan kita merasa selesa untuk melakukan apa jua kegiatan sama ada riadah atau di rumah
Takde le merasa sakit sendi, lutut atau belakang jika buat kerja
Atau cepat letih dan semput bila melaksanakan sedikit riadah
Juga berada di tahap sedap mata orang lain memandang
Itu la body beautiful

Bila dah body beautiful, keyakinan akan meningkat
Bila keyakinan di tahap maksima, kita gembira
Bila gembira, buat apa sahaja mesti terbaik kan


So, my friends, ladies and gentlemen
Nak tau rahsia untuk jadi body beautiful sepertimana gambar di bawah?




Kalau nak tau rahsia, boleh la letak kat komen tu untuk berkongsi rahsia kan....

- Posted using BlogPress from my iPad

Saya minta anda semua hayati liriknya
Secara peribadi, ini di antara lagu terbaik yang pernah Dato' CT nyanyikan
Sungguh menyentuh kalbu hati saya sebagai seorang anak yang jauh di perantauan
Menitik airmata teringat ibu


Apakah sebenarnya
Terbuku dikalbumu
Apakah erti linang airmata di pipimu

Ucapkanlah padaku
Tak bisa kurungkainya
Rahsia yang kau pendam itu

Aku hanya menduga
Tidak mampu merasa
Sebenar-benar perasaanmu

Pengorbanan yang kau lakukan
Untuk dewasakan ku
Pengorbanan yang kau lakukan
Untuk dewasakanku
Hanya bisa ditangguing oleh hati ibu

Namun kupercaya
Takkan terlerai kasih
Ikatan ini takkan putus

Telah kau telan lara
Dan terima segala
Dugaan dan badai yang melanda...
Duhai ibu