Makan lagi!

1:55 PM 0 Comments A+ a-

Truthfully, me and my friends memang kuat makan
Apa saja, di mana saja (halal je la kan)
Makan je la kerjanya...
Kenapa la aku berkawan ngan orang yang kuat makan?
Ke the other way around?
Anyway, yang pasti, memang kuat makan

So, di kesempatan lalu, 
Aku keluar ngan dua orang kawan nie, iaitu Jae and Peros (bukan nama sebenar)

Kami menjalankan aktiviti berkaraoke (satu lagi kegemaran aku and kengkawan)
memasing memang GM (gila mic) so...melalak la memasing
pastu tiba la masa untuk mengisi tembolok (ingat ayam ada tembolok?)
teringat la si peros ni kata lama tak makan steak
so kami paksa dia makan di

hahahah
rasakan.....
tapi sedeynye...tetiba dia lupa yang dia ngidam steak bila tengok lamb shank..
gatal kan?
sudahnya aku n jae je makan new york strip...(bukan strip tease)

Untuk penutup, kami makan benda nie...hahaha...sedap...

Nie adalah rupa selepas melantak ye...
kekenyangan memasing ahhh.

Memasing muka macam apa ntah
Pastu melayan lak tengok Rasuk 
(terpaksa tengok sebab ada orang yang Movie Junkie..sanggup tengok sebab ketagih)
Hahahaha
All in all..
Thanks for the memories guys...


I was born this way

6:35 PM 1 Comments A+ a-

Hello alls
Dah dengar lagu nie?
Banned in Malaysia kan...
Not the entire song but some words je kan..
But all in all
Faham tak maksud lirik dier?
I was born this was and I am beautiful in my own way
So to all those haters out there..
Hate your own life
Do not mess others

Be strong and be who you are
God makes no mistakes!

Kawan - Episod 3 : Manis je orangnya

9:00 AM 0 Comments A+ a-

Meh kita sambung kisah kengkawan nie
Saya ada banyak kawan dan sahabat
Anda macam mana?

terus kepada kawan ke-3 nie
dia nie adalah seorang gadis yang cweet cangat orangnya...
suker tengok dia..
she is jovial, and selalu gelak..
kenal dia melalui kawan2
pastu kenal le dia with her group of girls too

dalam reramai kawan die nie
nama dia adalah unik sket
nama betul dia lain
nama panggilan dia lain
for sometime aku tak tau nama betul dia 

one thing about her yang aku perasan ialah dia senang blur
bukan blur macam stupid blonde tau..tu stupid
yang nie blur ala ala comel gitew
contohnya gini..
kita cerita tentang satu kejadian..
dia akan khusyuk mendengar
bila abis bercerita
dia akan tanya...apa sebenarnya ek?
tak comel gitew?
hehehe
MySpace

pastu dia nie tak suka emo-emo
i like that quality
bagus kalau girl tak suka emo nie
so..
aku jarang nampak dier sedey
dia selalu ceria
MySpace

now, dia dah ada imej baru
makin ayu plak aku tengok
dah ayu..comel lak perlakuan tu
hik hik hik
MySpace
malu i


hurmph
apa lagi ek
Ada sesapa nak kenal dia ke?
Meh aku kenalkan tapi kena lulus ujian dulu la..
Hahahah
Teka siapakah gadis manja nie?
MySpace


Yeay! Thank God It's Friday!!!

9:00 AM 2 Comments A+ a-


Yeay!
Hari yang paling ditunggu dalam setiap minggu!
Banyak sebabnya..
Bagi yang dah berkeluarga lain sebabnya
Yang bujang lain sebabnya
So...masing-masing punya sebab kenapa Jumaat dinanti-nanti kan....

Kelas tak gambar sebagai pembuka bicara kali ini?
Well, TGIF, Chillis, Dome, Tony Roma dan lain-lain restaurant yang sewaktu dengannya adalah restaurant yang hanya akan disinggahi setahun sekali kot...
Ada rezki ada le 2 kali setahun
So, me and my friends gi melantak di TGIF Alamanda
Mata masing-masing jadi kelabu tengok dier nyer menu
Sedhap la steak dier, burger dier, salad die sekalipun
MySpace
Jadi cam orang jakun pun ada gak aku tengok memasing nak memilih juadah santapan tu

Pantau punya pantau, jenguk punya jenguk 
Berikut adalah juadah santapan perut yang kami order
Nie adalah juadah utama kami iaitu
Tennessee New York Strip & Shrimp

Nie pula dessert kongsi sama rata namanya
Brownies Obsession
Memang obsess lepas tu ye..sangat lah sedap brownies die nie...
Humang sedap!!!
 
Lastly kami amik nie..comel n kiut jer 
Dessert Minis

Percaya tak kalau aku cakap kami hampir tidak berjaya menghabiskan makanan tu? Dia nyer portion dah le besar...sedap plak tu
Balik je memasing stim kekenyangan....
Mata kuyu semacam je memasing

But, all in all,
Good food for Good Price! 
Berbaloi harga kau mahal...
Kalau tak...nanges makan tak sedap tapi harga mencarut mahal kan!
Anyway,
Akan datang lagi untuk melunaskan kegersangan Brownies Obsession ku!

Sempalit's Pix

9:00 AM 0 Comments A+ a-

Nie le gambar merujuk kepada Sempalit Outing
Ada banyak gambar sebenarnya tapi cukup kot yang ini je menunjukkan betapa gila dan cerianye Group Sempalit nie...
Next outing Broga kot? Ke Ladda Land?
Hahahhaha

Ketibaan di lokasi jam 745 am. Kena sound ngan pakcik jaga tempat tuh sebab bisnes tak beroperasi lagi katanya. Garang seh pakcik tuh.
Mula melangkah naik. Anak tangga yang awal2 nie muka memasing ok jer. Sat lagi keputusan nafas semua ek.
Juadah tersedia, sila cuba jangan segan...
Port paling baik
 The family in the water
 Boom boom chaa
 Percubaan melawan arus
 Sliding is the best...sampai calar balar badan
As usual..pas mandi makan..pastu mandi lagi...huhuh

Enjoy!!!!



Kawan - Episod 2 : Pengemas orangnya

9:00 AM 2 Comments A+ a-

Haa..
Nie mek nak citer sikit nie...
Nie sambungan citer mek yang tempoh hari tu....

So nie citer tentang sorang lagi kawan mek
Dia nie mek kenal masa belajar lagi
Junior mek la masa tu
Mek ingat perkenalan pertama kami adalah di rumah sewa dia..
Dia sibuk studi sebab nak exam esoknyer..
Kening dia berkerut je masa tu...al-maklum ...concentrate study kan..
Pastu kawan mek sorang nie plak kuat mengacau dia study
Sudahnya dia nie pun hangin
Mek cuba selamatkan keadaan dengan berseloroh
Pastu terus kami berkawan...
ke sana sini bersama gitew...
manja tak? bahagia tak?
hahahahha...
he is very fun to be around with...

Satu sifat dia yang mek perasan sepanjang berkawan ngan dia nie
Dia nie kalau dah passionate about things, dia memang passionate to the core..susah nak ubah perasaan dia kalau dia dah passionate to a certain thing nie
MySpace

Pastu dia nie suka mengemas...
Biar la tengah malam pun dia sanggup sengkang mata kalau nak mengemas tuh...
kalau mek...esok jer la tapi dia nie on the dot gak akan kemas kalau ada yang kurang kemas...

Next sifat dier adalah dia nie teliti...sampai ke akar umbi dia nak teliti
Me, being a not-so-patient- person, selalu la menunggu dia buat keputusan sebab dia teliti...
A good point for him and a bad one for me la kan..
But it's nice to have him as a friends as he can be my counter-check for every single thing

lastly...
dia nie kalau masuk toilet ambil masa yang lama
bila kami tanya
dia kata dia takde selera kalau toilet adalah sangat kotor sebelum memulakan bisnes...
so sudahnya, dia akan bersihkan toilet tu ngan air paip sebersih yang mampu sebelum memulakan bisnes..

tu la...kengkawan kan...
nice to have them in your life
it brightens your day and also your life
without friends, your life is just a blank canvas, ..dull and boring
with friends, you could draw a magnificent rainbow

So, guess who is this?
MySpace

Selamat tinggal

9:34 PM 1 Comments A+ a-

Selamat tinggal?
Kenapa?
Siapa?
Apa?

Huhuhu
FB nie banyak kegunaannya kan...
Boleh jumpa teman-teman lama
Sampai le teman tadika kan...

Malam nie, dalam mencari kengkawan lama nie, terjumpa satu nama yang kelihatan familiar
Dushum!!!
MySpace
Bagai kena tumbukan lak rasanya
Nama *$%^&*(&^%$& aka ex-skandal
Tetiba je ials sedey n sebak lepas terserempak ngan FB ex-skandal lama...
Siap ngan baby dia lagi..
Huhuhuu
That could have been my baby...
Hwaa!!!
MySpace

Tapi apa kan daya, Allah swt ada perancangan yang jauh lebih baik untuk kami berdua
InsyaAllah kami berdua masing-masing bahagia dengan kehidupan sekarang
Ials doakan kebahagiaan dia bersama keluarganya...

Tiber jeh sedey kan!!!
Mana tak nyer
Kenangan lampau kembali berterbangan mengisi ruang minda ini tika terlihat gambar keluarganya...
Manis, pahit, sakit, susah, senang kami bersama semua tergambar semula...
5 tahun beb!
Bukan sekejapan tuh...
Macam-macam jadi...
Jatuh bangun bersama
Akhirnya berkecai begitu jer
Kerana ego ials tak bisa memaafkan dia ketika itu
Jika tidak, mungkin kami masih boleh bersahabat sekarang

Di kesempatan ini, buat insan tersebut,
Maafkan saya atas kesalahan saya dahulu
Halalkan makan minum saya
Apa yang terbuat, terpakai, terguna..harap halalkan...
Juga silap saya kerana ego tidak mahu mendengar dan menerima alasan awak dahulu

Tapi sekarang semuanya telah lama berlalu
Saya doakan awak bahagia dan gembira dengan keluarga awak
Ada hikmahnya kita ditemukan dan dipisahkan
InsyaAllah untuk yang terbaik jua adanya

*Mati lah aku kena kutuk sebab jiwang karat kat sini*

Terjawab akhirnya persoalan itu..

9:00 AM 0 Comments A+ a-

Huhuhuhu...
Gempak ek title atas itew?
Ingat tak entry nie Mengidam Kasut ?

Persoalan itu le yang terjawab
Seperti biasa saya gigih mencari kasut...
Tetiba je terpikat pada warna putih walhal sebelum nie takut nak pakai kasut @ beg warna putih
Takut senang kotor
Tapi dah terbeli beg putih
Pastu terpikat plak kat kasut Hush Puppies warna putih itew..
Tergoda iman ials...

Sudahnya pergi ke Pavillion mencari kasut HP nie...
Pegi Tangs sebab ada sale..
Jumpa dua-dua model tuh...
Seronok dah nie
Tapi pastu sedey balik sebab the smallest size that they have is 6..
Mine is 5...
MySpace
Terus ials down!!

Pastu pegi cari kat butik HP kat Pavillion gak
Yes! Jumpa!
MySpace
Suka sangat!
Pastu lagi sekali sedey sebab takde size gak!!!
Dem!!!
MySpace

Pastu beredar ke Parkson membawa hati yang luka...
Pergi le mens department sambil jenguk2 kasut HP lagi
Seperti dijangka, tiada saiz...
Pastu pegi Bonia...
Positif takde sebab pernah cari kat Bonia diorang suruh beli kasut ladies je sebab takde saiz 5 utk guys...
Berkenan le satu design die nie tapi taknak tanya sebab confident takde saiz..
As I have nothing to lose, just tanya je la...
Amazingly, they have the design in my size!
Terus minta dia amik, ials try, berkenan and beli!!
Lagi best sebab 50% discount plak tuh!!
Yeeahaaaa!
MySpace
Nie le rupa pembelian terkini ials...



Amacam?
Ok tak?
Hihihi...
Selesa la gak walau tak pernah pakai kasut design cenggini before this....
Anyway,
Good day to all!
Adios!

Sempalit Outing

8:47 PM 0 Comments A+ a-

Hye all
Today is Sunday
And this entry is posted a wee bit late...Hahaha...I know. My Bad!
So damn tired today.

Just got back from Air Terjun Sg. Gabai with fellow Sempalit
What is Sempalit?
It is a group of Sempalit's nut lover....
Hahahah
Basically, it is a group of gym goers that are crazy to the core!
We are cRaaazyyy!
MySpace
And we are loving it and not afraid of showing it.
Mind you, the members are not only singles but also mums and dads too!

We went there as early as 645am today as we wanted to be first people to park our cars and be the first to book the picnic site.
We did it!
As usual, everything must start with food presentation and what a feast that we have. We have
1) Bihun goreng (dah malas guna BI, bleh?)
2) Nuggets
3) Ayam goreng
4) Karipap
5) Potato salad
6) Jajans
7) Cream puff
8) Sambal udang
9) Air manis

Terbaik lah makanan!!!

Mandi start from 8am until 1pm. Itu pun sebab ujan. Kalau tak ujan tak balik nyer!
Sliding on the waterfall is the best!
And you know what, ada insan yang sangat kecian sebab mandi pakai his little undie sahaja!
Ok, dia pakai undie renoma. Kelas!
Tapi yang dah worn-out and koyak on the site. Skimpy plak tu!
Err..jijik!!!
MySpace
Itu menjadi tajuk perbualan harian ketika mandi manda.
Tau la baru kahwin kan (dia mai ngan wife dia and tangan diorang masih merah inai, that's how we know)
tapi please ganti undie...
Ada gak guys lain yang pakai undie mandi tapi not as skimpy, as worn-out as his
Ada yang pakai agak ketat tapi pakai baju kat atas...
Huhu
Kalau badan ketak2 tak le komplen sangat kan
Dah le a bit roi boi...pastu ada operation scar plak kat perut tu..camne?

But all in all, the outing was a success! Will update later with pics!
Huhuhu!
Got few scars from waterfall sliding all over the body!
But still yeee haaaa!!!!

Peramah orangnya....

9:00 AM 0 Comments A+ a-

Ials ada la sorang kawan nie
Peramah, murah senyum orangnya...
Sampai kengkawan bagitau dia nie wajar buat iklan Colgate...
Kalau berjimba and dia nie ada...ceria la hari bersama-sama gitew...
Yang ials suka sangat ngan dia nie..dia peramah tak ingat tempat tau
Pernah kami masuk Sasa (ala...kedai jual minyak wangi tu)
Kan salesperson Sasa kan wajib greet customers dengan "Welcome to Sasa" secara berkoir...
Ials ngan dia jadi terkejut sebab first time masuk Sasa and kena greet gitu plak kan
Lepas belek-belek all the perfumes...kami pun nak kuar...
Belum sempat the salesperson sebut Thank You..
Tetiba my friend yang maha peramah nie sebut dan dalam nada yang kuat gak la..
Thank you
Tergelak bebudak Sasa tu dibuatnya...

Uals ada ke kengkawan yang peramah camnie?
I am blessed with so many friends, different types of friends and each of them have their own colour.
My life is surrounded by a rainbow of friends and I love and appreciate each and everyone of them.
If you are reading this post, then you are also one of my friend.
What colour are you?
friendship quote graphics

Quotes of My Life

9:50 AM 2 Comments A+ a-

These are some of life motto/quotes that I would love to share with all of you, my dear friends coz it explains a lot about me. How I see my life, my friends, my family and also how I treat those who doesn't like me. In your face!
Myspace Graphics
life quotes at charmroyal.com



Myspace Graphics
life quotes at charmroyal.com
life quotes at charmroyal.com
life quotes at charmroyal.com
Whoa! That is quite something eh?
So...manage to figure me out?
Hahahah...probably not!
So, until you have read all of my books, never judge me!
Love y'all.

Click Me To Visit Bargain Shoppe